• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan bayanlar size özel sorum var????

Valla ben hafta sonu temizlik falan yapmıyorum perşembe günleri kadın geliyor hafta sonu da zaten çok kirlenmemiş oluyor kahvaltı sonrasında süpürge tutuyorum o kadar. Onun dışında börek bizim evde tüketilmez kimse hamur işi yemez yada arada yer. Ama buzluğum da düzenli olarak sigara böreğim vardır. İki küçük çocuğum var kek yemeyi seviyorlar. Her daim cevizli tarçınlı kekim vardır. Hafta içi yemekleri yapıyorum. Hafta sonu evdeysek cuma akşamından yaparım hafta sonu tüm vaktim çocuklarımındır. Ama çocuk olmadığı zamanlar hafta içinin yemeklerini pazar gününden yapar dolaba atardım. Cumartesi pazar gezecek isek de ya cuma akşamından yada sabah erken kalkarak hallederdim.O zaman eşim daha iştahlıydı her hafta sarmada sarar börekte bulundururdum. Birde her hafta sonu patates salatası ve mercimek köftesi muhakkak isterdi. Ama şimdi yaş ilerledi artık sağlıklı beslen ki çocuklarımızın büyüdüğünü görelim dedikçe onunda bilinci arttı hamur işiyle ilişkimizi kestik ailecek :)

ya bizim ailede anne kayınvalide genelde çalışmadığı halde bile bayramdan bayrama senede1 defa yaparlar o bakımdan yani
eşin elde açma istiyorsa bi zahmet kalkıp yapsın
çalışan insan için çok zor öyle şeyler :)

bi arkadaşımızın dediği gibi yaşamak için yemek mecbur yapıoruz arada tatlı milföy felan ama zamanım kalmıyor dinlenmeye bide şimdi ramazan başlıyor sahurdada kalk yemek hazırla off
gene ayni seyleri deyicem ama senin ki fazla simarik hem calis eve katgida bulun hem bogrek yap hazir yufkadan olsa neyse yufka acmak o kadar kolay degil.

ben işten çıkınca çamaşır varsa yıkanacak hemen atıyorum makinaya o yıkanırken yemeğimi yapıyorum ütü akşamları bikaç parça ütüleyip asıyorum vaktim yoksa ya da bi hafta sonu hepsini bitirip rahat ediyorum ütülerin. ev temizliğide parça parça yapıyorum. ama hiç hamur açıp börek yapmadım. hazır yufka var mis gibi ne gerek var :KK70:
bencede yani
El acmasi yufka alirim yufkacimdan oyle yaparim canim isteyince. Bi de hamur acmaya mi ugrasicam. Dusun bi de calismiyorum. Pratik hayat cok guzel:KK45:
e işte çalışan napsınn
Canım malesef evli değilim çalışıyorum ama her halde çok yorulur fırsatım olmazdı..
benımde zamanım olmuyor cnm işte pratik yönlerini arıorum

gene ayni seyleri deyicem ama senin ki fazla simarik hem calis eve katgida bulun hem bogrek yap hazir yufkadan olsa neyse yufka acmak o kadar kolay degil.
işte bunu ona ya yapıcam yada nazikçe yapamıcamı anlatıcam

işte bunu ona ya yapıcam yada nazikçe yapamıcamı anlatıcam
biraz sert gorun disini goster belki fazla feminist yorumlar yapiyorum ama malesef deneyimlerin boyle evlilikte boyle yapinca daha cok kiymete biniyorsun kendimden biliyorum biseylere cok musemma gosterdikce insanin ustune cok geliniyor

biraz sert gorun disini goster belki fazla feminist yorumlar yapiyorum ama malesef deneyimlerin boyle evlilikte boyle yapinca daha cok kiymete biniyorsun kendimden biliyorum biseylere cok musemma gosterdikce insanin ustune cok geliniyor
evet cnm haklısında herkes için geçerli değilki bu

DERT DEĞİL BU TABİ .... Sizde bütün hafta çalışıp hafta sonu temizlik ütü derdi hariç kendi bakımınız hariç dinlemeyi düşünmeyip börek türü şeyler yapıyormusunuz?
son 4 yıldır çalışmıyorum ama çalıştığım yıllarda börek vs. gibi hamurişlerini her hafta yapıyordum desem yalan olur. el açması börek yapamıyordum zaten ama hazır yufkayla börekler yapmaya çalışıyordum. pratik şeyler daha çok yapabiliyordum. sigara böreğini önceden hazırlar gerektiği zaman pişirirdim mesela..

Börek falan yapmıyorum, hiç de sevmem zaten. Eşim çok sever ama ona krep yapıp kandırıyorum :p Her gün yemek de yapmıyorum. Arada sarma falan sararım, ayda yılda bir eğer canım isterse. Akşamları daha kolay şeyler yapıyorum sebze yemekleri, salata, makarna, pilav ve sote, cacık vs vs.. Ya da dışarıda yemek yiyoruz, eşim geldiğinde tok oluyor falan filan.. Ya da eşim yapıyor yemekleri bazen, ondan çok zor olmuyor doğrusu :KK49: Bir de alıştırmadım eşimi, ondan yemek yapmamı beklemiyor. Beklemediğinden sevdiği bir şeyi yaparsam, havalara uçup hem beni övüyor yemek boyunca hem de teşekkür ediyor. :-) Ama yemek yapmayı severim ancak çok vakit bulamıyorum :)

son 4 yıldır çalışmıyorum ama çalıştığım yıllarda börek vs. gibi hamurişlerini her hafta yapıyordum desem yalan olur. el açması börek yapamıyordum zaten ama hazır yufkayla börekler yapmaya çalışıyordum. pratik şeyler daha çok yapabiliyordum. sigara böreğini önceden hazırlar gerektiği zaman pişirirdim mesela..
sigara böreğini yapar arada kızartırım zaten o çok basit ama oda uğraştırıyorki cnm ya

Börek falan yapmıyorum, hiç de sevmem zaten. Eşim çok sever ama ona krep yapıp kandırıyorum :p Her gün yemek de yapmıyorum. Arada sarma falan sararım, ayda yılda bir eğer canım isterse. Akşamları daha kolay şeyler yapıyorum sebze yemekleri, salata, makarna, pilav ve sote, cacık vs vs.. Ya da dışarıda yemek yiyoruz, eşim geldiğinde tok oluyor falan filan.. Ya da eşim yapıyor yemekleri bazen, ondan çok zor olmuyor doğrusu :KK49: Bir de alıştırmadım eşimi, ondan yemek yapmamı beklemiyor. Beklemediğinden sevdiği bir şeyi yaparsam, havalara uçup hem beni övüyor yemek boyunca hem de teşekkür ediyor. :-) Ama yemek yapmayı severim ancak çok vakit bulamıyorum :)
çokmu geç saatlere kadar çalışıyorsun cnm ben sabah 8,30 aksam 6

sigara böreğini yapar arada kızartırım zaten o çok basit ama oda uğraştırıyorki cnm ya
duyuyorum etraftan şöyle de yapıyorlar, boş vaktiniz olduğunda (ayırabilirseniz tabi) poğaçaydı, börekti, kekti vs. yapıp pişirip buzluğa atabilirsiniz. buzluktan çıktıktan sonra da yeni yapmışsınız gibi olabiliyor.

duyuyorum etraftan şöyle de yapıyorlar, boş vaktiniz olduğunda (ayırabilirseniz tabi) poğaçaydı, börekti, kekti vs. yapıp pişirip buzluğa atabilirsiniz. buzluktan çıktıktan sonra da yeni yapmışsınız gibi olabiliyor.
sorun orda zaten bide şimdi yaz geldi piknikti gezmeydi hıç bitmez çağırırlar sürekli

çokmu geç saatlere kadar çalışıyorsun cnm ben sabah 8,30 aksam 6

Ben de 8 saat çalışıyorum günde, istediğim saatte başlayıp istediğim saatte bitirebiliyorum. Genelde eşimle kahvaltı edelim diye 10 da başlıyorum 6 gibi işten çıkıyorum. Eşim saat 8 gibi falan gelir, o zamana kadar günlük temizlik falan yapıyorum. Bir de spor yapmaya başladım. Koşuşturup dururken gelmiş oluyor, istesem yapılmayacak şey değil börek falan ama ne bilim hiç yapmıyorum. Bir de hamur işleri ağır oluyor :KK45:Ama temizlik, ütü falan onlar yetişiyor :KK28:

Back
X