Çalışan arkadaşlar aylık harcama

Bu isler ille parayla kocayla olmuyor
Bu arada o tarz konusmadim yani , para benim koca benim size ne tarzindan nefret ederim, sizin de kendinize layik gordugunuz konusma tarzi bu olmamali

Yok öyle değil savunmaya gecme insanlar calisarakda kazanip harcarlar , o tarz konustun demiyorum sanirim sert olmus . Soyle deyim harcadigin parayida , yardimida sen bilirsin .

Haklisiniz iyi ki soylediniz kontrol edecegim hemen tesekkurler

Ayıptır söylemesi hatırı sayılır bir gelirimiz var karı koca çok şükür.
Ailelerimizin de hali vakti oldukça yerinde.
Yine de sadece ihtiyaca göre alışveriş yaparız.
En çok parayı kuaföre ve kıl,tüy yün işlerine harcarım.
Her ay elbise alayım,rimel alayım,aklıma bile gelmez.
36 yaşındayım,kırışıklık,sıkılaştırıcı,selülit kremi nedir görmedim ne kendimde ne de ailelerde.
Çok uzaylı gördüm şimdi kendimizi iyi mi?

Son iki yıldır her ay harcamalarımı listeledim. (ara ara unuttuklarım var tabii) Yıl sonunda yaptığım harcamaları listelediğimde, bakım için gereksiz bir çok ürün satınaldığımı farkettim. Zaman içinde harcama konusunda insan olgunlaşıyor sanırım. Kendim için ayda ortalama 250tl harcamam var. Buna benzin dahil değil. Bence bu büyük bir para günümüz için. Bunu düşürmeye çalışıyorum. Maalesef hepimiz iyi biliyoruz ki ye kürküm ye dünyasındayız.
Giyim ve bakım maddi ve manevi bizi doyurmak için bir araç. Peki ne yapılabilir? Gece ve gündüz kremlerimi en iyisindan alırım. Kuaföre sık sık gitmem. Çok rüküş giyindiğim bir gün, makyajımı yapar o rüküşlüğümü kapatmaya çalışırım. Joker kıyafetlerim vardır. Siyah hırka altında yazdan kalma renkli gömleklerimle kombinlerim. Şık bir şal kullanırım. Pantolonlarımı en ucuzundan alırım. Marka olsun ya da olmasın kalite konusunda bir farkını göremedim çünkü. Ama şık bir saatim, bakımlı ellerim ve şık bir çantam olmalı. Bunları uygulayarak bir yandan ekonomi yapmaya, bir yandan da bakımlı görünmeye çalışıyorum. Çünkü şartlar eskisi gibi değil. Çok çok az maaşlar kazanıyoruz artık.

Aynen ürünlerde seçici olunursa harcanan miktar çok artıyor. Güya kaliteli ürünleri kullanarak kendimize zarar vermeyelim diyoruz ama acaba doğru mu yapıyoruz onun da bilemiyorum ben şimdi :)

Kızlar bende çalışıyorum eşim çokkkkkkkkkkkk tutumlu.Ben normal harcıyorum .Beni diline dolamış.Aylık özel harcamam 500 civarı.Herşey dahil.

calısıyorum aylık kıyafet ve kozmetik icin ortalama 150 200 harcarim duruma göre altınada inebiliyor üstünede cıkabiliyor özel durumlarda.Kuaföre hic gitmem kendim keser kendim boyarım kaşlarımı kendim alırım

500-600 tl den bahsedilmiş sadece kişisel ürünlere
Şuan çalışmıyorum ama bir dönem uzun süre çalıştım .
Özellikle giyimde bakarım zaten çoook beğenirsem alırım aman alayımda dursun diye bakmam
Makyaj malzemeleri nerden baksan 6-7 ay idare ediyor zaten ..
Ağdamı da toplu yaptırıyorum bütün vücut 35 tl .
Benim en fazla 200 tl falandır maximum.
Cilt bakımına gerek duymuyorum henüz erken .
Saç bakımına özen gösteririm saç yağı aldım keratinli 12 tl iki aydır hala bitmedi .
Sevgilim şanslı bu konuda har vurup harman savurmam hiç

kendi adıma 150 TL kuaföre gidiyor aylık saç kaş boya için
kıyafet her ay bir şey alacam diye takıntım yoktur bazen 50-100
ortalama 200-250 TL arası tutuyor kişisel harcamam

Torba torba kıyafetlerimi dağıttım. Bazılarının üstünde etiketleri duruyordu. Demin dediğim gibi insan gittikçe olgunlaşıyor. Satınalmanın sınırı yoktu ben de. Ama şimdi araştırıyorum, bakıyorum ve öyle alıyorum. Çok zor oldu benim için bu süreç. İnternetten alışveriş yapmayı tercih ediyorum genellikle ve AVM'lere hiç gitmiyorum.
Hedef aylık 150tl. :) maximum ve buna karşın şık görünmek.

Tabii ayağını yorganına gore uzatmalı insan,ama herkesin gelir düzeyi elbette aynı değil bunu gözardı etmeden yorum yapmak gerek.öyle insanlar var ki 100 TL bile kendine masraf yapamıyor. varsa paran çarçur etmeden hayatı yaşamak lazım,yoksa hangi kadın gezsin,giysin,suslensin istemez ki...

Oh be millet 800 bakım deyince ben kendimi köprü altı adamları gibi hissetmiştim yalnız değilmişim
valla hiç yalnız değilsin benimde 150 yi geçmez. makyajı zaten sevmiyorum. isim gereği de gri esofmanimi çekip bile gidebiliyorum kıyafete her ay düzenli para harcamam. kendimi uzaylılar sınıfından sayiyodum kurtuldum

Konu ile alakası yok ama çok hoşuma gitti.Ne güzel egosuz bi insan olmanız.Hediyenizi seçip özel bi günde aldırmanız.Çok hoşsunuz...

kozmetik - kıyafet- bakım komple 500 rahat gidiyor her ay
aldığım maaş yanıma kalıyor ailemle yaşıyorum kendim dışında bir sorumluluğum giderim yok o yüzden kozmetiğe vs yatırım yapabiliyorum

tam üç ay önce mac'ten pudra,ruj , rimel almıştım toplamda 200 tl tuttu ve üç aydır kullanıyorum hala daha da var yani 1 ay daha idare eder ocak 2016 dedin mi kozmetiği sıfırlarım yine

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…