- 18 Ağustos 2016
- 5.358
- 22.514
- 348
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet vicdanen ve psikolojik olarak yıpranmak yoruyor ama ikinci cocuk birinci cocuktan cok daha erken çözüyor her şeyi gelişimini desteklemek açısından büyük olandan çok şey öğreniyor. Mesela ben küçük olana renkler,konuşmayı destekleme,şekiller vs gibi şeylerde özel olarak bir şey anlatmadım çünkü büyük olan kardeşiyle çok konuşuyor,konuşurken kullanıyor bunları ve ondan öğreniyor. Yani vicdan yapmayın kendinizi yormayın gerçekten akıp yolunu buluyor. Suan temel ihtiyaçlarını giderin ikisinede teması eksik etmeyin gerisi rayına oturacak.Amiin amin. İnan uykusuzluk yemeğe vakit bulamamak tuvalete gidememek dert değil biliyorum bu bir süreç böyle bir dönem ve normal evde tek başımayım. Beni yoran duygusal yük oldu. 2.5 yaşında hızlı geliştiği bir dönem ve bencil bir dönemi bağırmak kızmak çözüm değil tek yol sabır etmek yaşına göre hırçınlıkları var. E 2.yi koruyup onunda gelişimini desteklemek lazım derken kafa yorgunluğu büyük oluyor. Geçicek inşallah Allah sağlık versin halloluyor gerisi.
İnşallah başka annelerden böyle duymak içimi rahatlatıyorEvet vicdanen ve psikolojik olarak yıpranmak yoruyor ama ikinci cocuk birinci cocuktan cok daha erken çözüyor her şeyi gelişimini desteklemek açısından büyük olandan çok şey öğreniyor. Mesela ben küçük olana renkler,konuşmayı destekleme,şekiller vs gibi şeylerde özel olarak bir şey anlatmadım çünkü büyük olan kardeşiyle çok konuşuyor,konuşurken kullanıyor bunları ve ondan öğreniyor. Yani vicdan yapmayın kendinizi yormayın gerçekten akıp yolunu buluyor. Suan temel ihtiyaçlarını giderin ikisinede teması eksik etmeyin gerisi rayına oturacak.
Ahahahha bende onu bulup kocama atayım madem.Ben de iyi koca seni pilatese kötü koca işe gönderir paylaşımı görüyorumbilmiyorum rahatsız edici bi şey yok bebeğine bakabilmek büyük bir lüks malesef meslek sahibi bi kadın için. bir yerde mecburiyetten 1 aylık bebeği bırakan var bir yandan da okuyup emek veriyorsun bir yere geliyorsun memur değilsen ücretsiz izin yok beni hamileyken çıkardılar yoksa bebeğim şimdi 3 aylık ne olacaktı 1 ay sonra işe dönmüş olacaktım. Ama ebeveynlik görevinde bence ayrım yok ama ilk aylar bebe anneye bağlı adamın memesi yok emzirsin tüm yük annede. Onun dışında kocam hem çalışıyor hem iş kurdu hem bebeğine bakıyor
ama nasıl bakmak . geceleri uykusuz kalma uyu zaten tüm yük sende uyu ben bakarım dedi ama 3 4 kere yapabildik olmuyor yani. Mesela emziriyorum bezini de o alsa onu çağırana kadar hallediyorum. bebeğimi memeyle besliyorum gündüz gece biberon hadi sütü o hazırlasın yok yani kıyamıyorum gece uyandırmıyorum. Ben 10 yapıyorsamno 1 yapıyor ama 2 gece hastanede yattım süt vardı 2 gün sorunsuz baktı. Uyut deyince uyutuyor. işten gelince uyuma saati hep kucağında uyutuyor. Uyanınca da emzir ver diyor
Büyüyünce de bakacak mecbur kadınlar hem çalışıp hem annelik yapıyorsa erkekler de yapabilir. Babalar çocukları ile iletişim halinde olmalı onları sevmeli oynamalı. Evde olan iş yükünün çoğunu yapar ama ona katılıyorum
Benim eşim ayrıntılara kafa yormaz ama çok iyi bakar, ben işe başladığımda nöbetten çıkıp çocuk bakıyordu. Hala dönüşümlü bakarız ama benim kadar yeme içmesini aklında tutmaz, mesela kreşe gidiyor hergün o suluk temizlenecek kurumaya bırakılacak benim demem gerek yani komutla çalışıyor ona kalsa aklına gelmezVallahi öyle bak şuan işe başlasam akşam ne yemek var çocuklar parka çıktı mı banyo yaptı mı yedi mi diye arar bende cinnet getiririm heraldebirde çok az denk geldim bu çocuk 2 gündür banyo yapmadı bugün yıkayayım diyen veya işte şu kadar oldu et yemeği yesin bugün diyen bir baba. Benimkide değil mesela sorar ama yap demeden aksiyona geçmez. Tuhaflar bu herifler
Ne yapayım uyandırıp onu beraber mi oturalım işte benim bebeğim sakin allahtan uyur durur. Yoksa o hep sen zaten yoruluyorsun tüm yük sende uyku önemli diyor ama ben istemsiz uyanıyorum elimde değil farklı odada yine uyanıyorum. İlk 3 ay böyle bu düzen. Ama bebe büyüyünce sorumluluğu artacaktır herhalde. Sırf babalık yapsın diye onu bekleyene kadar elli kere altını alırım. Zaten oğlum babası bezi açınca işiyorAhahahha bende onu bulup kocama atayım madem.Kıy bacım kıy bak sonra taleplere pazar günü bana ellemeseniz olur mu oluyor
yani bunu tartışmak garip geliyor anneyi çalıştın ev işi yaptın çocuğunla ilgilendin diye tebrik etmiyolarsa babada edilmemeli yaa. Onunda görevi bu. Hatta bir video izledim geçenlerde üstüne düşününce çok doğru geldi. İnsanın hayatının belli dönemlerinde ne olacağı bu dünyada görevi misyonu hakkında sürüncemede kaldığı amaç aradığı dönemleri oluyor ama annelik babalık bunların tamamen net ve kesin olduğu tek dönemi özellikle bebeklik çocukluk yılları. Şüphesiz çocuğunu büyütmek ona sevgişevkat ve imkan vermek. Hiçbir fluluk yok. Mis gibi hayat misyonu.
![]()
Şahane sistem mis gibi maşallahBenim eşim ayrıntılara kafa yormaz ama çok iyi bakar, ben işe başladığımda nöbetten çıkıp çocuk bakıyordu. Hala dönüşümlü bakarız ama benim kadar yeme içmesini aklında tutmaz, mesela kreşe gidiyor hergün o suluk temizlenecek kurumaya bırakılacak benim demem gerek yani komutla çalışıyor ona kalsa aklına gelmez![]()
Ben ücretsiz izindeykende gündüz gelir kahvaltı hazırlar bebeği alır beni uyuturdu çalışmıyor olduğum dönemde bakıyordu yani bu bence babalık hissiylede alakalı mesela bende tırnak kesemem o işe kendisi baktığı için onun takibinide o yapar herkes neyi çok yapıyorsa ona dikkat ediyor bizim evde asddhsh
Hakkını veriyor çocukNe yapayım uyandırıp onu beraber mi oturalım işte benim bebeğim sakin allahtan uyur durur. Yoksa o hep sen zaten yoruluyorsun tüm yük sende uyku önemli diyor ama ben istemsiz uyanıyorum elimde değil farklı odada yine uyanıyorum. İlk 3 ay böyle bu düzen. Ama bebe büyüyünce sorumluluğu artacaktır herhalde. Sırf babalık yapsın diye onu bekleyene kadar elli kere altını alırım. Zaten oğlum babası bezi açınca işiyorama hiç yapmıyo mu yapıyor benle aynı mı hayır değil ben daha çook
Biraz daha büyümesi lazım bebemin sanırım benim kadar aktif olması içinHakkını veriyor çocukver gazını çıkartsın yaa en kötü ben şurda 8 9 aydır babaya saldım daha yeni. Öncesinde her türlü bakımı bendeydi çünkü yapamayacak beceremeyecek diye kodlamışım kafama. Burda açtılar benim kafamı bi güzel sabah 5te kalktıysa babasında boya yapıp battıysa babasında çok mu krizli hadi yallah işe git babanla
hayat daha güzelleşti gençleştim resmen
İlla ki yapısal olarakta çocuğun ilk 1 yılı anneye fazlaca bağımlı geçiyor.Biraz daha büyümesi lazım bebemin sanırım benim kadar aktif olması için
müthiş yorumAy of en sevmediğim kafa yapısı.Devir değişti artık.Hayat müşterek.Hem dışarıda hem evde çalışmak,çocuk büyütmek karı kocanın beraber yapması gereken bir şey.Siz dışarıda çalışmıyorsanız ev işlerinde daha fazla sorumluluğunuz olması anlaşılır.Ama bu kesinlikle çocuklar için geçerli değil.Erkek isterse günde 20 saat çalışsın,o babalık yapılacak.Gece çocuğa kalkma,mama verme,alt değiştirme,oyun oynatma,parka falan götürme anneye yardım değil babalıktır.Babalık eve para getirmekle bitmez.
Ya birak bu erkeklerin isleri yalan dolan.Çalışıyor diye çocuk bakma işinden sıyrılamaz yani, kadın evdeyse zaten belli saatler tüm ilgisini bakımını veriyor. Ki çocuk bakmak bi iş bi mesai değil adam işten gelince çocuk bakıyorsa babalık gereği bakıyor bu erkeklerin sanki mesaiye kalmış gibi tavırları nedir anlamıyorum. Çok yoğunsa her akşam az oynasa annede bi kahve içip kafa dinlese izin zamanı çıkartsa baba kız/ baba oğul saati yapsa her iki tarafada iyi gelir.
Kadınlar çalıştığında hiç bu triplere girmiyor nedense erkeklerde var bu sendrom asdffh
Eşimin vardiyasıyla çakışınca ben de işe götürüyorumNe güzel kiminin kocası çalışıyor kendisi evinin konforunda. Kiminin ikisi de çalışıyor çocuğa birlikte bakıyorlar. İşe giden, işe giderken de çocukları yanında götüren bir s.lak ben mi varım![]()