Çalışan anneler siz kendinizi nasıl hissediyorsunuz

Hamileyken isten cikartildim kizim 3yasinda yaklasik 3 4 aydir is ariyorum ama tabi ki yok cunku piyasadan cok uzak kaldim. Bebegim 10 aylikken hayatimda en cok calismak istedigim yerden aradilar ama gidemedim birakacak kimse yoktu gecen esime dedim ki keske sen 2 yasina kadar baksaydin da ben o iste calissaydim senin is bulman daha kolay.yani Benim oyle sansim olacak hic dusumezdim

Maddi durumunuz iyiyse, bari çocuk okula başlayana kadar yanında olsaydınız.

Sosyalleşme isteğiniz sanki başka türlü de gerçekleşirdi ama çocuğunuz size olan ihtiyacının bir alternatifi yok.

Makul çalişma şartları olsa keşke de,isteyen her kadin çalişabilse...
Tamam çalişirken sosyalleşmek iyi hoşta,özel sektörde kadinin işten çikip eve gelmesi,trafikle 8'i buluyor çoğu kez.
Ee çocuğun uyku saati geldi, anne ve çocuk birakin kaliteli zamani hiç zaman geçiremiyor neredeyse.
Öğretmensen ya da devlet memuru isen çalişmak şahane olabilir...Ama özel sektörde c.tesi bile çalişabiliyorsun.Hatta bazen tek izin gününü hafta içi kullanmak zorundasin.
Bu sebeple anne için "çalişayim da sosyalleşeyim" diye bir durum söz konusu olamayabiliyor.

Makul çalişma şartları olsa keşke de,isteyen her kadin çalişabilse...
Tamam çalişirken sosyalleşmek iyi hoşta,özel sektörde kadinin işten çikip eve gelmesi,trafikle 8'i buluyor çoğu kez.
Ee çocuğun uyku saati geldi, anne ve çocuk birakin kaliteli zamani hiç zaman geçiremiyor neredeyse.
Öğretmensen ya da devlet memuru isen çalişmak şahane olabilir...Ama özel sektörde c.tesi bile çalişabiliyorsun.Hatta bazen tek izin gününü hafta içi kullanmak zorundasin.
Bu sebeple anne için "çalişayim da sosyalleşeyim" diye bir durum söz konusu olamayabiliyor.
Bulduğum iş özel sektöre göre şartları iyi aslında. Cumartesi pazarı yok sabah 8 akşam 6

Başka açıdan görmek ister misiniz? Ben çalışan bir annenin çocuğuydum. Hep ağlardım ne olur işten çik, herkesin annesi evde ne olur bana da sen kapıyı aç diye. Gelirdim yemegimi ısıtır yerdim, annem hiç saçımı tarayıp baglayamadi okula giderken. Amaaa mecburdu. Çünkü babamın maaşıyla gecinemezdik. Sevgisiz kalmadım. Ama o günler içimde uktedir. Eğer maddi olarak mecbur değilseniz çalışmayın. O gunler geri gelmiyor.

Başka açıdan görmek ister misiniz? Ben çalışan bir annenin çocuğuydum. Hep ağlardım ne olur işten çik, herkesin annesi evde ne olur bana da sen kapıyı aç diye. Gelirdim yemegimi ısıtır yerdim, annem hiç saçımı tarayıp baglayamadi okula giderken. Amaaa mecburdu. Çünkü babamın maaşıyla gecinemezdik. Sevgisiz kalmadım. Ama o günler içimde uktedir. Eğer maddi olarak mecbur değilseniz çalışmayın. O gunler geri gelmiyor.

Benim annem de calisiyordu, hala calisiyor ve iyi ki calismis evde otursa gecinemezdik, bana sagladigi seyleri saglayamazdi bugunku yerinde olamazdi. Anneme calistigi icin hic kizgin kirgin olmadim, işten cikmasini da istemedim ama sadece sabahlari benim de sacimi annem yapsaydi ve okul servisine annen cikartsaydi diye özenmişliğim olmuştu o donemler. :) Maddi durumumuz olmadigini bildigim için yine de çok dert edinmedim tabi bu durumlari ama maddiyat sorun degilken anne biraz cocukla ilgilenmeli diye dusunuyorum. Bana bakan vardi evde babannem bakti hep ama anne başka oluyor.

Back
X