çalışan bayanlarla çalışmayan bayanların evliliği farklı mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
herkes elinden geldiği kadar çalışıyor..
kimi okuduğu kadar,kimi tecrübesi kadar...
evlilikte parasal bir sıkıntı yoktur kişi
çalışmak istemez..benim işim sadece ev işi ve
çocuk der kendi tercihi..parasal sıkıtınısı vardır,gider
yemek yapar,çocuk bakar,temizliğe gider ya da meslek
sahibidir ,eğitimini aldığı işi yapar..yorumlarında çoğunda
çalışmak değilde yapılan işin altı çizilmiş..köydeki kadın da
ev kadını vasfında ama bahçe yapar,odun yakar,ahıra gider..
bir saniye vakti kalmaz geriye..şehirde çalışan kadın eziliyor
maalesef..sabah akşam ikişer saatim neredeyse yolda geçiyor
ve ayakta yolculuk ederek.özel sektör olduğu için
zaman kavramım,tatil kavramım da yok..kısacası çalışma
koşullarının ağırlığı yoruyor epeyce.ben bekarım şu halimle
eve gelince önüme hazır sunulanlarla bir koltuktan bir koltuğa geçmek zor geliyor..
düşünüyorum evlensem nasıl olucak? evlenme kararını verdiysem
şayet, ben hem işimde çalışmayı hem de eve gelip evin gerektirdiği
işleri yapmayı göze almışımdır..seçeceğimiz insana soramıyoruz çünkü,
sen ütü bilir misin,evi süpürür müsün,bulaşık yıkar mısın diye..eskiden bu yana
kadın yapmış bunu kim değiştirebilir? haa eğer yapan bir eş varsa büyük şanstır
bu..beceremese de öğrenmek yardım etmek isteyen bir eş çok makbul olurdu
evlilikte..ama o beceriksiz,elinden hiç bir şey gelmeyen adamları seçen de biziz..
o zaman hem çalışıyoruz hem evde tonla iş yapıyoruz diye söylenmekte yersiz..
evde oturan ,"ev hanımıyım" diyen kadın rahattır,vasfı yoktur,özgürlüğü yoktur gibi
imalarda bulunmakta yersizdir..kimin ne şartlarda olduğunu bilmiyoruz ki??

bence çalışan bayanın evde sözü daha etkili.en azından bi güvencesi olduğunun erkekte farkında.bunu bildiği için ona göre davranıyor .:5:

buradaki çoğu arkadaşımızında dediği gibi aslında bu erkeğe bağlı bir durum birazcık,kimi bayan bırakın çalışmayı,2 yumurta kırmasını bilmez baş tacı edilir,kimi kadın ev,çocuk yetmez gider tarlada çalışır insan yerine konmaz..:14::14:
ama en önemlisi bayanlar çalışsın veya ev hanımı olsun gün gelir zor durumda kalırsa kendi ayakları üzerinde durabileceği bir mesleği,meziyeti olmalı..kendimizi geliştirmeliyiz bayanlar..;)

bu durumun kesinlikle karşıdaki kişinin karakteri,aile yapısı gibi durumlarla alakası olduğunu düşünüyorum,
çevremde her iki konumdan örnekler var ee burada okuduklarımızda cabası,
pek çok konu açıldı çalıştığı halde maaş kartını görmeyen kadınlar var direkt maaş adamın eline geçiyor,
veya ev hanımı adam isteklerini göremiyor nasıl söylerim diye çabalayanlar,
vb pekçok şey,çalışma hayatım oldu ama şu an evde tekrar iş arama süreci,kpss sürecindeyim,
eşim çalırken nasılsa şimdi de aynı ilerde nasıl olur bilemem büyük konuşmak istemem,
kadın ister çalışsın ister çalışmasın mutlaka altın bir bileziğe sahip olmalı,diploma,sertika...
hayat bu ne olacağı neleri götürüp neleri getirceği belli değil,anne,baba,eş de garanti değil,
zor zamanında kadının ayakta durması çok önemli.

herkes elinden geldiği kadar çalışıyor..
kimi okuduğu kadar,kimi tecrübesi kadar...
evlilikte parasal bir sıkıntı yoktur kişi
çalışmak istemez..benim işim sadece ev işi ve
çocuk der kendi tercihi..parasal sıkıtınısı vardır,gider
yemek yapar,çocuk bakar,temizliğe gider ya da meslek
sahibidir ,eğitimini aldığı işi yapar..yorumlarında çoğunda
çalışmak değilde yapılan işin altı çizilmiş..köydeki kadın da
ev kadını vasfında ama bahçe yapar,odun yakar,ahıra gider..
bir saniye vakti kalmaz geriye..şehirde çalışan kadın eziliyor
maalesef..sabah akşam ikişer saatim neredeyse yolda geçiyor
ve ayakta yolculuk ederek.özel sektör olduğu için
zaman kavramım,tatil kavramım da yok..kısacası çalışma
koşullarının ağırlığı yoruyor epeyce.ben bekarım şu halimle
eve gelince önüme hazır sunulanlarla bir koltuktan bir koltuğa geçmek zor geliyor..
düşünüyorum evlensem nasıl olucak? evlenme kararını verdiysem
şayet, ben hem işimde çalışmayı hem de eve gelip evin gerektirdiği
işleri yapmayı göze almışımdır..seçeceğimiz insana soramıyoruz çünkü,
sen ütü bilir misin,evi süpürür müsün,bulaşık yıkar mısın diye..eskiden bu yana
kadın yapmış bunu kim değiştirebilir? haa eğer yapan bir eş varsa büyük şanstır
bu..beceremese de öğrenmek yardım etmek isteyen bir eş çok makbul olurdu
evlilikte..ama o beceriksiz,elinden hiç bir şey gelmeyen adamları seçen de biziz..
o zaman hem çalışıyoruz hem evde tonla iş yapıyoruz diye söylenmekte yersiz..
evde oturan ,"ev hanımıyım" diyen kadın rahattır,vasfı yoktur,özgürlüğü yoktur gibi
imalarda bulunmakta yersizdir..kimin ne şartlarda olduğunu bilmiyoruz ki??

calisirken aynen seningibi dusunuyordum bende ozeldeydim cok yorucu malesef..:5: ben bu sartlarda ya evlenmem yada evlensemde cocuk yapamam derdim..bekarken bin parcaya bolunuyordum zaten...

ben ve annemi örnek vereyim.

annem sabah kalkar kahvaltısını yaparken doktorum programını izler.sonra hemen yemeğini yapar.öğlen arkadaşlarına kahve içmeye gider.öğleden sonra mutlaka ya gideceği bir günü-gezmesi ya da ona gelecek bir misafir vardır.akşam yemeği çay bulaşık derdi olur.evi hep temiz ve düzgündür.bulaşığı çamaşırı birikmemiş tezgahın üstünde bulaşığı kalmamıştır.sehpanın üstünde gazete dergi durur.onlara biraz bakar sonra dizisini izler yada kardeşimin ödevlerini yaptırıp resmen sızar.ertesi gün gene aynı yoğunlukta geçer.

bense sabah kalkarım.ilk iş yatağı toplar çay suyunu koyarım.kahvaltıyı hazırlarken yapacağım yemeğin hazırlıklarına başlarım.ütülerimi haftasonundan yapmışsam zamanım daha çoktur.saçlarımı düzleştirebilirim:)) mutfağa bir süpürge vururum.bulaşık makinesi boşsa sanslıyım yok boşaltmamışsam tezgahın üstü sağolsun.pilav ve salataları akşama bırakarak evden çıkarım.eve gelir 8e kadar mutfaktan çık(a)mam.zaten haftada 2 dizi izlerim onda da gözlerim kapanır gider.haftasonu da alışverişti temizlikti derken geçer.arada misafirlerim gelir gezmelerim olur çok çok sevinirim.monotonluktan kurtulup daha fazla sosyalleşeceğime.

aslında annemle aramda pek fark yok.yani çalışan ve çalışmayan kadın.sadece aradaki fark işlerimizi yaptığımız zamanlar.ben bir işi 1 saate yarım yamalak sığdırmaya çalışırken annem aynı işi bitirene kadar yapabilir.hatta annem benden çoooooook daha sosyaldir.geziler düzenler falan.bir fark da budur bir de.hani hep çalışmayan kadınlar monotonluktan şikayet eder diye bilinir ya.aslında çalışan kadının hayatı daha monotondur.kurulu saat gibi her gün aynı saatlerde uyanır aynı saatlerde aynı işleri yaparsın.haftasonların bile neredeyse aynıdır.

ama işin özeti nedense ben anneme özenirim annem de bana özenir hep.:7:

Kadın ister evde çalışsın, ister işte iş kocada biter. Evlendiğimiz ilk sene ve kızım doğduktan sonra 1 sene ara verdim. Hiç birşey değişmedi evde para kontrolü bendedir hep öyle oldu. Şu an çalışmasaydım ve param olmasaydı eşimden gayrette rahat para isterdim. O benim ailem olmuş, eşim olmuş çekinmem için hiçbir sebep yok.

herkes kendi yaptığının doğru olduğunu savunuyor bence. ama belki kadın iş bulamıyor yada farklı nedenler var bunlar hiç düşünülmüyor .herkes tutturmuş ben kocamın eline bakamam vs .öle görüyorsan zaten hiç evlenme .evlilikte başka şeylerde yapıyorsun sonuçta.iki insanın tek olması demek benim için evlilik .ben işi bıraktım diye benden ayrılacaksa ayrılsın yani.erkeğin görevidir çalışmak evine bakmak dinende bu böyle .kadınında farklı görevleri var ama çalışmak ister çalışır bunuda karışamaz erkek .benim görüşüm bu .

ya canım erkeğin görevi ama adamlar da uyanık artık çalışan olsun diye kadının gözüne bakıyor hepsi...artık eşitlik özgürlük derken adamlar kolaya kaçmayı öğrendi eskiden kadının daha fazla değeri vardı belkide, eskiden evde eziyorlardı şimdi hem evde hem işte eziyorlar kadınları. erkekle aynı işi yapıyorsun daha az maaş alıyorsun bi ton haksızlık doğum yapacaksan sıkıntı bir sürü dert...

erkekler artık daha az erkek bence, sahiplenme güvendirme yok, eskiden otobüste bile yer verirlerdi şimdi onu bile yapmıyorlar sen tut bu adamlarla evlen...

buradaki çoğu arkadaşımızında dediği gibi aslında bu erkeğe bağlı bir durum birazcık,kimi bayan bırakın çalışmayı,2 yumurta kırmasını bilmez baş tacı edilir,kimi kadın ev,çocuk yetmez gider tarlada çalışır insan yerine konmaz..:14::14:
ama en önemlisi bayanlar çalışsın veya ev hanımı olsun gün gelir zor durumda kalırsa kendi ayakları üzerinde durabileceği bir mesleği,meziyeti olmalı..kendimizi geliştirmeliyiz bayanlar..;)

kesinlikle katılıyorum.erkek erkek olduktan sonra zaten bilir karısının kıymetini.
ama birde kıymet bilmeyenler var,
onların karşısında çalışan kadın daha dik durabiliyor bence,
evet bütün sorumluluk kadının üstünde oluyor bu seferde ama erkekte birazda olsa kaybetme korkusu oluyor

erkekten erkeğe göre değişir.

ev hanımıydım. çalışayım dedim işe başladım eğer yorulduysam o gün hemen işi bırak deerdi eşim. sürekli dışarda yerdik. maaşımı sormaz. hala harçlık verirdi.
önümüzdeki hafta işi bırakıcam. 20 gündür de izindeyim. yinede değişen birşey yok. dışarda yeriz tüm istediklerimi alır. hiç kendi annesi benim annem diye ayırmz. tüm özel günlerde ikisinede aynı şeyi alırız. erkekten erkeğe değişen bir durum. çalışan eşinin elinden tüm maaşını alıp al sana 20 lira diyende var. hiç maaşını sormayan dokunmayan da...

farklı
çalışmayanlar daha şanslı:)
kader şans işi aslında.
kimse yanlış anlamasın
çevreme bakıyorum kimi lise mezunu rahat okumuş üniversite kaygısına girmemiş ne bilim yurttur vizedir finaldir iş bulma sıkıntısıdır çekmemiş.
ama bakıyorsun güzel bi aileye iyi bi eşe sahip oluyor kıymet görüyor evini alıyolar geziyor tozuyor(bunları yazarken çevremdeki örnekler gözüme geliyor da)
kimine bakıyorsun okumuş çabalamış mesela aklıma bi arkadaşım geldi mimar sinan mimarlıkdan mezun zehir gibi kafası var. ama eşi çalışmıyor olabilir ama eşi tembellikten çalışmıyor sabahlara kadar internet başında gündüz uyuyor akşam kahvede.

dediğim gibi kimse yanlış anlamasın tamamen şans işi yoksa kadermi çözemiyorum.

bence de tamamıyle erkeğe bağlı bi konu ama çalışınca biraz daha anlayışlı oluyolar dört dörtlük istemiyolar ya da en azından benimkisi bütün gün çalışıyosun yorma fazla kendini diyor ama öteki türlü bütün gün evdesin her şeyi isterim diyecektir. hem çalışınca kaynana ile de fazla muhatap olmuyosun gündüz zaten yoksun akşamda yorgunum çok diyebiliyosun :)

çalışıyorum ama her zaman dört dörtlük bir evliliğim yok.inişler çıkışlar oluyor,eşim bazen melek bazende bende tanıyamıyorum kocaya bağlı yani..ama iyiki ekonomik özgürlüğüm var,yoksa başka türlü olurdu evliliğim

kadın çalışsın çalışmasın saygı olduktan snra hizmetci gibi görmesinin imkanı yok
akşama kadar çalışıp eve gelince yemekle çocukla evle iilgilenen kadın yan gelip yatan kocası tarafından hizmetci olarak gorülmyo mu sanki?
istisnalar kaideyi bozar elbet

ben çalışıyorum eşim şu anda çalışmıyor.
evlenmeden önce ben çalışmıyordum o çalışıyordu.
pek bi fark göremedim ben. davranışları en başından nasılsa şimdi de öyle.
kendimde de bir fark oluşmadı, bu parayı amaç değil de ARAÇ olarak görmemiz sayesinde.

çalışmayan bayanların eğer eşi iyi biriyse daha şanslı olduğunu düşünüyorum...çoğu çalışmayan bayanla aynı işi yapıyoruz artı işe gidiyoruz,mesela sabah kalkıyorum kahvaltı sonra iş sonra gel evi temizle yemek yap yani gün içinde çalışmayan bayanla aynı işi yapıyoruz..hatta kahvaltı hazırlamıyo çoğu ama biz aynı anda gittiğimi
z için hazırlıyoruz..ama tabi herşey erkekle alakalı eşin iyi olması lazım.çalışan bi bayan olarak eşimle iniş çıkışlı oluyor ilişkimiz..bilemiyorum:(

kişisine göre değişir heksein söylediği gibi..

çalşıp da maaş kartının yüzünü göremeyen bağımsız kişilik oluşturamamış nice kadınlar var. ama ev hanımı olduğu halde eşinin maaş kartını alıp ona sadece harçlık veren kadın tipleri de var.

ben kendimin hayatına baktığımda eşimin çalıştığım için bana iyi davrandığını düşünmüyorum.ama bi arkadaşın dediği gibi daha anlayışlı bu akşam yemekte bu mu var diye suratını hiç asmaz..

bizim ara sıra yaşadığımız bi sıkıntı ise şu; bi<z 4 eltiyiz tek çalışan benim. eşim bu yüzden onlarla beraberken kendinin reis olduğunu göstermek istercesine komik hareketler yapar. normalde saygılı ve mutlu bi çiftiz ama o zaman tartışmalarımız olabiliyor. yani ben çalıştığım için eşim bazen aşağılık psikolojise kapılmış gibi geliyor

ben çalışan bir bayanım
Eğer çalışmasaydım kesin eşim beni ezerdi buna eminim.
çalıştıgım için ve hayat yükünü berbaer paylaştığımız için daha minnettar davranıyor.

yoksa tek maaşla ev geçindirmek nerde...

ben çalışınca bizimkine bi haller oluyo öyle hiç uzun soluklu çalışamadım zaten hep ara ara çalıştım ilk işe girdim evlennce ilk aylığımn hayalini benden önce kurdu maaş almama yakın senn ması arkadaşım kaza yapmış ona vericem 1 ay sonra vericek dedi ben itiraz ettim veriyosan borcuna ver biz daha sıkıntıdayız dedim yok laf dinlemedi kavga ettik . evi terk etti.ben getirdim neyse aradan zaman geçti ben işe girdim hem çocuk hem ev işi hemde yeni başladığım işin yorgunluğu bi gün çok hasta eve geldim herşeyi hallettim çocuğu yatırdım ama ben ölüyom bana bi ilaç bile vermedi ama aylığımı çekti çatır çatır yedi o gnlerde bi kavga çıkardı yok yere 400 liralık telefonu yere çaktı .beni dövdü ben yine o halde işe gittim.ayrıca işten çıktıktan bi zaman sonra başka bi kadınla faceden konuştuğunu öğrend,m kadın demiş bıktım kocamdan para istemekten benim salakta demişki ben sana ek kart çıkarta bilirim bana 1 lirann hesabını sorar....
gel geleim şimdiki halimize ben çalışmak istiyorum tekrar çünkü para sıkıntısı beni mahvediyo 5 kuruşa muhtaç haldeyim onn maaşı da ii üstelik ama hesabını kitabını hiç bilmiyo ne yapsam aklım durdu artık çalışsam bi dert çalışmasam bin dert :25:

ben çalışınca bizimkine bi haller oluyo öyle hiç uzun soluklu çalışamadım zaten hep ara ara çalıştım ilk işe girdim evlennce ilk aylığımn hayalini benden önce kurdu maaş almama yakın senn ması arkadaşım kaza yapmış ona vericem 1 ay sonra vericek dedi ben itiraz ettim veriyosan borcuna ver biz daha sıkıntıdayız dedim yok laf dinlemedi kavga ettik . evi terk etti.ben getirdim neyse aradan zaman geçti ben işe girdim hem çocuk hem ev işi hemde yeni başladığım işin yorgunluğu bi gün çok hasta eve geldim herşeyi hallettim çocuğu yatırdım ama ben ölüyom bana bi ilaç bile vermedi ama aylığımı çekti çatır çatır yedi o gnlerde bi kavga çıkardı yok yere 400 liralık telefonu yere çaktı .beni dövdü ben yine o halde işe gittim.ayrıca işten çıktıktan bi zaman sonra başka bi kadınla faceden konuştuğunu öğrend,m kadın demiş bıktım kocamdan para istemekten benim salakta demişki ben sana ek kart çıkarta bilirim bana 1 lirann hesabını sorar....
gel geleim şimdiki halimize ben çalışmak istiyorum tekrar çünkü para sıkıntısı beni mahvediyo 5 kuruşa muhtaç haldeyim onn maaşı da ii üstelik ama hesabını kitabını hiç bilmiyo ne yapsam aklım durdu artık çalışsam bi dert çalışmasam bin dert :25:
bu ne terbiyesizlik yaaa
yuva yıkmak kolay değilde ne bileyim insan başına gelmeyince şimdi dışardan ahkam kesmesi kolay olur..
Allah Akıl fikir versin kocanına ne diyim erkekliğine güveniyor demekki
biraz gözünü korkutsanız nasıl olur?

Back
X