Çalışan Bayanlar Maaşlarınızı Nasıl Harcıyorsunuz?

ben 3 senelik evliyim evlendiğim günden beri çalışıyorum ne kadar çalışırsan okadarda gidiyor eve iyi bir para geciyor ama bizim borçlar halen bitmedi bütün maaşlar bende toplanıyor elektrık su kredi kredi kartları derken ay sonu elde var sıfır son 6 aydır baktım kı bızım gemi bu sekılde yurumeyecek bende gizliden gizliden ceyrek almaya basladım ileride bebek düşünüyorum ama aniden hamile kalsam kurus para olmayacak elimde kenarda bir para olsun eşim bilse bu ceyrekleri anında bozdurur. oyuzden annemde bırıktırıyorum mecburen bu arada ust baş almak oluyor ama oyle sureklı alısverıs olmuyor suanda mumkun değil bu arada gercekten bekarlığımı özlüyorum istediğimi alır giyer gider kimseyede hesap vermezdım simdi bekar olsaydım ohh zengın olmustum kesin bu cimrilikle

peki şuan az da olsa evine zaman ayırıyosun ama hamile kaldığında bırakacaksın işi ve az çok eşin kendisini bu konuda belli etmiştir. sana tepkisi ne olacak sence:44:

Canım benim eşim beni iş konusunda hiç zorlamadı.
Ben evde oturmaya alışkın olmadığım ve evliliğimin ilk dönemimde neredeyse bunalıma gireceğim için istedi çalışmamı.
Hep der istemiyorsan çalışma ne olur, benim maaşım yeter.
Tabi ben çalışmasam araba veya ev alamazdık o ayrı bir konu.
Ama ben çalışmayı seviyorum.
Yorulmuyor muyum hem de çok yoruluyorum ama evde oturmanın ne demek olduğunu bildiğim için şükrediyorum.
Çocuğumuz olunca illa ki izne çıkacağım ama mesleğimi bırakmak istemiyorum.
Eşime desem çocuk olunca çalışmayacağım hiçbir şey demez adım gibi eminim.

Sen şu an sözlü veya nişanlı mısın?

hayır cnm bayramdan sonra söz yapıcaz 2 yıl kadar sonrada düğün olucak allahın izniyle ama saçma sapan şeylere takılıp duruyorum bu aralar

hayır cnm bayramdan sonra söz yapıcaz 2 yıl kadar sonrada düğün olucak allahın izniyle ama saçma sapan şeylere takılıp duruyorum bu aralar

Allah tamamına erdirsin canım.
Dur daha varmış daha :)
Neden bu kadar dert ettin.
Buralara gelene dek önünde neler var neler.
Hayırlısı ile bir evlen de ondan sonra Allah kerim.
Müstakbel sözlünün iş durumu nasıl peki?
Sen çalışmayı pek istemiyorsun öyle mi?

belkide kendi ekonomik özgürlüğümü evlenince kaybedeceğimdüşündüğüm için böyle bi psikolojiye girdim

şimdi neye harcarsam kime ne kimse hesap sormaz.

aslında erkek arkadaşım çok daha tutumlu bi insan

maaşını alır almaz hemen altın alır annesine verir. asla ıvıra zıvıra harcamaz hep biriktiri belkide böyle bi dönemden geçtiği için ve paranın kıymeyini bilmemi istediği için bana böyle şeyler söylüyodur diye düşünüyorum.

ben de onun tam aksi kaç yıldır çalışıyorum 5 kuruş param yok köşede hep ıvıra zıvıra harcıyorum. ama bnm sevgilim tek başına düğünde bana takılacak bileziklerin hepsini tamamlamış bile

Bence böyle biriyle evleneceğin için çok şanslısın.
Senin birikim yapman gerekirken o yapmış neredeyse bitirmiş bile :)
Ama tabi iş cimrilik boyutuna ulaşmıyorsa çok güzel.
Sen de sanki az az başlamalısın bir şeylar yapmaya :)

işimi çok severek yapıyorum aslında ama etrafımda çok kötü örnekler var

bide şaka ile bile olsa erkek arkadaşım evlenince şöle yaparız çocuğumuza annem bakar filan diyince acaba söz olayı çok mu erken oldu diye düşünüyorum

Kaç yaşındasınız?
E ne güzel işte çocuk geleceği düşünüyor.
Evlenmenize 2 yıl varmış, nerden baksan çocuk için de 2-3 yıl beklersiniz etti 5 yıl.
O zamana kadar şartlar çok değişir.

Bu arada bir insanın işini severek yapması bu devirde büyük bir nimet sen de farkındasındır.
Her sabah söylene söylene işe gitmek var bunu sakın unutma canım.

sanırım fazla tkıntılıyım
21 yaşındayım ben

birikim yapmıyorum ama çeyiz alıyorum bende

belkide kendi ekonomik özgürlüğümü evlenince kaybedeceğimdüşündüğüm için böyle bi psikolojiye girdim

şimdi neye harcarsam kime ne kimse hesap sormaz.

Evlilik aşamasında bende gerilmiştim.Eşim "sen de çalışıyorsun, ben de, ne var halederiz" dediğinde, "vay şimdiden parama göz dikti hıyarto" demiş, çok üzülmüştüm."Ya hasta olsam çalışamasam?, Ya hamile kalsam çalışamasam? ya çocuğumu ben büyütmek istesem çalışmasam, bu beni kapıya koyuverir "diye senaryolar kurmuş, kendimi yemiştim.
Sonra evlilik sorumluluğu, yeni hayat, yeni borçlar derken uyanıyorsunuz.Tek maaşla zaten çarkın zor döneceğinin farkına varıyorsunuz, bu sıkıntılar da uçup gidiyor.

Evlenmeden önce çok söylenmiştim."Ben belki güne sabahın sedası Seda Sayan ile başlamak istiyorum, ayağımı uzatıp tüm gün evde dinlenmek, yemekler yapmak, seni evde kapıda karşılamak istiyorum.Belki çalışmak istemiyorum allah allah" demiştim.3 aydır çalışmıyorum.Geç kalkıyorum, ayıcık gibi sürekli yiyorum, evle ilgilenmiyorum, zaten hava sıcak diye uydur kaydır yemek yapıyorum, kısacası 18 yaşından beri çalışan ben çok ama çok sıkıldım, en kısa sürede yeni bir işe başlamak, it gibi çalışmak, hem evime hem kendime güzelce para harcamak, o eski aktif ve mutlu hayatıma geri dönmek istiyorum.Çocuk da yapsam, işimi bırakmayacağım.Allahım dersimi aldım, pişmanım, hem "Seda Sayan da artık yok televizyonda , sesimi duy lütfen.

evlenmeden önce tipik bişey o zaman bu düşüncüklerim. aslında düşünüyorum da izne çıkmıştım geçen hafta evde resmen sıkıntıdan patladım. yani eminimevde durmaktan sıkılırım ama kafamı acaba bana öyle dermi gibi saçma konularla meşgul ediyorum. gereksiz yere kuruntu yapmak buna deniyor galiba.

aslında erkek arkadaşım bana der ki kimseye yük olmicaz babası ev alcam diyo istemiyo biz ikimiz yapıcaz yarın kimse bize sana ev verdim diye laf söyleyemeyecek. çok da haklı. ayyy cnm sevgilimm bnm

valla yorumun inanılmaz rahattlattı beni

Son düzenleme:
hem sanırım çocuk haklı.

devlet memuru olmamı da benim için istiyor.

yılın yarısı tatil hem evime zaman ayırabilirim yani bi kadının yapabileceği en iyi iş

hem sanırım çocuk haklı.

devlet memuru olmamı da benim için istiyor.

yılın yarısı tatil hem evime zaman ayırabilirim yani bi kadının yapabileceği en iyi iş

devlet memuru olunca yılın yarısını nasıl evde geçireceksiniz merak ettim...öğretmenlik istiyorsunuz sanırım. onun dışında ilk yıl izne ayrılamazsınız zaten adaylık sürecinde,sonra 10 yıl boyunca 20 gününüz var yılda. en fazla 30 gün de rapor hakkınız var.
bi yolu varsa öğreneyim valla ben de kamudayım ama yılın 10 gününü zor izinli geçiriyorum.

siz 1 mayısta tatil yapamamak ne demek biliyo musunuz?

yılın yarısı esprili bi kavram

cumartesi pazar günlerinden ve çalışma hayatım boyunca hiç yapamadığım kurban bayramındai 9 günlük izinlerden bahsediyorum

30 ağustos , 1 mayıs , 23 nisan , 19 mayıs hepsi bunlara dahil

senede 20 gün verseler öpüp başıma koyarım bu yıl yanlızca 7 gün izin yapabildim. pazar dahil...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…