• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan baba evde kalan anne

Teşekkür ederim Allah hepimize kolaylık versin.
Benim eşime kalsaydı bu şekilde hiç denemeden annesinin gelmesini istiyordu, ben önce denemek istedim. Sonra eşim de çocuğa bakma işini çok sevdi 😄😄( evim iş yerime çok yakın, öğlen arası da geliyorum).

Bu ay ortasında yarım gün kreş planlıyoruz, bakalım
Hadi inşallah kolaycacık alışır hayatınız kolaylaşır 🙏🏻

Ben her kadının kendi parasını kazanması gerektiğine inanırım.İster memur olarak ister merdiven silerek ister evde incik boncuk yaparak.Dünyanın binbir türlü hali var.Asla temenni etmem ama evliliğiniz ayrılık aşamasına gelirse neler olabilir?Birini tanımanın en iyi yolu ondan boşanmaktır.Boşanmak karşınızdaki insanın hayal bile edemeyeceğiniz hallerini,yüzlerini ortaya çıkarır.Öyle bir durumda dik durabilmek için gerçek,sağlam bir güvenceye ihtiyacınız var.
Öyle bir durum olursa o zaman çaresine bakılır diye düşünüyorum :)

Dinlenebilir, birbirinize paslarsınız, ama sen bak deyip kenara çekilmek sorumsuzluk çalışmak niye yetsin, pazar günü yatmak isteyen baba olmasın, hatta günlerce kafa dinleme ihtiyacı hisseden, yatmak isteyen anne baba olmamalı kısaca çünkü olmayacak yani çocuk zor

İmza Pheebs 😁 işte kaçarım diye bahane... Bu ara bizde çocuklar ekstra krizli biri 2 yaş biri 1 yaş sendromlarında sabahtan akşama içimden geçiyolar azıcık. Bugün hiç bir krizle ilgilenmedim babalarına yolladım daha öğlen olmadan lan bunlar insan değil biz ne yaptık diye deliriyodu ahahaha benim her günüm bu. 😁 Onun üzerine bana bu videoları gösteriyo hahah
Heh işte ikiside küçük bide bu cocukların ağzını bile açamaz üzgünüm,benimkilerin arası 1 bucuk yaş suan 2.5 ve 4 yaşlar anca daha insani yaşamaya başladım. Siz en zor dönemlerdesiniz sen cocuklara bak ben çalışayım diye bi teklif edin suratını görün🤣 Benim eşim 8-5 çalışır sık sık ek işe gider eve gelir ve aynı gece yarısı bazen çalıştığı yerde sorun olur mesaiye gider,sabah tekrar işe. Yinede evde olduğu gün cocuklara gerekli vakti ayırması gerekir,ev işi sorun değil onada el atar isterse ama yoğun bi hafta geçirdiyse ben talep etmem. Ama cocuklara vakit ayıracak abartmasına gerek yok 1 saat ayırsın yeter. Tüm gün yatamaz ama dinlenir cocukları yaklaştırmam o an. ben çalışıyorum bahanesine hiçbir zaman sığınmasına izin vermem çocukların istediği ilgiyi onlara vermek zorunda yani cocuklarımı boynu bükük bırakmam bu konuda gözüm döner🤣

Daha yenilerde bir arkadaşımla konusu oldu.
Eşi fiziksel olarak yorucu bir işte haftanın 6 günü, uzun saatler çalışan bir biri.
Kendisinden işten gelince çocukla ciddi anlamda ilgilenmesini bekliyor. Kıyas ettiği kişi de memur olan kaynı. Adamların eve gelme sürelerinde bile neredeyse 3 saat fark var, iş yükleri de kıyas edilemez.
Bahsettiğiniz akımdan bağımsız herkesin hayat şartı aynı değil.
Elbette baba yoğun çalışıyor diye çocuğuyla hiç ilginmese de olur demiyorum, evde olduğunda tüm gün yatmayı hayal etmesin, evin oğlan çocuğu gibi takılmasın ama evliliklerin dengesi de bahsettiğim şeylere göre değişir.
İnsan eşinin niyetini, bir şeylerden kaçıp kaçmamaya çalıştığını bilir. Kafasında çalışıyorum o halde hiçbir şey yapmayayım düşünce olan koca rahatsız eder. Öyle değilse evde olduğu günde çocuklarla özel geçirdiği 1 saat bile yeterli gelebilir.

Heh işte ikiside küçük bide bu cocukların ağzını bile açamaz üzgünüm,benimkilerin arası 1 bucuk yaş suan 2.5 ve 4 yaşlar anca daha insani yaşamaya başladım. Siz en zor dönemlerdesiniz sen cocuklara bak ben çalışayım diye bi teklif edin suratını görün🤣 Benim eşim 8-5 çalışır sık sık ek işe gider eve gelir ve aynı gece yarısı bazen çalıştığı yerde sorun olur mesaiye gider,sabah tekrar işe. Yinede evde olduğu gün cocuklara gerekli vakti ayırması gerekir,ev işi sorun değil onada el atar isterse ama yoğun bi hafta geçirdiyse ben talep etmem. Ama cocuklara vakit ayıracak abartmasına gerek yok 1 saat ayırsın yeter. Tüm gün yatamaz ama dinlenir cocukları yaklaştırmam o an. ben çalışıyorum bahanesine hiçbir zaman sığınmasına izin vermem çocukların istediği ilgiyi onlara vermek zorunda yani cocuklarımı boynu bükük bırakmam bu konuda gözüm döner🤣
Kesinlikle yaa. Hani elin adamı değil çocukların yarısı da onun ya baba hani 😁 gerçekten telefon tv cart curtla meşgul olmayıp 30 dk pür dikkat çocukla oyun oynansa çocuk zaten fulleniyor bildiğin. Ev işini bende yaptırmayı sevmiyorum eğer sıkışmadıysam içime sinmiyor çünkü yaptığı 😁 darısı başıma yaa Allahın izniyle seneye iyiyim bende

Çalışıyor diye çocuk bakma işinden sıyrılamaz yani, kadın evdeyse zaten belli saatler tüm ilgisini bakımını veriyor. Ki çocuk bakmak bi iş bi mesai değil adam işten gelince çocuk bakıyorsa babalık gereği bakıyor bu erkeklerin sanki mesaiye kalmış gibi tavırları nedir anlamıyorum. Çok yoğunsa her akşam az oynasa annede bi kahve içip kafa dinlese izin zamanı çıkartsa baba kız/ baba oğul saati yapsa her iki tarafada iyi gelir.
Kadınlar çalıştığında hiç bu triplere girmiyor nedense erkeklerde var bu sendrom asdffh

Daha yenilerde bir arkadaşımla konusu oldu.
Eşi fiziksel olarak yorucu bir işte haftanın 6 günü, uzun saatler çalışan bir biri.
Kendisinden işten gelince çocukla ciddi anlamda ilgilenmesini bekliyor. Kıyas ettiği kişi de memur olan kaynı. Adamların eve gelme sürelerinde bile neredeyse 3 saat fark var, iş yükleri de kıyas edilemez.
Bahsettiğiniz akımdan bağımsız herkesin hayat şartı aynı değil.
Elbette baba yoğun çalışıyor diye çocuğuyla hiç ilginmese de olur demiyorum, evde olduğunda tüm gün yatmayı hayal etmesin, evin oğlan çocuğu gibi takılmasın ama evliliklerin dengesi de bahsettiğim şeylere göre değişir.
İnsan eşinin niyetini, bir şeylerden kaçıp kaçmamaya çalıştığını bilir. Kafasında çalışıyorum o halde hiçbir şey yapmayayım düşünce olan koca rahatsız eder. Öyle değilse evde olduğu günde çocuklarla özel geçirdiği 1 saat bile yeterli gelebilir.
Zaten mevzu o dediğin gibi benim eşimde uzun saatler ve fiziksel güç gerektiren bir iş yapıyor. Bizim artımız eşimin kendi işi. Çok bunaldım gel diyince çıkıp gelebiliyor ne bileyim çok yorulursa sonraya bırakabiliyor.
Yorgunluğunu hissettiğimde mesela çocukları tutuyorum o günü heba ediyoruz ama dinlendiriyorum eşimi. Galiba bu ara çok sık yaptım hoşuna gitti saldım bugün üstüne çocukları 😁 kafa dinlemek dinlenmek herkesin hakkı ama yaa çalışıyor diye çok daha hak görüyor kimisi. Evde yaptığım işe para verilse öf varya...

Çalışıyor diye çocuk bakma işinden sıyrılamaz yani, kadın evdeyse zaten belli saatler tüm ilgisini bakımını veriyor. Ki çocuk bakmak bi iş bi mesai değil adam işten gelince çocuk bakıyorsa babalık gereği bakıyor bu erkeklerin sanki mesaiye kalmış gibi tavırları nedir anlamıyorum. Çok yoğunsa her akşam az oynasa annede bi kahve içip kafa dinlese izin zamanı çıkartsa baba kız/ baba oğul saati yapsa her iki tarafada iyi gelir.
Kadınlar çalıştığında hiç bu triplere girmiyor nedense erkeklerde var bu sendrom asdffh
Vallahi öyle bak şuan işe başlasam akşam ne yemek var çocuklar parka çıktı mı banyo yaptı mı yedi mi diye arar bende cinnet getiririm heralde 😁 birde çok az denk geldim bu çocuk 2 gündür banyo yapmadı bugün yıkayayım diyen veya işte şu kadar oldu et yemeği yesin bugün diyen bir baba. Benimkide değil mesela sorar ama yap demeden aksiyona geçmez. Tuhaflar bu herifler

Meraktan yazıyorum son dönemde internette bir akım var. Kadınlar "çocuklarımla evde kalıp onları büyütebiliyorum çünkü kocam bizim için çalışıyor" yazılı reelsler paylaşıyor. İşte çocuklarıyla evde videolarını sonrada evden gece karanlığında çıkan eşlerini paylaşıyolar. Şimdi eşimle üzerine konuşuyorduk kendisi bu içeriği çok haklı doğru buluyor bende hem çalışıp hemde çocuklarını büyüten babaları daha haklı bulduğumu erkek çalışıyor diye babalık görevlerinden muaf olmadığını söylüyorum. Tamda bir pazarım var diye iki çocuklu evde akşama kadar yattığı bir günde 😁 siz ne düşünüyorsunuz merak ettim
Ne güzel kiminin kocası çalışıyor kendisi evinin konforunda. Kiminin ikisi de çalışıyor çocuğa birlikte bakıyorlar. İşe giden, işe giderken de çocukları yanında götüren bir s.lak ben mi varım 🤣🤣🤣

Yok aslında kadının çalışması veya çalışmaması teması değilde daha çok şey havası var videolarda "çocuk yükü bende çünkü kocam çok çalışıyor" teması. Hani babaların çocuklarla alakası yok çünkü sürekli işte şeklinde..
Ben hiç öyle düşünmedim ya ilk mesajda yazdığınız şey bana göre şu demek: "eşim çok çalışıp bizim için konfor sağladığı için ben de evde çocuklarımı büyütme özgürlüğüne sahibim" . Çünkü burda kadın isterse çalışır isterse çocuklarıyla ilgilenir iki seçeneği de var. Bence de çok büyük bir özgürlük.

Ne güzel kiminin kocası çalışıyor kendisi evinin konforunda. Kiminin ikisi de çalışıyor çocuğa birlikte bakıyorlar. İşe giden, işe giderken de çocukları yanında götüren bir s.lak ben mi varım 🤣🤣🤣
Hahah ay o nasıl iş 😁

Ben hiç öyle düşünmedim ya ilk mesajda yazdığınız şey bana göre şu demek: "eşim çok çalışıp bizim için konfor sağladığı için ben de evde çocuklarımı büyütme özgürlüğüne sahibim" . Çünkü burda kadın isterse çalışır isterse çocuklarıyla ilgilenir iki seçeneği de var. Bence de çok büyük bir özgürlük.
Evet böyle de bakılabilir 👍🏻 öyle de gerçekten Allah geçim derdi vermesin kimseye bende çocuklarımla evde olmayı tercih ederim şuan yaşlarından dolayı mesela. Çokta minnetarım azımsanmayacak bir yük tek başına bir aile geçindirmek. Bizim ki üç kağıdına kaçmaya çalışıyor sadece eğiyo büküyor o videoların anlamlarını 😁

Evet böyle de bakılabilir 👍🏻 öyle de gerçekten Allah geçim derdi vermesin kimseye bende çocuklarımla evde olmayı tercih ederim şuan yaşlarından dolayı mesela. Çokta minnetarım azımsanmayacak bir yük tek başına bir aile geçindirmek. Bizim ki üç kağıdına kaçmaya çalışıyor sadece eğiyo büküyor o videoların anlamlarını 😁
Evet evet sizin durum biraz daha farklı anladığım kadarıyla. Çocukların bütün yükünü tabi ki tek başınıza üstlenmek zorunda değilsiniz. Evi geçindirmek başka çocuğuna babalık yapmak başka. Ona bakarsak siz de muhtemelen evde işlerin çoğunu yapıyorsunuzdur ama ben bugün çamaşırla yemekle uğraştim çocukla ilgilenmem demiyorsunuz sonuçta

Evet evet sizin durum biraz daha farklı anladığım kadarıyla. Çocukların bütün yükünü tabi ki tek başınıza üstlenmek zorunda değilsiniz. Evi geçindirmek başka çocuğuna babalık yapmak başka. Ona bakarsak siz de muhtemelen evde işlerin çoğunu yapıyorsunuzdur ama ben bugün çamaşırla yemekle uğraştim çocukla ilgilenmem demiyorsunuz sonuçta
Aynen öyle. Zaten istese de mümkün değil sabah 7 içtima başlıyor evde sağ baştan say. Ütopik bir hayal onun ki. 😀 Daha küçükken biraz öyleydi 1.5 yaş ve yenidoğandı ikisininde tek odağı bendim. Şimdi arıyolar babayı meme derdi yok uyku derdi yok.

Meraktan yazıyorum son dönemde internette bir akım var. Kadınlar "çocuklarımla evde kalıp onları büyütebiliyorum çünkü kocam bizim için çalışıyor" yazılı reelsler paylaşıyor. İşte çocuklarıyla evde videolarını sonrada evden gece karanlığında çıkan eşlerini paylaşıyolar. Şimdi eşimle üzerine konuşuyorduk kendisi bu içeriği çok haklı doğru buluyor bende hem çalışıp hemde çocuklarını büyüten babaları daha haklı bulduğumu erkek çalışıyor diye babalık görevlerinden muaf olmadığını söylüyorum. Tamda bir pazarım var diye iki çocuklu evde akşama kadar yattığı bir günde 😁 siz ne düşünüyorsunuz merak ettim
Algı yönetimi olduğunu düşünüyorum. Bu yıl aile yılı. Okullarda müfredatlar, yeni konulan seçmeli ders vs vs…

Ben şuan Türkiye’de yaşıyor olsaydım bebek 6 aylıkken anneme bırakıp işe dönecektim, çünkü kariyerimi ve pozisyonumu kaybetmeyi riske alamazdım. Eşim istediği ve üstelediği için Yurtdışına taşındık ve eşim mühendis hatrı sayılır bir para alıyor ( Türkiye’de de böyleydi durum ama ülke ekonomisi tek kişi maas riskini aldırmıyordu), gece yarısı gitmiyor, normal çalışma saatleri gayet zevkli bir iş yapıyor ama o videolar benim gözümü dolduruyor. Çünkü ben şuan hamileyken evde yatıp dinleniyorsam ( Türkiye’de olsa işimin stresiyle geçecekti) bebek veya kendim için gözümün kaldığı bir şey yoksa eşim sayesinde. 3 sene işe başlamadan bebeğime bakabileceğim bu da eşim sayesinde. Çalışmak veya para biriktirmek zorunda değilim kazanıyor ve aile ekonomimizi üste taşıyor, bu kıymetli bir şey çünkü iş stresiyle başetmek evin bütün gelir girer dengesinin üstünde olması yorucu bir durum.

Eşimden çocukla benimle ebeveynliği paylaşarak ilgilenmesini beklerim, gerçekten yorgun olduğu dinleme ihtiyacı yaşadığı durumda varsa anlarım zaten. Ben çalışıp para kazanıyorum diyen biri olsaydı gözümde değeri olmazdı, her şeyi olması gereken bu şekilde yaptığı gözüme sokmadoğı için çok değerli geliyor bana

Kesinlikle yaa. Hani elin adamı değil çocukların yarısı da onun ya baba hani 😁 gerçekten telefon tv cart curtla meşgul olmayıp 30 dk pür dikkat çocukla oyun oynansa çocuk zaten fulleniyor bildiğin. Ev işini bende yaptırmayı sevmiyorum eğer sıkışmadıysam içime sinmiyor çünkü yaptığı 😁 darısı başıma yaa Allahın izniyle seneye iyiyim bende
Her geçen yıl daha rahat etmeye başlıcaksınız bu bir süreç karşılıklı feragat ederek geçirmek zorundasınız. Sonra sizde çalışırsınız belki, çocuklar büyümüş olur yükler şuanki gibi olmaz sabır.

Her geçen yıl daha rahat etmeye başlıcaksınız bu bir süreç karşılıklı feragat ederek geçirmek zorundasınız. Sonra sizde çalışırsınız belki, çocuklar büyümüş olur yükler şuanki gibi olmaz sabır.
Amiin amin. İnan uykusuzluk yemeğe vakit bulamamak tuvalete gidememek dert değil biliyorum bu bir süreç böyle bir dönem ve normal evde tek başımayım. Beni yoran duygusal yük oldu. 2.5 yaşında hızlı geliştiği bir dönem ve bencil bir dönemi bağırmak kızmak çözüm değil tek yol sabır etmek yaşına göre hırçınlıkları var. E 2.yi koruyup onunda gelişimini desteklemek lazım derken kafa yorgunluğu büyük oluyor. Geçicek inşallah Allah sağlık versin halloluyor gerisi.

Back
X