Ben de oğlum 5,5 aylıkken döndüm işe. Zaman zaman bu hisler çok normal. Ben de çok özlüyorum, çok az geliyor oğlumla geçirdiğim zaman.
Ama bazen bakıyorum da bütün gün evde olan pek çok anneden çok daha fazla şey paylaşıyorum oğlumla. Ki daha 9 aylık.
Ve çalışan bir annenin çocuğu olarak söylüyorum, ben oğlumun annesi ile ilgili olarak benim çocukken annemle ilgili hissettiğim gururu hissetmesini çok isterim. Benim annem öğretmendi, "benim annem öğretmen" demek benim için öyle büyük bir gururdu ki. Sonra da onu örnek aldım ve çok şükür çok iyi bir işim var.
Bağlanma konusuna gelince, önemli olan bağımlılım değil bağlılık. Sen hiç merak etme sağlıklı bir ortamda bakılıyorsa, bakan kişi kendini anne gibi göstermiyorsa bebek anneyi çok güzel ayırıyor. Benim oğlum bütün gün anneanne ile koklaşıyor öpüşüyor oynaşıyor ama akşam ben eve gelince beni istiyor. Artık anne varken anneanneye gerek kalmıyor. Bir takım ufak pretik püf noktaları ile bu işi çözebilirsin. Her sabah seni kapıdan uğurlasın, babaanne gün içinde senden bahsetsin, sen onunla konuş gideceğini ama döneceğini söyle (göz teması kurarak söylersen gerçekten analyacaktır), bir de saklanmaca oynayın (cee-ee oyunu gibi; göremediği bir nesnenin bir kişinin var olmaya devam ettiğini kavraması için), akşam sizin belirleyeceğiniz bir süre hiçbir iş yapmadan sadece ve sadece ona ayırın.
Vicdana zabı duymayın sakın, önemli olan ilişkinin ne kadar içiçe olduğu değil ne kadar kaliteli olduğu.