calisan evli bayanlar bos vakitlerinizde ne yaparsiniz?

peaceful16

Guru
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
3.221
3.963
333
kendinize ayirdiginiz zamanlari nasil degerlendirirsiniz?
evlendikten sonra is,yemek camasir bulasiktan bana kalan zamanda kitap mi okusam oje mi sursem sacimi mi yapsam kk de bakinsam mi yoksa dizi mi izlesem karar veremiyorum oyle degerli oluyor yani

En cok uzun dus almayi dusta sac maskesi, vucut peeling i yapip dinlenmeyi, yine sonrasinda yuzume maske yapip oje surup kk de gezinmeyi veya videolar izlemeyi , yatmadan yine vaktim varsa kitap okumayi seviyorum. birde firsatim olsa yemek kursuna gitmeyi cok istiyorum. hatta yine spora gitmeyi de cok istiyorum , evlendikten sonra cok kilo aldim
siz kendiniz icin neler yapiyorsunuz?

Boş anlarımda hafta içi tv keyfi + pilates + manikür + kitap okuma + puzzle yapma(bunların günleri değişiyor ama genelde yayıyorum saatlere günlere), hafta sonu; spor + saç+yüz maskeleri + gezme + alışveriş + film seansları Her gün saç makyaj oje işleri sabahtan hallediliyor zaten

evli çalışan ve bebekli bir insanım. boş vaktim yok. sadece duş alıyorum kendim için. ofiste makyaj yapıyorum. haftaiçi kızım uyuyana kdr onunla ilgileniyorum. uyuyunca ev işi yapıyorum. haftasonu hiç iş yapmıyorum kızımla gezip tozup oynayıp yatıyoruz. kıymetini bilin bence şu boş vakitlerin

Tv izlerim arkadaşlarımla dışarda buluşurum telefondan oyun oynarım yemekten sonra bulaşık makinesine bulaşıkları yerleştirip yanımada meyvemi alır tvye bakarım eşimde kitap okur son dinlenmelerim diye düşünüyorum

Boş vakitler ayrı bir tatil tadında doğrusu. Uzanır tv izlerim, bişey yoksa tvde, kitap okurum ya da oyun oynarım :))

Boş vakitler ayrı bir tatil tadında doğrusu. Uzanır tv izlerim, bişey yoksa tvde, kitap okurum ya da oyun oynarım :))

Aynen harika dimi, benimde en sevdigim tv izlemek bir cay kahvemi icmek, kitap okumak yada kk de gezinmek insan huzur doluyor. bazen diyorum isi biraksam mi cocuktan once

Ben kendimle yarışıyorum . 2ay oncesinde baslayan is maratonumda bir bucuk ay sonrasının birikimini yaptim . Su anda ramazAn dolayisiyla misafirlere ayırdım kendimi .1haftaya tekrar is basi serbest meslek benimkisi :) esim 1haftadir gececi calisiyo. OYuzden geceleri uyumam sinra biyatarim kalkip temizligimi yapip yemek telasi başlar calisirken 1hafta izin kullaniyosam bir hafta kullanmam hem esimde benim gibi evde kafasini dinlesin hemde ben fazLa kazanmis oluyorum hemde birbirimizi dahada ozluyoruz kizlar ezan basladi sularinizi icin :)

pilates, yoga, bowling, cilt ve saç bakımı, kokteyl, klüpte akşam yemeği, havuz keyfi, fitness, alış veriş.. bunlar benim vazgeçilmezlerim. Ayrıca yılda iki kez tatil yapmazsam kendime gelemiyorum. Cumartesi ve pazar mutlaka brunch için dışarıya çıkarım. evdeki yardımcı kadın da çok güzel kahvaltı hazırlıyor ama yine de brunch benim vazgeçilmezim. ayrıca her pazar golf oynarım. Haftada iki gün evde kurduğum sinema odasında film izlerim.

Pilates: mutfak dolabı silme
yoga: klozet ovma
bowling: eşimin gerekli gereksiz eve doldurduğu kavun karpuza yer açma
cilt ve saç bakımı: sabah yüz ve saçın yıkanması
kokteyl: işyerindeki çayocağında ayak üstü çay içme
klüpte akşam yemeği: evin oradaki bolu et mangal lokantasında yemek
havuz keyfi: serinleme amaçlı arada bir kafanın buzluğa sokulması
fitness: toz alma
alış veriş: A101den erzak alma
golf: eve vileda çekme
güzel kahvaltı hazırlayan yardımcı kadın: ben
brunch: balkonda kahvaltı
sinema odası: bildiğin iki kanepe sığan g.tüm kadar oturma odası
yılda iki kez tatil: Ramazan ve Kurban bayramlarında memlekete gitme

calisiyormusun evlimisin?
ben evliyim ve calisiyorum, bakim ve oje islerini anca haftasonu yapabiliyorum. ise giderkende cok az makyaj yapip sacimi duzeltip cikiyorum. evli calisan ve bakimli kadinlara cok ozeniyorum ya

calisiyormusun evlimisin?
ben evliyim ve calisiyorum, bakim ve oje islerini anca haftasonu yapabiliyorum. ise giderkende cok az makyaj yapip sacimi duzeltip cikiyorum. evli calisan ve bakimli kadinlara cok ozeniyorum ya
Çalışıyorum canım ve evliyim sabah 7:20 de uyanıyorum kahvaltımı yapıyorum(kahvaltı dediğim ya haşlanmış yumurta ya da yulaflı süt )eşimin sandviçini ya da tostunu hazırlıyorum ve makyajımı(far ve pudra kullanmam fondöten,eyeliner,rimel,allık sadece) saçımı hallediyorum saat 8:10 da çıkıyoruzOje bazen hafta da 1 kere falan sürülüyor onu çok sürmek istemiyorum çünkü her gün yada gün aşırı duş alıyorum sürekli çıkar sil sür uğraştırıyorPilatesi hafta da 2 kere falan yapıyorum en fazla 1 saatimi alıyor gün aşırı da evde yemek yaparım 2 gün boyunca yeriz

Saçlarım dökülüyor bu sebeple yağlardan maske yapıyorum haftalık uyguluyorum haftalık kaş falan alınıyor. Her duştan sonra vücut spreyimi sıkarım kremlerimi sürerim manikürü kendim evde yapmaya çalışıyorum

masallah demek istiyorum planlisin, spora vakit ayirmanda cok guzel. ben anlatayim:

sabah 7.45 kalkiyorum hemen giyip azcik makyaj yapip (allik, rimel, ruj -vaktim varsa goz kalemi ) yatagi duzeltip cikiyorum. bazen esim bize sandvic hazirlar. o benden daha gec gidiyor.
6.30 da evde oluyorum evi soyle bi toparlayip yemege basliyorum bende 2 gunluk corba yada yemek yapmaya calisiyorum ama yanina mutlaka bi ilave yapiyorum makarna pilav tavuk vs gibi.
esim 8 8.30 gibi gelir yemek yeriz, etrafi toplar otururum. yurtdisinda yasiyoruz, ailemle mesajlasirim esimle bazen biseyler izleriz film vs.
bende aynen haftada 1 oje surerim 1-2 gun durur cikaririm.
1 sene 3 aydir evliyim. evlendigimden beri 11 kilo aldim!! esimse 1 -2 kilo aldi. calismiyoken pilates yapiyodum evde, binada spor aletleri var oraya gidiyodum. son 7-8 aydir hic ama hic bisey yapmiyorum. eve yoga mati pilates topu bile almistim onceden cok az kullanabildim ise basladim diye iyice saldim. baya bi kilo aldim yani ve usengeclikten bide zaman ayiramamaktan yapmiyorumda hic bisey, diyet yapsam esime ayri yemek ayarlamam lazim o pek sebze vs sevmiyor ama bana destek tabi istiyo oda kilo vermemi baya bi aldim cunku.
bende haftada 1 yuzume maske yaparim
turkiyede olsam kas-biyik icin kuafore giderim ama burda kendim hallediyorum. manikurumu bende kendim yapiyorum.

Bende akşam eve 7 de geliyorum canım pilav makarna falan yemeğin yanına muhakkak olur çorba salata falan eklerim tek çeşitle benim gözüm doymuyor ama eşimden Allah razı olsun ona her gün kahvaltılık koysam ses çıkarmaz o yüzden midir nedir sağlıklı da beslenmek adına yemeksiz yapamam en geç 8:30 da yemeklerimizi yemiş oluruz yarım saat mutfağımı muhakkak toparlarım fırınımı sürekli silerim. Hafta içi hafta sonu yıkadığım çamaşırlarımı ütülerim hafta sonu cumartesi günü de 1e kadar çalışıyorum o sebeple o gün temizlik günümdür eve giderim temizlerim pazar günü bize kalmış olurBende 1 sene 1 aylık evliyim

Evlendiğimizden sonra 4 ay içinde 4 kilo aldım 60 kiloya çıktım sonra dur dedim kendime boyum 1.55 çünkü yakışmıyor kilo abartı duruyor diyet + spor yaptım(leslie + jillian yani kardiyo sporları) bu şekilde Nisan ayında 50 kiloya düştüm şuanda pilatesi sıkılaşmak için yapıyorumEşin sebze sevmiyor et türü seviyorsa sende diyet programını et türlerine ayırabilirsin ben diyet değil de sağlıklı beslendim daha çok pilav, makarna, beyaz ekmek, hamur işi, tatlı, şeker bunları hayatımdan çıkardım sebze, et,tavuk,balık,salata bunlar eklendi

Maskeyi ayda 1 kere anca yaparım o da doğal yumurta limon salatalık falanFilm delisiyiz eşimle genelde gün aşırı izleriz tv haberler ya da tv8 dışında bakmıyoruz bol bol film

Plancıyım detaycıyım ben azıcıkta deliyim aylık yemek listesi bile oluşturup dolabıma asıyorumBir örnek vereyim mesela sana şuanda işten çıkıp kuzenimi görmeye gideceğim şehir dışından geldi annemler falan günlük ev oturması yapıp akşama döneceğiz ve akşama eltimler yatıya gelecekler yemek falan yapılacak ben bu sabah 1.5 saat erken uyandım ve hemen dağınıklığı topladım evi sildim süpürdüm mutfağı toparladım öyle çıktım gidince sadece yemek yetişsin diye böyle takığım aslında ev abartı pis ya da dağınık değildi

benim esimde oyle ayni yemegi yer 2-3 gun ses etmez, ama bazi sebzeleri hic yemiyo karnabahar pirasa kabak falan yemez hic. bu arada benimde diyetten kastim dedigin gibi pilav makarna beyaz ekmek tatli yi kesmek bunlari yapsam zaten 5-6 kilo direk veririm , bide pilates veya spor yapmak istiyorum selulit falan oldu kilo aldiktan sonra toparlamak istiyorum. anca haftasonu yapabilirim . sen haftaici nasi spor yapiyosun yemek aksamiyo mu ?

pazar gunleri yardimci geliyo bize 3-4 saat evi temizliyo utuleri yapip gidiyo (evim 60 m2) ben yemekten sonra mutfak temizligi yapiyorum bide 1-2 kere banyoyu temizliyorum.

aynen bizde hep dizi film falan izleriz guzel oluyo evde baska turlu zaman gecmiyo zaten

masallahh ya guzel birsey planli olmak, eve geldiginde sadece yemek isin kaldi, aklindan cikarmis oluyosun en azindan.
bende yemek menusunu haftalik yapiyorum ona gore alisverisimi vs yapiyorum iyi oluyo yoksa hergun dusun dur aksama ne yemek yapcam diye

ne güzel ya bende evlenince çalışcam da sizden tüyolar almış oldum çok güzel ve planlı yaşıyosunuz bende böyle olurum kesinlikle yalnız bu kadar koşturmanın içinde nasıl kilo aldınız onu anlayamadım.

istersen olursun, basta biraz zorluyo 1-2 ay ama esinde anlayisliysa sende zamanla duzenini oturtursun, yardim istersen kk dan yardim alirsin :)
ben yurtdisina geldim evlenip, ilk 6 ay is arayarak gecti , aile arkadas kimse yok kendimi yemege verdim galiba. bide guzel yemek yapar oldum ayiptir soylemesi oturup yedim yani
ise baslayana kadar 9-10 kilosunu almistim zaten . hicte dikkat etmedim evlenirken zayiftim boyum uzun 1.80. yine yani kaldiriyo biyere kadar suanda ama tabiki eski halimi geri istiyorum

evet anlayışlıdır sağ olsun. bizde de yurt dışında yaşama konusu var ama çalışma izni nasıl alınıyor ne ben oranın vatandaşıyım ne de o sadece abisi orda çalışıyor evli o kadar kafamda sorular var o yüzden biraz korkuyorum yurt dışında yaşamaya ama oranında insan hakları çok kaliteli ve türkiyeye göre parasını 3 e katlar hemde orada çalışırsak daha çabuk gelişiriz iye düşünüyoruz siz ne dersiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…