Çalışan anne :(

Hatırlar hatırlamaz olur mu ?
Benim bir tanıdığım evde bebek baktı . Okul çağına gelene kadar . 4 çocuk büyüttü . Anneler gününde karne gününde bir öğretmenmiş , gerçekten bir anneymiş gibi evi çiçek bahçesine döner . Üniversite mezuniyetlerine katıldı . Severek yapan için müthiş gurur kaynağı

bence diyin ki bu hala minik bir bebek. hiç değilse 1 yaşına kadar evinde bakılsın. bebeği kışın dışarı çıkarmak kolay mı?maması,eşyası,oyuncağı...bi gezmeye giderken bir bavulla çıkıyoruz zaten. biraz da duygu sömürüsü yapın,ağızsız dilsiz bebeği nasıl bırakayım tanımadıklarıma diye... Allah bu çalışan annelerin yardmcısı olsun,kimse keyfinden çalışıp da bebeğini ellere vermiyor

Ah şu para derdi..

Başka evde asla olmaz. Bebekler rutini sever. Bir ortama bağlanması ve orada huzurlu olması gerekir..

Benim kv ilk başlarda bakmayacaktı. Arkadaşımın annesi çok hevesliydi ama kendi evinde bakmak istiyordu. Oğlum doğunca bırakamayacağımı anladım.

İşten çıkmayı düşünüyordum. Ama biz de zebil olacaktık. Buna rağmen dayanırız dedim. En sonunda kv bakarım dedi ben 2 ay daha ücretsiz izin hakkımı kullandım.

Bir de şu var bahsettiğiniz kadının küçük çocuğu baya küçük. Çok dikkat etmesi gerekecek..

6 aylık daha? Gündüz bakımevine bebekleri alıyorlar mi
Adını yanlış hatırlamışım ama alttaki hanımefendi güzel açıklamış. Kalabalık ve düzgün bir ortamda bakılması da uygundur. Benim bakıcı imkanı olan arkadaşlarım da bu tür yerleri tercih ettiler. En azından denetimli. Bence bir bakın etrafınıza var mı?

NasilYarDiyeyim endişelerini katlamak istemiyorum ama ben evde küçük çocuk varken aynı ortama minik savunmasız bir bebek sokulmasından çok tereddüt ediyorum. O yüzden yazmadan duramıyorum.

Hep aklıma kv nin anlattığı bir olay geliyor. Eşim 3-4 yaş civarındayken ondan 2 yaş küçük kuzeniyle bir olup, henüz bebek olan diğer kuzenlerinin ağzına fındık vermişler. Onlar da küçük çünkü bilmiyorlar.
Annesi çalıştığı için babaanne, eltiler falan bakıyormuş bebeğe.
Boğulmasına ramak kalmış Allah korumuş da boğazına kaçmamış. Benim böyle konularda hep aklıma gelir.

Allah korusun evlatlarımızı. Bence çocuksuz biri varsa görüşmeye devam edin. Bir kaç gün deneyin. İnşallah iyi birine denk gelirsiniz..

yaşadıgınız yerın kıymetini bilin deyip çekiliyorum

yaşadıgınız yerın kıymetini bilin deyip çekiliyorum
Yemin ederim çok üzülüyorum . Ben orda değilim ama benim vatanım . Aslında millet olarak çok iyi şeyler hakediyoruz . İnsanlar bence parasızlıktan , ay sonunu getirmemekten sağlıklı düşünemiyor artık . Türkiye’de herkesin sinirleri bozuk insanlar çok mutsuz . Ben haberleri hep izliyorum sürekli sorun sürekli sorun hepinize kolay gelsin ne diyeyim

Bu karşı tarafla anlaşma şeklinize bağlı. İlk başta her şeyi konuşun aklınızda en küçük soru işareti bile kalmasın. Ben de oğlumu 6 aylıkken bakıcıya bıraktım. İlk 2 ay gibi bizim evde baktı ama çok çekingen davranıyordu. Daha sonra kendi evinde bakmaya başladı. Oğlum için de değişiklik oluyordu. Eşi ve çocukları oğlumu çok sevdikleri için bir nevi torunları gibi oldu çocuk :)

Ben ilk başta kahvaltısını ve yemeklerini götürüyordum bakıcı ısıtıp yediriyordu ama 1.5 yaş civarı artık yemek getirmememi evde her zaman yemeğinin olduğunu söyledi. Benim için de çok rahat oldu. Evi de oğluma göre düzenledi ki benden daha dikkatli davranıyordu zaten.

Güven çok önemli. Hiç tanımıyordum bakıcımızı önceden. Konuşmaya geldiklerinde ne istediğimi anlatırken lütfen ona bağırmayın derken ağlamaya başladım baktım kadın da ağlıyor benimle birlikte :) Benim güvenim boşa çıkmadı. 2 yıl baktı oğluma 4 ay önce şehir değiştirdik hala 2 günde bir görüntülü görüşüyorlar.

Allah gönlünüze göre versin umarım güvenebileceğiniz birini bulursunuz. Siz yine de evinizde bakması için zorlayın durumu. Olmadı en azından alışana kadar 2-3 ay kadar sizin evinizde baksın.

Kv bakıyo bebeğime kendi evimde rahat ediyorum dedi ve evinde bakıyor, her sabah götür akşam al eve geri getir gerçekten yorucu ve bebek içinde zor oluyor. Kendi gelse bile alıp götürüyor. İhtiyaç olmasa gerçekten çalışmazdım en azından iki sene..

Referanslı bir bakıcı buldum onunla gorusucem. Kamera olayını incitmeden nasil söyleyebilirim acaba
İncinecek bir durum yok ortada,bu sizin en doğal hakkınız.
..... Hanım evde kamera var,sizin de bilginiz olsun,
Bu kadar.Başka bir açıklama yapmanıza, kameranın yerini göstermenize gerek yok.

bu hale geldik çok şükür ne diyelim

Çocuğun alışık olduğu ortamda bakılması çok önemli cnm. Benim annem kendi evinde bakmak istedi. Yine de yalvar yakar ben ise başladıktan sonra 1 ay annem bizde baktı önce anneme alıştı sonra annemin evine geçtiler. Ayrıca orda bayan ne derece ilgilenebilir. Hem kendi çocukları var hem kendi ev işleri var birde sizin bebeginiz var. Bakıcı bulma kurumları oluyor genelde referanslı. Oraya başvurmanız olmaz mı ama biraz tuzlu oluyor tabi..

Allah kolaylık versin. Bende bebeğimi 7 aylıkken anneme bırakıcam. Ona rağmen içimde korkular var ama inanın çok iyi bakan insanlarda var etrafımda. Bir arkadaşım 5 aylıkken bakıcıya verdi bebeğini. Şuan 2 buçuk yaşında hala o kişi bakıyor. Çok iyi bakıyor hem de. Kendi evinde bakıyor. Beşiği eşyaları herşeyi de var o evde ama bu iki eşinin arkadaşı sayılır. Aynı bölgede çalışıyorlar evler de yakın. Aslına bakarsanız lojmanda oturuyor arkadaşım bende tabi. Çok şükür sıkıntıları yok. Bence tamamen bakan kişiyle alakalı bir durum. Kadınım 2 oğlu var lise ve üni.çağında

Bence bebegi evine birakip birakmamaktan onemli ,bakici dusunulen kadinin anaokuluna giden cocugunun olmasi.Kiskancliklar ve ihmal edilmeler olabilir.Ben kucuk cocuklu birini asla tercih etmezdim.yaknimin cocugu bakicinin evine birakiyor bastan sartlarini soyleyince sorun olmaz ama kuvuk cocuk olmasi sorun bence.iyi dusunup artisi eksisini tartin derim

Bence bebegi evine birakip birakmamaktan onemli ,bakici dusunulen kadinin anaokuluna giden cocugunun olmasi.Kiskancliklar ve ihmal edilmeler olabilir.Ben kucuk cocuklu birini asla tercih etmezdim.yaknimin cocugu bakicinin evine birakiyor hic

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…