Kızlar aklıma bişe takılıyor bu aralar,
evlenince çalışmaya devam etmeyi düşünüyorum ancak şunu merak ediyorum.
Maaşınız ile ne yapıyorsunuz. mesela eşinizle görev dağılımı mı yapıyorsunuz sen bunu ödiceksin ben bunu ödicem diye yoksa kime hangi fatura denk gelirse yada nasıl bi ödeme varsa o an için o mu ödeniyor?
Maaşınızı alır almaz ben maaş aldım diyor musunuz eşinize?
kendinize özel bişey aldığınızda eşinize maaşımın şu kadarıyla şunu aldım diyo musunuz??
aklıam takıldı bunlar kızlar var mı evli ve çalışan bayanlar??
peki evlenmeden önce ben hamile kalınca çocuğum olunca çalılmam demişmiydiniz böyle bi konu açılmışmıydı
Çok şükür borumuz yok bizde sen şunu öde ben bunları öderim yok , eşim evin tüm zorunlu harcamalarını otomatik talimat yapmış ödüyor eve gelirken yemek için ne gerekli ise bazen ben bezen o alır ... haftalık alışverişleride sırayla öderiz... sonuçta o da bende çalışıp para kazanıyoruz kimse kimseye yük olmamalı hep ondan hep ondan olmaz... sağolsun tatillerde bana hiç para harcatmaz... Kendi özel ihtiyaçlarımı maaşımdan karşılarım ama paraya çok sıkışırsam eşimden alırım ... sağolsun lafını bile etmez...
vallahi canım hatırlamıyorum öyle bişey dediğimi çok zaman oldu çünkü ama ben hep aynı kafadaydım. desemde demesemde para öyle tatlı ki kaç defa bu yüzden tartıştık. ben çok problemli işyerlerinde çalıştım iyi para aldım ama burnumdan geldi artık çalışmak istemememin bir sebebi de bu. ama eşim anlamak istemiyor. siz siz olun arkadaşınızla bu konuyu kesinleştirmeden evlenmeyin. eğer bir tartışma çıkacaksa şimdi çıksın evlenince değil.
baştan nasıl bir düzen alıştırırsanız öyle gider...
ekonomik özgürlük diyoruz çalışıyoruz...özgür müyüz ezik miyiz bazen şaşırıyorum...bu benim görüşüm tabi hanımlar...
sanki bu bayanların çalışması kısmı kapitalist sistemin göz boyaması...
ama ne oluyor çalışan para getiren kadın...kadınlık vazifelerini yapan kadın...eve bakan kadınn ...yine de evin direği erkek
bazen keşke çalışmasam evimde dursam kızımla kalsam...kendi kafama göre çevremle görüşsem demiyor değilim
sen paranı bir defa kesinlikle eşinin eline verme...benim param imajını zedeleme yani:)
harcama durumunuz nasıl olur geçim konusu eğer eşinin kazancı eve yetmiyorsa tabi yardımcı olursun..
ama eşin evi idare edebiliyorsa o para senindir ister biriktir ister harca:)
bende durum böyle...eşimin parazı bizim paramız..ama benim param yine benim param olayı var:)
benim param hiç harcanmaz olduğu gibi birikir...eşim benim ihtiyaçlarımı da karşılar
baştan nasıl bir düzen alıştırırsanız öyle gider...
ekonomik özgürlük diyoruz çalışıyoruz...özgür müyüz ezik miyiz bazen şaşırıyorum...bu benim görüşüm tabi hanımlar...
sanki bu bayanların çalışması kısmı kapitalist sistemin göz boyaması...
ama ne oluyor çalışan para getiren kadın...kadınlık vazifelerini yapan kadın...eve bakan kadınn ...yine de evin direği erkek
bazen keşke çalışmasam evimde dursam kızımla kalsam...kendi kafama göre çevremle görüşsem demiyor değilim
sen paranı bir defa kesinlikle eşinin eline verme...benim param imajını zedeleme yani:)
harcama durumunuz nasıl olur geçim konusu eğer eşinin kazancı eve yetmiyorsa tabi yardımcı olursun..
ama eşin evi idare edebiliyorsa o para senindir ister biriktir ister harca:)
bende durum böyle...eşimin parazı bizim paramız..ama benim param yine benim param olayı var:)
benim param hiç harcanmaz olduğu gibi birikir...eşim benim ihtiyaçlarımı da karşılar
mesela banada bu çok yanlış geliyor. ben 3 yıldır çalışıyorum. şu ana kadar hiçbi zaman babamın eline vermedim paramı. evlenincede eşimin eline vermem. ortak banka hesabında birikmesi daha iyi ama ne bileyim koca eline verince her ay benden para bekleyen biri gibi canlanıyor gözümde tuaf oluyorum
tek maaş bu devirde zor falan yazmışsınızda 2000 tl bir tek maaşla herkes gül gibi geçinir heralde
bende bekarken öyle derdim ama öyle bir duruma geliyorsunuz ki, borçlarınız artıyor eşinizin maaşı yetmiyor mecbur veriyorsunuz. ben vermicem desem adamcağız ne yapacak nerden bulacak parayı? borcunuz olmazsa tabi paralar birikir, belki eşiniz bile sormaz ne yaptın maaşı diye ama hayat müşterek, borç ikimizin. önemli olan harcamalarda adil davranmak.
kendisi devlet memuru mu ki sizinde memur olmanızı istiyor _?
sıraya koymak ya da hesap yapmak yerine sizinki güzel bi yöntem hem para birikiyor sonuçda bişey olunca biliyorki eşiniz o para aile için birikiyor hemde bi gün para üstünde söz sahibisiniz ters bir durumdaa
Evlilikte senin paran benim param diyen insanları hiç anlamadım anlayamam da.
Benim de eşimin de maaşı ay başında yatar.
İki maaşı da birleştiririz ve ilk önce aylık ödememiz gereken taksitleri ve faturaları hesaplarız.
Borçların dışında geriye kalan parayı da özel ve zaruri ihtiyaçlarımız için ayırır ona göre harcama yaparız.
Ev için bir şey alınacaksa o bütçeden karşılarız.
haklısın cnm ama zaten benim sorunum evlendiğimde çalışacağım dönemle ilgili değil işi bırakmak istediğim dönemle ilgil
Şimdiden bunları düşünme bence.
İşi bırakmak istediğinde eşinin alacağı maaş geçinmenize yetecekse ne ala.
Ama yetmeyecekse o zaman bir çok şeyden kısıntıya gitmek durumunda kalıyorsun.
Kendimden örnek vereyim.
3 yıllık evliyim.
Evlendim 1,5 yıl işsiz kaldım.
Eşim 1500 lira maaş alıyordu o da bölük pörçük.
Ev kira, faturalar düğün borçları derken ay sonunu zor getiriyorduk.
Bu dönemde özel hiçbir harcama yapamıyorduk.
1,5 yıl sonunda bir yerde part time işe başladım.
Çok cuzi bir miktar alıyordum, eşim de kurum değiştirmişti, maaşı düzene girmişti.
Durumları yavaş yavaş düzelttik çok şükür.
3 ay önce yeni bir işe başladım.
Haftanın 6 günü çalışıyorum.
Şu anda hem kira hem ev kredisi hem de araba borcu ödüyoruz.
Henüz çocuğumuz olmadığından biraz daha rahatız.
Bu 3 yıllık sürede şunu gördüm.
Ne kadar kazanılıyorsa o kadar gidiyor.
İster 1000 lira kazan ister 10 bin lira.
O para gidecek bir yer buluyor emin ol.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?