çalışan bayanlar maaşınızı ne yapıyorsunuz??

bizim bütçemiz ortaktır..maaş günü otururuz hesaplamalarımızı yaparız.zaten ev kredisi ödüyoruz..eşimin maaşının bir kısmı krediye gidyo.onun dışında bir iki ufak borcumuz daha var onları da eşimin maaşıyla ödüyoruz..

benim maaşımla da çocukların bakıcı parasını,ev giderlerini ve diğer ihtiyaçları karşılıyoruz.eğer ay sonunda bir kenara atabileceğimiz paramız kalırsa da bankaya çocuklarımızın hesabına yatırıyoruz..

biz de maaş kartı sen de dursun ben de dursun durumu yok.o ay kimin işi daha az yoğunsa maaş kartları ona geçer ve borcu harcı o halleder.

bugüne kadar da hiç sorun yaşamadık.

Zaten kimse maaş kartını ver demez, ama evin masraflarına katkıda bulunmakda önemlidir. Tabiki herkes maaşı ölçeğinde.

zaten altınları araba alınması için vermişsiniz ne sürprizi yapmaya çalışmış orasını anlamadım.

işte bana da saçma geliyor böyle saçmalıkları çok olyo. anlayamıyorum. seni uğraştrmak istemedm direk kapıda gör gibi söyledi. ama saçmaydı yine. çünkü fotosunu göstermişti bana.

yetiştiremiyorum ben ayol bekarım bi de kendime bakamıyorum millet nasıl biriktiyor şaşırıyorum:18:

Araba bu devirde lüks ihtiyaç. Paran hazır değilse düğün dernek de lüks. 1. kalite eşya da lüks. Hiç bir zaman evlendiğimde önceliğimin bunlar olacağını düşünmedim.

İnsan yettirince bir maaşı de yettirir bu devirde, ama dediklerimden kısarak. Aç kalmaz açıkta kalmaz.

Şimdi bayanlar erkelere yardım ediyorsa hayat standartlarını yükseltmek için yardım ediyor çoğunlukla. Sizde öyle olmuş. Düğüne borç yapmasaydınız, araba almasaydınız dünyanın sonu mu? Yok değil.

Ama siz memnun değilseniz, özel ihtiyaçlarınızı karşılayamıyorsanız, altınlarınız içinizde kaldıysa sizin değil adamın hayat standardını yükseltmiş oluyorsunuz, çalışmasanız bence daha iyi.

Bayanlar ihtiyaç olduğunda eşlerine yardım etmeli ama insiyatifi elden bırakıp kendini kullandırmamalı bence.

mavimii, maaşınız ne kadar bilemem ama aylıgı 800-900 tl olan bayanın kolunda 12 taksitle aldıgı 1000 tl lik cantayı ayagında 300 tl lik cizmeyi( 12 taksitle) görünce hicde acımıyorum. Ömrü hayatımda 1000 tl lik canta yada 300 tl lik deri cizme giymedim. Ayrıca 1200 tl lik
telefon almak neyine (24 ay lık fişman telefon firması kampanyası ile alınan) , 20-30 derken bi bakıyorsunuz 12 aylık maaşınızı
kucuk taksitler ile bloke etmişsiniz. Bu lafım eldeki maaşına bakmadan harcayan bayanlara, bu sözleri benzer bi konuda yazmıştım
ve bazı arkadaşlar para benim degilmi istedigim gibi harcarım dediler.

Sizin durumunuzu bilmiyorum ama bekarken nerelere para harcıyorsunuz merak ettim

Son düzenleme:
mmaş kartımı eşime verdim eşim ilgileniyor borc harc işleriyle..
bı zararınıda gormedım..
ben paramı verırım.. o bana harclık verır..ondan isterim yani..
ama senınkı gıbı hakkımı yemez neredeyse hergun der evın evızelerını sen odedın askım bıtıyor bı taksıtı kaldı dıye..
ben kocama verırım ne ıstersem alır hıcbırseyı ıkı etmez ama..
ztn benım ıhtıyaclarımı engelleseydı kenara ayırırdım herhalde dıye dusundum su an

keşke araba almasaydık keşke.... içime oturdu. bir de ben sıkıştrdım alalım diye. ama zaten altınlarımız eşimn maaşı düzensz yattığından parça parça bitiyordu çünkü ödemeler vardı. ben de sinir oldum araba dsie tutturdum, çünkü ben kullanıcaktım. kullanıyorum da ama içime sinmedi.
ben anlamam arabadan sana bırakıyorum dedm ama bi an önce al dedm ama işte kimn üztüne yapalım konusnu konuşmamız lazımdı. ahhh bu naiflik ahhh bu aman kırılmasın aman yanlış anlamasın sevdası... ah bu o erkek zoruna gitmesn bişeyler inceliği!!!!!! sonra bişeyler istemediğim gibi gidince biirkiyor içimde ve o tüm naiflkler canavarlaşıyor ruhumda. yansıtamadığım için de öfke dolui dalgın bi tip olyosun.
evet aynen bayan eşinin standartlarını yükseltiyor maalesef. dün akşam dedm saçma sapan 3 kuruşluk ütünün lafını edip durdun aylarca. ütü de kazanlı ütü biraz pahallı ama her şeyn en ama enn pahallısını aldık zaten kendi tercih etti çoğu zman bunları şimdi de ceremesini çekiyoruz çoğu şeye ben gerek yok bunu böyle almaya dememme rağmen kendi en iyisini aldı kıydı paraya. ben hiç birinin lafını etmedm. ama ütü fikrini ben verdm ya o kalmış aklında ütü ütü ütü. taaa ablama kadr söylermiş ütü aldım die. aldıM M M M . m ye dikkat lütfen.. akşam söyledm herşeyde benm de fazlasıyla payım var. hatta fazla fazla ödedm. artık ödemeyeceğim gör bakalım neler olyo dedm. bu hale geldiğime de inanamıyorum dedm ses etmedi. aslında ne kadr saçmaladığının kendi de farkında çoğu zman.... ama ben kriz geçiricem yakında. böyle olsun istemezdim para neymiş maalş neymiş yerin dibine girsin hepsi. bi gram huzur, güven sıcaklığa değişmem hiçbirini. yere döşek atıp otursaydık radyo dnleseydik. tvmiz olmasaydı. evimz o eşyalarla dolu olmasaydı da az az yavaş yavaş alsaydık da sıkı fıkı kördüğüm olsaydık eşimle ruhen....

biz hesplarımız ayrı dediğimde çoğu arkadaş bana yüklenmişti evlilik değil şirket mübarek,yok ev arkadaşımısınız vs burda yorum yapan arkadaşlarda var ,okuduğum kadarıyla bizim şirketten olan da varmış:)))

600 tl kreş parası,haftalık pazar alışverişi ,elektrik faturası,site aidatı,toplamda :850 tl giderim var
600 tl kira ,mutfak alışverişi,doğalgaz, su,internet faturası,d smart toplamda gider 900 tl eşimin yaptığı harcama

kalan para da eşim birikim yapıyor istediği kişisel ihtiyaçlarınıda alıyor bende aynı şekilde,fark eden ne şimdi.sonuç harcama yapılan ev bizim evimiz

canım araba almak bi dert onun masrafları ayrı dert, sigorta, vergi, kasko, bakım, benzin derken sıradan bir arabanın senelik
size yuku 5000 tl civarıdır. yani 30000 tl e alınan bir araba 6 senede kendisi kadar para yer. Bunu hic farketmeyiz aslında.
Hersey rahat olsun, aman otobus sırası beklemeyeyim diye araba alırız sonrada masraflar kapıya dayanınca canımız sıkılır.

evet doğru şimdi araba için de altınların hepsini sattık ama baya da borca girdk yeniden. onları ödemek için de destek olmamı bekliicek eşim. ben yine zararlı çıkıyorum bu durumda. olmadı satarız tekrar. araba alınca çok rahat ederm sandım ama içime sinmedi.....ya da henz alışamadım.acemiiym zaten daha ve bu şehrde arabayla geziim diiceğin bi yer yok. ama çok heves ettm çok istedm arabayı .pişmanım....kendi özel sektör olduğu için ve bu şirkette 1 yıl dolmadığı içn kredi vermekte sorun çıkarıyormuş bankalar. bi sürü sıkıntı yine bana kredi çektrme ihitmali var. çekmiicem.....offffffffff

ben de çalışan bir bayanım,

ev aldık onun borcu için yarı maaşım eve gidiyor.
kalanı ile kızımın giyimi kuşamı ayakkabısı vs. hep ben alırım (babası hiç karışmaz) aynı şeyler kendim için de geçerli.geneldede kart kullanırım ve aylık 200 tl kart borcumu öderim onunharinde kalan parayı bu yıl biriktiriyorum. öyle uzun süreli taksitli hiç alış verişde yapmadım bu yıl. bu çok iyi oldu.
evde gelir gidere hiç karışmıyorum. bir zahmet onunda kocacım ilgilensin çalışıyorsakda hepsini harcıyak değiliz çalışan bilir parasının kıymetini.

Son düzenleme:
2,5 yıllık evliyiz eşimle maaşlarımız aşağı yukarı aynıdır,araba kredisi çektik onu ben ödüyorum ve hiç 1 zaman da eşime paramın lafını etmedim aynı evde yaşıyosak aynı hayatı yaşıyosak aynı yatağı paylaşıyosak borçlarıda aldığıımız parayıda paylaşmalıyız
eğer 1 kadına kocasının parası yetiyosa ve maaşıını evine harcamak zoruna gidiyosa bence işten çıksın çalışmasın daha özverili 1 ev hanımı olsun sorunda ortadan kalksın

yorumları okuyunca çok şaşrıdım.. ama sanırım size bnden daha çok şaşıracaksınız benim durumuma..

eşim maaşını aldığı gün bana verir kendi maşım ile birleştir tüm giderleri faturası ile tek tek eşime veririm o yatırır.. sonra eşime aylı olarak harçlıkta veririm. ve her ay kenara attığımız parada vardır altın olarak gider onu yatırırız o yada ben fark etmez.. birlik olmadan hiç birşey olmaz kızlar.. ben böyle gördüm ailemden..
düğün altınlarına gelince
çok basit
hepsni ertesi gün bozduk tüm borçları kapattık
kolumda burmalar ve sırtımda kamburla gezeceğime hepsini atarım üstümden
bir günden birgüne de eşime benim altınlarım dememişimdir
benim değildi zaten
erkeğe bilezik takılmadığından bana takıldı okadar nankörlük yapmayın lüten
tüm altınlar herşey ortaktır..
eşimde birgünden birgüne lafımı ikiletmez
birşey istememe luzum bile bırakmaz
ruhum o benim onsuz dünyları neyleyim ben Allah aşkına..

tabii tüm bu yazdıklarımın olması için
2 taraflı onurlu gururlu ve saygılı olmak lazım
Allah ı biliyorsan zaten ak yemezsin..

çok doğrusun bence de para lafı edilmemeli ama eşim bi kaç defa tekrralayınca bunu aldım şunu aldım. yuh dedm ne olyo. ben de etmedm para lafı hepsini eşmden öğrendm. hatta ilk duyduğumda kırılıyordum çok ama şimdilerde neden kırılıyorum ki onu bunualdım demesine. benm de katkım çok diye dank etti.
biz aynı yatağı da paylaşmıyoruz ki belki de bu yüzden şeytan girdi aramıza iyice. lanet olsun die dünyayı dağıtasım varr.....evi yıkasım kendimi parçalayasım var

özel mi bilemedim ama niçin aynı yatağı paylaşmıyorsunuz*?

canım sen evliliğinde aradığını bulamadın, diğer konularındada hep yazdın içini döktün, senin olayın para maaş falan değil, sen tatmin olamadın bu evlilikte, hayallerinin binde biri ya gerçekleşti ya gerçekleşmedi

özel mi bilemedim ama niçin aynı yatağı paylaşmıyorsunuz*?

horluyor horladıkça çıldıracak gibi oluyorum. bi çaresini bulamadık dr a gidiyoruz ama sonuş yok. yani hepsi de küçük bi operayon yapabilir ama öncelkle zayflasan daha makul dedkleri için operayon yaptrmadık. zayflayamıyor da. bu konunun peşinden koşmaktan da çok yoruldum. ama bu beni cidden soğuttu biçok şeyden

büyük ihtimalle öyle oldu. en başından beri beni herşeye mecbur gödüğü için belki de beni bu şehre ağlata zırlata inlete inlete getirip de nazımı gazımı alamadığı için büyük ihtimalle. üsütne de ben bu şehrden gidemem işim burda demesi hala diretmesi.üstüne de ben aldım vs gibi konuları açınca (daha başka şeylerde var) dayanılmaz gibi oldu herşey. ben de bu konuyu paylaşmak isityorum herkes ne yapıyor maaşını. ben rest çekmeyi düşünüyorum maaş konusunda çok mu abes bişey yapmış olurum onun bu tavrlarına karşılık çok mu hatalı kalırım die bu konuyu paylaşmak istedim sizlerle. iyi ki varsınz gerçekten... insan çatlayacak gibi oluyor başka başka beni sinir hastası edebilecek bi çok şeylerle karşılaşıyorum

yani bu kadar büyütecek bir konu değil gibi ayrı yatmak.ben de şu anda ayrı yatıyorum.ben kızımın odasında yatıyorum.baba da istediği yerde.canım istediği zaman kocamın yanına gidiyorum , uyandırıyorum, sarılıyorum , öpüyorum.

ayrı yatmak çoğu şeye engel değil.kaldı ki uyurken bir ölüden farksız oluyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…