Çalışan annelerden yorum bekliyorum

Anneniz ne tarafa taşınacak?
Sizden çok mu uzağa gidecekler?

Siz kirada mısınız kendi evinizde mi?

Psikolojinizi o kadar iyi anlıyorum ki.
İlk oğluma hamile kalmadan evvel iş yeri kapanmıştı, tazminatımı da alarak evde dinlenme kararı aldım bir kaç ay, ben iş bulana kadar da hamile kaldığımı öğrenince otomatikman oğlum 1 yaşına girene kadar (hamilelik süreci ile beraber) evde kaldım. Benim de psikolojim bozuldu, gerçekten buhran geçirdim evde.
Çocuk ile geçirilen vakit muhteşem, ona diyecek hiç bir lafım yok, fakat benim de çevremde gidebilecek kimsem olmadığı için, manevi anlamda rahatsızlık oluştu, tabii maddi anlamda da farklı bir durum söz konusu değildi.

1 yaşına girince işe başladım, annem de bana gelip çocuğa bakmak durumunda kaldı. Zor zamanlar geçirdik vesselam ve en sonunda 2. kez hamile kalınca anneme yakın yere taşınmaya karar verdim ve bu kararı gerçekleştirdim. Şu anda çok daha iyiyiz.

Büyük oğlumu kreşe verdim, çok hastalanmaya başladığı için kreşten almak zorunda kaldım, çünkü evde 10 aylık bir oğlum daha var, doktor kreşten almamı önerdi, ufaklık çok hastalanmaya başlamıştı. Bu durumda 2 çocuğa da annem bakıyor şu anda ve ne kadar dua etsem azdır. Emeklerini ödeyemem.

Tavsiyem annenize yakın kalmanız eğer mümkünse.
Mümkün değilse, kreşe vereceğiniz parayı bakıcıya vermeniz.
Bakıcı gerçekten zor, onu da deneyimledim, fakat güvenli bakıcı arayışına girebilirsiniz, anneniz taşınmadan bunu yaparsanız eğer daha sağlıklı olur.

Ben bakıcı bakacak çocuğuma diye eve kamera sistemi bile kurdurdum.
Hoş artık annem bakıyor boşu boşuna sistem kurdurmuş oldum ama olsun, yine de elbet bir gün işimize yarar diye düşünüyorum...

Hanım efendi:ne yardan vazgeçerim, ne serden geçerim gibi olmuş

Ailecek oturup yukarıda sıraladıklarınız olabilirlikleri size en uyana karar verip, birazda fedarlık edip yapacaksınız

ya anneniz taşınmaya ertelesin, yada siz ona yakın bir yere taşının
ve çocuğunuza anneniz bakmaya devam etsin

1 yada 1,5 saatlik 2 vesaitlik uzağa taşıncaklar.Eşim taşınmayı kabul etmiyor .Kendi evimiz.Keşke anemle yakın olsaydım ama mümkün değil işte .Bakıcı istemiyorum tanımadığım birine bırakamam .Çook şanslısınız .Bir tane daha çocuğunuz var ve anneniz bakıyor .İmrendim valla.

Hanım efendi:ne yardan vazgeçerim, ne serden geçerim gibi olmuş

Ailecek oturup yukarıda sıraladıklarınız olabilirlikleri size en uyana karar verip, birazda fedarlık edip yapacaksınız
Aynen öyle bir durumdayım şu anda.

bakiciya birakiyorum cocugumu
yatili bakicim var , evimde kameram var , gun icerisinde girip seyrediyorum bol bol
gayet memununum iki cocugumu da bakiciyla buyuttum

Benim de eşim taşınmayı kabul etmedi ilk başlarda fakat çok tartıştım.
Çok kavga ettik sonunda ikna ettim.
Bir kadın için annesinin desteği gerçekten çok önemli.
Her anlamda...
Kim yakın olursa olsun birşey fark etmiyor, bir annenin yakınlığı hiç birşeyle ölçülemiyor.
O yüzden tavsiyem annenize yakın olmanız.

2 sene ikna ile uğraştım, 2. çocuğa hamile kaldığımı öğrendiğim an taşınıyoruz kararını verdim.

Kendi eviniz mi kira mı bilmiyorum. Her iki durumda da annenize yakın bir ev tutmanız en mantıklısı. Keşke en baştan öyle yapsaydınız benim evim çok uzak olmadığı halde annemin yan apartmanına taşınmıştık soğukta götürüp getirmek zor olur diye.

iyi bir kreş bulunduktan sonra, çocuk da sosyalliğe açıksa bence ailece orda burda sefil olacağınıza kreşe verin daha iyi. benim de oğluma babaannesi bakıyorda yoruldum dedi biz de 30 aylıkken başlattık kreşe. daha önce deseydi daha önce başlatırdım. kreşler gayet de güzel bakıyorlar çocuk evde olduğundan daha çok şey öğreniyor.

Kışı anneanne sizde kalacak şekilde atlatın yaza kreş düşünün bence. Şuan kızıma babananne dede bakıyor okadar dikkat etmemize rağmen fena hastalandı ilaca başladık. Kreş ortamında şuan hasta olur hep .kar kış çıkmasın bu yıl okul için seneye buyur zaten birazda.

Anne açısından zor mudur bilmem ama annem beni 2 yaşında kreşe götürdü çalışması gerekiyordu banada anneannem baktı o zamana kadar ama çocuk açısından şöyle söyleyebilirim ki iyi ki kreşe gitmişim çünkü oldum olası pazar günleri benim için çok kıymetli oldu mesela şuan çalıştığım halde her pazarımı anneme ayırırım kimseyle plan yapmam.
Ayrıca arkadaşlarımdan ömrüm boyunca gözlemlediğim kadarıyla bir annenin gerçekten çalışması gerek hangisine baktıysam anneleri ev hanımı olanlar annesine karşı hiç özlem beslemediklerinden diye düşünüyorum ileri geri konuşurlar bağırırlar fazla yüzgöz olduklarından diye yorumluyorum. Bu yaşıma geldim sesimi yükseltmedim hala bana hazırladığı pazar kahvaltısına değişeceğim hiç bir şey yok.
Kreş mevzusuna dönersek iyi ki gitmişim hiç bir zaman herhangi bir ortamda zorlanmadım zaten kreş bitti anaokulu ilkokul lise üniversite iş derken hep bir tempo
Kreşler çocuklara güzel şeyler katıyor evde öğreneceğinden çok daha fazlasını öğreniyor insan sanki hatırlıyormusun demeyin ana hatlarını yemekhaneyi yada uyku odasının yatak düzenini bazı oyunları bazı kişileri hala hatırlıyorum.

Çalışmadığım halde sosyalleşsin diye seneye eylülde kızımı kreşe başlatmayı düşünüyorum. 19 aylık olacak.
Bence 22 aylık kreşe başlamalı.

18 aylık başladı kızım kreşe. 2 tanede bakıcı değiştirmek zorunda kaldım o zamana kadar. Biraz zorlanacak tabi çok küçük daha ama insan mecbur olunca yapacak bi şey olmuyor. Üzülme alışıyorlar. Sosyalleşiyorlar en azından.

bakici asla! kesinlikle güvenmem! günde kac saat calisiyorsunuz. misal ben hafta ici evden calisiyorum laptopla servere her yere baglana biliyorum. cuma günleri toplantiya katiliyorum o gün babam geliyor bakiyor. seneye kasim ayinda günde 4 saat büroya gidicem 4 saat krese vercem. ozaman oglusum 20 aylik olcak. ben gelisimi icin önemli diye düsünyorum. hemde bize kalan saati cok iyi degerlendirirsek bana pek kizmaz diye umut ediyorum. belki gercekten is saatlerinizi ayarliya bilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…