Ben evli değilim ama fikrimi söylemek gerekirse; her ay çalışıp didinip maaşımı eşimin eline vermek gururuma dokunurdu... Belki çarçur etmemek için verebilirdim "sende dursun" diye ya da ev, araba almaya karar verdiğimizde, fakat onun haricinde, sadece eşimin baskısıyla hayır, vermezdim.
ben vermezdim neden vereyim ki.Şuan bekar olduğum için annemle babamdan örnek veriyim.annem de çalışıyor ama maaşı veren taraf babamdır yani annemin maaşı da babamın maaşı da annem de durur malum babam biraz çar çur ettiğinden anneme verir maaşını
Kimse kimseye vermesin,ortak hesap olsun 2 kişi adına giderler ve ödemeler ordan yapılsın,herkes alsın harçlığını kendine ayrıca,gerisi biriksin yada neyse artık.
''Benim param'' demek de hoş değil,''ben çalıştım 1 ay al bu da maaşım'' bu da değil.
walla ben matematik özürlü oldugum için tutumlu bı ınsanda olmadığım için veririm..suanda bile para biriktiremiyorum ortak hesabımız var her ay oraya para koyuyorum..çok acil paraya ihtiyacım olursa söylüyorum gidiyo cekiyo veriyo bana..evlendiğimizde de böyle olucak..ben para biriktiremiyorum çünkü napiyim..
kimin kafası hesap kitap işlerine daha iyi basıyorsa onda durmalı
erkek diye onda duracak diye bişi yok..
ben erkeğim vereceksin derse havasını alır!
el elden üstündür ama hesap,kitap meselesine kafam sağlam bastığından büyük ihtimal bende durur evlenınce
ya da
bir arkadasın da dediği gibi ortak hesap olur..
ben de annemle babamın yöntemini uygulamak isterim..
birinin maaşından ev faturaları vs kesilir biri market pazar alışverişi yapar kimde para varsa o verir, senin paran benim param olayı yoktur.. paraları kalmayınca birbirlerinden çok rahatlıkla alırlar..
Eşine vermek nesi ya?
O senin eşin sahibin değil ki.
Para ortak konur ortak harcanır. Ne o bana versin ne ben ona.
Para evin rıskıdır. Kim neye ihtiyaç duyarsa söyler eşine alır gerektiği kadarını.