arkadaşlar, ben çalışıyorum ve evliyim, ve bir türkle türkiyede evliyim... benim eşim yemek de yapar ütü de temizlikte. benim türkiyedeki bayanlar eş bakımından daha şanssız derken ifade etmek istediğim şuydu; türk toplumu ataerkil bir toplum. kadın üzerine biçilmiş rol çok fazla. kadının sosyal statüsü ve iş gücü olarak ekonomiye daha fazla katkı sağladığı büyük şehirlere nazaran, anadolu da daha daha fazla. bu topikte de görüyoruz zaten. birçok kadın işten eve gelincei yemektir, düzendir çocuktur derken koşturup duruyor. çünkü erkek bunları bekliyor kadından. annesinden gördüğünü eşinden bekliyor. batılı toplumlarda, özellikle avrupada sizler de biliyorsunuz ki durum böyle değil. Bir kere bir çok ülkede "tencere yemeği" kavramı yok. hazır yemek mikrodalgada ya da fırında ısıtılarak tüketiliyor. erkeklerin kimyaları birbirine benzese de, yetiştirilen kültür farklı olduğundan beklentiler benzemiyor.
Sakın bana Türkiyedeki klasik türk aile yapısıyla, alamyadaki alamn bir aile yapısının aynı olduğunu söylemeyin düşer bayılırım vallahi

bizin ülkemizde erkeğin elşine yüklediği sorumluluk ve beklentiler, batıdakinden daha farklı. Bu yüzden bayanların durumu oradaki hemcinslerine göre daha zor... umarım bu sefer meramımı anlatabilmişimdir.