• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan bayanlara sorum var?

KİNG K 289 SteamFresh Kırmızı BENDE BU VAR
TGzP2v6NgBK-289-kirmizit.webp

canım 7 yıllık evliyim nerdeyse son 2 yıldır çalışıyorum..4 yaşında kzıım var ben çoğu zaman koltuk karşısında uyuyup kalıyorum sabah kalktığımda oda savaş alanına dönmüş oluyo sağolsun her yer oyuncak ben de yarım saat önce kalkıp ortalığı derleyip topluyorum eve geldiğimde her yer düzenli oluyor en azından..pazar sabahları erkenden kalkıp temizliğimi yapıyorum ayda 1 kadın gelip detaylı temizliğimi yapıyor..çocuk yokken evi derli toplu temiz tutmak daha kolay olacak ya yatmadan önce ya da sabah biraz erken kalkıp evini düzenleyebilirsin

cok kazık bır soru olmus bu :D calısan bayanların cıddı sıkıntısıdır benım gıbı keske bı temızlık derlı toplu olmakla kalsa bıde yemek camasır as topla bulasıklar aman allahım... bende oneri ıstıyorum math27 ile aynı durumdayım:KK53:

asiri yogun calismiyorum ama iki cocuk var evde. kimil kimiliz..
kesinlikle mutfak toplanmadan uyunmaz bizde. tezgahi sabah isil isil bulmaliyim.
en guzel temizlik kirletmemektir. dagitmamaya ozen gosterin.
esiniz destek olsun.
ozet yemek yapin. kolay tarafindan yemekler yani.
mumkunse yardimci a

blue house dikey süpürge var bide .
oda sarzlı süpürgeler
0001339-bh008s-cekgec-dikey-supurge-200.webp
gibi..
cok hafif

Bugün çok şey öğrendim ya. Bende küçük sürekli elimin altında olan süpürgelerden bulundurmayalım. Yemek 2günlük yapmalıyım. Nişanlıma bana destek olmasını istemeliyim. Bide uyumadan evi toplayıp uyumalıyım :))

• Beğen
Reactions: gsx
üstüme yıkıyor ama dağınıklığa o kadar itiraz etmiyor zamanın yoksa bir tarafını da yırtsan yine toplanmaz baştan açıkça söyle derleyip toplama anlamında inşallah anlar tabi cicim ayı yapıpta sonra vazgeçerse bilmem,ama çalıştığın için hiç şikayet etmesin bende bir gün toplayıp bir hafta dağıtıyorum.

ben neler yapıyorum; ben titiz (aşırı) tiriz bir eşe sahibim bu hem avantaj hem dez avantaja dönüşebiliyor ama evlendiğimiz ilk aydan beri eşim evi süpürmeme genelde yardım eder, ortalığı toparlamak, toz almak, yemek yapmak bana ait ama masayı hazırlarken, kaldırırken ve özellikle makineya yerleştirmek eşimin en büyük yardımı. haftada birkez tüm evi süpürürüm (hiç eve temizliğe birini almadım) hafta içi bir günde yüzeysel bir temizlik yaparım. her gün günlük dağınıklığımızı kaldırırım, heleki şimdi birde 2.5 yaşında bir prensesimiz var. bu arada evdeki dağınıklığı toplama işini kızımla oyun haline getirdik, şimditen kendi dağınıklığını toplamayı öğretiyorum ki eve geldiğinde asla üzerinden çıkardığı hiç biryşeyi yere atmaz dolabına koyar, ayakkabılarını dolaba kaldırır bu bile bir kolaylıktır benim için. dedim ya eşim titiz onedenle onun bir dağınılığı da yok zaten, evin içinde yaşayan herkes sorumluluğunu bilirse sorun olmaz, hani bir söz var ya nasıl alıştırırsan öyle gider, aynen öyle... yemekler akşamdan yapılır 2 gün gider zaten, mesela bu gün yemeğim yok mu en kolay ne kahvaltı yapılır (eşim ve kızım ve verirsem yer hiç itiraz olmaz) allah sizede kolaylık versin şemdiden kolay gelsin...

üstüme yıkıyor ama dağınıklığa o kadar itiraz etmiyor zamanın yoksa bir tarafını da yırtsan yine toplanmaz baştan açıkça söyle derleyip toplama anlamında inşallah anlar tabi cicim ayı yapıpta sonra vazgeçerse bilmem,ama çalıştığın için hiç şikayet etmesin bende bir gün toplayıp bir hafta dağıtıyorum.
En azından arada yemekleri o yaparsa diğerlerini ben yaparım.ki yemekte yapar zaten :)

İşleri planlayarak oluyor. Yemek pişerken sofrayı kurarım, bir süpürge açarım. Yemekten sonra bulaşıkları atarım makinaya.

Hangi işler yapılırken bekleme arası varsa diğer işleri o araya sıkıştırırım hemen. Misal önce evi süpürüp sonra yemek yaparsam ayrı ayrı zaman harcarım ama yemek pişerken süpürürsem vakit kazanırım.

ben erkeklerin çocuk bakma ve ev işi ile ilgilenme insiyatiflerine güvenmiyorum. bazı istisnalar dışında hep bu işleri birinin üstüne yıkacak yer ararlar kimileri titizlik delisi olur eşine yaptırmaz öylesinle de uğraşmak ayrı dert.

bence asıl sorun bebek olunca.....
kızım olmadan once calışıyordum...bende el bebek gul bebek buyutuldum ...evde iş yaptırmazdı annem kıyamazdı
evlendım işten cık eve gel 7.30,yemek yap ye,9 bulaşık mutfagı topla 10 oluyordu....evet zor ama imkansız degil...toplu olurdu hep evım.....haftasonu bırgun temızlık apar bırgun esıme ayırırdım
tabı şimdi bebek oldu dagınıklığı hıç sorma heryer oyuncak....gecen gun tahta kaşığımı arka odamda buldum sıpam cekmeceden almış göturmuş:rolleyes:

Biz beraber dağıtıp beraber topluyoruz.
Haftada bir de temizliğe yardımcı geliyor.
Çalışan ya da çalışmayan kadının tek başına ev işi yapması çok zor bence.

Calisanla calismayani ayirt etmeyen ender bayanlardansiniz. Tebrik ederim.

....

Is bolumu yapmak sart.Aldigini hep yerine birakmak esas mesele. Camasirlarin birikmesine izon vermemrk gerekiyor. Gece yatmadanda mutfak ve tuvaleti halletseniz olur biter iste. imkan varsa mutlaka yardimci tutmak gerekiyor en azindan iki haftada bir.

Merhaba. Benim sorunum tam olarak dert sayılmaz ama sizden bilgi almaya ihtiyacım var.
Hayatımın hiç bi zamanında derli toplu biri olmadım. Hep dağınıktım. Amaaan nasıl olsa toplarım evi derdim. Şimdi nişanlıyım ve düğünüme 3aydan az bi süre kaldı. Artık düzenli olmam lazım.
Dikkat etmeye de başladım ama yine değişen bişe yok. Size sorum şu ki hem ev işleri hemde işinizi beraber nasıl götürüyosunuz.
göturemıyorum desem :) eşim de çok yardımcı oluyor ıkımız de calısıyoruzz ama düzenli olmanın bizim buldugumuz yolu dagıtmamak yanı bısey aldıysan yerıne koy yemek yaparken kullandıgım zaman hemen yerıne koyuyorum haftada bır evı supuruyoz hergun tv unıtesının tozunu soyle bı alıyorum bulaşık bırıktırmıyoruz kırlettıgımızı hemen yıkıyoruz bızım klozet banyo aynı yerde hergun bayo yaparken klozetı duvarları falan elden gecırıyorum gıyınırken dagıttıgım çamasırları hemen o anda katlayıp yerıne koyuyoruz sabah kalktıgımızda hemen yatagı havalandırıyoruz bız hazırlanıp çıkmak uzereyken ıkımız yatagı ortuyoruz yastıkları dısarda bırakıyoruz boyle yazınca cok geldı ama bunları sureklı yapıyoruz iş birikmiyo bırıktırınce çıkamıyorum işin içinden

Merhaba. Benim sorunum tam olarak dert sayılmaz ama sizden bilgi almaya ihtiyacım var.
Hayatımın hiç bi zamanında derli toplu biri olmadım. Hep dağınıktım. Amaaan nasıl olsa toplarım evi derdim. Şimdi nişanlıyım ve düğünüme 3aydan az bi süre kaldı. Artık düzenli olmam lazım.
Dikkat etmeye de başladım ama yine değişen bişe yok. Size sorum şu ki hem ev işleri hemde işinizi beraber nasıl götürüyosunuz.

nekadar anlatsakta sen deneye deneye öğrenceksin..sıkışınca kendi kendine çözüm yolu üretçeksin..pratik olcaksın..çamaşırlar kuruyunca hemen ütüle yerine koy mesela..

Bugün okuldan gelince evimi topladım. Direksiyon dersine gittim geldim. Yemeğim var sadece pilav yapacam. Bakalım böyle ne kadar devam etcem :)

1 senelik evliyim.bekarken annecim kahvemi bile önüme getirirdi.ahh ne güzeldi ozamanlar:)))
şimdi nerde..... iş başa düştü ama altından kalktığımı düşünüyorum kısaca anlatmak isterim belki bi faydam olur yeni evlilere yada evlenecek olanlara...
haftanın 5 günü tam cumartesi yarım gün çalşıyorum.herzaman aldığımı yerine koyarım böylece evim herzaman düzenli olur.sabah işe gitmeden 15 dk evimi şöyle bir toplarım insanlık hali belli olmaz eve geldğimide zaten ev topludur direk mutfağa girişirim.yemeklerimi genelde 2 günlük yapıyorum 1 günüde boş geçerim yada eşim yapar.çamaşır ve ütü olayını hafta içi halederim haftasonu uğraşmak istemem .cumartesi genel temizlik günümdür.evim büyük değil 105 m2 oyüzden 2 buçuk saatte dip köşe silip süpürürüm.oda spreyleri çok güzel hergün sıkarım koltuklara perdelere.evim temiz koksun.takıntım var.tezgahta asla birşey bırakmam yemekten hemen sonra toplarım makneye.zaten çok ıvır zıvır yoktur obje örtü vs.perdelerimde hepsi zebra.perde tak çıkar yıka olayımda yok.zaten evler doğalgazlı sigarada içilmiyor 2 ayda bir nemli bezle şöyle bir siliyorum sallıyorum yetiyor :)

Back
X