Çalışan arkadaşlar aylık harcama

ya zaten şöyle bir bakayım göz kalemi alayım diye girdiğim her watsons ve gratisten en az 100 tl ile çıkıyorum

bir de aklıma geldi avoncuyum ama satmak için değil kendime almak için temsilci oldum indirimli alayım diye annemle her ay 60-70 tl de oradan alısveris yapıyoruz duş jeli krem vs gibi şeylere

.Her ay 550 tlcivarı aileme veriyorum.Sır ağda kesim kuaföre gidiyorum.Boya yı ablam yapsa da organik boya kullanıyorum.İşe gidiş yol parası abur cubur parası.Giyim çok aldım hala alıyorum bazen.Yine de çok şık kombinler yapamıyorum.Kozmetiklerim pahalı tutuyor.Yaşlanma korkusu var oyüzden hiç bir eksiğimi bırakmıyorumBonyo ürünlerine çok düşkünüm.Çok para harcadım onu bunu deneyecem diye.Bir taraftan da elimi biraz sıkmaya çaılışıyorum.Biraz alışveriş hastalığı oldu sıkıntıdan,boşluktan..Yıllık izinlerde seyahat planlıyorum.Biraz kenara atmaya çalışıyorum seyehat araba ve ev almak için.Lazer epilasyon da düşünüyorum.

Her ay ne alıyosunuz anlamadım
Aldıkların bir ayda bitiyosa eyvahlar olsun
Benim bi rimel bi kalem vardır kullandığım o da süresini bilmem belki 1 sene sonra bitiyordur
Makyajı sevmem ama duş jeli de zararlı diye bıraktıklarım arasında
Bi kullandığım güneş koruyucu krem var ( beyaz tenli olduğumdan yaz-kış sürerim ) o da 1,5 sene oldu yeni bitti mesela

Ben hiç ne kadar harcıyorum diye düşünmemiştim
Kendime bakmayı severim ama düşününce çok harcamadığımı fark ettim.
Kılı tüyü çok olan biri değilim. 2 haftada bir kuaföre gider kaş bıyık aldırırım 10 tl'ye.
Saçımı dipleri çıkar çıkmaz boyatmam çünkü iyice mahvediyor boyalar. Ona da 4 5 ayda bir para veriyorum.
Makyaj anlayışım; eyeliner, rimel ve açık pembe tonlarında ruj ya da dudak kremidir. Ki bu aralar hiç makyaj yapmıyorum. Bitkisel ürünler kullanıyorum yüzüme, oldukça temiz ve canlı duruyor Bir defa 2 ay önce cilt bakımı yaptırdım bir daha gitmedim.
İş yerim çarşıya uzak olduğu için sadece hafta sonu çıkıyorum onda da ihtiyacım olmayan hiçbir şeyi almıyorum.
Gezmeye, eğlenmeye harcadığım paraya acımıyorum ama kışın bunları da yapabildiğim söylenemez. Ders çalışmaktan dışarıyı gözüm görmüyor diyebilirim
Geleceğime yatırım yapıyorum, para biriktiriyorum. Artık aileme para vermiyorum (birlikte yaşıyoruz), özel üniv. yazmayı düşündüğüm için her ay aşağı yukarı 1.500 TL para atıyorum bir kenara. Ufak tefek harcamalar derken yine 300,00 TL civarında harcamam oluyordur ortalama. Kardeşimin (20 yaşında üniv okuyan genç bir kız) isteklerine göre 600,00 700,00de oluyor bazen

dudak lipstickine karşı takıntım var resmen haftada 1 alırım hatta gitmişken ikişer tane alırım sürekli sürüyorum evdeyken bile
bir çok şey gereksiz onu da farkettim deodoranttır vücut spreyidir vs vs bol bol alıyorum bitiyor

Zararlarını düşün bilmiyorsan oku kendin bırakırsın
Temizlikse amaç su ve sabun hatta doğal sabun kafi ve en sağlıklısı
Yavaş yavaş bırakmaya çalışırsan daha iyi olur birden bırakılması çok zor tabi

Bende de yaşlanma korkusu var:) tabibi yaşlanacağız ama şu yaşta ne kadar genç görünüyor dedirtmek çok güzel bence

bekar olduğum ve ailemle yaşadığım için bazı masraflarım olmuyor. kişisel harcamalarıma gelince, aydan aya değişiyor. kozmetik yok denecek kadar az kullanıyorum, sadece ruj bazen de allık sürerim. bir rimel bir sene yetiyor, hatta kuruyor çöpe atmak zorunda kalıyorum düzenli olarak kullandığım sadece yüz kremi var, onun da fiyatı değişir. bir ara yves rohcer almıştım indirimdeydi 35 lira civarı. şimdi loreal in bir kremini kullanıyorum indirimdeyken almıştım onu da kuaföre neredeyse hiç gitmiyorum, saç derim biraz problemli olduğu için fön boya vs bunlardan uzak durmam gerekiyor. yazın düzenli olarak ağdaya gidiyordum, kışın evde epilasyon aletiyle hallediyorum:)) kaşlarımı zamanında çok aldırmaktan küstü ve çıkmaz oldu, o yüzden 4 senedir almıyorum hiç. manikür hiç yaptırmadım ellerim çocuk eli gibi küçük olduğu için manikürlük işi yok:) saç kestirmekten başka kuaförlük işim yok yani:))

onun dışında giyim kuşama gelince, öyle çok süslü değilimdir, sadeliği severim. işe giderken genelde kadife pantolon ve üzerine kazak ya da hırka giyerim, uygun bir kolye takarım oldu bitti:) geçen ay topuklu siyah yarım bot aldım 90 liraya, ihtiyacım vardıbeğendiğim bir kitap varsa onu alırım mesela. aylık 30 lira kontür yüklüyorum, bazen 50 de oluyor paketim bitince:) arkadaşlarımla buluşmuşsam 20-25 lira da öyle gider. işyerinde dışardan yemiyorum, evden sandviç getiririm ama işyerimin yakınında süpermarket var, en çok parayı orda harcıyorum sanırım, her sabah mutlaka oraya uğrayıp bişey alıyorum ıvır zıvır yiyecek. şimdi uğramalarımı azaltmaya çalışıyorum

bende durum böyle..

bu arada geçenlerde bir sitede ilginç bir röportaj okudum. 1 senedir çok çok hayati şeyler dışında hiçbir şey satın almayan bir genç kadının hikayesi. onunkisi daha ziyade sosyo-politik bir karşı duruş. ama takdir edilesi buldum. belki birilerine ilham verebilir

serüvenini anlattığı kişisel bloğu

http://almadim.blogspot.com.tr/

Bakım günlüğü gibi olacak ama, dün 50 tl harcadım. Kızıma şampuan, diş fırçası, kendime aseton, oje, deodorant ve el kremi, eşime de bir deodorant.
Bir kalıp sabun belki yeterliydi :) oje, aseton, deodorant ve el kremine gerek yoktu. Ama alışkanlık, bunları kullanmayınca hayatımızda birşeyler eksik hissi oluyor.

cilt bakımın ürünlerıne 500 tl verıyorum,bir yıl gidiyor,makyaj mlz yılda bır kez alıyorum,bir yıl gidiyor,lazerle kıt tuy yok ettırdım,saçım ürünlerını yılda bır kez alıyorum,yılda 3-5 kez kaş ve manıkur pedikür,oda her gittiğim 65 tl tutuyor,kıayfet ındırımden ındırıme alıyorum

Hangi ürünleri kullanıyorsunuz?

Bu yazılanlar, bakış açılar vs aslında nerede, hangi şartlarda çalıştığınla da alakalı bütçen dışında.
Ben öğretmenim, daimi göz önündeyim. Gerek çocuklara rol model olma, gerek yönetim isteği, gerekse velilerin bakış açıları ve en önemlisi kendimin de bakım, giyim anlayışı bana;
makyaj yapmama,
saça sık sık şekil verememe,
el bakımı yapmama,
ayakkabı, kıyafet çeşitliliği olmaması
gibi bir şans vermiyor. Dediğim gibi herkesin bakış açısı hayata ve yaşam biçimi.

ben hiç oyle düşünmüyorum. tırnaklar temiz olsun, kıyafetler temiz olsun, dişleri temiz olsun yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…