Çalışan anneler siz kendinizi nasıl hissediyorsunuz

ben benn günüm 4 saat mis otur cayini kahveni insan gibi ic. cocuk derdi tasasini unutup relaxleyip geliyorum

hm isim cok stressli ama cocuk stressi gibi koymuyor.
Kıymetini bilin
Bu devirde işinizin var olması bile bi mucize.
Şimdilik ihtiyac yoksa bile çocuğunuzun geleceği için kıyıya atarsınız.

Bende kızımı tam 2 yaşında kreşe verip çalışmaya başlamıştım.15 gün vicdan azabı ve aglamalarımla geçti.Ama sonra baktım çocuk kreşte mutlu ufak ufak pozitif anlamda gelişmelerde gözlemledikçe kızım mutlu ben mutlu alıştık gitti :) üzülme bu konuda yalnız degilsin biraz sabır.

2 yas vicdan azabi duyulacak bir yas degil musterih olun. Konusamasa ve bakici da olsa bir noktada hakli olursunuz ama su an durum bu degil.

Maddiyat ya da meslegi çoook sevmek disinda sosyallesmek için calismak bana asiri sacma geliyor. Sosyalleşecek bir sürü alan varken neden sabahin korunden aksama kadar birilerinin işlerini yapar insan? Bizim milletin sosyallesmekten anladigi calismak niyeyse...

Nebileyim gez, spor yap, hobi edin yani canin isteyince evde cocugunla ol, canin isteyince o gun evde ol. İş yeri boyle keyfi seyleri kaldirmaz genelde.
Bunlari maddiyat sorunum, kaygim yok, sosyallesmek icin calismak istedim yazdiniz diye yazdim.
Oturduğum yerde arkadaş çevre edinemedim. Çünkü bayağı kötü bir yerde oturuyorum. Sosyal faaliyet için alan yok. Küçücük çocukla dışarıya çıkmak açılmak zor oluyor. Kendimi eve hapsolmuş gibi hissediyorum. Bu yüzden sosyal anlamda çalışırsam iyi geleceğini düşünmüştüm.

Merhaba arkadaşlar
Bugün 2.günüm çalışmaya başlayalı. Ama içim çok huzursuz çok mutsuzum 2 yaşındaki kızımı bırakıp çalıştığım için. Sizde ilk zamanlarda böyle miydiniz. Kızıma babası bakıyor akşam ben gelince o işe gidiyor.
Evde oturunca çalışmak isterdim mutlu olacağımı sanıyordum. Ama şimdi çok mutsuzum. Açıkçası maddiyat için değil sosyal olmak için çalışmak istemiştim. Ama mutlu olamıyorum sizde başlarda böylemiydiniz. Alıştınız mı veya alışırmıyım gün geçtikçe.
alışılıyor zamanla benimki de 3 yaşında 4 ay oldu işe döneli akşam eve gittinizde keyfi yerinde karşılıyor ise sizi sıkıntı yok demektir ben ilk gün çok zorlandım sagolsun bir abla dediki sen 3 yasına kadar yanındaymışsın ben 4 aylıkken bırakıp işe geldim birde böyle düşünmek lazım canları sağ olsun sağlıkları yerinde olsun çok dert etmeyin gerisini aksam gidince oyunlar oynayın onunla kaliteli vakit diyorlar ya işte ondan çok hoşlarına gidiyor yarım saat bile olsa Allah kolaylık verisn hepimize.

alışılıyor zamanla benimki de 3 yaşında 4 ay oldu işe döneli akşam eve gittinizde keyfi yerinde karşılıyor ise sizi sıkıntı yok demektir ben ilk gün çok zorlandım sagolsun bir abla dediki sen 3 yasına kadar yanındaymışsın ben 4 aylıkken bırakıp işe geldim birde böyle düşünmek lazım canları sağ olsun sağlıkları yerinde olsun çok dert etmeyin gerisini aksam gidince oyunlar oynayın onunla kaliteli vakit diyorlar ya işte ondan çok hoşlarına gidiyor yarım saat bile olsa Allah kolaylık verisn hepimize.
3 yaşına kadar yanında olmak isterdim en azından tuvalet eğitimi için. Acele davrandım açıkcası.

Sadece kocalarının maaşıyla, her istediğini yapan her istediğini alan her yere giden haftanın bir kaç günüdışarda yemek yiyen, kadınların kocaları kaç para kazanıyor gerçekten merak ediyorum

Sadece kocalarının maaşıyla, her istediğini yapan her istediğini alan her yere giden haftanın bir kaç günüdışarda yemek yiyen, kadınların kocaları kaç para kazanıyor gerçekten merak ediyorum
Gelir durumu kişiden kişiye değişir. Herkes aynı durumda değil. Tabi günün ayın sonunda insanın kendi parasını kazanmak daha güzel. Çok şükür eşimin maaşı yetiyor ve işinin dışında birlikte de ayrı bir iş yapıyoruz ama benim için zaman geçmiyor evde.

Ulkedeki herkesin sabit bir maaş miktari aldigini mi saniyorsunuz??
Tek maaşı 25-30bin olan tanidigim insanlar var ki daha yukaridakilere baksam 25-30 uçuk bile sayilmaz.
Eşimin maaşi 25-30 degil ama gezmeme, sporuma, alisverisime yeterli geliyor ki yapabiliyorum.

Çocuğuma bakıcı bakiyor kızım 2 yaşında zerre vicdan azabı duymuyorum. Ayaklanırim üzerinde durduğum için, maddi bağımsızlığım olduğu için, yarın bir gün kızımın babası hayatımızdan gitse ona bakabilecek maddi güçte olduğum için zerre vicdan azabı duymuyorum. Aksine ileride kizimin benimle gurur duymasını bekliyorum.

Çocuğuma bakıcı bakiyor kızım 2 yaşında zerre vicdan azabı duymuyorum. Ayaklanırim üzerinde durduğum için, maddi bağımsızlığım olduğu için, yarın bir gün kızımın babası hayatımızdan gitse ona bakabilecek maddi güçte olduğum için zerre vicdan azabı duymuyorum. Aksine ileride kizimin benimle gurur duymasını bekliyorum.
Valla doğru söylüyorsunuz hayat bu ne olacağı belli değil.

Ulkedeki herkesin sabit bir maaş miktari aldigini mi saniyorsunuz??
Tek maaşı 25-30bin olan tanidigim insanlar var ki daha yukaridakilere baksam 25-30 uçuk bile sayilmaz.
Eşimin maaşi 25-30 degil ama gezmeme, sporuma, alisverisime yeterli geliyor ki yapabiliyorum.
Herkesin sabit maaşı olmadığını gayet iyi biliyorum. Ki kendi işimi yapıyorum. Ama 30000 maaşı olan bir erkeğin de karısının evde oturmasını istemesi mantığıma sığmıyor. Tabi gezme alışveriş kalitesi herkesin farklıdır.

Gelir durumu kişiden kişiye değişir. Herkes aynı durumda değil. Tabi günün ayın sonunda insanın kendi parasını kazanmak daha güzel. Çok şükür eşimin maaşı yetiyor ve işinin dışında birlikte de ayrı bir iş yapıyoruz ama benim için zaman geçmiyor evde.
İşte neye göre şükür. Yani öyle bir anlatılıyor ki trilyonluk evlerde oturuluyor, vakkodan aşagıda giyilmiyor, her gün boğazda yemek yeniliyor.

Herkesin sabit maaşı olmadığını gayet iyi biliyorum. Ki kendi işimi yapıyorum. Ama 30000 maaşı olan bir erkeğin de karısının evde oturmasını istemesi mantığıma sığmıyor. Tabi gezme alışveriş kalitesi herkesin farklıdır.

Eşi 30bin kazanan kadin evde oturmuyor zaten, illa para kazanmasi gerekmiyor sadece.
İyi kazanan erkeklerin hepsi kadin calissin takintili da degil

Evet herkesin yaşam kalitesi farkli ve her çalisan kadinin evine çok para girmiyor veya elinde limitsiz karti yok istedigini yapabilecegi.

Eşim seni soruyor diyor evin içinde anne nerdesin diyormuş o yüzden çok üzüldüm
soruyorlar canım hem beni hem babasını soruyor. Oğlum iki yaşında 9 aydır çalışıyorum. İçiimdeki burukluk hiç gitmiyor. Ben gelince babasını soruyor baba işte mama getirecek diyorum biraz duraksıyor onu meşgul etmeye çalışıyorum.Bu burukluk hiç geçmeyecek sanırım.

Valla çok güzel bakıcı bakmiyor babasi bakiyor.Gozunuz arkada kalmaz ki.Yonlendirmeyi yapin yemek vb baba ne verecekse belirtin.4yasinda anaokuluna baslar.Zamanla alisirsiniz maddi olarak ihtiyaciniz yoksa aslında 4yaşi bekleseniz iyi olurdu.Ev kadinlari da sosyal olabiliyor sonuçta.

Merhaba arkadaşlar
Bugün 2.günüm çalışmaya başlayalı. Ama içim çok huzursuz çok mutsuzum 2 yaşındaki kızımı bırakıp çalıştığım için. Sizde ilk zamanlarda böyle miydiniz. Kızıma babası bakıyor akşam ben gelince o işe gidiyor.
Evde oturunca çalışmak isterdim mutlu olacağımı sanıyordum. Ama şimdi çok mutsuzum. Açıkçası maddiyat için değil sosyal olmak için çalışmak istemiştim. Ama mutlu olamıyorum sizde başlarda böylemiydiniz. Alıştınız mı veya alışırmıyım gün geçtikçe.
Çocuğun çok ufak maddi durumda iyiyse neden şuan çalışıyorsun şimdi yine beni taslayanlar gelecek ama ben olsam çocuğum o kadar ufakken calismazdim

3 yaşına kadar yanında olmak isterdim en azından tuvalet eğitimi için. Acele davrandım açıkcası.
evet tuvalet eğitimi oldugunda daha rahat oluyor bakan içinde ama yapacak bir şey yok tuvalet eğitimi zamanı izin alırsınız bir süre ne iş yapıyorsunuz bu arada

Back
X