Çalışan Bayanlar Maaşlarınızı Nasıl Harcıyorsunuz?

baştan nasıl bir düzen alıştırırsanız öyle gider...
ekonomik özgürlük diyoruz çalışıyoruz...özgür müyüz ezik miyiz bazen şaşırıyorum...bu benim görüşüm tabi hanımlar...
sanki bu bayanların çalışması kısmı kapitalist sistemin göz boyaması...
ama ne oluyor çalışan para getiren kadın...kadınlık vazifelerini yapan kadın...eve bakan kadınn ...yine de evin direği erkek

bazen keşke çalışmasam evimde dursam kızımla kalsam...kendi kafama göre çevremle görüşsem demiyor değilim

sen paranı bir defa kesinlikle eşinin eline verme...benim param imajını zedeleme yani:)
harcama durumunuz nasıl olur geçim konusu eğer eşinin kazancı eve yetmiyorsa tabi yardımcı olursun..
ama eşin evi idare edebiliyorsa o para senindir ister biriktir ister harca:)
bende durum böyle...eşimin parazı bizim paramız..ama benim param yine benim param olayı var:)
benim param hiç harcanmaz olduğu gibi birikir...eşim benim ihtiyaçlarımı da karşılar

Son düzenleme:

peki evlenmeden önce ben hamile kalınca çocuğum olunca çalılmam demişmiydiniz böyle bi konu açılmışmıydı

vallahi canım hatırlamıyorum öyle bişey dediğimi çok zaman oldu çünkü ama ben hep aynı kafadaydım. desemde demesemde para öyle tatlı ki kaç defa bu yüzden tartıştık. ben çok problemli işyerlerinde çalıştım iyi para aldım ama burnumdan geldi artık çalışmak istemememin bir sebebi de bu. ama eşim anlamak istemiyor. siz siz olun arkadaşınızla bu konuyu kesinleştirmeden evlenmeyin. eğer bir tartışma çıkacaksa şimdi çıksın evlenince değil.

sıra falan çok tuhaf geldi bana evlilikte yük olmak nedemek tatillerde bana para harcatmaz sonuçta ortada nerden gelirse gelsin bi para varsa o evin parasıdır sen harca ben harcayayım bekar evi gibii

bide bana diyo ki kesin devlet memuru olmalısın işimizi sağlama alırız diyor

çok zoruma gidiyor böyle söyleyince

Son düzenleme:

evet benim de çoğu zaman aklıma yatmayan bu oluyor. hem çalışıcaz hem çamaşır bulaşık ütü bizim işmiiz olacak. evin direği yine onlar

şu an çok pis işi bırakasım geldi

çalışan erkekler ne yapıyorsa biz de onu yapıyoruz ,özel bi yere para ayırmıyoruz. eve giren para karı kocanın ortak kazanımıdır.senin paran benim param senin maaşın gibi konular gündeme gelmez. "ay sonuna doğru kaç paramız kaldı" diye hesap ederiz o kadar. parayı kadın kazanınca daha kutsal olmuyor sadece daha fazla girmiş oluyor eve

benim maaşım kiraya,faturalara gidiyor zaten aman aman bi maaşım da yok anca yetiyor.eşim çekip hemen kiraya yatırıyor.
eşimin maaşıyla da diğer giderlerimizi karşılıyoruz.
bende çocuğum olunca kendim bakmak istiyorum ama eğer çıkarsam eşimin maaşı neye yeticek ki kirada oturuyoruz.Mecburum yani çalışmaya.Sonuçta insan evlenmeden önce bunları biliyor,ona göre davranıyor.

sıraya koymak ya da hesap yapmak yerine sizinki güzel bi yöntem hem para birikiyor sonuçda bişey olunca biliyorki eşiniz o para aile için birikiyor hemde bi gün para üstünde söz sahibisiniz ters bir durumdaa

bende bekarken öyle derdim ama öyle bir duruma geliyorsunuz ki, borçlarınız artıyor eşinizin maaşı yetmiyor mecbur veriyorsunuz. ben vermicem desem adamcağız ne yapacak nerden bulacak parayı? borcunuz olmazsa tabi paralar birikir, belki eşiniz bile sormaz ne yaptın maaşı diye ama hayat müşterek, borç ikimizin. önemli olan harcamalarda adil davranmak.

tek maaş bu devirde zor falan yazmışsınızda 2000 tl bir tek maaşla herkes gül gibi geçinir heralde

evlilik çok zor bişey yaa hep bekar takılsak keşke

sıraya koymak ya da hesap yapmak yerine sizinki güzel bi yöntem hem para birikiyor sonuçda bişey olunca biliyorki eşiniz o para aile için birikiyor hemde bi gün para üstünde söz sahibisiniz ters bir durumdaa

aynen canım:) en son birikimimle tabi o da ekledi ev aldık
yine biriktiriyorum kendimi de iyi hissettiriyor..kendi param diyorum...tamam alınan şey ortak netice de ama o his güzel..
arada kaçamak kendime bişeyler de almıyor değilim

Evlilikte senin paran benim param diyen insanları hiç anlamadım anlayamam da.
Benim de eşimin de maaşı ay başında yatar.
İki maaşı da birleştiririz ve ilk önce aylık ödememiz gereken taksitleri ve faturaları hesaplarız.
Borçların dışında geriye kalan parayı da özel ve zaruri ihtiyaçlarımız için ayırır ona göre harcama yaparız.
Ev için bir şey alınacaksa o bütçeden karşılarız.

haklısın cnm ama zaten benim sorunum evlendiğimde çalışacağım dönemle ilgili değil işi bırakmak istediğim dönemle ilgil

haklısın cnm ama zaten benim sorunum evlendiğimde çalışacağım dönemle ilgili değil işi bırakmak istediğim dönemle ilgil

Şimdiden bunları düşünme bence.
İşi bırakmak istediğinde eşinin alacağı maaş geçinmenize yetecekse ne ala.
Ama yetmeyecekse o zaman bir çok şeyden kısıntıya gitmek durumunda kalıyorsun.
Kendimden örnek vereyim.
3 yıllık evliyim.
Evlendim 1,5 yıl işsiz kaldım.
Eşim 1500 lira maaş alıyordu o da bölük pörçük.
Ev kira, faturalar düğün borçları derken ay sonunu zor getiriyorduk.
Bu dönemde özel hiçbir harcama yapamıyorduk.
1,5 yıl sonunda bir yerde part time işe başladım.
Çok cuzi bir miktar alıyordum, eşim de kurum değiştirmişti, maaşı düzene girmişti.
Durumları yavaş yavaş düzelttik çok şükür.
3 ay önce yeni bir işe başladım.
Haftanın 6 günü çalışıyorum.
Şu anda hem kira hem ev kredisi hem de araba borcu ödüyoruz.
Henüz çocuğumuz olmadığından biraz daha rahatız.
Bu 3 yıllık sürede şunu gördüm.
Ne kadar kazanılıyorsa o kadar gidiyor.
İster 1000 lira kazan ister 10 bin lira.
O para gidecek bir yer buluyor emin ol.

peki şuan az da olsa evine zaman ayırıyosun ama hamile kaldığında bırakacaksın işi ve az çok eşin kendisini bu konuda belli etmiştir. sana tepkisi ne olacak sence:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…