çalışan bayanlarla çalışmayan bayanların evliliği farklı mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben çalışan bir bayan olarak ev hanımlığına çoooook özeniyorumm. Tabi bilemiyorum kendi paramı kazanmaya alıştığım için belki de ev hanımı olsaydım kocamın eline bakmak ağrıma gidebilirdi . Ama yine de kesinlikle evimin herşeyiyle daha çok ilgilenmek, ileride çocuğum olduğumda onun her anını görebilmek, akşamları da eşime ayırabilecek daha çok enerjim kalsın isterdimmm. Bunlar bana herşeyden daha kıymetli geliyor . Bu yönden ev hanımlarını çok şanslı buluyorum.

iki msj üstte benim msjımda yazılanları aynen sizin msjınızda eleştirel ve sorgular bir biçimde görünce tesadüf olacağını düşünemedim,yanlış anlamışım demek ki kusura bakmayın.ben sizin "bencenizi" kabul ediyorum zaten,sizinde benimkini kabul ettiğiniz gibi.sadece nedense üzerime alındığım için cevap yazdım,alıngan bir günümdeyim sanırım. "Her anne iyidir, bu çalışıp çalışmamakla ilgili değildir bu yürek işidir, kimsenin anneliği sorgulanmaz" cümlenize de aynen katılıyorum.demek istediğim de buydu,aynı fikirdeyiz.iyi günler diliyorum size.

Aşkolsun ne demek kusura bakmayın, olur mu öyle şey :) Bu yazı dili olacak tabi ki yanlış anlamalar.

Yemek yerine küçük küçük haplar, temizlik yerine de robotlar olsa hayat daha güzel olacak değil mi? Yaşadığımızın farkına varacağız.... Yemeği yetiştireceğiz derken eve gelen eşle sohbet bile edemiyoruz :) Ben corbayı karıştırayım, sen salata yap, sonra anlatırsın neler yaptığını, şeklinde geciyor akşamlar :)

hapmııııı :) belkide yaparken en çok mutlu oldugum şey YEMEK YEMEKKK :) oda hap olursa hiç çekilmez buu hayat :))

erkeğin eğitimi de önemli bu noktada,görgüsü vs.ben çalışıyorum ,ama ev işine elimi sürmüyorum.eşim de kendimi ev işi ile yıpratmamı istemez zaten.çalışıyorum,keyfime bakıyorum.eşim de ,ben de bu durumdan oldukça mutluyuz.:8:

pardon canım sızın evın ıslerını kım yapıyor pekı:44:

Bence çalışan kadın genel olarak ülkemizde ev hanımlarında farkı olduğunu düşünmüyorum istisnalar hariç.Çalışan kadın nın eve gelincede vazifeleri bitmiyor yemek yap,temizlik vs çocuk büyüt bunları gene hep kadınlar yapıyor .Çevremdeki çalışan kadınlarla ev hanımlarına bakıyorumda biri sabahın 6 sında kalkıyo akşam 7 de işten geliyo 10 da yatıto yani ailesiyle geçirdiği zaman dilimi 3 saat bu yani sonuç 1.500 milyar maaş .Ama yok benim 3-4 milyarlık kazancım var diyen kadnlara diyeceğim yok .Yani bence o kadar yorgunluğa,fedakarlığa değmiyor kazanılan para sonuç olarak benim görüşüm böyle

çalışmıyorum.eşim akşama kadar acayip yorulur.eve gelince bana neler yaptığımı sorar.sofrayı hazırlamaya toplamaya yardım eder.çocukla ilgilenir.yorgun olup olmadığımı sorar.yorgunsam bebek gibi bakar.benimle erkenden yatar.sabahları kızımla uyuyor oluyorum.bize ses etmeden bazen kahvaltı yapar bazen de öylece sessiz çıkar evden.günde birkaç kere de arar naptınız diye.maddi olarak bakarsak da elinden geldiğince parasız bırakmaz.çoğu zaman gizlice cüzdanıma koyar.zaten ben de çok masraflı biri değilim.öyle kendi halinde mutlu mesut yaşıyoruz elhamdülillah.eğer çalışıyor olsaydım nasıl olurdu hiç kestiremiyorum.ama bu halimden oldukça memnunum.:nazar:

evet bence var
çevremde her iki kesimden de kadınlar mevcut
genelleme yapmak çok doğru değil; ama gözlemimi sorarsanız
çalışan kadın kesinlikle daha çok eziliyor
evde yan gelip yatan kadın baş tacı
hem çalışıp hem ev işlerini kotaran kadın daha mağdur
çünkü erkekler kadınla bir yarışa giriyor
kadından baskın olmak için kasıyor da kasıyor
gönüllü kölelik bizimkisi..

Asude "yan gelip yatmak" tabirini sizin gibi olgun birine hiç yakıştıramadım. Çalışırken de masabaşında akşama kadar oturan binlerce bayan var eğer kastınız iş yapmamaksa.

calısıyoruz daha cok yoruluyoruz sadece para kazanıyoruz ama kendı kafamıza gore harcayamıyoruz kı.evın hem erkegı hem kadını olduk bu devırde.bazen komsularıma bakıyorum her gun bır yerde toplanıyorlar,degısık degısık gıyınıyorlar.ben kendı kazandıgım parayı harcayamazken onlar bır tek eslerının kazandıgı parayı catır catır yıyorlar.ahh ahh ne vardı bu kadar okuyacak bılmıyorum kı

Benim de bazen özendiğim oluyor. Belki ileride işi bırakırım çocuklarım olunca bilemiyorum. Evden çalışabileceğim bir işim olsa daha mutlu olurdum. Çalışmayan bayanların bir çoğu daha müsrif oluyor. Ya da çalışanlar kendi kazandığı için daha mı zor harcıyor bilemiyorum.

valla anladığım kadarıyla ister çalışın ister çalışmayaın adamına denk gelmek önemli..

Çalışıp Çalışmamakla Alakası Olmadığı Kanaatindeyim.. :31:
Karşınızdaki Adam Adamsa İlgi de Gösterir, Özen de Gösterir..

Karşınızdaki insanın payı çok büyük tabiki. Bir gerçek de var ki çalışan hanıma karşı daha hoşgörülü olunuyor. Evi daha az temiz, yemekleri daha az lezzetli olsa bile çok görülmüyor. Ev hanımı olunca ev işlerinde mükemmel olmak zorundasın gibi bir anlayış var malesef. Bİr de ev hanımlığı meslek olarak görülmediği için evde geçirilen zaman ve yapılan iş boş iş olarak görünüyor. Ben kendi adıma izinli olduğum günlerde "orayı da sileyim, şunu da yapayım, bunu da pişireyim" derken işten daha çok yoruluyorum.

Ekonomik anlamda özgürlüğün getirisi çok fazla. Ama erkeklerin çoğu eşinin parasında tasarruf hakkını kendinde gördüğü için o kadar da özgür olamıyorsunuz.

Ayrıca kadınlar illa ki dışarıda bir yerde çalışmak zorunda değil. Ama illa ki bir "altın bilezik" sahibi olmak zorunda. Hayatın ne getireceği belli olmaz çünkü

Asude "yan gelip yatmak" tabirini sizin gibi olgun birine hiç yakıştıramadım. Çalışırken de masabaşında akşama kadar oturan binlerce bayan var eğer kastınız iş yapmamaksa.

konunun tüm mesajlarını okursanız, benim ev hanımlığını tercih edenlere oldukça saygılı olduğumu idrak edeceksiniz acemiperi..

Son düzenleme:
genelde burda okuduğum yorumlarda,bnm yorumlarımda dahil olmak üzere yanlış anlaşılmalar olmuş herkes kendi düşüncesini söylemekte özgürdür diye düşünüyorum.. kimseye hakaret etmedikten sonra kırıcı konuşmadıktan snra herkes fikrini rahatlıkla dile gtrebilir ... bende herhangi bi engel (bebek-hastalık vs...) olmadığı taktrde kadınların kesinlikle çalısmasından yanayım hem toplumda statü kazanması, hem kendini daha iyi geliştrebilmesi hemde ekonomk özgürlüğü açısından...

Şu an çalışmıyorum.Kızlarmı büyütüyorum.

Ekonımik özgürlüğün tadı bambaşka.

Ama şu halimden daha memnunum.Eşim akşam gelir.
Ne yaptın bugün diye sorar.Çocuklarla ilgilenir.
Paramı kısmaz.Hiç bişey de gözüm kalmaz.
Ah çalışsaydım da şu elbiseti rahat alsaydım diye bişey hiç düşünmedim.

Ev hanımıyım.Halimden memnunum.

Bu iş adamına göre değişir.Kadın çalışıyor nasılsa diye yan gelip yatan adamlarda var.
Ev hanımına akşama kadar ne iş yapıyorsun diyen adamlarda.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın herkesi..

Mesele adamına dusmek mesele karısına herturlu deger veren adamı bulmak ıster calısın ıster calısmayın ama esınızı ıyı secın onemlı olan tek nokta bu:31:

Son düzenleme:
Ben nişanlandığım da sınavlardan felan yeni çıkmış hayattan bunalmış bir haldeydim ve evlenince asla çalışmam öğlen 1e kadar uyurum yatarım diyordum :1: Evet evlendim saat 1 de kalkıyordum hergün o koltuktan o koltuğa Birde DOKTORLARı izliyordum bütün gün arada bir entel olayım bari kişliğimi kaybetmeyim diye kitap okuyordum :1:

Ama mesela sabah 8de kalkayım hemen işlerimi yapayım banyoya gireym makyajımı saçımı başımı tarayıp şıkır şıkır oturayım olmuyo.. ama istenen bu :ssz:

Paspal pasaklı pis bir hale geliyorsun yavaş yavaş ( Benim yaşadığım buydu ) Adam beni kıskanmıyor neyden kıskancak ki koltuklardan dolaplardan mı :27:

4 ay dayanabildim ve hemen çalışmaya başladım süslen püslen çık evden çok güzel.. ( Geri dönüşü güzel olmasa da ) :1: Birde ilk evlendiğimde yani evde bulunduğum sürelerde çocuk istiyordum deli gibi çünkü sıkılıyordum çok. ama şimdi aklımın ucundan bile geçmiyo çok rahatım böyle.. 3 4 yıl düşünmem yani :51:
Çalışmak güzeldir.. :72:

Saygı duyarım :)
Ben aile ortamına biraz hasret büyüdüm genede benim fikrim değişmiyor ya niye böyle :))

Ben çalışan bir bayan olarak çalışan bayanın evliliğinin daha zor olduğunu düşünüyorum.Şahsen işten çık eve git yemek yap ,çocuğunla ilgilen,kocanın kaprisini çek,kendine vakit ayıramıyorsun.Yetemiyorsun ama yetmeye çalışıyorsun.Sürekli bir koşturmaca ve bir zaman sonra tahammülsüzlük başlıyor ister istemez.Kendi paranı kazanıp harcamak gibisi yok tabiki orası ayrı bir konu ama genel anlamda ben çok yoruluyorum.3 yaşındaki oğlumu özlüyorum yeri geliyor ilgi istiyor akşamları falan ama bazen ona istediği ilgiyi veremiyorum.Buna çok üzülüyorum.Kuaföre gitmeye arkadaşlarla gezmeye falan vaktim olmuyor çoğu zaman.Bazen ev hanımlığına özenmiyor değilim.Ama şartlar çalışmaya zorluyor tabi.Tabiki burada eşinde rolü büyük.Çalışıp çalışmamak değil önemli olan eşin karısına olan tutumu evliliği farklı kılan.

bencede insanin iyi bir meslegi varsa calismali, ben calismiyorum ama evde benim sözüm gecer. esim bana yardim eder evde oldugu sürece tabi. hafta sonlari benden erken kalkar cocuga bakar. para konusunda cok bonkürdür zaten cimri olan taraf benim :27: evde oldugum icin beni hor görmez , kücük cocugum var yani mantikli olarak ben bakiyorum , evde canim sikiliyor diye ( kücük bebegi olanin nasil cani sikilir orasida baksa bir panel konusu)bu sürecte calisma gibi bir niyetim yok, simdlik kariyerim cocugum.
cocugumu kendi kariyerm ugruna baska elllere birakmam. Tabi maddi imkansizliklardan ötürü calisanlar ayri, onlar icin diyecegim yok.

Es acisindan herkesin yazidigi gibi kisiye bagli benim esim calissam da ayni olur, calismadigim halde her konuda yardimci olur calissam nasil olur bilmem.
Erkeklerin dünya görüsüde önemli bazisi kiskandigindan istemez, bazisi esi yorulsun istemez. Bazisi calisip eve para getirmenin kendi vazifesi oldugunu düsünür.

Ben üniversite sinalarina hazirlanirken birgün arkadisimi dersanesinde ziyaret etmistim, kendisi rehber hocasiyla sohbet ediyordu. Arkadasim üniversite konusunda cok hirsliydi.
- hocam , okuyup meslek sahibi olacagim, kendi parami kazanip kocama muhtac olmayacagim . demisti hoca buna mukabil.
- kocana muhtac olmayipta patronuna mi muhtac olacaksin ! demisti

o zaman yas itibariyle kücük oldugum icin cevap vermemistim.

çocukların 2 yaşına kadar anne ile büyümesine taraftarım ben, kendim çalışıyorum ama ücretsiz izin imkanım var. inşallah birgün anne olursam kullanır, bir süre kendim bakarım diyorum. ama kariyer uğruna kimselere bırakmam demenize pek katılmadım. yanlış anlamayın bu arada sakın kötü niyetli değil, sadece fikrimi beyan etmek istedim :21::21::21: Çocuğa bir süre sonra anne de yetmiyor, eğer özel pedagojik eğitimler almadıysak, onun dünyasına inip eğitici öğretici oyunlar oynamakta yetersiz kalıyoruz. 4-5 yaşında kreş ihtiyacı doğuyor çocukların. zaten okula bir başladılar mı, annelere ve babalara olan manevi doyumsuzlukları da azalıyor. daha çok özlüyor, naz yapıyor belki ama bizlere bağımlı olmaktan çıkıyorlar. ergenlikle birlikte mesafe daha da açlılıyor ve bir daha da kapanmıyor. üniveriste falan derken evlenip gidiyorlar. Aslında onlarla tam anlamıyla geçirebildiğimiz 3-5 yıl, ama bazen iş yaşantımızdan bu 3-5 yılı düşünmeden tümüyle vazgeçiyoruz. Oysa onlar kendi hayatlarını kurarken, bizlerin de eşimizden ve ailemizden bağımsız kendimize ait bir hayatımızın olması çok önemli. Gün gelip, cüzdanınıza para koyacak birinin olmadığını düşünün, ve yaşınızın bir işe başlamak için çok geç olduğunu...

ben bayanların, makul çalışma saatlerinde ve çalışmalarına değecek bir maaş almaları koşuluyla iş gücü olarak ekonomiye katkı sağlamalarının teşvik edilmesi gerektiğine inanıyorum. Sosyal anlamda bir ev hanımı da kendini geliştirebilir yoksa, bunun için çalışmak şart değil...bir sürü kurs eğitim vs imkanı var. Kadın 1000 lira kazanıp 700ünü bakıcıya verecekse pek de anlamı yok çalışmasının. Çalışmayan eşler için de, beylerin bireysel emeklilik yaptırması taraftarıyım, sosyal güvence hayatta çok önemli. zaman ne getirecek bilemeyiz.

bu arada evladınızı da Allah bağışlasın, eşinizle birlikte sağlıklı bir ömür diliyorum :16::16::16:

Bence çalışan kadın genel olarak ülkemizde ev hanımlarında farkı olduğunu düşünmüyorum istisnalar hariç.Çalışan kadın nın eve gelincede vazifeleri bitmiyor yemek yap,temizlik vs çocuk büyüt bunları gene hep kadınlar yapıyor .Çevremdeki çalışan kadınlarla ev hanımlarına bakıyorumda biri sabahın 6 sında kalkıyo akşam 7 de işten geliyo 10 da yatıto yani ailesiyle geçirdiği zaman dilimi 3 saat bu yani sonuç 1.500 milyar maaş .Ama yok benim 3-4 milyarlık kazancım var diyen kadnlara diyeceğim yok .Yani bence o kadar yorgunluğa,fedakarlığa değmiyor kazanılan para sonuç olarak benim görüşüm böyle

bir bakıma haklısınız, kadının kazandığı tutar gerçekten değmeli onca emeğe.. ama bu kadar yoruluyorsa bir kadın, suç hem kadın da hem de eşindedir. eşim bana evdeki her işte yardım etmek zorunda. Allahtan isteğiyle yapıyor ama yapmasa da ben tavrımı koyardım. karı-koca çalışılıyorsa, evde geçirilen vakit iki taraf için de aynıysa, her iş ortaklaşa yapılmak, ya da adil bir şekilde bölüşülmek durumunda. kadınların kendini ezdirmemsi lazım. Yok benden iş mi bekliyor, o zaman derim ki, peki, madem öyle çalışmıyorum, sen benim sigortamı yatır, masrafımı karşıla :34:

ben okuyorum ve Allah nasip kısmet ederse çalışmak istiyorum ilerde eşim hayır olmaz benim kazandıım maaş yetmiyormu diyor
açıkçası oturup kocam izin vermiyor çalışmama demek istemiyorum
elimden geleni yapcam inşallah

Back
X