Çalışan anne :(

Daha çok küçük ama... 2 yaşa kadar bakmak süper olurdu. Olmuyorsa en azından 1 yaşına kadar bakamaz mısınız ? Biz de benzer durumlar yaşadık. Ben emzirdiğim için mama masrafı hiç olmadı. Oyuncak ise çok fazla olmasına gerek yok zaten çocuğun gelişimi için az oyuncak daha sağlıklı. Sadece kıyafet ve bez masrafı oluyor o da bir şekilde halloldu.

Kesin çalışmanız gerekiyorsa kendi evinizde bakılması daha iyi tabi. Napın edip eve kamera yerleştirin. Bu devirde kimseye güven yok.

Fazla caren yok gibi geldi bana
Bakiciya guveniyorsaniz onun evinde bakilir mecburen
Tabi kıs geldi getir gotur zor olacak ama emin ellerde oldugunu bilmek guzel
Kendi evinizde bakmasini soyleyin bastan ama kucuk cocugu varmis
Kabul edecegini sanmiyorum

NasilYarDiyeyim ben de boyle dusunuyorum.tanidik olmasi avantaj cocuklarinin kiz olmasi avantaj.ama bakicinin sizin evinizde bakmasini isteyin.kendi evinde bebekle ilgilenemez.cocuklari evinin isi geleni gideni olmaz o is...evinize kamera kesinlikle taktirmalisiniz.tanidiginiz olsa da sizin istediginiz gibi bakmak zorunda.
karsi tarafa ne istediginizi net soyleyin.sonucta tanidik die bedava bakmicak.
Ise baslicak olmaniza da uzulmeyin ben de issizim ariyorum bulamiyorum.heerseu duzene girer zamanla

Çok zor bir durum
Allah yardımcınız olsun
Tabiki en iyisi sizin evinizde bakılması
Yine de bazı kişiler bakıcılarından çok memnun kalabiliyor (tanıdığı biri olmadığı halde) umarım siz de iyilerine denk gelirsiniz.

Cocugumu 2 aylikken bakiciya biraktim. Kadini tanimiyordum. Guvendigim arkadas soyledi diye evini cocuklatini gordum, icime sindi ve biraktim. Calist8gim yere yakin olmasi avantajdi. Habersiz gidip ne yapiyorlar gotuyordum. Kizima annelik yapiyor diyebilirim. Onun yaninda bana gelmez yavrum o derece ilgili. Su anda 16 aylik.
Tanidiginiz kisiye birakabilirsiniz fakat bastan su cumleyi kurun. Arkadaslik baska cocuk konusi baska. Cocukla ilgili bir sey dersem alinmaca darilmaca yok diye belirtin. Diger turlu bakici isine pek sicak bakamiyorum.

Eşiniz çalışıyorsa en azından bir yıl idare edemez misiniz? Bebeklerin anne sevgisine çokça ihtiyaçları var. Bırakın bebekleri ben 7 yaşındaki yiğenimi gördüğümde bile üzülüyorum annesi çalıştığı ve onlarla fazla vakit geçiremediği için.

Benim tavsiyem de kendi evinde bakılması, ufacık çocuğu oradan oraya götürmek uykusunda soğukta olacak iş değil.

Tanıdığın kişi sizin evinizde bakmalı , aksi halde dünya üzerinde bir tek o bakıcı yok canım. konu komşu yakın akraba vs belki yakın bölge ilanlar ile başka bir bakıcı bulabilirsin. Ben olsaydım kesinlikle referanslı bakıcı isterdim. Eve de kamera koyardım.
Yabancı bakıcıya emanet edeceksin endişelisin evet zor ama temiz insanlar çıkabilir karşına,
Bebeğine bakacak kişinin yaşadığı yeri ve aile durumu hakkında net bilgin olmalı yani kendin görmelisin yerini yurdunu..
Ayrıca en az 1 ay aile bireylerinden birisi ile bakıcı vakit geçirmeli. Bebeğe yaklaşımı bakımı vs görmelisiniz. Tabii bunların hepsi muhakkak referans eşliğinde olmalı... Umarım her şey dileğince olur çok hassas konular , benim aklıma gelenler bunlar canım

Benim oglumunda yazlikta ki bakicisi genc bir kizdi
Tıp okuyordu. 3 yıl ust uste her yaz ogluma bakti. Annesi o olsaydi bu kadar severdi. Ufaklik 8 yasina geldi haftada 2 gün kameralı görüşüyorlar. Yazliga gidiyoruz dr oldu artik kiz
Iki üç gün birlikte tatil yapıyorlar
Cok şanslıydım bakicilardan yana.
Istanbulda ki de öyleydi. Çok sosyal bir cocuk oldu zaten

Maşallah. Allah şansınızı daim etsin. Muhabbetleri bol olsun.
Bizim bakıcı da koca kız olunca beni hatırlar mı acaba, ziyaretime gelir mi diye soruyor arada :)))
Evet sosyalleşmesi açısından çok iyi oldu. Çocuklardan çok şey öğreniyor. Geçen gün hadi sayı sayalım dedim. Cocuklar ders calisirken duymus herhalde üç , yedi , altı, dotuz diyor:))

Kendi çocukları varsa bahsettiğiniz kadın evinize gelmez sanki:/ bence evde başka çocuk olması bebeğiniz için avantaj, uslu,terbiyeli çocuklarsa tabi.
Allah kolaylaştırsın.

Benim Halam da bir iki yil cocuk bakiciligi yapti , kendi evinde uc tane daha cocugu varken gerci biri gelinlik kiz digerleri liseliydi kucuk degil yani , cocugun babasi bashekim annesi doktor ama konusma problemleri varmis ve halamlar bakmaya basladiktan sonra cocuk konusmaya basladi kilo problemi cozuldu yani kalabalik bir Ortamda sevgi almasi o cocuk icin iyi oldu cok goremesede evdekileri Abla abi olarak benimsemisti ve zor aliyodu ailesi gitmek bile istemiyodu , ama ben bunu gorsem de tanimadigim birinin evine yine de veremezdim Dunya da iyi insanda cok kotu insan da Allah iyileri cikarsin karsiniza

6 aylık daha? Gündüz bakımevine bebekleri alıyorlar mi
Kreşler alır,kreşlerin yaş aralığı 0-24 ay
gündüz bakımevlerinin yaş aralığı 24-66 aydır.
Kreş ve Gündüz Bakımevi tabelası varsa 0-66 ay alınır ayrı katlarda bakılır ve eğitim alır çocuklar.
Ben 6 aylık bir bebeğin şartlar zorlanıp evinde bakılması gerektiğini düşünüyorum.

Kameranı evine taktır , bebeğin evinde büyüsün.
Diğer türlü kadının evine müdahele edemezsin kim giriyor kim çıkıyor çocuğun kimlerle iletişim içinde olacak bilemezsin.

Kreş düşünmeyin bence. Oralar özellikle küçük bebekler için ticarethane mantığında. Evde bakıcı birebir ilgilenecek, kreşte ise 2 kişi min. 10-12 çocukla ilgilenecek. Ayrıca ev ortamında büyümesi ile kreşte ya da başkasının evinde büyümesi çok ayrı şeyler.

Önceliğiniz kendi eviniz olsun, gerekirse fazla verin ama evinizde olsun. Tanıdığınız biri de olsa mutlaka kamera koyun eve, ne olur ne olmaz.

Benim de 17 aylık bir oğlum var, 5 haftadır bakıcımız var. İlk 4 haftayı benim gözetimimde geçirdik, yavaş yavaş yokluğuma alıştırdım oğlumu. Evinden de çıkmadığı için zorlanmadı çok şükür. Bu arada ben de gurbetteyim, tanıdığım vs yok. Çok şükür iyi bir kadın denk geldi, umarım böyle devam eder. Bir de müdahale edebileceğiniz biri olmalı, beğenmediğiniz şeyleri rahatlıkla söyleyebilmelisiniz yani. Çocuk sizin çocuğunuz, sizin istediğiniz şekilde büyümeli, bakıcının değil.

Canim öncelikle Allah iyilerle karşılaştırsin .Pasamiza güller gibi baksin bakicisi.
Her zaman kendi evin avantajdir diye dusunenlerdenim.Sogukta cocuk evden cikmamis olur .Ayrica bir duzeni birakip ,uykusundan edip baska bir yere götürmek de cok zor olur .
Senin evine gelirse cocuk sadece bakan kisiye uyum saglamaya calisir .Oteki türlü ortam faktörü de var .Bir de benim icime sinmez .Ne kadar guvensem de hadi evini temizlerse,hadi cocugu tv nin karsisina koyup yemegimi yapivereyim 10 dk dan bisey cikmaz kafasında olursa vs vs.
Haa kendi evinde de ayni seyler olabilir o kisinin vicdanına kalmis .
Bir de istedigin gibi uyarabilmek icin en basta konus .Zira cocuk senin ve senin cizgine uyum saglayacak biri olmali .Tabii ki yanlisini gorunce uyaracaksin .Trip atacak biriyse hic bulasma .Ama guveniyorsan şartları konus,yol ücretini karsila gelmeye ikna et .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…