Çalışan anneler işe ne zaman başlamalı

Ya gerçekten çok büyük korkuyla başladım ama allaha şükür o kadar güzel ki herşey, kendimi çok iyi hissediyorum. Üstelik ilk maaşımla kızıma istediğim şeyleri almak, istediğim gibi harcamak duygusu çok güzel. Yaptığımız atla deve değil, dünyayı kurtarmıyoruz tabii ama işe yaradigimi hissediyorum, takdir edilmek, yaptığın işin övülmesi çok güzel bir duygu. Bence her kadın tatmali bunu
Öyle tabi hele de çalışmaya alışmış birinin 2 yıl evde durması gerçekten kolay değil. İlk başlarda çok güzel ama sonrası monoton.

2 yasindada aliyorlarsa, simdi yolla. Kesinlikle eger iyi bir kres ise. Hele simdi kis olacak, her gün sadee 1 yetiskin ile o dört duvarin arasinda kalmakta zevkli degil çoçuk için. Hani tabiki karar sizin, ama bence bir deneyin en azindan.
Babası evde kaldığı günlerde zaten ilgilenecek oyun parklarına götürecek bende elimden geldiği kadar hafta sonu sosyalleşmesi için aktiviteler yaparım. 2 buçuk yaşından sonra yarım gün vermeyi düşünüyorum.

Öyle tabi hele de çalışmaya alışmış birinin 2 yıl evde durması gerçekten kolay değil. İlk başlarda çok güzel ama sonrası monoton.

Evet ben de aralıksız 8 senedir ondan önce de yaz dönemleri boyunca çalışan biriyim. Evde kızımla olmak çok güzel evet ama uzun süreli temelli ayrılmıyoruz sonuçta. Akşamları hafta sonları gayet güzel vakit geçiriyoruz. Gece beraber uyuyoruz zaten biraz daha büyüyene kadar. Babaannesi de çok keyifle bakıyor, güzel oynuyor, besliyor, eğleniyorlar ve babaannesini çok seviyor. O yüzden gerçekten içim rahat hele babası bakacaksa daha da rahat olsun içiniz. Vicdanlık hiçbir şey yok inanın bana, çocuğunuza güzel bir örnek olacaksınız.

Merhabalar, kızım 2 yaşında artık işe başlamak istiyorum hatta iş buldum şartları iyi ve hafta sonu tatil. Maddi sıkıntım yok şükür ama evde oturmak beni gerçekten çok bunalttı. Oturduğum yerde hiç arkadaşım çevrem yok yabancı gibiyim burda. Öyle olunca da evde oturmaktan ve temizlik yemek derken başka yapacak bişey kalmıyor. İnsan sadece maddi ihtiyacı olduğu için mi çalışır sizce. Ben gerçekten kendimi iyi hissetmek için çalışmak istiyorum. Bir yandan da kızımı bırakıp çalışmak vicdanımı rahatsız ediyor. Bu arada babası bakacak kızımıza. Akşamları gidiyor işe çalışma saati akşam 8 sabah 7 ve birgün gidecek birgün gitmeyecek. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Valla çok şanslısınız ben 3 aylıkken bıraktım :( yalnız evde durunca gerçekten çok sıkıcı oluyor,evet çocukla olmak istiyor insan.Üzülüyorum aslında ama evde durmakta sıkıyor insanı

Çalişın tabi ama ben şuna takıldım.
eşiniz gece çalisiyor gelir gelmez uyumazmı.
o uyurken kiziniz ne yapacak evde?
yemesi icmesi oyunu vs.
kaldirabilecek mi?

Bence kreşe verdikten sonra işe başlayın derim. Hem çocuk sosyalleşir hem siz. Çalışmak insanı dinç tutuyor gerçekten

Çalişın tabi ama ben şuna takıldım.
eşiniz gece çalisiyor gelir gelmez uyumazmı.
o uyurken kiziniz ne yapacak evde?
yemesi icmesi oyunu vs.
kaldirabilecek mi?
Eşim eve geldiğinde uyuyor 11 e kadar en fazla. Kızımda aynı şekilde 10 a 11 e kadar uyuyor. Zaten işten geldiği gün akşam evde olacak işe ertesi gün akşam gidecek. Dolayısıyla akşam 6 buçuğa kadar bakacak sonrasında ben eşimi dinlendireceğim. Babası normalde de ilgileniyor seviyor oyun oynamayı.

Merhabalar, kızım 2 yaşında artık işe başlamak istiyorum hatta iş buldum şartları iyi ve hafta sonu tatil. Maddi sıkıntım yok şükür ama evde oturmak beni gerçekten çok bunalttı. Oturduğum yerde hiç arkadaşım çevrem yok yabancı gibiyim burda. Öyle olunca da evde oturmaktan ve temizlik yemek derken başka yapacak bişey kalmıyor. İnsan sadece maddi ihtiyacı olduğu için mi çalışır sizce. Ben gerçekten kendimi iyi hissetmek için çalışmak istiyorum. Bir yandan da kızımı bırakıp çalışmak vicdanımı rahatsız ediyor. Bu arada babası bakacak kızımıza. Akşamları gidiyor işe çalışma saati akşam 8 sabah 7 ve birgün gidecek birgün gitmeyecek. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Baba için çok zor olabilir. Sabaha kadar çalışıp sonra çocuğa bakacak ki çocuk 2 yaşında en aktif olduğu dönemler. Bilemedim. Babanın bu işin üstesinden sinirleri yıpranmadan gelebileceğini sanmıyorum. En azından eşinize yardımcı bir bakıcı olabilir

Baba için çok zor olabilir. Sabaha kadar çalışıp sonra çocuğa bakacak ki çocuk 2 yaşında en aktif olduğu dönemler. Bilemedim. Babanın bu işin üstesinden sinirleri yıpranmadan gelebileceğini sanmıyorum. En azından eşinize yardımcı bir bakıcı olabilir
Eşim gece çalıştığı yerde arkadaşlarıyla birbirlerini dinlendiriyorlar nöbeti bölüp 1 2 saat uyuyabiliyorlar.

Maddi gücüm yeterli olsaydı çalışmaz çocuklarıma kendim bakardım.Ne bileyim şöförlüklerini yapardım okula götürür getirirdim,beraber çokça sosyal aktivitelere katılırdım.Evimin mükemmel temizlikçisi ve aşçısı olurdum.Ne bileyim çalışmak güzelde ömür geçiyoe..

bence çalışın.düşündükleriniz çok doğru.insan eve hapis gibi olur.kızınız yeteri kadar büyümüş.hatta seneye yarı zamanlı ya da isteğe bağlı tam zamanlı kreşe de verebilirsiniz çok çok faydası olur çocuğa.hem şöyle düşünün, günümüz şartları çok kötü, gittikçe de her şey zorlaşıyor.çocuğa bir yatırım olarak kullanırsınız maaşınıza eğer ihtiyacınız yoksa o paraya.hem bence kızınızın karşısında çalışan anne imajı güzel bir imaj.

Bu tür konular çok saçma geliyor bana kusura bakmayın . Çocuk gelmiş iki yaşına daha düşünecek neyi var ki ? Sanki üç aylık da çalışmaya başlamak zorundaymissiniz gibi

kendi adıma konuşayım ben sadece maddi güç için çalışıyorum..
hem de saçımı başımı yola yola..
eşimin maaşı da yeterli seviye de ama her kadının kendi maddi gücü olmalı..
Kesinlikle keyfi olsa asla çalışmazdım 35 haftalık hamileyim 29nda izne çıkacağım ve 16 hafta sonra geri dönmek zorundayım maalesef şartlar..
Başka uğraşlar bulur yine de çalışmazdım ben ne bileyim belki de bıktım

Pedogojik açıdan soruyor iseniz 3 3.5 sene anne ile kalmalı çocuk

Bende sizin gibi düşündüm, kıyamadım evladıma. Ben bakayım dedim. Sonra bir baktım millet 2 aylık bebeyi vermiş anasına çalışıyor. Hep böyle. 4 ay 6 ay hep çalışıyor kadınlar. İstediklerini alıyorlar, özgüvenleri yüksek, sosyaller üstelik çocukları da bayılıyor onlara. Valla benim bebe 2 yaşına girsin hemen başlayacağım bende. Biz ancak kendimizi yoruyoruz, kendi psikolojimizi bozuyoruz evde.

İlk kızım 6 aylıktı işe başladım. Şimdi doğum iznindeyim. Kısmetse ikinci kızım da 6 aylık olduğunda yine işe başlayacağım. Tamamen kendi ruh sağlığım ve sonra da maddi durum için. Kendim iyi olacağım ki bebeklerim de iyi olacak. Kaldı ki sizinki 2 yaş olmuş. Zaten 3 olduğunda kreş zamanı gelecek. Artık rahatlıkla başlayabilirsiniz bence.

Kaynak verebilirmisin bunun için? Kim bunu söylüyor ve hangi verilere dayanarak bu söyeniyor?

Merak ettim.
Bebekler 18 24 ay arası güvenli bağlanma yaşar 24 36 ay arasında da güvenli ayrılma. 18 aydan 36.aya kadar anneden ayrılık kaygısı yaşamaya başlarlar.
En basit çocuk psikolojisi kitaplarında yazar.
Ben adem güneşin kitabında okumuştum ilk.
Zaten kendimde çocuk gelişimci bir öğretmenim

Back
X