çalışan çiftlerin evlilik öncesi para mevzularında hesap yapılması.

bu arada benim üniveristeden kredi borcum var.onun yok. çünkü o geri ödemesiz almış paraları.neyse bir gün evlilik konusu açıldığında bana dedi ki,senin bir de kredi borcun var değil mi dedi bana.evlenirken ailesi ona destek olmayacakmış ama beim ailem gönlünden geçerse bize eşya alabilirmiş.

oldu canim olduuuuuuu, sen yeterki isteeeeee

:47::47::47:

hayretle okudum ne erkekler var ya
erkek demeye dilim varmadı :36:
ayrılıp en doğru kararı vermişsin
ne fikri istiyorsun yat kalk şükret valla
yol yakınken dönmüşsün:34:
böyle bir adam ne hesaplar yapardı söz,nişan,düğün ohooo:ssz:

Çalışıyorum ve doğum yapmış arkadaşlardan "keşke kredi çekmek yerine doğum izni alsaydık" diye çok duydum.
Sizin yerinizde olsam sadece bu konu yüzünden bile ayrılırdım.

ben de çok sinirlendim. kendimi değersiz hissettim. madem benieşi olarak görmek istiyor,her seferinde sevdiğini söylüyor o halde neden 5ltrelik suyu bile ödemiyor. çok şaşırıyorum gerçekten. bazen düşünüyorum acaba çok mu taktım diye.

insan arkadasının hesabını öder, kaldı ki evlenmeyi planladıgı kişininkini nasıl ödemez ya? ailesinin durumunun kötü olması ayrı, onun hesapçılığı ayrı. çok dogru bakmışsın. sana değer veren birilerini bulursun. yeni hayatında başarılar dile arkadasa.

merhaba arkadaşlar sizin deneyimlerinize ihtiyacım var. öncelikle sormak istediğim konu şu: 1 ay önce evlenmeyi düşündüğüm bir insandan ayrıldım. bunun en önemli nedeni de maddi konulardı. çünkü beni paramatik olarak gördüğünü farkettim. 2mizde çalışan öğretmeniz.bir ortama girdiğimizde genelde hesabı benim ödememi bekliyordu.hep benim onu aramam için çaldırıyordu.ben de arıyordum. ayda en az 80 lira fatura ödüyordum. ama onu üniversiteden bayan arkadaşları çaldırdığında o onları arıyordu. neymiş onlar çalışmıyormuş,o yüzden parası olmazmış...zaten erkek arkadaşından çok bayan arkadaşı vardı. neyse 3 ay önce ben 5lt su alacaktım cüzdanımı evde unutmuşum,hemen geliyrm dedim. ev yakındı ben gelene kadar bekledi. ben alayım istersen demedi. her şeyi geçtim. bu kadar hesap yapıyor evlenirken de kredi çekip beraber ödeyelim diyor. ben de tamam kredi çektik diyelim.ben hamile kalırsam 2 yıl ücretsiz izine ayrılcam,çocuğumu büyütcem 2 yıl dedim. bana dedi ki o zman krediyi nasıl ödeyeceğiz?çalışman lazım dedi. ben de sanki kendimi kullanılıyorum gibi hissettim.ve ondan soğudum. ayrılma noktasına geldim. bu arada onun ailesinin maddi durumu iyi değil. belki de ailesi yüzünden böyle olabilir. lütfen yorumlarınızı esirgemeyin arkadaşlar.

cnm evlenirken kredi çekip birlikte ödemeniz normal sonuçta kendi evinize kendinize yapacaksınız.ama bu adam cimri ,dediğin gibi hamileyken izne ayrıldıgında sen o adamdan para isteyemezsin istesende vermez bu cok önemli bişey.su olayı beni şok etti.sınek ufak ama miğde bulandırır.
yol yakınken dön bence sonuçta cimri insanla hayat geçmez.

cok isabetli karar vermissiniz yol yakinken bitmis sakin donmeyin cunku sonrasi geri donulmez olabilir allahin sevgili kuluymussunuz bence

hayretle okudum ne erkekler var ya
erkek demeye dilim varmadı :36:
ayrılıp en doğru kararı vermişsin
ne fikri istiyorsun yat kalk şükret valla
yol yakınken dönmüşsün:34:
böyle bir adam ne hesaplar yapardı söz,nişan,düğün ohooo:ssz:
yaptı zaten onları da. beraber bankadan kredi çekcekmişiz. ödeyecekmişiz.öderim sorun yok da.beni seviyorsa bu tarz hesaplara girmemeliydi. evlilikten soğuttu beni. evlenmiyorum.kimi istiosa onla evlensin

cnm evlenirken kredi çekip birlikte ödemeniz normal sonuçta kendi evinize kendinize yapacaksınız.ama bu adam cimri ,dediğin gibi hamileyken izne ayrıldıgında sen o adamdan para isteyemezsin istesende vermez bu cok önemli bişey.su olayı beni şok etti.sınek ufak ama miğde bulandırır.
onun hayatı beleş zaten. işe giderken başkalarına kendini götürtüyor. giderken beni de alın diyor. internet için de arkadaşlarına gidip giriyor. telefon desen ben arıyoruz zaten.geriye suyla elektirik kalıyo.onu da az kullanıyomuş. o kadar şeyden kendini kısıyor ama bir suya gelince almıyor. vay be. ben hem öğrenim kredisi ödeyeyim.hem onu arayayım. fatura ödeyeyim. evlilik kredisine gelince ona biraz param olduğunu söylemedim. çünkü beni paramatik olarak görüyorsa bunu bilip daha da bağlanmasın istedim

Son düzenleme:

onun hayatı beleş zaten. işe giderken başkalarına kendini götürtüyor. giderken beni de alın diyor. internet için de arkadaşlarına gidip giriyor. telefon desen ben arıyoruz zaten.geriye suyla elektirik kalıyo.onu da az kullanıyomuş. o kadar şeyden kendini kısıyor ama bir suya gelince almıyor. vay be. ben hem öğrenim kredisi ödeyeyim.hem onu arayayım. fatura ödeyeyim. evlilik kredisine gelince ona biraz param olduğunu söylemedim. çünkü beni paramatik olarak görüyorsa bunu bilip daha da bağlanmasın istedim

Çalışıyorum ve doğum yapmış arkadaşlardan "keşke kredi çekmek yerine doğum izni alsaydık" diye çok duydum.
Sizin yerinizde olsam sadece bu konu yüzünden bile ayrılırdım.
bana da çok saçma geldi. şuan anne değilim belki o duyguyu anlamam ama 2 aylık çocuğumu bakıcıya verip de okulda öğretmenlik falan yapamam. ona 2 yaşına kadar bakmalıyım. bakmalıyım ki çocuk güveni,sevgiyi öğrensin. sonuçta o doğunca benm tüm varlığım olacak.ben onun için yaşayacağım. ne yapayım okulu parayı. ama 2 yaşına gelince rahatlıkla veririm bakıcıya çünkü bazı kelimeleri konuşabilir.

canım aman uzak dur bak sana diyim gelinliği gider en ucuzunu 400 tl alalım işte ne vericez 2000 falan.
gelin saçına ne gerek var evde yaparsın der butun herşey içinde uhte kalır .herşeyin ucuzuna kötüsüne gider .ee sende yeni gelinsin begendiğini almak istersin oda ona pahalı gelir.bide seni ikna eder kredi çektik bunu biz ödücez buna bu kadar para verilir mi falan .o zmn ona ha verirsin üzülürsün içine atarsın .ama evlendikten snra çok pişman olursun neden ben bunlara katlanmışım bu adam için mi dersin.gözüne inen perdeyi kaldırmışsın bidaha o perdeyi kapatma.ne güzel mesleğin seni hakeden adam gibi adamla ol.
adam olan eşi olarak gördüğü insana hesap ödetmez gururu incilir ama onda bence kusura bakma ama gururda yok.
eşimleyken bir kere hesap ödedim oda onun doğum gununde binbir lafla zorla ödedim.
parası yoksa çıkmazdık dışarı.

canım aman uzak dur bak sana diyim gelinliği gider en ucuzunu 400 tl alalım işte ne vericez 2000 falan.
gelin saçına ne gerek var evde yaparsın der butun herşey içinde uhte kalır .herşeyin ucuzuna kötüsüne gider .ee sende yeni gelinsin begendiğini almak istersin oda ona pahalı gelir.bide seni ikna eder kredi çektik bunu biz ödücez buna bu kadar para verilir mi falan .o zmn ona ha verirsin üzülürsün içine atarsın .ama evlendikten snra çok pişman olursun neden ben bunlara katlanmışım bu adam için mi dersin.gözüne inen perdeyi kaldırmışsın bidaha o perdeyi kapatma.ne güzel mesleğin seni hakeden adam gibi adamla ol.
adam olan eşi olarak gördüğü insana hesap ödetmez gururu incilir ama onda bence kusura bakma ama gururda yok.
eşimleyken bir kere hesap ödedim oda onun doğum gununde binbir lafla zorla ödedim.
parası yoksa çıkmazdık dışarı.
merak etme onu da konuştu benle. evlenirsek gelinliği kiralayalım dedi. analizi güzel yapmışsın:) demek ki insan tipleri aynı:) bir de diyor ki herşeyin uygun olanını alalım. düğünü kırda yapalım dedi. o kadar laftan sonra kır düğünü derken ormanlık alandan falan bahsetti herhalde. o bildiğimiz kır düğünü değildir:1::1::1::1::1::1::1::1::1::1:

hiç de üzülmeyeceğim.çünkü herşey bir deneyim. böyle bir erkek tanımış oldum. bir daha böyle biri karşıma çıkarsa eleyeceğim adaylardan olacak

Son düzenleme:
Seni anlıyoruz merak etme :) böyle erkek çok var sanırım ya bu konuda çok sitem var bu sitede de. İyi yapmışsın merak etme bile bile lades diyecek değilsin ya öyle insanla yaşamak çok zor olur.

Verdiğiniz bu isabetli karardan dolayı sizi tebrik ediyorum. Önünüzde nasipse güzel ve uzun bir ömür var. O da paracıklarıyla mutlu mesut yaşasın.

Son düzenleme:
şükrediyorum çünkü bazı davranışları ile baştan ne olduğunu gösterdi.ya evlendikten sonra anlasaydım:( aslında bazı şeyler baştan bellidir değil mi? bir sorun varsa o sorun gün geçtikçe daha da katlanıyor. o yüzden bence bir ilişkide başta sorunlar varsa fazla büyütmeden bitirmek gerekir. yoksa insanın hem zamanı hem de ömrü gidiyor boş yere:2:

Back
X