Çalışan baba evde kalan anne

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gece uyanan bebeğe kalkmak dahil çalışan-çalışmayan ebeveyn ayrımı yapmıyoruz biz.
Birbirimize kolaylık sağlamaya çalışırız hepsi o.

Evet vicdanen ve psikolojik olarak yıpranmak yoruyor ama ikinci cocuk birinci cocuktan cok daha erken çözüyor her şeyi gelişimini desteklemek açısından büyük olandan çok şey öğreniyor. Mesela ben küçük olana renkler,konuşmayı destekleme,şekiller vs gibi şeylerde özel olarak bir şey anlatmadım çünkü büyük olan kardeşiyle çok konuşuyor,konuşurken kullanıyor bunları ve ondan öğreniyor. Yani vicdan yapmayın kendinizi yormayın gerçekten akıp yolunu buluyor. Suan temel ihtiyaçlarını giderin ikisinede teması eksik etmeyin gerisi rayına oturacak.

Ben de iyi koca seni pilatese kötü koca işe gönderir paylaşımı görüyorum bilmiyorum rahatsız edici bi şey yok bebeğine bakabilmek büyük bir lüks malesef meslek sahibi bi kadın için. bir yerde mecburiyetten 1 aylık bebeği bırakan var bir yandan da okuyup emek veriyorsun bir yere geliyorsun memur değilsen ücretsiz izin yok beni hamileyken çıkardılar yoksa bebeğim şimdi 3 aylık ne olacaktı 1 ay sonra işe dönmüş olacaktım. Ama ebeveynlik görevinde bence ayrım yok ama ilk aylar bebe anneye bağlı adamın memesi yok emzirsin tüm yük annede. Onun dışında kocam hem çalışıyor hem iş kurdu hem bebeğine bakıyor ama nasıl bakmak . geceleri uykusuz kalma uyu zaten tüm yük sende uyu ben bakarım dedi ama 3 4 kere yapabildik olmuyor yani. Mesela emziriyorum bezini de o alsın ama olmuyor onu çağırana kadar hallediyorum. bebeğimi memeyle besliyorum gündüz gece biberon hadi sütü o hazırlasın yok yani kıyamıyorum gece uyandırmıyorum. Ben 10 yapıyorsam o 1 yapıyor. ama 2 gece hastanede yattım süt vardı 2 gün sorunsuz baktı. Uyut deyince uyutuyor. işten gelince uyuma saati hep kucağında uyutuyor. Uyanınca da emzir ver diyor Büyüyünce de bakacak mecbur kadınlar hem çalışıp hem annelik yapıyorsa erkekler de yapabilir. Babalar çocukları ile iletişim halinde olmalı onları sevmeli oynamalı. Evde olan iş yükünün çoğunu yapar ama ona katılıyorum

Son düzenleme:
İnşallah başka annelerden böyle duymak içimi rahatlatıyor

Ahahahha bende onu bulup kocama atayım madem. Kıy bacım kıy bak sonra taleplere pazar günü bana ellemeseniz olur mu oluyor yani bunu tartışmak garip geliyor anneyi çalıştın ev işi yaptın çocuğunla ilgilendin diye tebrik etmiyolarsa babada edilmemeli yaa. Onunda görevi bu. Hatta bir video izledim geçenlerde üstüne düşününce çok doğru geldi. İnsanın hayatının belli dönemlerinde ne olacağı bu dünyada görevi misyonu hakkında sürüncemede kaldığı amaç aradığı dönemleri oluyor ama annelik babalık bunların tamamen net ve kesin olduğu tek dönemi özellikle bebeklik çocukluk yılları. Şüphesiz çocuğunu büyütmek ona sevgişevkat ve imkan vermek. Hiçbir fluluk yok. Mis gibi hayat misyonu.

Benim eşim ayrıntılara kafa yormaz ama çok iyi bakar, ben işe başladığımda nöbetten çıkıp çocuk bakıyordu. Hala dönüşümlü bakarız ama benim kadar yeme içmesini aklında tutmaz, mesela kreşe gidiyor hergün o suluk temizlenecek kurumaya bırakılacak benim demem gerek yani komutla çalışıyor ona kalsa aklına gelmez
Ben ücretsiz izindeykende gündüz gelir kahvaltı hazırlar bebeği alır beni uyuturdu çalışmıyor olduğum dönemde bakıyordu yani bu bence babalık hissiylede alakalı mesela bende tırnak kesemem o işe kendisi baktığı için onun takibinide o yapar herkes neyi çok yapıyorsa ona dikkat ediyor bizim evde asddhsh

Ne yapayım uyandırıp onu beraber mi oturalım işte benim bebeğim sakin allahtan uyur durur. Yoksa o hep sen zaten yoruluyorsun tüm yük sende uyku önemli diyor ama ben istemsiz uyanıyorum elimde değil farklı odada yine uyanıyorum. İlk 3 ay böyle bu düzen. Ama bebe büyüyünce sorumluluğu artacaktır herhalde. Sırf babalık yapsın diye onu bekleyene kadar elli kere altını alırım. Zaten oğlum babası bezi açınca işiyor ama hiç yapmıyo mu yapıyor benle aynı mı hayır değil ben daha çook

Şahane sistem mis gibi maşallah benim garibanın haberi yok 6 ay sonra 1.5 yaşında baba aşığı bir kız çocuğu 3 yaşında işe gitmek isteyen makina aşığı bir erkek çocuğu var başında... Artık allah ona kolaylık versin ben yardım ederim sadece hahaha

Hakkını veriyor çocuk ver gazını çıkartsın yaa en kötü ben şurda 8 9 aydır babaya saldım daha yeni. Öncesinde her türlü bakımı bendeydi çünkü yapamayacak beceremeyecek diye kodlamışım kafama. Burda açtılar benim kafamı bi güzel sabah 5te kalktıysa babasında boya yapıp battıysa babasında çok mu krizli hadi yallah işe git babanla hayat daha güzelleşti gençleştim resmen

Biraz daha büyümesi lazım bebemin sanırım benim kadar aktif olması için

müthiş yorum

doğduğu günden beri eşim bebişle çok ilgili. alışma sürecimiz çok zor oldu ama atlattık sayılır. şimdi bebeğim de babasıyla vakit geçirmekten aşırı keyif alıyor.
bizi yoran geçim sıkıntısı oldu eşim uzun saatler çalışmak zorunda kalıyor ama yine de bu ‘babalık’ yapmasına engel değil…

Yalniz o reelslerde kacirdiginiz bir nokta var. O kadinlar calisiyor! Mesleklerinin adi da "influencer". Yani size empoze ettikleri gibi vay ben evde cocuklarima bakiyorum falan degil. Sosyal medyaya icerik uretip buradan para kazaniyorlar.
Yani iki gun sonra kocalari ile sorun yasadiklarinda cocuklari ile rahatca yasayabilecekleri bir hayat garantileri var.
Peki siz neye ozeniyorsunuz, tamamen kocanizin eline kalip buna da cocuklarimla ve evle ilgilenmek istiyorum diyorsunuz. Peki bu durumda ekstra bir geliriniz var mi? YOK...

Kocanizla sorun yasadiniz, ne yapacaksiniz pasa pasa oturmak zorunda kalacaksiniz cunku size ait bir gelir yok ustune ustluk, belirli bir sure gectigi icin is tecrubeniz de olmayacak.

Ya birak bu erkeklerin isleri yalan dolan.
Ben bir ara esimle ayni sirkette calisiyordum, hatta yaptigi isleri denetci rolune gelmistim Kisacasi ne yaptigini cok iyi biliyorum, ne ara ne kadar boslugu var hepsini bilirim. Takip ettigimden degil ama aklimda kaliyor boyle seyler. Bir de vardiyali calisiyor. sorsan ona cok yoruluyor. Surekli ayakta yuruyor falan ama mesela arada 3 saat boslugu var hic birsey yapmasina gerek kalmadan sadece oturabildigi.
Ben simdi baska bir sirkette calisiyorum. Butun gun ayakta geciyor. Aksam cikip cocuklari aliyorum, eve gidiyorum yemek yapiyoruz, ortaligi toparliyoruz iste cocuklarla, esim iste oldugu icin biz cogunlukla aksam cocuklarla yanliz oluyoruz. Yemek ye, aktivite yap, oyun oyna, ortaligi toparla, sonrasinda uyku icin hazirliklar basliyor. Iste bu noktada yarim saat TV suresi var cocuklarin. Onlar tv izlerken ben bir gazoz/s.gara yapiyorum 15 dk. Bir molam o. Sonrasinda 8:30 uyku saati. Haftasonu tuvalete gidecek vaktim yok, kendimi egittim uyku saatlerinde gidebiliyorum.
Bu durumda gayette ev isini ve isteki yogunlugu karsilastirabilecek konumda oldugumu dusunuyorum.
Haftasonlari inanilmaz stresli geciyor. Yoruculugu is yeri ile es diyebilirim. Her turlu ayaktasin ama 2.5 yasinda 2 cocukla, her turlu duygu durum degisimini yasiyor insan. Duygusal olarak asiri yipratici bir is cocuk bakmak.
Haa bu arada geceleri de cocuklarla ben yatiyorum.
Is yeri benim icin tam bir tatil yeri. Cunku bagiris kavga ve aglama sesleri yok. Su an kahvemi iciyorum, saga sola beni cekistiren yok. Insanca anlasabiliyoruz, bir igelip beni isirmaya kalkmiyor
Ama kocama sorsaniz o cok yoruluyor.

Eşimin vardiyasıyla çakışınca ben de işe götürüyorum

Başlığım konu dışı olmuş tek ayak aldım 1 gün Mune ablacım konuyu kapatırsan sevinirim muhabbet döndükçe başkasıda almasın ceza.

Kadının nitelikli bir mesleği yoksa zaten kazandığı para da öyle bir şeylere ilaç olmaz. Evde çocuklarla ilgilenmek ev düzenini sağlamak daha mantıklı. Çalışma hayatı kolay değil. Çocuklar büyüdüğünde de herhangi bir işte çalışabilir.
Ama meslek sahibi bir kadın için durum böyle değil. Doktor işine ara veremez. Yılların emeğini heba edemez evde.
Bu arada kadın çalışmıyorsa erkekten ev işlerine destek beklemek çok mantıklı gelmiyor. Hani çocuk küçükken bebekken falan olur da. Bence evde olan kişi bebeği yoksa ev işlerini halletmeli.
Ama istediği kadar ağır işte çalışsın adam çocuklarına vakit ayırmak zorunda o başka konu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…