çalışan bayanlar maaşlarını kocalarına mı veriyorlar?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Alicemed
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
eşim parasını bana veriri ben herseyı oderım ona harçlık veririm bazen 200 varsa 100 var derım bı kenara bıseyler atarım mesela gecen sene ole yaparak 2000tlye yakın para bırıktrıdım ama onun haberı yok :)) annemden bana kalan sey annem ben yapamdım sız yapın derdı hep her zaman kocamndan gızlı 2 3 bısey olcak hayat bu ne olcagı bellı olmaz

ıllakı bosanma ıcın falan degıl hastalık var saglık var

kocam bana vermeseydı bıle ben asla maasımı goturpte veremem 18 yasından berı kendım kazanıp kendım harcıyorum ben gıdıpte yaa kazak begendım bana su kadar versene dıyemem alısmamısım yanı yadırgadıgımdan degıl ama yapamam

haa hos esımde karısmaz alıp verdıgıme bana alma kendıne al der

para kadında olmalı bence

Hayir maasim kendimde kalir. Hatta esim maasini bana verir. Fatura, kira ne varsa hepsini ben hallederim.

Bizim aramızdada senin paran benim param yoktur..Eşim benden esirgemez ben eşimden esirgemez maaşlarımızı alırız elektrik,su telefon,kira,vs.Derken dağıtırız.aylık düzenli olarak belli bir limit kenara ayırırız,eşiminde benimde harçlıkları cebınde olur..bende hep kendim kazandım kendim yedim.oyuzden maası alır almaz esime hepsini veremem ondan alamam zaten savurgan biri değilim kontrollüyümdür ay sonu artan param varsada onuda kaldırırım..eşimde benden asla bana ver diye diretmez..

Ayrim kayrim yok. Kim ne kazaniyorsa ortak hesaba gelir, oradanda evin borcu, arabanin borcu kesilir derken arta kalanda gül gibi geciniriz.
Ikimizde harcamalarimizi cok iyi biliriz, güvenimiz vardir biribirimize. Eeeeeee zorluktan geldik bu güne bilecegiz tabi kiymetini paranin.

ev kirası faturalar kredi borcu kredi kartı hep eşimin hesabından kesiliyo benim daha ne kadar aldığımı bilmez hoş bende söylemem hiç zaten ben ona harçlık veriyorum :lepi: hoş benim daha tayinim çıkmadı benimde ev giderlerim var

valla arkadaslar 2 yıllık evliyim ve benim maasımı eşim çeker.bana yüksek limitli kredi kartı çıkarttı.ve aylık belli miktar nakit para verir.şimdiye kadar hiç çok fazla harcama yapmışşın biraz idare et gibi hiç duymadım.allah razı olsun.zaten eşimde kendi parasınla altın alır veya vadeli hesaba yatırır.benim maası harcayıp eşimin maaşınlada birikim yapıyoruz......

eşim benim maaşımı bilmez bile, benim param bankada durur, ihtiyaç oldukça ben bankadan çekip evde ortak bir cüzdanımız var oraya koyarım. Erkeğe çok para göstermeyeceksin bilmeyecek yoksa okadar gevşer ki bir anda ortada kalırsınız.

yeni evli olddum için maaşımı direk kocama verip ondan harçlık almam biraz garibime gitti öğrenciyken bile harçlık almadıım için hep bakadan kendim hallederdim ama böyle yapıoruz daha hesaplı oluyomuş. diğer çiftler nasıl yapıor merak ettim. tabbii ortak hesap olması daha mantıklı geldi bana sizle ne düşünüyorsunuz tecrübeleriniz neler

Bizde 1 buçuk yıldır evliyiz. İlk zamanlar ben 2400 TL maaş alıyordum sadece kirayı veriyordum geri kalanını harcıyordum. Yine de aysonu gelmıyodu. Sonra işten ayrıldım yeni işimde 900 TL alıorum. Maaşımı eşim çekiyor. O parayı kullanıyor ben ondan harçlık alıyorum zaten işyerim eve cok yakın ve harcıcak yer yok o yuzden boyle daha iyi oluyo keşke önceden yapsaydık.:10:

ortak hesapta birlşir. harcamalarda savurgan değiliz. hesabımızı biliriz şükür

Vallahi şaşırdım kaldım. Erkeğe para vermek nedir ya! Cok zor bir durum olur sıkışır o ayrı. Bana ve cocuklara bakamayacaksa neden evlendi bu adam. Gelenek göreneğimiz bu mu bizim. Cocukta kadının işi evde kadının para ortak. Nasıl iş! Erkekler kadınsılaşıyor. Nasıl benim paramı kabul edecek bu erkek hiç mi utanmayacak. Bizim kadınlığımız, şımartılmamız gerektiği nerde kalıyor. Kendine güvenmeyen adam evlenmesin, ortak dahi olsa kadın eline bakmaktır bu. Benim param benim ve cocuklarımındır. Eşimde zaten şu faturayı öde diye tenezzül etmez. Edemez zaten. Cok kötu günler geçirdik erkekliğine yediripte yine benden almadı. Gece taksicilik yaparım yine kadın parası almam dedi. Eşim 42 yaşında ondan mıdır nedir. Yeni nesil aile reisliğini bilmiyor yazık.
Utanç verici bana göre. Buradaki tüm kadınlar bir melek.

keşke benim kocada benim maaşımı alsa ödemeleri o yapsa hesapları o yapsa.bana harclık verse bittikçe istesem falan :) ben her ayın 15inde şunu şuraya bunu buraya off

ben söyleyim eşim benim 3 katı maaş alır ama elinden gelse tüm masrafı bana yıkar üstelik ölen eşinden kalan çocuğu yanımızda herşeyi yarıyarıya yaparız o kadar zoruma gidiyorki eve bişey yapmaz boya badana eşya onlarda hiç gözü yok yapalım desem sen yaptır der evde kendi tapulu evi çok uzun ömürlü görmüyorum evliliğimi şimdilik gidiyor işte anası danası derken bide kendinin bu huyları hiç alışık olmadığım şeyler

Maaşını kocana verip harçlık mı alıyosun :KK57: sana böyle yapmanı kim söyledi neden yapıyosun???

Ben asla eşime vermem faturada ödense hem çalışıp kazancam bide adamdan harçlık isteyecem babam sormazdı bana aldığımın maaşımı neye harcadığımı anneanrm hep der 1000 lira maaş alıyorsan eşine 800 diyeceksin 200 ü kenara atacaksın diye çevremde gördüğüm evliliklerde ve burda okuduklarımda artık bende öyle yapıyorum herkes aynı olacak diye bişi yok ama kadın olarak kendimizi güvenceye almamız lazım bence hayatın ne getireceği kimden be geleceği belli olmaz kendinize ait bi hesabınız yada evde kendinize ait cüzdanınız olsun hanımlar kazandığınız paranın hepsini eşinize vermeyin kenara mutlaka atın 5 10 lira bile olsa

Giderler ortak ödenir birikim miktarını kenara atarız sonrası elimizde harçlık olarak kalır kendi maaşından harçlık isteme nedir yahu

7 yıl kartım esimde idi. Birikmiş 0. Bir kaç yıl ara verdim calismaya. Tekrar başlarken kartımı aldım dolaptan, cuzdanima kartım. Bir iki kere şaka ile karışık maaşı da vermiyorsun gibi bir şey söyledi hiç cevap vermedim. Eşim ev işlerine yardım etmez. Evde olduğu günler belki yemek yapar. Maasimla evde olduğum donemde yaptığımız kredi kartı taksitleri falan var, onları öderim. Kendi faturamı, çocukların giyim ihtiyacını alırım. Market ihtiyacı olursa onu yaparım. Pazarı eşim yapar. Arabamın bakım ve gaz dolumunu eşim yapar. Faturaları öder. İki aydır sormuyor maaşımı ne yaptın diye. Biriktiriyorum elbette. Hastalık var, kaza var, her şey insan için. Mesela çocuğun dershanesi için para lazım bu ay, onda kesin yoktur. Ama bende var :KK49:Nakit ödemede 1000 TL indirim yapıyor dershane. Ben yükünü hafifletim, bakalım o ne kadar biriktirerek, zaman gösterecek.

Evliyken hic calismadim daha ama onumuzdeki sene dusunuyorum esim calismami istemiyor ama bisey diyemiyor tek dedigi sey 1 lirani dahi istemiyorum ne istiyorsan onu yap ben vermem heralde ama esim bana verir buyuk ihtimal bence kadinda olmali para

Calismiyorum ama calissaydim asla vermezdim.
Ha mesela olurda yatirim yapilsa, ev araba falan alinsa ne biriktirdiysem verirdim. Ama maasimi evin gecimi icin harcamazdim.

Simdi soyle de bir durum soz konusu; gunumuz sartlari cok zor. Adam asgari ucret aliyorsa eve yetmesi imkansiz gibi. Bu durumda kadin da destek cikar ve cikmali da zaten..

Ama bir erkegin maasi iyi oldugu halde karisindan maddi bir beklenti icine girmesi ve hatta zorla calismasini istemesi benim midemi bulandiriyor.

Erkek adam dedigin evine bakmali. Resmen gunumuz erkeklerinin huylari degisti. Nasil gururlarina yediripte kadindan para bekliyorlar anlamis degilim. Tabi yukarida belirttigim gibi istisnai durumlari ayri tutuyorum.

Benim esim "kadinin en buyuk gorevi evlatlarini duzgunce yetistirmesidir, esidir, evidir, ." Der hep.
Yanlis anlasilmasin; esim kadinlarin is hayatinda varliklarini gostermelerine ya da okumalarina karsi bir insan degildir. Geri kafali degil yani.. Hatta bugun calismak istesem kendi fikrini soyledikten sonra yine de benim istegime saygi duyar. Asla da maasima elini surmez..

Boyle dusunmesinin tek sebebi kadinlarin sorumluluklarinin nekadar agir oldugunun bilincinde olmasi ve saygi duymasi. Bir evi cekip cevirmek, duzgun evlatlar yetistirmek, ozellikle de bu devirde hic kolay degil..

Back
X