evet annem dahil çevremdeki herkes bu görüşü savunuyor. erkek bi zamandan sonra karısının aldığı parayla memnun oluyor. benim en çok korktupumda mesela çocuk doğurucaz bian önce kalk çalış der gibi gözümün içine bakar mı acaba kocam diye çok düşünüyorum. insanoğlu nankör sonuçta ama tek kişinin aldığı paraylada geçim olmuyor
bu arada eğer ben çalışmıyor olsaydım, istediğim bi çok şeyi alamayacaktım. çünkü eşim her nekadar tutumlu biri olduğunu iddia etse de bence cimri :)
evet annem dahil çevremdeki herkes bu görüşü savunuyor. erkek bi zamandan sonra karısının aldığı parayla memnun oluyor. benim en çok korktupumda mesela çocuk doğurucaz bian önce kalk çalış der gibi gözümün içine bakar mı acaba kocam diye çok düşünüyorum. insanoğlu nankör sonuçta ama tek kişinin aldığı paraylada geçim olmuyor
kesinlikle çalışmaya devam et cnm kadının ekonomik özgürlüğü olmalı. bizim eşimle aramızda para lafı olmuyor. kim önce aldıysa maaşını bankaya yatırıyor ikimizinde maası ortak hesapta her ödeme ordan yapılıyor. kimse kimseye hesap vermek zorunda kalmıyor bizde. kim ne kadar harcama yapmaya hakkı var biliyor ona göre davranıyoruz.
ikimizde birbirimizin maaşının ne kadar olduğunu ve ne zaman aldığımızı biliriz.
benim maaşım ev kredisi, eşimin özel sağlık sigortası, tatil ve tv taksitine gidiyor
eşimin maaşıyla da ev kirası, faturalar, gıda, market, kıyafet gibi harcamaları ödüyoruz
yalnız çalışan bi bayan olmama rağmen, tüm maaşım kredi, taksite gittiği için eşimden harçlık almak çok zoruma gidiyor
selam arkadaşlar valla ben 5 yıllık evliyim evlendiğimden beri çalışıyordum, gerçekten eşlerimiz için aldığımız para çok önemli oluyor bir süre sonra. hamile olduğumu aanladığım ilk zamanlar çok iyi bir iş teklifi aldım ve reddettim mecburen, adam delirdi. bense hamileliğimi evimde rahat geçirmek istiyordum. çalışırken maaşımızı aynı yere koyar ordan ihtiyaçlarımıza göre ikimizde alıp harcardık birbirimizin harcadığı paradan da haberimiz olurdu. şimdi ben çalışmıyorum yine aynı şekilde devam. eskiden çift maaş yetmiyordu şimdi fıstık gbi geçinip gidiyoruz bende hayret ediyorum.
bende sizinle aynı durumdayım. maaşımın tamamını eşime veriyorum. o taksitlerimizi ödüyor bana harçlık veriyor. aslında maaşları al sen idare et demişti en başta bana ama benim hesap kitap olayım pek iyi olmadığı için kabul etmedim. ne istersem bana alır eşim ama onunlayken üstüme başıma birşey alasım gelmiyor. evlenmeden önceki hallerimi bazen özlüyorum. tek başıma alışverişe gider, kimseye hesap vermezdim. keşke kimsenin borcu olmasada herkes kendi parasını özgürce harcasa yada sıkışmadan biriktirse
işte benim korktuğum nokta buönceleri çalışma çalışma diyen adam bi süre sonra paraya alışıp bunu yaparsa gerçekten çok sinir bozucu olur.
bnm erkek arkadaşımda hafif çalışmamı istem sinyalleri gördüğüm için açtım bu konuyu. mesela bana diyoki çocuğumuz olunca annem bakar bir çalışırız diyo
bende hayır ben büyütücem çocuklarımı diyorum. acaba aklında benim ömür boyu çalışmam fikri mi var bilmiyorum
aynen de öyle olacak canım. benim eşimde daha evlenmeden bunu diyordu. bebeğimize senin ve benim annem bakar ... ben çocuğumu kendim büyütme taraftarıyım. hamileyken kesin tavrımı koydum ben artık çalışmayacam dedim. kızım 1,5 yaşında kendi annesi bakamaz baktırmam da benim annem de uzakta yaşıyor. yine de sonunu düşünmeden kariyerini hiçe saydın şimdi en az 3.000 maaşın vardı.... vır vır vır ütülüyor kafamı ama ben kararlıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?