Çalışan anne olmak..

Mümkünse 1-2 sene bebekle birlikte olunmalı diye düşünüyorum.
Ama diğer şartlara bakalım, bebek o yaşa geldiğinde tekrar iş bulacağınızın garantisi? Yok.
Bakan da varmış, çalışın bakmayın kimseye.

Çalışın, küçük ya da büyük.
Aksine büyük olunca daha büyük sıkıntı, anlayacak ve sizden ayrılmayacak.
Şimdiden böyle bir düzene aşılırsa çok rahat edersiniz.
Kendiniz ve bebeğiniz için en iyisi bu.

Ben de çocuğumu 3 buçuk aylık bıraktım çalışmaya başladım ilk günler çok zor geliyor gerçekten bayağı vicdan yapıorsunuz ama emin ellerde olunca biraz daha rahat ediyorsunuz zaman geçtikçe çocuğum şu an 7,5 aylık şimdilik idare ediyoruz

İşinizin imkanları çok iyiymis.

Şimdi çalışmaya başlarsanız başlarsınız , sonrasında çok zor.

Sakın bu fırsatı kaçırmayın derim.

Klişe olacak ama çocukla çok saatler değil kısa zamanda bile kaliteli zaman geçirmektir esas olan.

Sabahtan akşama kadar çocukla evde olan anneler bir süre sonra kendine dahi yetemiyor.

4.5 aylık bebeğim var. Mühendislik mezunuyum. Evlendikten sonra çalışmamıştım. Şimdi bir arge firmasinda güzel pozisyonda iş görüşmesine gitmiştim kabul edildim. Açıkçası pek olmaz diye öylesine gittigim bir görüşmeydi.
Bebeğimin geleceği için çalışmayi cok istiyorum. Böyle kendimi geliştirebileceğim iş fırsatida her istediğimde bulamam
Ama gelin görün ki etrafımda "bebek çok küçük onu nasıl bırakır gidersin" diyenler oldu.
Bebeğime ananesi ve iki teyzesi çok güzel bakıyor bir yere giderken bırakıyorum. Çok seviyorlar benden daha güzel ilgileniyorlar. İşe başlarsam onlara bırakırım diye düşünüyorum onlarda zaten çok istiyor bakariz diyorlar.
Ama şimdi vicdan yapıyorum gerçekten bebegim kücük acaba onu birakir gidersem anne sevgisinden mahrum mu buyur. Yoklugumu hisseder mi aglarmi. Gunduzleri mama veriyorum sütüm az ama aksam 7den gece boyu emiyor, aksam 7den sonra mama kabul etmiyor hep emerek göğsümde uyuyor. Zaten ben işe başlasam akşam 7de evde olur emziririm diye düşünüyorum. Güzdüz de meme istedigi oluyor ama bi sekilde unutuyor.
İş güzel kendi mesleğim,kendimi geliştirip iyi pozisyonlara gelebilirim. Hafta ici 6.30da bitiyor haftasonu tatili var c.tesi pazar.
Çalışan annenin bebekleri büyüdüklerinde nasıl olur acaba anne yoklugunu hissetmismidir. Aklımla kalbim arasinda cok kaldim su an ve cok duygusallastim sanirim. Empati kursaniz siz yerimde olsaniz ne yapardiniz?
Benim annem kendimi bildim bileli hep çalıştı, çocukken en büyük hayalim okuldan eve döndüğümde kapıyı annemin açması ve bana yemek hazırlamasıydı. Anneleri çalışmayan arkadaşlarıma hep çok özenirdim, şu an 35 yaşındayım hala içimde yaradır.
Ama öbür taraftan bebeğinize en az siz kadar iyi bakabilecek anneannesi ve teyzeleri varken ve iyi bir mesleğiniz varken çalışın derim ben. Malum her zaman insanın önüne bu kadar iyi iş fırsatları çıkmıyor.

Cocuk yapip evde oturmak icin muhendislik okumaniza gerek yoktu ki. Elbette calismalisiniz, bunun tereddutu bile gecmemeli aklinizdan. Bir de anane ve 2 teyze varmis,daha ne olsun?

Ben de çocuğumu 3 buçuk aylık bıraktım çalışmaya başladım ilk günler çok zor geliyor gerçekten bayağı vicdan yapıorsunuz ama emin ellerde olunca biraz daha rahat ediyorsunuz zaman geçtikçe çocuğum şu an 7,5 aylık şimdilik idare ediyoruz
Siz kime biraktiniz ve ozel sektormu kamu da mi calisiyorsunuz.is saatleride cok uzun gunde 12 saat goremicez birbirimizi

İşinizin imkanları çok iyiymis.

Şimdi çalışmaya başlarsanız başlarsınız , sonrasında çok zor.

Sakın bu fırsatı kaçırmayın derim.

Klişe olacak ama çocukla çok saatler değil kısa zamanda bile kaliteli zaman geçirmektir esas olan.

Sabahtan akşama kadar çocukla evde olan anneler bir süre sonra kendine dahi yetemiyor.
Annemlere gelince zaten kucaklarindan inmiyor bir tek emzirmek icin geliyor bana. Gununun yarisinida uyuyarak geciriyor zaten ☺️sanirim gozum arkada kalmicagi icin rahat calisirim. Bu durumda olan tum annenlerin Allah yardimcisi olsun

Ben çalışılmasından yanayım. 2 buçuk yaşında yuvaya başladım annem işe girdi. Çocuk aklı o zaman anlayamadım annemin çalışması gerektiğini hep beni bıraktı gitti gibi düşünüyordum, dönüşte servis beni halama bırakıyordur beni halam büyüttü yani. Büyüdükten sonra anladım bir kadının çalışmasının gerekliliğini. Hayatım boyunca bir şey alınacakken babandan para alalım gibi bir cümle duymadım mesela annemin kendi parası vardı hep cebinde küçük bir ayrıntı gibi duruyor ama bir kadın için bence çok önemli

Hali hazırda bi işiniz olsa mecburen başlardınız zaten ama çocuk doğurup iş aramaya başlamak ve 4,5aylıkken çalışmaya başlamak bana süreci de düşününce çok mantıklı gelmedi. Ki kadınların her zaman çalışmasından yanayım ama 1 yaşına kadar erteleyebilirdiniz bence yine siz bilirsiniz karar verdiyseniz kimseye laf düşmemeli.

4.5 aylık bebeğim var. Mühendislik mezunuyum. Evlendikten sonra çalışmamıştım. Şimdi bir arge firmasinda güzel pozisyonda iş görüşmesine gitmiştim kabul edildim. Açıkçası pek olmaz diye öylesine gittigim bir görüşmeydi.
Bebeğimin geleceği için çalışmayi cok istiyorum. Böyle kendimi geliştirebileceğim iş fırsatida her istediğimde bulamam
Ama gelin görün ki etrafımda "bebek çok küçük onu nasıl bırakır gidersin" diyenler oldu.
Bebeğime ananesi ve iki teyzesi çok güzel bakıyor bir yere giderken bırakıyorum. Çok seviyorlar benden daha güzel ilgileniyorlar. İşe başlarsam onlara bırakırım diye düşünüyorum onlarda zaten çok istiyor bakariz diyorlar.
Ama şimdi vicdan yapıyorum gerçekten bebegim kücük acaba onu birakir gidersem anne sevgisinden mahrum mu buyur. Yoklugumu hisseder mi aglarmi. Gunduzleri mama veriyorum sütüm az ama aksam 7den gece boyu emiyor, aksam 7den sonra mama kabul etmiyor hep emerek göğsümde uyuyor. Zaten ben işe başlasam akşam 7de evde olur emziririm diye düşünüyorum. Güzdüz de meme istedigi oluyor ama bi sekilde unutuyor.
İş güzel kendi mesleğim,kendimi geliştirip iyi pozisyonlara gelebilirim. Hafta ici 6.30da bitiyor haftasonu tatili var c.tesi pazar.
Çalışan annenin bebekleri büyüdüklerinde nasıl olur acaba anne yoklugunu hissetmismidir. Aklımla kalbim arasinda cok kaldim su an ve cok duygusallastim sanirim. Empati kursaniz siz yerimde olsaniz ne yapardiniz?
İnsanların işten çıkarıldığı böyle bir dönemde iş bulmanıza çok sevindim hayırlı olsun.Mutlaka çalışmanızı öneririm

Emzirme izniniz varmiydi.
Meme isteyince durmuyor ufaklik.uzun sure meme yemeden nasil durcak onu dusunuyorum

Bende çalışıyorum hamileyim şuan işi bırakacağım tekrar ne zaman başlayacağım bu konuda tam karar vermedim... Evet küçük bebeği bırakıp işe gitmek hepimiz için zor emin olun ama neyseki sadece hafta içi çalışıyor olacaksınız ve akşamları evinizde olacaksınız.. Çalışma saatleriniz de çok da öyle aman aman geç saatler değil.. Üstelik anneannesi ve teyzesi yanında bu harika birşey.. Sizin yerinizde olsam kesinlikle kabul ederdim.. Evlendikten sonra çalışmıyormuşsunuz bence zamanı gelmiş geçiyor bile bir kadının kendi kazancının olması çok güzel birşey evet daha yorucu belki ama hem kendine olan güven açısından hem de çevrenin ve eşinizin size bakış açısından gerçekten değerli birşey.. Üstelik sizin bebeğiniz de var ona daha iyi gelecek kurmak için ve daha iyi yerlere gelmek için kesinlikle çalışmalısınız.. Bebeğiniz büyüdüğünde böyle bir fırsat elinize geçmeyebilir biliyorsunuz özelde iş bulmak artık çok zor hele ki güzel bir yerden başlayacak olmanız da harika 😊

Çalışan onlarca anne var. Çalışmak size iyi gelecektir. Bence de çalışmalisıniz🧡

durumu iyi olmasına rağmen kadın çalışmalı diye düşünüyorum
eşinin işinin sıkıntıya düşmeyeceği ne malum ? 2 gün sonra ayrılmayacakları ne malum ? eşinin aniden vefat etmeyeceği ne malum ?
dünyanın bin bir türlü hali var, herkes kendine yetebilmeli
Ben kesinlikle çalışmamalı mı dedim ? Bu dediģiniz şeyler tabii ki de göz önünde bulundurulmalı . Ama çok iyi durumda olan bir insan yeni doğmuş bir bebeği neden hemen bırakıp o zamanki sevgisinden mahrum etsin ki . Bebeğin daha çok herşeyi algıladığı bir dönemde çalışabilir . Zaten durumu olmayan insan kendine fırsat oluşturup her türlü o işe girmeye çalışır . Zamanla bebekte o da bu duruma alışır mecbur kalır her ikiside . Çalışma diyen insanlarda kıskançtır muhakkak dedim burda da çalışması gerektiğini etrafı çok takmaması gerektiğini dile getirdim .

Destekleme sebebim zaten sizin bu yazdıklarınızdan ötüürü. Benim mesleğim yok mesela, olsun diye çok sınavlara girdim çalıştım ama bir türlü başaramadım şimdi bebeğim var daha çok korkuyorum hayattan bu dediklerinizden dolayı . Beni iş konusunda en çok destekleyen ve bu dediklerinizi diyen tek kişi eşim .

Doğumdan önce çok güzel bir işim vardı herkes o işten çıkmamı bekliyordu o kadar rahatsız oluyordum ki en sonunda küçülmeye gidiyoruz diyip toplu bir şekilde işten çıkardılar . Daha iyi bir iş bulamadım o süreçte ve hamile kaldım . Mesleğim olsaydı bunları düşünmezdim bile o yüzden destekliyorum çalışmasını zaten . Kısa bir yazı yazmıştım ayrıntılı yazmamın sebebi anlayın diye . Oldu mu şimdi 😋😋

Ben çalışılmasından yanayım. 2 buçuk yaşında yuvaya başladım annem işe girdi. Çocuk aklı o zaman anlayamadım annemin çalışması gerektiğini hep beni bıraktı gitti gibi düşünüyordum, dönüşte servis beni halama bırakıyordur beni halam büyüttü yani. Büyüdükten sonra anladım bir kadının çalışmasının gerekliliğini. Hayatım boyunca bir şey alınacakken babandan para alalım gibi bir cümle duymadım mesela annemin kendi parası vardı hep cebinde küçük bir ayrıntı gibi duruyor ama bir kadın için bence çok önemli
Müsadenizle burada şunu söylemek istiyorum. Beni halam büyüttü diyorsunuz. Konu sahibinin çocuğunuda anneanne teyzeler büyütecek, onların terbiye ve değer yargilarini benimseyecek. Akşam 6 bucuga kadar çalışacak veya 6 buçukta evde olacakmış herhalde orasını kaçırdım, zaten yorgunlukla eve gel iki üç saat içinde yemek ye dus al işini gücünü yap çocukla ne kadar kaliteli vakit geciriliyor?? Ben haftada bı gün ise bir kaç ay gittim, yemin ederim eve geldiğimde feleğim şaşıyordu çocuklarla ilgilenemiyorum diye çok pis vicdan yaptim ben bu işten ne hayır görücem diye, saatli küçük bir iş olmasına rağmen bıraktım çıktım o işten.
Bir erkeğin en asli görevi ailesinin ihtiyaçlarını gidermek, insan neden babadan para istemesin ki? Mesela dinimizde işte kadın böyle ikilemlerde kalmasın çocuk bakımı ev işleri ve iş girdabında yorulmasin diye evin geçimi erkekte oluyor ki, az buz bir yük değil. Erkekten para istemekte bence ayıp bişey değil, bu bize dayatılan güya sözüm ona modern çağın yaşam tarzı. Ben kocamdan para istemicem ama çocuğumu henüz bebek iken ve benim sıcaklığını hissetmesi gerekirken başkasına birakicam, neden onun geleceğini düşünüyorum ve kocamdan para istemeyim diye. Cocuklarimizin ihtiyaçlarından tabiikide anne baba olarak mesuluz ama bırakalım da kendi gelecekleri için çocuklarımız kendileri cabalasinlar, herşeyi önlerine sunmayalim. Bu naçizane benim fikrim, ben bebeği olanı bırakın 2-3-4 yaşında çocuğu olupta sabahtan akşama kadar çalışan anne görmedim tanımadım. Herkes çocuğuma öncelik tanıyayım kafasında. "Besikteki" bebeği sabahtan akşama kadar bırakmak bağlanma açısında da hiç iyi değil bunu uzmanlara sorabilirsiniz, ne düşünürseniz düşünün. Konu sahibi bebeği emzirmek için sadece alıyorum yoksa anneannede veya uyuyor hep demiş. Bunada çok şaşırdım doğrusu, sizin çocuğunuz sizi benimsesin, gerek yok ki anneannede sizden çok bağlanmasina? Ama diyorum ya, ekonomik açıdan sıkıntıda iseniz ve eşinizin maaşı yetersiz ise veya siz yanlız yaşayan bir kadınsanız, çalışma isteğinizi anlayabilirim. Annenizde bakarım diyorsa bulunmaz bir fırsat elinize geçmiş demektir. Umarım bu yorumundan yobaz fikirli vs olduğum çıkartılmaz, ben yurtdışında dogudum büyüdüm buradaki insanlarında görüyorum cocuğa karar veren insan en az iki üç sene bekliyor, asla bebekten zamanı kismiyorlar. Hani konu modernlik ve ileri görüslu olmadan açılırsa diye değinim dedim.Burada yorumları okuyunca neredeyse herkes çalış demiş. Baya şaşırdım dogrusu. Belki burada yaşam daha rahattır ama kocadan para istememe kariyer yapma amaçlı bir bebek akşama kadar bırakılmamalı, en azından kreşe başlayana kadar

Son düzenleme:
Calisin bebegim 3 aylikti isr basladigimda basta dediğiniz gibi bicdan yapıyorsunuz ama şunu düşünün azlinda onun geleceği icin calisacaksiniz. Kizim su an 3 yasinda masallah cok sosyal cok akilli bir cocuk aramizdaki bagda hic zedelenmedi aksine ben iste oldugum sure boyunca beni özlüyor ama gelince daha guzel vakit geciriyoruz. Artik akli daha cok eriyor annesinin arkasindan biri aglarsa onu teselli bile ediyor . Uzulme anne baba okula gidecek ama hemen gelecek diyor. Tek maasla cift maas asla bir degil cocuguna daha cok imkan verebilirsin

Müsadenizle burada şunu söylemek istiyorum. Beni halam büyüttü diyorsunuz. Konu sahibinin çocuğunuda anneanne teyzeler büyütecek, onların terbiye ve değer yargilarini benimseyecek. Akşam 6 bucuga kadar çalışacak veya 6 buçukta evde olacakmış herhalde orasını kaçırdım, zaten yorgunlukla eve gel iki üç saat içinde yemek ye dus al işini gücünü yap çocukla ne kadar kaliteli vakit geciriliyor?? Ben haftada bı gün ise bir kaç ay gittim, yemin ederim eve geldiğimde feleğim şaşıyordu çocuklarla ilgilenemiyorum diye çok pis vicdan yaptim ben bu işten ne hayır görücem diye, saatli küçük bir iş olmasına rağmen bıraktım çıktım o işten.
Bir erkeğin en asli görevi ailesinin ihtiyaçlarını gidermek, insan neden babadan para istemesin ki? Mesela dinimizde işte kadın böyle ikilemlerde kalmasın çocuk bakımı ev işleri ve iş girdabında yorulmasin diye evin geçimi erkekte oluyor ki, az buz bir yük değil. Erkekten para istemekte bence ayıp bişey değil, bu bize dayatılan güya sözüm ona modern çağın yaşam tarzı. Ben kocamdan para istemicem ama çocuğumu henüz bebek iken ve benim sıcaklığını hissetmesi gerekirken başkasına birakicam, neden onun geleceğini düşünüyorum ve kocamdan para istemeyim diye. Cocuklarimizin ihtiyaçlarından tabiikide anne baba olarak mesuluz ama bırakalım da kendi gelecekleri için çocuklarımız kendileri cabalasinlar, herşeyi önlerine sunmayalim. Bu naçizane benim fikrim, ben bebeği olanı bırakın 2-3-4 yaşında çocuğu olupta sabahtan akşama kadar çalışan anne görmedim tanımadım. Herkes çocuğuma öncelik tanıyayım kafasında. "Besikteki" bebeği sabahtan akşama kadar bırakmak bağlanma açısında da hiç iyi değil bunu uzmanlara sorabilirsiniz, ne düşünürseniz düşünün. Konu sahibi bebeği emzirmek için sadece alıyorum yoksa anneannede veya uyuyor hep demiş. Bunada çok şaşırdım doğrusu, sizin çocuğunuz sizi benimsesin, gerek yok ki anneannede sizden çok bağlanmasina? Ama diyorum ya, ekonomik açıdan sıkıntıda iseniz ve eşinizin maaşı yetersiz ise veya siz yanlız yaşayan bir kadınsanız, çalışma isteğinizi anlayabilirim. Annenizde bakarım diyorsa bulunmaz bir fırsat elinize geçmiş demektir.
Konuyu dinle nasıl bağdaştırdınız ne alakası var ? Siz baya alışmışsınız para istemeye kendi paranı kazanmanın mutluluğu çok güzel bi şey . Eşiniz size hediye almıyor diye yakınıyordunuz kendi paranız olsa sormadan alsanız?

Ben kesinlikle çalışmamalı mı dedim ? Bu dediģiniz şeyler tabii ki de göz önünde bulundurulmalı . Ama çok iyi durumda olan bir insan yeni doğmuş bir bebeği neden hemen bırakıp o zamanki sevgisinden mahrum etsin ki . Bebeğin daha çok herşeyi algıladığı bir dönemde çalışabilir . Zaten durumu olmayan insan kendine fırsat oluşturup her türlü o işe girmeye çalışır . Zamanla bebekte o da bu duruma alışır mecbur kalır her ikiside . Çalışma diyen insanlarda kıskançtır muhakkak dedim burda da çalışması gerektiğini etrafı çok takmaması gerektiğini dile getirdim .

Destekleme sebebim zaten sizin bu yazdıklarınızdan ötüürü. Benim mesleğim yok mesela, olsun diye çok sınavlara girdim çalıştım ama bir türlü başaramadım şimdi bebeğim var daha çok korkuyorum hayattan bu dediklerinizden dolayı . Beni iş konusunda en çok destekleyen ve bu dediklerinizi diyen tek kişi eşim .

Doğumdan önce çok güzel bir işim vardı herkes o işten çıkmamı bekliyordu o kadar rahatsız oluyordum ki en sonunda küçülmeye gidiyoruz diyip toplu bir şekilde işten çıkardılar . Daha iyi bir iş bulamadım o süreçte ve hamile kaldım . Mesleğim olsaydı bunları düşünmezdim bile o yüzden destekliyorum çalışmasını zaten . Kısa bir yazı yazmıştım ayrıntılı yazmamın sebebi anlayın diye . Oldu mu şimdi 😋😋

konu sahibi üzerinden yorum yaptım aslında, evlilik süresince çalışmamış üzerine çocuk dönemi eklenirse yaşı bir hayli ilerleyecek. belli bi saatten sonra da kimse tecrübesiz birini tercih etmez, maalesef özel sektör acımasız.

piyasalar bu kadar kötüyken iyi bir iş buldum diyorsa muhakkak kaçırmamalı
sizde gönlünüze göre bir iş bulursunuz umarım

Back
X