• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anne olmak..

Milletin ağzına bakacak haliniz yok. Evinizin bütçesini onlar karşılamıyor. Çocuğunuzun geleceğini onlar inşa etmeyecek. Ne güzel, evladınızı güvendiğiniz insanlara emanet etme şansınız var, bunu kullanın. Bir kadının ekonomik özgürlüğünü kazanması zaruri bir şey, üstelik ülkede iş bulmak imkansıza yakın hale geldi. Şuan ikisine de erişme imkanınız varken, üstelik çalışmak da istiyorken, yapmamayı düşünmeyin bile derim. Ayrıca önemli olan çocuğunuzla geçirdiğiniz zamandan çok, o zamanın kalitesi.

Ben de çalışan anneyim okullar kapalı olduğundan haftada bir gün okula gidiyorum diğer günler evden çalışıyorum ama keşke imkanım olsa iki yaşına kadar çalışmak istemezdim . Evde hem annem hem bakıcımız var ikisi de çok güzel bakıyor sağolsunlar. Canlı derse girince bile vicdan yapıyorum bazı gün çok dersim oluyor üzülüyorum bilmiyorum . Bi deneyin güzel teklif almışsınız yapamazsanız istifa edersiniz denemekte fayda var . İlk günler belki zor olur ama etrafımdakiler hep alışıyor bi süre sonra .

Mesele kaç saat bir arada olduğunuz değil,
Bir arada olduğunuz zamanları dolu dolu geçirmeniz.

Bütün gün (sözüm ona) çocuğunun yanında, ama kendisi televizyon telefon başında keyif yapan anne de var,

Bütün gün yavrusundan (çalışmak zorunda olduğu için) ayrı, ama bir araya geldikleri her vakit eğlence dolu, sevgi dolu paylaşımlar yapan anne de var...

Tersine, bütün gün evde olup, çocuğuyla dolu dolu vakit geçiren anne de var,

İşe gidip, bunu bahane edip, eve geldiğinde onu bekleyen yavrusuna "yorgunum, bütün gün çalıştım zaten, bir rahat nefes aldır yaaa" diye çemkiren anne de var...

Siz nasıl bir çalışan anne olursunuz?
Nasıl bir çalışmayan anne olursunuz?
Bunu ancak siz bilirsiniz.
2. ve 3. seçenekteki gibi olursanız, çalışmanızda bir sakınca yok.
Ama 4. seçenekteki gibi bir anne olacaksanız, sakın o işe başlamayın.

Evlendikten sonra hiç çalışmayın bebek 4.5 aylıkken iş arayıp bulmak saçma geldi bana. Ben olsam biraz buyuyene kadar beklerdim iş aramak için. Ama madem buldunuz çalışın.

4.5 aylık bebeğim var. Mühendislik mezunuyum. Evlendikten sonra çalışmamıştım. Şimdi bir arge firmasinda güzel pozisyonda iş görüşmesine gitmiştim kabul edildim. Açıkçası pek olmaz diye öylesine gittigim bir görüşmeydi.
Bebeğimin geleceği için çalışmayi cok istiyorum. Böyle kendimi geliştirebileceğim iş fırsatida her istediğimde bulamam
Ama gelin görün ki etrafımda "bebek çok küçük onu nasıl bırakır gidersin" diyenler oldu.
Bebeğime ananesi ve iki teyzesi çok güzel bakıyor bir yere giderken bırakıyorum. Çok seviyorlar benden daha güzel ilgileniyorlar. İşe başlarsam onlara bırakırım diye düşünüyorum onlarda zaten çok istiyor bakariz diyorlar.
Ama şimdi vicdan yapıyorum gerçekten bebegim kücük acaba onu birakir gidersem anne sevgisinden mahrum mu buyur. Yoklugumu hisseder mi aglarmi. Gunduzleri mama veriyorum sütüm az ama aksam 7den gece boyu emiyor, aksam 7den sonra mama kabul etmiyor hep emerek göğsümde uyuyor. Zaten ben işe başlasam akşam 7de evde olur emziririm diye düşünüyorum. Güzdüz de meme istedigi oluyor ama bi sekilde unutuyor.
İş güzel kendi mesleğim,kendimi geliştirip iyi pozisyonlara gelebilirim. Hafta ici 6.30da bitiyor haftasonu tatili var c.tesi pazar.
Çalışan annenin bebekleri büyüdüklerinde nasıl olur acaba anne yoklugunu hissetmismidir. Aklımla kalbim arasinda cok kaldim su an ve cok duygusallastim sanirim. Empati kursaniz siz yerimde olsaniz ne yapardiniz?
kesinlikle millete kulak asmayın..bende 5 aylıkken işe başadım benimde annem bakıyor devlet memuruyum bende sizden tek farkı bu..bu kadar kadın çalışıyo çocukları sevgisiz mi büyüyor..o kadar sene emek verip okumuşsunuz kendi geleceğiniz ve çocuğunuzun geleceği için bu fırsatı tepmeyin lütfen

4.5 aylık bebeğim var. Mühendislik mezunuyum. Evlendikten sonra çalışmamıştım. Şimdi bir arge firmasinda güzel pozisyonda iş görüşmesine gitmiştim kabul edildim. Açıkçası pek olmaz diye öylesine gittigim bir görüşmeydi.
Bebeğimin geleceği için çalışmayi cok istiyorum. Böyle kendimi geliştirebileceğim iş fırsatida her istediğimde bulamam
Ama gelin görün ki etrafımda "bebek çok küçük onu nasıl bırakır gidersin" diyenler oldu.
Bebeğime ananesi ve iki teyzesi çok güzel bakıyor bir yere giderken bırakıyorum. Çok seviyorlar benden daha güzel ilgileniyorlar. İşe başlarsam onlara bırakırım diye düşünüyorum onlarda zaten çok istiyor bakariz diyorlar.
Ama şimdi vicdan yapıyorum gerçekten bebegim kücük acaba onu birakir gidersem anne sevgisinden mahrum mu buyur. Yoklugumu hisseder mi aglarmi. Gunduzleri mama veriyorum sütüm az ama aksam 7den gece boyu emiyor, aksam 7den sonra mama kabul etmiyor hep emerek göğsümde uyuyor. Zaten ben işe başlasam akşam 7de evde olur emziririm diye düşünüyorum. Güzdüz de meme istedigi oluyor ama bi sekilde unutuyor.
İş güzel kendi mesleğim,kendimi geliştirip iyi pozisyonlara gelebilirim. Hafta ici 6.30da bitiyor haftasonu tatili var c.tesi pazar.
Çalışan annenin bebekleri büyüdüklerinde nasıl olur acaba anne yoklugunu hissetmismidir. Aklımla kalbim arasinda cok kaldim su an ve cok duygusallastim sanirim. Empati kursaniz siz yerimde olsaniz ne yapardiniz?
Öncelikle şuan gece beslenmesi normal ama onu da düzene koyun. Çünkü gündüz dinlenme fırsatınız olmayacağı için gece uykuları sizin için de çok kıymetli. Güvenli bağlanma dedikleri şey onu anlamak , içten temas etmek daha çok ruhsal bi bağlantı. Asla maddi bi tatmin değil. Abimin eşi maddi sıkıntılar yüzünden iznini bozdu işe başladı annem baktı. Annesiyle arasında herhengi bi sorun yok. Ben şuan 30 yaşındayım evlendim şehir değiştirdim işten ayrılmak zorunda kaldım. Pişman değilim elbette ama şuan 11 aylık olmak üzere olan bi oğlum var ve ben şimdi işe başlamak istediğim zaman iş verenlerin çoğundan red cevabı alıcam çünkü hem uzun bi ara hem de yaş sorunu olacak onlar için. Resmen iş hayatına sıfırdan başlamış olucam. Battı balık yan gider modundayim 2-3 yaşlarına kadar kendim bakmaya karar verdim eğer bu süreçlerde iyi bi iş olursa daha erken başlarım. Yani imkanınız varsa başlayın ama tabiki herkes kendi hayatına göre kritigini yapmalı.

Yavrunuz hep bebek olarak kalmayacak, çok değil 3 sene sonra kreş çağı gelicek sonra Anaokulu, okul derken zaten akşamdan akşama beraber olacaksınız. Tabi bu arada masraflar artacak çocuğunuz arkadaşında gördüğü veya tv de gördüğü pahalı oyuncakları, giysileri talep edecek asıl o zaman yetemezseniz daha çok üzülürsünüz. Meslek sahibi olmak için maddi manevi çaba sarfetmişsiniz, çalışmazsanız bu emeklerde boşa gidecek.

Siz etrafta konuşanlara bakmayın, Evde dursanız size 2 kuruş verecekler mi yada kendileri ev temizliği, yemek ve komşu toplantılarından fırsat bulup çocuklarıyla gerçekten verimli vakit geçiriyorlar mı? birçok anne iş hayatında artık hem sizin emanet edeceğiniz güvenilir insanlarınız da var.

Oğlum 18 aylık hala işe dönmeyi düşünmüyorum, kızımda altı aylıkken işe başlamıştım zihnen çok yıprandım, çalışan anne olmanın verdiği vicdan azabını atamadım. Şimdi olabildiğince evde kalmaya çalışıyorum, bırakıp işe gidebilenlere ,ruhsal olarak bununla başa çıkabilenlere hep çok özendim ama bana göre değil. Size bağlı konusahibi

Bebek’te eksiklik olup olmayacağını kimse bilemez, sonuçta bilinçaltına neler kodladığını biz bilemiyoruz. Bebekler ilk 2 yıl kucak canlısıdır. Annenin kucağına ihtiyaçları var. Belli bir yaştan sonra kaliteli vakit filan önemli ama belli bir yaşa kadar yanında olduğumuz süreler de önemli. Oyun oynarken bile bana bakıp gülen 19 aylık bir oğlum var. İç dünyalarını bilemiyoruz. Ben ücretsiz izindeyim şu an. 2.5 yaşında işe dönücem ve bana o zaman da küçük geliyor. 3-4 aylık bırakıp çalışamazdım ben. Zor bir karar.

Kimse istemez 4,5 aylık bebeğini bırakıp işe gitmeyi ama hayat şartları malesef çok zor. Bu fırsat bir daha elinize geçmeyebilir. Çocuğun anneye olduğu kadar iyi bir geleceğe de ihtiyacı var ve bu parasız olmuyor. Önemli olan ona sevginizi, varlığınızı hissettirmek.

Benim çalıştığım yerde de bebeği olan bir kadın vardı. Her gün işe gelirdi ve boşluk bulduğunda sütünü sağardı hazır etmek için. Öyle böyle büyüttü çocuğunu valla maşallah :emir_bebek:

Ne güzel iş bulmuşsunuz, hayırlı olsun. Bence de çalışın. Evlendikten sonra çalışmamışsınız. Eğer bir süre daha çalışmazsanız iş bulmanız çok zor olacaktır diye düşünüyorum. Ben de mühendisim ve bizim mesleğimizde tecrübe kazanmanın ve aktif olmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca mezuniyetinin üstünden birkaç yıl geçtiği halde iş tecrübesi olmayan insanlara ya da özgeçmişinde birkaç yıllık boşluk olan insanlara iyi bakılmadığına çok şahit oldum. Kaçırmayın derim ben. :KK200:

İşiniz hayırlı olsun. Bende Allah nasip eder de bebeğim olursa çalışan anne olacağım sadece o dönemdeki gelir durumumuza göre ücretsiz izin alıp en azından bir yaşına kadar bebeğimle geceli gündüzlü vakit geçirmek istiyorum. Ama işimi bırakmayı ne kadar yoğun olursa olsun istemem. Çünkü bu dönemde yukarıda yorumlarda bahsedildiği gibi ne kadar para o kadar refah yaşam

Direkt 6.30 da mı bitecek mesainiz? Süt izni kullanma durumunuz yok mu acaba? İlk günler alışma sürecine iyi gelirdi.

Durumu iyi olup deli gibi çalışmak isteyen insanlara şaşıyorum lakin eğer gerekli bir durum varsa ihtiyaç varsa neden çalışılmasın biraz yorucu olur belki ama zamanla ikinizde bu duruma alışırsınız tahminim . Ayrıca ayy bebek çok küçük neden çalışıyorsun diyen insanlar kıskanç insanlar bence ki sizin durumunuzu bilip böyle söylüyorlarsa . Çok iyi niyetlilerse size fikir sunabilirlerdi . Ay yazık ay günah ay acımıyon mu diyene kadar. BEN böyle bir şeyle karşılaşmadım sadece düşününce bunlar geldi aklıma. 😊

Evlendikten sonra hiç çalışmayın bebek 4.5 aylıkken iş arayıp bulmak saçma geldi bana. Ben olsam biraz buyuyene kadar beklerdim iş aramak için. Ama madem buldunuz çalışın.
Evlendigimde calisiyordum ama kendi meslegim degil bir sırf para icin sevmedigim isi yapiyordum biraktim sonra hamile kaldim bu surecte is aramadim.
Güzel bir iş teklifiydi ben şansimi denedim ve oldu. Ha deyincede iş bulunmuyor eğer iş aradiysaniz bilirsiniz

Bebeğim 6 aylıkken başladım nerdeyse yaşına girecek akşamları sofrada eğlenceli vakit geçirip iş güç bulaşık uğraşmadan o uyuyana kadar onunla ilgilenip İşimi o uyuyunca bitiriyorum haftasonları da güzel vakit geçiriyoruz şimdiye kadar hiç sorun yaşamadık vicdan da yapmıyorum Artık çok hızlı büyüyorlar bi bakmışım kreşe başlayacak o zaman ne yapacaksın bütün gün ? Yaştan dolayı iş de bulamazsın kaçırma fırsatı ayrıca insan işte dinleniyor en azından benim için öyle 💪

Tabiki çalışmak... Teselli olur mu bilmem ama küçük bırakılan çocuklar sürece daha kolay adapte oluyorlar. Ama atıyorum 2 yaşına kadar siz bakıp pat diye işe başlasanız daha ciddi sıkıntılar olabiliyor.
Ben iki çocuğumda da 6 aylık olmadan çalışmaya başladım. Ama devlette olduğum için süt izni vs kademeli geçiş oldu. Yani ilk başta yarım gün sonra biraz daha uzun. Bebek 15 aylıkken tam gün çalışmaya başladım ki onda bile saat 5 te evdeydim. Keşke böyle çalışabilse her anne.

Siz yeni başlarsanız da başladığınız kurumun süt izin durumu yok mu? Orda çalışıyorken doğum yapsanız en az 1 seneye kadar süt izni olmalıydı. Belki yine faydalanabilirsiniz.

Back
X