Çalışan anne olmak çok zor mu ?

İşte eşimle benim korktuğumuz konu meme diye ağlar mi acaba ilk anne babalık olunca ne yapacağımızı bilemedik
Bu zamana kadar sizinleydi değil mi. Sevdiniz, baktınız, ilgilendiniz... çocuğunuz güvenli bağlanmayı gerçekleştirmiş ve sizden ayrılmaya hazır. Babası da yabancı değil :) oynayıp oyalanacaklardır endişe etmeyin

Umarim öyle olur birde bana çok düşkün olduğu için endiselenjyoruz

Meme kesme süreci çok uzun vaadeli planlanmalı ve hayatınızda başka köklü değişiklikler olmamalı. Çocuk size bağımlı bir döneme girecek memeden ayrılmayla. Şuan çok çok yanlış bi dönem.

İşe başlamak için erken. İlk 2-3 yıl bakımveren değişmemeli ve bu işin hakkıyla altından kalkabilen anneler. Babada bakar gayet güzel ama bağ bakımından anneler daha güçlü ve doyurucu bence. Geleceğine yatırımı bakarak yapın, çocuk yarın koleje başlamayacak ve o para zaten uçacak.

Maalesef şartlar bu kadar iyi değil herkes 2 3 yaşına kadar çocuğuna bakmak ister ama şartlar bazen izin vermiyor

Maalesef şartlar bu kadar iyi değil herkes 2 3 yaşına kadar çocuğuna bakmak ister ama şartlar bazen izin vermiyor
Şartları iyi olmayanlar ona göre plan yapıyor. Sizin için şartlar iyi, bakmak istiyorsanız bi engeliniz yok yani.

Memeden keserseniz daha kotu.kesmeyin.o kadar cok var ki emzirirken calisan cok da imkansiz birsey degil.ben de 2 cocugum da 4 aylikken basladim ise.simdi kardesimin esinin cocugu 8 aylik ise basladi.ek gida da alinca isi baya kolay.sagip birakiyor ama zaten birseyler de yiyor.ilk zamanlar annesi yok diye aglamis birkac gun ama sonra alıştı.sizin bir de 13 aylik hem de baba olacak yaninda bence dert etmeyin cocugu memeden de mahrum etmeyin daha erken

Emzirmeye devam etsem ben yokken meme diye aglamasindan korkuyoruz bilemedim ne yapacağımı

Biberona alistirin. Bir kac cesit alin ve alissin. En azindan biraz daha anne sütü almis olur.
Ve korkma bu sanada, bebegede iyi gelecektir. Senin kafan dagilir is yerinde. Eve gelince hem yorgun, hem enerji dolu oluyorsun cocugun icin. Tüm gün göremeyince daha iyi ve kaliteli vakit geciriyorsun.

Ilk yilini beraber gecirdiniz. Cok sanslisin. Ve simdi her birey gibi sende kendi ayaklarin üzerine durup para kazanacaksin. Hic korkma. Su akar yolunu bulur.

Sadece cocugunuz icin degil,kendiniz icin de calismalisiniz.
Kadinlar olarak hic hic garantimiz yok bu ulkede malesef, calisip emeklilige, sigortaya hak kazanmamiz lazim ki gelecegimiz garanti olsun.
İlk zamanlar zor olur ama alisacaksiniz illa ki.

Evet memeden kesmeyecegim haklısınız

Evet hele de calismaya alışmış biri olarak yeniden çalışmak inşallah iyi gelecek. Teşekkür ederim

Kesinlikle aynı şeyi düşünüyorum sizinle. Kadınlar olarak güçlü olmak zorundayız dediginiz gibi hiç bir garantimız yok Yarınlar için

Bizim de emerek uyuyor,gece de kalkıyor.2 aya yayıp azaltıp biraktirayim hem de süt azalsin istiyorum.Gunduz oyalayabiliyorum da uykuya dalması çok sorun olacak.Saatlerce ağlayıp tepinir uyumaz adım gibi eminim. Misal arabayla gezdirsek uyuyunca eve getirsek gece kalkınca nasıl olacak? Sürekli erteliyorum ya ben de hazır değilim onu öyle görmeye

Sütten kesmenize bence gerek yok
Ben işe gitmeden emzirdim işten dönünce sabaha kadar da emdi
Eşinizde çocuğa bakıyor bence gayet rahat çevirirsiniz
Çalışan kadın olmak planlı yaşamayı gerektiriyor yoksa düzen kurulunca herşey rutine biniyor yolunda gidiyor

Kızım 20 aylık ise başlayali 3 ay oldu hala emiyor niye kesiyorsun ki memeden ise ise gitmeden önce emziriyorum işten geldikten sonra ne zaman isterse veriyorum hatta sabaha kadar 3 4 kez emiyor uykulu 2 yaşı dolmadan bıraktırma bence

Kızım 8 aylıkken başladım.süt iznim vardı yarım gün çalıştım sıkıntı olmadı .14 aylıkken tam güne döndüm.

Bensiz 8 -9 saat durabiliyor.Süt de bırakmadım.Bu anneyi aramama aylar geçtikçe daha genişliyor.Ek gıda ile idare ediyor.Babane dede bakıyor.

13 ay çok küçük.Süt sağıp bıraksan daha iyi kesmektense

Peki süt sagip bıraktinız mi
Benim is yerinde süt sagabilecegim bir yer yok

Peki is yerinde göğüsleriniz şişmiyormu emmesi disinda sutunuzu sagdiniz mi benim is yerinde sagabilecegim yer yok

Bizim korkumuz ben yokken meme diye ağlar mi bunu bilemiyoruz

Peki süt sagip bıraktinız mi
Benim is yerinde süt sagabilecegim bir yer yok
Benimkiler 10 aylıktı süt sağıp bırakmadım sürekli emdikleri için biberon da pek almıyorlardı büyük hiç almadı da küçük yine alıyordu ama ona da bırakmadım
Süt sağma ile de uğraşamazdım işin açıkçası biberon alıyorsa mama verin gitsin siz işteyken
Zaten bırakmaz artık memeyi

Süt sagmayinca goguslerinizde ağrı oldu mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…