Tabi duruma göre değişir ama normal şartlarda ne ben ondan para isteyecek kadar gurursuz davranırım ne de onun ihtiyacı olmadığı halde istemesi hoşuma gider. Kadın-erkek eşitliği diyoruz ama hala daha erkeğin para kazanması, kadının o parayı harcaması gibi bir muhabbet dönüyor. Bence çalışma imkanı olduğu halde çalışmayıp erkeğin parasını harcayan kadın nasıl kendine saygısızsa, erkek için de aynısı geçerli.
Evlilik bir anlamda da ekonomik birlik oluşturmak demek bana göre. Hangimiz ödemeleri yapacaksa, birimiz diğerimize verebilir. Aynı kese, aynı cep. Hiçbir fark yok. Verebilirim.
Annelerimizle babalarımız hesabı bölüşüyor mu :)
şuan borçlarımız çok olduğundan ve ucu ucuna yettiğinden dolayı hesap kartım eşimde..zaten her ay tümünü çekip ona vermektense borcumuz bitene kadar bu böyleeeeeeeeeee
Evlendiğinde hayata ortak oluyorsun ,hayat arkadaşın oluyor. Evlilikte senin benim gibi birşey olmamalıdır. Gelirler ortak olur maaş kartım bende kalır maaşımız ortak olur bir yerde toplanır . evlenince öyle yapcam inşallah mantıklı gelen bu
Yani şu an , eşim maaşını çekip eve getiriyor. Tüm fatura ödemeleri ve yatırımlarımızı ben yaptığım için sanırım. Bunda ki etken de benim bankacı olmam. Fatura ödemelerinin takibi, kenara yatırım için koyduğumuz paranın değerlendirilmesi tamamen bende. Ama bu, eşim maaşını bana veriyor demek değil. Eve getiriyor, aynı şekilde o bu işleri yürütüyor olsa bende veririm sanırım, sonuçta evimizin cüzdanı ortak, benim maaşta onun maaşta oraya giriyor ve herkesin isteği evin ihtiyaçları oradan karşılanıyor. Sanırım dedim, çünkü ben babamdan bile para isteyemezdim, şimdi hem çalışıp hemde eşimden para istemek pek hoşuma gitmeyebilir. Hesabımızı kitabımızı yaparız, vermem gereken miktarı söyler veririm, gerisi bana kalır
bizde kimse kimseye maaşını vermez, herkesin kendi hesabı kendi parası mevcuttur
kimde varsa ondan harcanır.. genelde bu eşim oluyo
ben daha çok birikim yapmaya çalışıyorum ailemiz için kendi çapımda
her karar karşılıklı alınmalı ve paranın nereye harcandığı bell ise versende olur vermesende ne değişecek sende alacaksın aynı evdesin oda yeterki insanlar birbirlerine dürüst saygı ve sevgili olsunlar geriisi boşş