Çalışan arkadaşlar aylık harcama

Her şirket öyle düşünmüyor ama Y,ne aynı yazdıklarımı tekrar etmeyeyim. Bakış açıları elbet farklı olabilir ama çalışma koşulları burada çok etkili.

tabi düşnmez de. bu 800 tl harcamayı mı gerektirir. isteyen istediğini harcar beni ilgilendirmez tabi ama bunun burada normal olduüğunu görmek beni üzdü. biz fakir bir ülkeyiz. fakir insanlarız. gidip bir de sırf adı vichy diye zara diye ne bileyim mac diye para verip kendimizi bakımlı sanıyorsak yanılıyoruz. ben buna karşı çıkıyorum.kimse ürünlerin içeriğine bakmaz. ama alır. ben buna kızıyorum. üstelik herkes burada kariyerli veya özgüvenli / bakımlı kadından bahsediyor ama kusura bakmayın 800tl ile bunu yapan sadece medyanın, popüler kültürün bize dayattığı dış görünüşüne uyum sağlıyor. 800tl ile güzel/bakımlı olacaksak hiç olmayalım daha iyi

Aynen.Kazanılan para artıkça ihtiyaçlar lükse kayıyor biraz.
Stresli bir işim var.Kendime harcarken oh değsin o streslere diyorum şahsen:)

Açıkçası ben de öyle düşünüyorum. Ayrıca işte parama kıyamam eşine yazık gibi düşünceleri doğru bulmuyorum. Eğer kendinize ne kadar çok değer verirseniz o kadar değerli oluyorsunuz.

Açıkçası ben de öyle düşünüyorum. Ayrıca işte parama kıyamam eşine yazık gibi düşünceleri doğru bulmuyorum. Eğer kendinize ne kadar çok değer verirseniz o kadar değerli oluyorsunuz.
Aynen yani
Parayi harcamayinca kocalar sanki diyor ki aferin karicigim ne kadar tutumlusun dunyaya bir daha gelsem yine seninle evlenirim

İhtiyaca göre aylık harcama değişiyor
Yazın gezme tozma çok olduğu için ee haliyle en çok da o zaman harcama oluyo renkli kıyafetler çeşitlilik derken baya gidiyo
Kışın çok iyi bi mont sıkı da bi bot kalın kazaklarla geçiyo
Kozmetiği topluca alırım iyi bi markadan rujlar allık saç kremi kapatıcı fondoten rimel kalem 2şer 3çer tane alırım her ay almak zorunda kalmam stok benim ki
Kılım tüyüm fazla yok kuaföre bile gidecek kadar değil zamanında kullandığım sir ağdaya borçluyum ama tüm vücut epilasyona gidip tamamen kurtulmak niyetim var
Bireysel emekliliğimi her ay düzenli yatırırım
Diş tedavim için para da biriktiriyorum biriktirebilirsem eğer
Nereye gidiyo şı paralar valla anlamış değilim

Bence bir arkadaşımızın söylediği rakam üzerine sürekli yorum yapmak doğru değil. Nitekim ben fiyat aralığı vermedim. Değişkenlere örnek verdim. Yoksa takıntı halinde marka düşkünlüğü de doğru değil bence de.

her ay 800 tl ye ne alabiliyorsunuz merak ediyorum.

Ben bu ay çok harcadım, düğün için elbise aldım ayakkabı alacağım bot aldım falan derken 2000 tl olmuş. ama gelecek ay hiç bir şey almıcam. Sonraki ay da hatta yaza kadar

1ay hiç unutmam 2500 den fazla harcamıştım harcamıştım
Belkide daha fazlaydı
Kolay kolay da unutmam tabi

sigara kullanmiyorum ama icimizde sigara kullanan arkadaslar vardir markasina ve icme sayisina bagli olarak aylik en az 200 lira para veriyorlardir en azindan oyle bir harcama yapmiyorum zirt pirt kuafore gitmiyorum roflem yok sac boyam yok kendime gore harcadigim paranin luzumsuz oldugunu dusunmuyorum. Ayrica yasadiginiz sehre , bulundugunuz ortama , calistiginiz ise gore harcamamiz degisir istanbulda bogazda bir kahve ile anadolunun bir sehrinde ictiginiz kahhvenin fiyati ayni mi? (En basta da soyledigim gibi ben sadece bakima verdigim parayi yazmadim, sahsi harcamam diye yazdigim icin disarida yemeye icmeye hrcadigim parayi da dahil ettim )

2 yıl atanamamış ve sonunda atanmış biri olarak 800 lira aylık harcamak ne ki 2 yıl boyunca kazandığım parayı sonuna kadar harcadım. 7 gün çalıştım gelirim artsın diye(it gibi çalıştım diyorum beni eleştirenler olabilir bence haklılar). hem kendime hem aileme hem de evleneceğim diye yeni evime deli gibi harcadım. aylık 1500 lira kredi kartıma ödüyordum bunda sadece kendime harcadığım şeyler vardı. dediğim gibi bunun yanında tüm eşyalarımı a dan z ye baştan aldım ve üstüne araba aldım 5 ay önce evlendim geriye dönüp baktığımda inanın hiç pişman değilim kendimi fazlasıyla doyurmuşum. şu an da kendime hiçbir şey almıyorum. sadece biz siyah bir çizmeye ihtiyacım vardı onu aldım. eşim korkuyordu evlendikten sonra da böyle olur musun diye? şu an o da şokta:)) aylık harcamam servis ve sigara dışında sıfır. allaha şükür hiçbir şeye ihtiyacım yok.

bana göre 300te fazla 200te fazla

800 mü ( gelsınde kocam okusun buralarıı :)
Kuaföre sadece Kaş için gidiyorum.
Kıyafet desen yılda 2 defa toplu alıyorum oda toplasan 1000 tl tutar :)

800 makyaj ürünleri değilmiş ( bende öyle sanmıştım en baş ) , dışarda yeme içme annesiyle gezmede dahilmiş
Ben mesela onları dahil etmedim, eşimle yemeğe çıkınca kişisel harcamaya girmiyo diye

Kaş, bıyık, ağda, saç boyama her işimi kendim yaparım.
Elim pratiktir ve iyi beceririm.

Bir de kendimce bir kadının tüm kişisel bakımlarını kendisinin yapabilmesi gerektiğine dair
tuhaf bir inancım var

Saç kesimi dışında kuaföre gitmem.
Onu bile kendim denemiştim bir kaç kez

Bakım, krem vs aksatmadan kullandığım bir ürün yok.
Bir şeyi deneme amaçlı almışlığım olur zaman zaman.

Kahve telvesi, yumurta akı gibi bakımlara gider elim nadiren :)
Düzenli olarak cilt bakımı yapabilecek biri değilim, unuturum ben onları kullanmayı

Makyaj malzemeleri için (göz kalemi, parlatıcı,parfüm) her ay 50 tl gider ancak, giyime 150 harcarım.
Toplamda 200 olur heralde geçmez yani o da her ay değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…