Nişanlım yardım ediyo şimdi bile ama ben okulda o kadar çok yoruluyorum ki eve gelince hiç bişe yapamaya gücüm kalmıyoTertip, program, sonraya bırakmamak :)
Ama yinede çalışan insanın evi dört dörtlük olmaz, her şeye yetişmeyi bekleme ve evin ortak yaşam alanı olduğunu ve erkeklerinde bu düzende görevleri olduğunu eşine anlat kafi :)
Ya mesela dün evi toplu bıraktım pazar temizlediğim halde ev hala pis görünüyo gözüme4 aylık evliyim çalışıyorum ve okuyorum bazı akşamlar derslerimden dolayı eve çok geç geliyorum ve içtiğim bardağı bile makınaye koyacak halim olmuyor eşim yardımcı oluyor çok bana sağolsun çünkü o evde beraber yaşıyoruz.Düzenli olmak gerek planlı yemekten hemen sonra bulaşıkları makınaya atarsan mutfak toplu olur çamaşırları belli gün yıka ütü günün olsun eve gelir gelmez mesela yemek pişerken ortalığı sil süpür zaman o kadar değerli ki ama eşininde sana yardımcı olması gerek konuşmalısın ben açıkçası bunları hafta içi yapmaya çalışıyorum ki hafta sonum bana kalsın
evet bende bazen sonraya bırakıyorm o zaman işler birikiyor hemen yapmak gerek mesela en basitinden koltukta uzanıp tv keyfi yapıyorsun ve koltuk yastıklarını diğer koltuklara koydun diyelim gece yatmaya giderken ne kadar uykun olursa olsun o yastıkları yerleştir mutlaka sabah gözüne güzel görünür odanYa mesela dün evi toplu bıraktım pazar temizlediğim halde ev hala pis görünüyo gözümeanladım ben hep sonraya atıyorum işleri
Aslında kıyafet odamı toplasam günlük rahat etcem.evet bende bazen sonraya bırakıyorm o zaman işler birikiyor hemen yapmak gerek mesela en basitinden koltukta uzanıp tv keyfi yapıyorsun ve koltuk yastıklarını diğer koltuklara koydun diyelim gece yatmaya giderken ne kadar uykun olursa olsun o yastıkları yerleştir mutlaka sabah gözüne güzel görünür odan
Aslında bu dediklerinin çoğu benim evimde yok. Çünkü bekar evi benimki. Düğünden sonra 5ayda burda kalacaz. Çamaşırı 3gün yıkasam ütüde 3güne yayılacak ama daha zor olmaz mıCanım aslında bir kaç kritik nokta var bunun için.
1. Vileda ve elektrik süpürgesi elinin altında ve hazır olsun.
2. Aldığın şeyi, yerine koy.
3. Yemek yaparken biraz çok yap, 2 gün yetsin.
4. Haftalık menü oluştur ve markete ona göre git. Ne yapacağını bilirsen, daha çabuk yaparsın.
5. Evinde gereksiz eşya tutma. Bazanın altına, ya da koltukların bazasına koyduğun eşyaları, hurçla koy ki, temizliği kolay olsun.
6. Küçük ve çok aksesuar kullanma evinde. Toz almanı zorlaştırır.
7. Dantel ve örtü kullanma. Bir tane masaya örtsen yeterli.
8. Kitaplık dışında alacağın mobilyaları kapaklı al, toz girmez bu sayede. Hatta bence kitaplığı bile, cam kapak alabilirsin.
9. Haftada 1 günü çamaşıra ayırma. Biriktiğinde başedemezsin. Mümkünse 3 güne yay. Bu sayede kurudukça, yenisini yıkar serersin, 1 gün boyunca yorulmazsın.
10. En önemlisi de eşin muhakkak yardım etmeli sana. İş bölümü yapın ve herkes kurallara uysun.
Aslında bu dediklerinin çoğu benim evimde yok. Çünkü bekar evi benimki. Düğünden sonra 5ayda burda kalacaz. Çamaşırı 3gün yıkasam ütüde 3güne yayılacak ama daha zor olmaz mı
Yok ya herşeyi bende ütülemem. Gömlek pantalon:)Benim evimde öyle. :) Her şeyi ütüleyenlerden misin bilmiyorum ama ben perde, nevresim ve iç çamaşırı ütülemem. Gereksiz görüyorum. Sadece ütülenmesi gereken kıyafetleri ütülüyorum. Perdeyi makinanın perde modunda yıkayıp, makinada bekletmeden asarım, kırışmaz. Nevresim ve çamaşırları da yüksek derecede yıkıyorum, tüm mikroplar ölüyor. O yüzden bence ütüleme her şeyi.
Ayrıca gömlekleri askıya asarak kurutuyorum. Ütülerken daha kolay oluyor.
Ütü sorununu böyle çözdüm ben, yoksa delirebilirdim. :)
Yok ya herşeyi bende ütülemem. Gömlek pantalon:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?