• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan bayanlar para yönetimi konusunu ?

Benim eski eşim böyleydi. Tüm harcamalar konusunda şeffaftı ama herşeyi ben yöneteceğim derdindeydi. Ben de dayatmadan nefret ederim, dayatılan şey mantıklıysa bile yapmam ki çok çirkin bişey böyle ben evin reisiyim tavırları. Ayy tüylerim diken diken oldu hatırladım da ne tartışırdık bu yüzden, saçma sapan triplere girerdi iyi o zaman alman hesabı yapalım falan.

Eşine birlikte ev idare ettiğinizi kendisinin de padişah olmadığını hatırlat lütfen. Yapma dediğini, seçtiğin yol onun gösterdiklerinden biri olmasın. Kendi istediğin olsun. Özgüvene bakar mısın ya.

Valla evire çevire dövesim geliyor böyle şımarık herifleri. Bazen keşke fiziksel olarak güçlü olsam diyorum :deli: Söndürmek lazım şu balon egoları.

Ev arkadaşı gibi olmaz mı ?

Cidden mi. Yok ya ben istemem öyle. Biz nisanliligimizin basindan beri maaşlarımizi bile ortak kullaniyoruz. Kredi kartini kaoatti benim kredikartimjn limitini yukselttik tek kredi karti kullaniyoruz. Ne bilim ben istemem açıkçası tercih meselesi tabiki :)

Benim eski eşim böyleydi. Tüm harcamalar konusunda şeffaftı ama herşeyi ben yöneteceğim derdindeydi. Ben de dayatmadan nefret ederim, dayatılan şey mantıklıysa bile yapmam ki çok çirkin bişey böyle ben evin reisiyim tavırları. Ayy tüylerim diken diken oldu hatırladım da ne tartışırdık bu yüzden, saçma sapan triplere girerdi iyi o zaman alman hesabı yapalım falan.

Eşine birlikte ev idare ettiğinizi kendisinin de padişah olmadığını hatırlat lütfen. Yapma dediğini, seçtiğin yol onun gösterdiklerinden biri olmasın. Kendi istediğin olsun. Özgüvene bakar mısın ya.

Valla evire çevire dövesim geliyor böyle şımarık herifleri. Bazen keşke fiziksel olarak güçlü olsam diyorum :deli: Söndürmek lazım şu balon egoları.
Ev arkadaşı gibi olmaz mıyız ? O zaman . Birde hakkını yiyemem alıyorum harcıyorum baya bir harçlık kalıyor bana .isteyince almadığı çok nadirdir düşünür alır .sürpriz yapar .cimri değildir ama bu husus da inatlaşmak çözüm getirir mi daha mı geriye götürürür mü bizi

Ben maasim yatinca bir aylik harciyacagim parayi hesabimda birakip gerisini esimin hesabina atarim. Ztn ev kredimiz var birimizin maasi oraya gidiyor.onun haricinde esimin adina actirdigimz hesaba her ay duzenli para atiyoruz int bankaciligindan bende takip edebiliyorum.yatirim amacli actirdigimiz icin ek kart vs almayi dusunmedim ikimizde kullanmiyoruz o parayi.geri kalan fatura mutfak masrafi vs hepsini esim halleder tek tek gunluk nereye ne harcadigini biyere yazip banada soyler.ekstra alisveris gezmlerim fln cikarsa o ay kredi kartindan kullanirim ya da esimden isterim verir. Ikimizde birbirimize anlatiriz yani nereye ne harcadik boyle olmasi gerektigini dusunuyorum. Ayri gayriya gelemem ben ortak bir hayat paylasiyoruz sonucta. Tabi esim farkli davransaydi benimde tutumum sertlesebilirdi

EvlilikleriNiz de para yönetimi konusunu nasıl hallediyorsunuz. Sizce nasıl olmalı?
Herkesin kendi evinde düzeni ayrıdır. Ama farklı örnekler duymak istediğiniz için soruyorsanız: Herkesin parası kendisinde duruyor genel olarak bizde. Benim maaşımdan ben ev kirasını ve aidat yakıtı ödüyorum. Arada ufak olan market alışverişi yapıyorum. Bir kaç parça olan iş çıkışı aldığım şeyler yani. Eşim faturaları ödüyor, aylık market masraflarımız onda ve dışarı çıktığımızda hemen hemen her şeyi o ödüyor. Arada ben öderim sadece.
İkimizin maaşının da yarısı en azından kalıyor geriye. Ben genelde harcıyordum. Ama son aylarda birikim yapabiliyor muyum diye bakayım, kendimi zorlayayım diye eşime bir kısmını göndermeye başladım çünkü yatırım hesabımız onun adına. 4 ay yapabildim bugün iptal ettim talimatı :D Çok para biriktirebilen bir insan değilim. Eşim çok harcamaz, parayla oynuyor, altın alıp satmalar arada borsa falan, öyle şeyler. Pek zarar etmediği, genelde kar ettiği, ufak zararlar ettiğinde hemen telafi ettiği için bir şey demiyorum. Benim mesela altınlarım falan onun hesabında. Altın olarak değil tabi çevrildi çoktan. Öyle ne kimin adına hesapta duruyormuş dert etmem. Sonuçta kimin adına olursa olsun ikimizin her şey. Senin paran benim param yapmıyoruz. Ne lazımsa alıyoruz. Ama birbirimize maaşını ne yaptın, çok harcıyorsun falan gibi şeyler de söylemeyiz. Ben mesela yurtdışına gideceğim üç aylığına, o biriktirdiğimiz paranın bir kısmını harcayacağım mecbur. Eşim hiç dert etmiyor. Yine bazı konferanslara vs. katılmam gerekecek bu aralar, onlar da hep para. Sanırım bizim paraları daha çok ben harcıyorum şimdi düşündüm de :D

Evin reisiyle senin parana ihtiyaç duymadan evi geçindirecek o zaman.. Tabi ki harcamalar ortak yapılır birikim yapılacaksa da borç ödenecekse de beraber ödenir ve herkesin kendine yetecek kadar hesabında parası kalır

Eşim ya yönetim bende olacak yada herkes parasını ayrı biriktirecek harcamalara ortak katılacak diyor. Ortak hesap işini istemiyor kati bir şekilde.reisi oymuş evin.
Esin biraz pasa galiba. Ben calismiyorum, butun mali yuk esimin omzunda ama yatirim, harcamalar hepsini medeni insan gibi oturup karsilikli danisarak hallederiz. Evin reisi gibi bir olayimiz yok, is bolumu var.

Herkesin maaşı kendi kartına gelir eşim benim kartıma neredeyse benim maaşım kadar bir miktar daha gönderir ve ben harcarım alışveriş ti benzindi falan gerisi ile ben ilgilenmem eşim daha iyi anlar

Galiba bizim evde reis benim eşim bile her yerde patron sensin ben işçiyim der ama benimkinin kafa pek yatırım olayına basmaz daha doğrusu ilgilenmez öyle şeylerle ben çalışmıyorum ama evdeki her yük benim üstümde dükkanın işleri evin işleri mali konular eşim tamamen bana bıraktı ben calisayim yeter sen hallet diyor ama ne alsam haber veririm büyük şeyleri de beraber hallederiz zaten ortak hesap konusunu istemiyorsa eşiniz ayrı hesaplarda biriktirin o zaman

Back
X