çalışan bayanlara sorum var?

math27

hoşgeldin dünyama miniğim:)
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2014
6.446
5.313
198
Merhaba. Benim sorunum tam olarak dert sayılmaz ama sizden bilgi almaya ihtiyacım var.
Hayatımın hiç bi zamanında derli toplu biri olmadım. Hep dağınıktım. Amaaan nasıl olsa toplarım evi derdim. Şimdi nişanlıyım ve düğünüme 3aydan az bi süre kaldı. Artık düzenli olmam lazım.
Dikkat etmeye de başladım ama yine değişen bişe yok. Size sorum şu ki hem ev işleri hemde işinizi beraber nasıl götürüyosunuz.

Reactions: gsx
Biz beraber dağıtıp beraber topluyoruz.
Haftada bir de temizliğe yardımcı geliyor.
Çalışan ya da çalışmayan kadının tek başına ev işi yapması çok zor bence.

4 aylık evliyim çalışıyorum ve okuyorum bazı akşamlar derslerimden dolayı eve çok geç geliyorum ve içtiğim bardağı bile makınaye koyacak halim olmuyor eşim yardımcı oluyor çok bana sağolsun çünkü o evde beraber yaşıyoruz.Düzenli olmak gerek planlı yemekten hemen sonra bulaşıkları makınaya atarsan mutfak toplu olur çamaşırları belli gün yıka ütü günün olsun eve gelir gelmez mesela yemek pişerken ortalığı sil süpür zaman o kadar değerli ki ama eşininde sana yardımcı olması gerek konuşmalısın ben açıkçası bunları hafta içi yapmaya çalışıyorum ki hafta sonum bana kalsın

yemekleri akşamdan yapıyorum.2 gün idare ediyor zaten.Yemek yapmadığım bir günde evi topluyorum.Çamaşırları genelde TV karşısında katlıyorum.Kızım uyuduktan sonra.Elin alışıyor zaten:)
Büyük temizlikte eşim cam siler,ben evi silip süpürürüm.
Ütü pazar akşamı kız uyurken yapılır.

Nişanlım yardım ediyo şimdi bile ama ben okulda o kadar çok yoruluyorum ki eve gelince hiç bişe yapamaya gücüm kalmıyo

Ya mesela dün evi toplu bıraktım pazar temizlediğim halde ev hala pis görünüyo gözüme anladım ben hep sonraya atıyorum işleri

Dediğiniz gibi günlük program yapacam ev işi ve yemekle ilgili bu haftada öyle deneyim bakalım

Ya mesela dün evi toplu bıraktım pazar temizlediğim halde ev hala pis görünüyo gözüme anladım ben hep sonraya atıyorum işleri
evet bende bazen sonraya bırakıyorm o zaman işler birikiyor hemen yapmak gerek mesela en basitinden koltukta uzanıp tv keyfi yapıyorsun ve koltuk yastıklarını diğer koltuklara koydun diyelim gece yatmaya giderken ne kadar uykun olursa olsun o yastıkları yerleştir mutlaka sabah gözüne güzel görünür odan

Çalışan bayanlar benden temiz valla hayranım
apartmanımda 3 bayan var çalışan hepsinin 2 çocuğu var tertemiz derli toplu
biz evde olduğumuz için sonra yaparız deyip bırakıyoruz
haftada bir gün dip köşe temizlersin
mobilyaların yeni olur zaten işlerini çok erteleme
dağınıklık içinde her şeyi aldığın yere koy 2 kişilik evde çok dağılmaz zaten
mutlaka yatmadan evi topla

Canım aslında bir kaç kritik nokta var bunun için.

1. Vileda ve elektrik süpürgesi elinin altında ve hazır olsun.
2. Aldığın şeyi, yerine koy.
3. Yemek yaparken biraz çok yap, 2 gün yetsin.
4. Haftalık menü oluştur ve markete ona göre git. Ne yapacağını bilirsen, daha çabuk yaparsın.
5. Evinde gereksiz eşya tutma. Bazanın altına, ya da koltukların bazasına koyduğun eşyaları, hurçla koy ki, temizliği kolay olsun.
6. Küçük ve çok aksesuar kullanma evinde. Toz almanı zorlaştırır.
7. Dantel ve örtü kullanma. Bir tane masaya örtsen yeterli.
8. Kitaplık dışında alacağın mobilyaları kapaklı al, toz girmez bu sayede. Hatta bence kitaplığı bile, cam kapak alabilirsin.
9. Haftada 1 günü çamaşıra ayırma. Biriktiğinde başedemezsin. Mümkünse 3 güne yay. Bu sayede kurudukça, yenisini yıkar serersin, 1 gün boyunca yorulmazsın.
10. En önemlisi de eşin muhakkak yardım etmeli sana. İş bölümü yapın ve herkes kurallara uysun.

Aslında kıyafet odamı toplasam günlük rahat etcem.

Aslında bu dediklerinin çoğu benim evimde yok. Çünkü bekar evi benimki. Düğünden sonra 5ayda burda kalacaz. Çamaşırı 3gün yıkasam ütüde 3güne yayılacak ama daha zor olmaz mı

Aslında bu dediklerinin çoğu benim evimde yok. Çünkü bekar evi benimki. Düğünden sonra 5ayda burda kalacaz. Çamaşırı 3gün yıkasam ütüde 3güne yayılacak ama daha zor olmaz mı

Benim evimde öyle. :) Her şeyi ütüleyenlerden misin bilmiyorum ama ben perde, nevresim ve iç çamaşırı ütülemem. Gereksiz görüyorum. Sadece ütülenmesi gereken kıyafetleri ütülüyorum. Perdeyi makinanın perde modunda yıkayıp, makinada bekletmeden asarım, kırışmaz. Nevresim ve çamaşırları da yüksek derecede yıkıyorum, tüm mikroplar ölüyor. O yüzden bence ütüleme her şeyi.

Ayrıca gömlekleri askıya asarak kurutuyorum. Ütülerken daha kolay oluyor.

Ütü sorununu böyle çözdüm ben, yoksa delirebilirdim. :)

Yok ya herşeyi bende ütülemem. Gömlek pantalon:)

Pazartesi 2de geliyorum o gün yemek yapsam salı günü de yenir.
Salı günü de 2de çıkıyorum o günde çamaşır yıkayıp ütü yapsam
çarşamba 9buçukta çıkıyorum o gün evi temizlerim. Ve yemek yaparım.
perşembe 10buçukta çıkıyorum o gün de ütü yapsam.
Cuma nöbetçiyim sadece yemk yaparım.
cumartesi evi toplayıp temizlesem cumartesi öğle sonu ve pazarım bana kalır :)

Evlenmeden önce bende öyleydim. Çünkü biliyordum ki annem arkamı topluyor. Biraz da bunun verdiği rahatlık vardı.
Ama şimdi dağınık ev beni rahatsız ediyor. Biri dürtüyor gibi :)
Eşimin mutfakla arası çok iyidir. Yemek yapmayı çok sever. O konu da çok şanslıyım. Çamaşırları hafta içi yıkıyorum, ütümü cuma akşamı yada cumartesi akşamı yapıyorum. (Cumartesi de tam gün çalışıyorum.) Pazar günü de evi süpürüp siliyorum. Arda kalan zamanla da eşimle vakit geçiriyoruz.

Merak etme sende iş başa düştüğü zaman yaparsın. :) Mecburen yapıyosun :)

Yok ya herşeyi bende ütülemem. Gömlek pantalon:)

Tamam işte :) Benim evimde seninki gibi, eksiklerimizi alıyoruz ama çoğu eşyamı kullanıcam. 5 ay oturcaz demişsiniz, mobilyaları alırken yukarıdaki mesajda yazdıklarımı dikkate al, 5 ay boyunca da idare edeceksiniz artık. Ben mümkün mertebe az eşya olmasından yanayım. Eşya bana hizmet etmeli, ben eşyaya değil. Oturma odası-salon ayırmayı düşünmüyorum. Tek salon yapcam. Oturma odası yerine çalışma odası yapmayı düşünüyoruz nişanlımla. Öyle gümüşlük, vitrin gibi fazladan mobilyada alma.

Ben camlı bir kitaplık, konsol ve aynası bir de masa ve sandalyeleri alıcam. Bir de şık bir tv ünitesi :)

Eşin otursa da sen evini toparlamadan oturmayacaksın. Eşin yatmaya gitse de sen evlerini her an misafir gelecekmiş gibi bırakmadan uyumayacaksın canım. Ben böyle yapıyorum. Evlilik yıldönümümüzde yapmıcam bu akşam hiç birşey dedim birtek mutfağı temizledim. Diğer yerlere ellemedim ama sabah cinnet geçircektim evi öyle görünce :) Anlayacağın elin hep üzerinde olacak başka yolu yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…