Çalışan anne olmak çoook zorrr!

anlattıklarınızın aynısını bende yaşadım 21 gün çalıştım doğumdan sonra..babaannesi ve dedesi baktı..bizim evde bakılıyordu.şirket eve yakındı süt izni vs şartlarım oldukça iyiydi ama ben çalışmamayı seçtim..çünküüüüü 9 ay boyunca kayınvalidem bana bakacağını söylemedi annemde kayınvalidemde uzak bana..bende kendim bakacağım diye adapte ettim kendimi bakıcıya bırakmak istememiştim..doğumdan sonra kayınvalidem bakabileceklerini söyledi bende işimden memnun olduğum için denemeye karar verdim ama oğlumu nasıl bırakırım diye çok üzülüyordum benim durumum biraz farklı sizden..çalışmamaya adapte etmiştim kendimi ve dayanamayıp ilk haftadan işten ayrılmak istediğimi söyledim izin vermediler iyi düşün vs 1 ayı buldu hemen hemen ayrılmam..bu süreçte çok yoruldum evde bakılması çok zor..ayrıca çokta kıskandım kayınvalidemden..sonunda çok zorda olsa karar verdim ayrıldım..şimdi 11 aylık oldu tekrar çalışsammı diyorum ama bakım olayı yine problem ayrıca benim başka bir problemim daha var oğlumu kimseye bırakamıyorum yani biyere gidip gelmek için bile bırakamıyorum neden bilmiyorum ama çalışmayıda çok özledim..git geller yaşıyorum..kısacası çalışmaya alışık biri olarak annelik ve iş arasında bocalıyorum..sizde iyi düşünün çalışmanız gerekiyorsa kafanızdan bu tarz şeyleri silin yani kıskanmak vs..zor ama bir şekilde alışıyor insan herşeye..ha sigara konusuna gelince, benim oğlum doğduktan sonra kendi annem bırakınca kayınvalidem de bırakmak zorunda kaldı..bebekle aynı ortamda sigara olmamalı bir önlem almanız gerek..

Selam anneler ben kızımı beş aylıkken aile dostumuza bırakıp işe başladım benim kaynanam annem başka şehirde burda yanlızım ama sağolsun bakan teyzemiz bana abla gibi kızıma anneanne gibi davranıyo ve kızım çoookk mutlu kendinize ve eve bağımlı çocuklar yetiştirmeyelim. ama bakan kişinin de sık sık değişmemesi gerekk buna da dikkat edelim çalışıyoruz çünkü onlara daha iyi bi gelecek hazırlamak için.

bende 2 hafta sonra işe başlıcam çookk ama çoookk kafam karışık, benim babaanneden kıskanma gibi düşüncelerim yok çünkü bu 2.bebeğim. ilk çocuğumda 3 yaşına gelene kadar çalışmadım. sonrasında babaannesi baktı ufak tefek fikir ayrılıkları onun yapmaya çalışıp benim istemediğim kocakarı adetlerinde çatışmalar yaşandı ama 2. bebekte anladımki bunlar çok büyük problemler değilmiş. biraz pozitif olup olaylara olumlu yaklaşmak tek çözüm. benim şimdiki derdim daha önce kıyamayıp işe dönemediğm çocuğumdan sonra, bu 3 aylık bebeğimden nasıl ayrı kalıcam, kendi açımdan değil de o benden ayrı nasıl dayanacak deli gibi emiyo herdakka versem emer oooffff offffffff çok dertliyim(((

Meraba kızlar benimde 2 aylık oğlum var ve haftaya çalışmaya başlıyorum.Oğluma annem bakacak zaten o olmasa kesin izne ayrılırıdım.Şİmdilik 20 eylüle kadar seminer olacak okulda 3 saatkalacağım ama sonrasında 5-6 saat okuldayım nasıl olacak bilemiyorum.Dediğiniz gibi çocuklarımız için yaşayıp yine onlar için çalışıyoruz

ahh yaa ne zor bu hem çalış hem çocuğunla olmak iste ...ben 3,5 aylık bıraktım öle zor geldiki tamam emin elleerde ama bi anne olarak bu yetmşyo işte heran sennle olsun heranını beraber yaşamak isterken maddiyat bizi ayırıyo..bu onların iyliği için ama onalr bunu idrak edecek durumda deil ki (
sürekli kendime telkinde bulunuyorum senn çalışman lazım o iyi sen onun iyiliği için herşey ama böle işyernde bazen bir geliyolar şuan old. gibi yanında olmak istiyorum akşam gçrmek yetmiyo (7 de evde ol zaten 8,30 gibi artık yavrum mayışıyo bana hali kalmıyo bebğimin ....
çalışan anne olmak ne kadar zormuş... huyu değişcekmi benimle olan ileitşimi nasıl olcak sürekli babane var yanında yarım gun de bakıcı teyzesi 3 farklı bakım ... biraz daha büyüünce davranışları değşir mi bana karşı ....böle binlerce soru var kafamda
ama ne gelr elden ... özleyip duruyoruz..
okadar kıskanıyorum ki,
akşam serviste eve dönerken gördğüm balkondaki çocukları ile olan anneleri ....anlatamam ((

ben de ucretsiz izin aldim kizim yaklasik 15 aylik olunca ise baslicam. ama yaptiginiz sey cok abarti geldi bana herkesten kiskaniyorum falan. bu hem sizin hem bebeginiz icin hic saglikli degil

aynı şeyleri düşünüyorum bende ... ve dün bebeğim rahatsızlandı ateş yaptı gece 2 saatlik uykuyla işe geldim çok yoğun olmasa şu dönemde bırakıp gelmicektim. ve bu rahatsızlığından da vicdan azabı duyuyorum anne şefkati olmadan kısa sürede iyileşir mi diye söleniyorum kendi kendime...

geçmiş olsun canım allah acil şifa versin bebişine

allah kolaylik versin bebeklerini mecburiyeten tanidiga bakiciya birakan ise gitmek zorunda kalan annelere icim acidi kendimi düsünemiyorum

geç gördüm ama geçmiş olsun cnm seni çok iyi anlıyorumm
ayrıca bırakıp gitmeden bzi anlamalrını beklemiyorum kimseden ..

Bebeklerini annelerine ya da kayınvalidelerine bırakan arkadaşlar hiiiiiç dertlenmeyin. Gözünüz arkada kalmasın. Gayet güzel bakılır bebişleriniz. Benim kızıma babaannesi baktı. Üstüne titrerdi. Kızım babaanneyi 2. anne gibi bildi. Ama oğluma bakamayacak. Bakıcıya bırakacağım

Çalışan anne olmanın zorluğunu bugun bır kez daha yasadım ve budan sonra yasayacagıma emınım.oglum arabada gelırken cok agladı benım ıcım gıttı ve hıcbısey yapamadım.ablamın evıne gelıp kucagıma aldıgımda sustu yavrum kıyamam ben ona ıcım parcalanıyor bazen dıyorum bırak su ısı sonrada bu ımkanı bulamayıp ışsiz olanlar aklıma gelıyor bırakamıyorum.bız calısıyoruz ama cocuklar bıraz hırpalanıyor bence bu arada bıraz ele gelseler cok ıyı olacak.Allah yardımcımız olsun.

hanımlar Allah aşkına ne bu çok kıskanıyorum, yok babaanesinden komşulardan kıskanıyorum cümleleri. sonra da gider ''eşinin ailesiyle ilgili sorun yaşayanlar'' başlığına yazar durursunuz kaynana şikayetlerinizi o zaman hiç çok görmeyin onlara siz daha şimdiden başlamışsınızzz ...

gerçekten çalışan anne olmak çokkk zor.kıskanmak değilde küçücük bebeğimizden ayrı kalmak çok can acıtıyor..sonra çekilen vicdan azabı.yeterli vakit ayırmak için gösterilen çabalar,acaba beni sever mi unutur mu diye akla gelen kaygılar...say say bitmez aklımızdakiler....bende 1 ocak itibariyle iş'e başladım.k.validem bakıyor bebeğime.ama memnun değilim çeşit çeşit mamalar aldım kızıma kavanoz mamaları meyve püreleri vs.. yeterki iyi beslensin onun için çalışıyorum diye ama nerdeeee k.validem sabahtan akşama kadar un kavurması yediriyor.iki blok uzağımda oturuyor aynı site içindeyiz ona rağmen ben 5 aylık kızımı her sabah saat 07:00 de uyandırıp giyidirip evine götürüyorum.o kadar erken saatte kalkamazmış bir şey söylesek alın kendiniz bakın bebeğinize der bin tane laf söylerrr bu seferde bakıcıya bırakmak zorunda kalırım.çünkü çalışmak zorundayım.üffffff hayat işte böyle kabullenmesekte bir çok şeyi sindiriyor içimize.elbet bu günlerde geçecek SABIRRR diliyorum hepimize...
bu konu sayesinde yanlız olmadığımıda anlamış oldum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…