ÇALIŞAN ANNE OLMAK

Göz hizasina egilip gittiginizi ama aksam geri geleceginizi söyleyin. Zamanla alisacak.

Ben ogluma her gün muz getirirdim. Muzu özellikle kiloyla almazdik aksamlari ben tane tane getirirdim.
Evden cikarken beni öper, muzumu unutma derdi. Döner oynardi.

Öğle arasında gitmezseniz daha iyi olur diyenlere katılıyorum.
Tamam çocuğunuzu özlüyorsunuz iyi geliyor fakat onu tekrar bırakıyorsunuz bu durum kayınvalidenizin işini biraz daha zorlaştırabilir. Esnek çalışma saati gibi bir durum varsa bunu öğle arası değilde erken çıkma geç gitme olarak kullanabiliyorsanız bence daha iyi olur. Çocuğunuz yanınızdayken bile devamlı onu bırakıp gideceğinizi düşünecektir.
çok haklısınız. Travma oldu sanırım bu oğlumda. Ancak 4 ten önce çıkamıyorum yani çıkış saatimde de ince davranıyorlar

Öğle arası süreniz 2 saat kadar olmasaydı öğle arası gitmeyin diyecektim. Süt izni süresini mi birleştirip 2 saat yapıyorsunuz? Eğer öyleyse 1 saat normal öğle aranızı iş yerinde değerlendirir 1 saat işten erken çıksanız daha iyi değil mi?
Çocukla öğlen saatinde vedalaşmak daha çok etki yapıyordur
süt izni özel sektörde 1 yaşına kadar . Sanırım devlet memurlarında durum değişiyor .

iyi de bu öğle gidişleri zarar veriyor. işinizi erken bitirince esneklik de varmış. akşam daha erken çıkıp kesintisiz zaman geçirmeniz daha mantıklı değil mi ?
sanırım siz özlediniz diye gidiyorsunuz ama çocuğunuz zarar görüyor.
yorumunuz için çok teşekkürler. Yukarıda da dediğim gibi 4 ten önce işten çıkamıyorum. Öğle arası da müdürümün toleransıyla bu kadar uzuyor ancak çıkış saatimi pek fazla etkilemiyor

süt izni özel sektörde 1 yaşına kadar . Sanırım devlet memurlarında durum değişiyor .
merhaba, devlet memurlarında 15 aylık olana kadar. Ancak müdürümün toleransıyla kayınvalideme yardımcı olmak için erken öğle arasına çıkıyorum

22 aylık öğlen uykusu uyumuyor mu?
Uyku saatlerini düzenleyin.
Sabah 7 gibi uyandırırsanız, öğlen 1 saat vakti geçirir, sonra çıkmanıza yakın uyutursunuz.
siz dönene kadar olan zamanı uykuda geçirmiş olur.

22 aylık öğlen uykusu uyumuyor mu?
Uyku saatlerini düzenleyin.
Sabah 7 gibi uyandırırsanız, öğlen 1 saat vakti geçirir, sonra çıkmanıza yakın uyutursunuz.
siz dönene kadar olan zamanı uykuda geçirmiş olur.
merhaba, uyku saatleri değişiyor,haklısınız. Onu düzenlemem gerekiyor sanırım

merhaba, devlet memurlarında 15 aylık olana kadar. Ancak müdürümün toleransıyla kayınvalideme yardımcı olmak için erken öğle arasına çıkıyorum
Allah hepimizin yardımcısı olsun . Ben de şimdiden ne yapacağım diye tabiri caizse hindi gibi düşünüyorum 😊

merhaba, uyku saatleri değişiyor,haklısınız. Onu düzenlemem gerekiyor sanırım
22 aylık tek uykuya düşmüştür sabah 10 gibi kalkmadığı sürece 12 gibi uykusu gelmiş olacaktır. Gidip uyutup çıkabilirsiniz. Öğlen araları gitmek Kayınvalidenize yardım değil eziyet. Çocuğunuza da..

merhaba, süt iznim bitti ancak çalıştığım kurumda esnek çalışma saatleri uygulanıyor. İşimi erken bitirdiğim sürece yokluğumda pek sorun yaratmıyorlar. En azından şimdilik. 11.30 11.45 gibi çıkıp yaklaşık 2 olmadan iş yerinde oluyorum. Bana da iyi geliyor eve gitmek. Oğlumla ilgileniyorum,uyuyoruz vs. Beni anlamamasını anlayamıyorum daha çok mu erken sizce?
Tabii ki çok çok çok erken. İlkokulda bile zor anlayabilir

22 aylık tek uykuya düşmüştür sabah 10 gibi kalkmadığı sürece 12 gibi uykusu gelmiş olacaktır. Gidip uyutup çıkabilirsiniz. Öğlen araları gitmek Kayınvalidenize yardım değil eziyet. Çocuğunuza da..
sabah 7 bucuk gibi uyanıyor. Öğlen 12 gibi yatıyor genelde. Ancak uyuduğu ve uyandığı saat devamlı değişiyor. Bunu düzenlemem lazım teşekkürler

Sanırım 9-16 arası çalışma saatiniz. Yol mesafeniz yok. Yani çocuğun sizin işe gitmenizi kavrayabilecek dayanacak bir zaman dilimi. Öğlen gidip görecek bir durum yok şu durumda. Çocuğa iyi gelmediğini düşünüyorum bu çift ayrılığı. Bir de onu öyle bırakıp işe gelmek sizi de yıpratır bence. Hakkınızda hayırlısı.

Hanımlar merhaba 22 aylık oğlum var. Bende memur olarak çalışan bir anneyim. Bebeğime kayınvalidem bakıyor. Öğle aralarında eve gidiyorum oğlumu görmeye. Ancak ayrılırken çok şiddetli bir şekilde tepki gösterip ağlıyor. Geleceğim anneciğim,işe gidiyorum vs desem de sanırım beni daha anlamıyor. Çaktırmadan gittiğimde de fark edince yine ağlamaya başlıyor. Sizin çözümleriniz nelerdi,nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum ancak güvenli bağlanmada sorun olur diye çok korkuyorum

Off bu konu beni üzdü. 6 aylıkken oğlumu bırakacağım. Şimdiden gerim gerim geriliyorum.
Allah kolaylık versin size de.

yorumunuz için çok teşekkürler. Yukarıda da dediğim gibi 4 ten önce işten çıkamıyorum. Öğle arası da müdürümün toleransıyla bu kadar uzuyor ancak çıkış saatimi pek fazla etkilemiyor

tabi sizin seçiminiz ama ben her gün bu travmayı yaşatmaktansa gitmemeyi seçerdim. çünkü belli ki yardımcı olmaktan ziyade işleri zorlaştırıyor bu durum.
yada müdürünüz bu toleransı akşam için gösterebilir mi bir sorun ?

Off bu konu beni üzdü. 6 aylıkken oğlumu bırakacağım. Şimdiden gerim gerim geriliyorum.
Allah kolaylık versin size de.
Bebeklikte gittiğinizi anlamadıklarından sorun olmuyor gördüğüm kadarıyla. Ben 5 aylık olduğundan beri çalışıyorum. Bahsettiğim sorun birkaç aydır var. Büyüdükçe gittiğinizi anlıyorlar, ancak anlatsam da geleceğimi idrak edemiyor daha

Bebeklikte gittiğinizi anlamadıklarından sorun olmuyor gördüğüm kadarıyla. Ben 5 aylık olduğundan beri çalışıyorum. Bahsettiğim sorun birkaç aydır var. Büyüdükçe gittiğinizi anlıyorlar, ancak anlatsam da geleceğimi idrak edemiyor daha

Umarım öyle olur. Çünkü ben bakıcıya bırakacağım ve daha 2.5 aylık şu an biraz fazla duygusalım. Hiç böyle olacağımı düşünmemiştim. Ve evet ne kadar öğlen çıkmayın dese de herkes size sanırım ben de çıkardım.
Çok bilgili değilim ama geçici bir sendrom yaşıyor olabilir. Giden başka kişilerin arkasından ağladığını da söylemişsiniz.

Öğle arası eve gitmemenizi tavsiye edeceğim. Cocuk tam alışmışken aynı travmayı tekrar yaşıyor. Onun yerine o 2 saat zamanı kendinize ayırın. Yürüyüş yapın, yerinizde kitap okuyun, güzel bir yemek yiyin. İnanın buna cok ihtiyacınız var.

Back
X