- 25 Nisan 2014
- 3.221
- 3.963
- 333
- Konu Sahibi peaceful16
-
hangi ulke canim?evet anlayışlıdır sağ olsun. bizde de yurt dışında yaşama konusu var ama çalışma izni nasıl alınıyor ne ben oranın vatandaşıyım ne de o sadece abisi orda çalışıyor evli o kadar kafamda sorular var o yüzden biraz korkuyorum yurt dışında yaşamaya ama oranında insan hakları çok kaliteli ve türkiyeye göre parasını 3 e katlar hemde orada çalışırsak daha çabuk gelişiriz iye düşünüyoruz siz ne dersiniz?
yanlış anlamazsanız özelden mesajlaşşsak olur mu acaba burda açıklamak istemiyorum herşeyimizi bide birkaç sorum olacak size .hangi ulke canim?
peki is buldumu esin ? yani gitmek istiyorsunuz ama is / egitim vs birsey yapmak lazim onun icin.
biz Cin'de yasiyoruz, dedigin gibi kazanc cok daha fazla Turkiye'ye gore. sartlar daha iyi, suanda donmeyi dusunmuyoruz ..
bide yurtdisinda is deneyimi olunca ve belli bir sure yasayinca Turkiye'ye dondugunuz zaman cok daha iyi yerlerde daha iyi maaslarla calisirsiniz. lisan oluyor, yurtdisi deneyimi oluyor. bunlar onemli.
ben pisman olmadim geldigime, ki ilk defa evlenip geldim burayi hic gormemistim. benim is bulmam 6 ay surdu, ama esimin isi belliydi yani o buraya transfer oldu Turkiye'den o yuzden geldik.
ben memnunum . tek sorun ailemden uzak tabiki, ozlem oluyor.. eger yakinsaniz belki gidip gelebilirsiniz , bizim cok uzak oldugu icin senede 2 kere ancak
evet tabiki yaz konusalimyanlış anlamazsanız özelden mesajlaşşsak olur mu acaba burda açıklamak istemiyorum herşeyimizi bide birkaç sorum olacak size .
:) hadi ya siz nerde yaşamak istiyosunuz kiAa en heyecanlı yerinde bittiben de merak ediyordum aynı şeyleri, eşim de ben de vatandaşı değiliz buranın ve çalışma izni vs nasıl oluyor bilmek isterdim ben de :)
Evlenip Almanya'ya geldim de ben :):) hadi ya siz nerde yaşamak istiyosunuz ki
Ben de aynı düşünüyorum da şehirden yana sıkıntım var patlarım bu şehirdeBende diyorum ev hanımı olsam sonra eşim diyor en azından sigortan ödensin hem evde sıkılırsın
Harikasınpilates, yoga, bowling, cilt ve saç bakımı, kokteyl, klüpte akşam yemeği, havuz keyfi, fitness, alış veriş.. bunlar benim vazgeçilmezlerim. Ayrıca yılda iki kez tatil yapmazsam kendime gelemiyorum. Cumartesi ve pazar mutlaka brunch için dışarıya çıkarım. evdeki yardımcı kadın da çok güzel kahvaltı hazırlıyor ama yine de brunch benim vazgeçilmezim. ayrıca her pazar golf oynarım. Haftada iki gün evde kurduğum sinema odasında film izlerim.
Pilates: mutfak dolabı silme
yoga: klozet ovma
bowling: eşimin gerekli gereksiz eve doldurduğu kavun karpuza yer açma
cilt ve saç bakımı: sabah yüz ve saçın yıkanması
kokteyl: işyerindeki çayocağında ayak üstü çay içme
klüpte akşam yemeği: evin oradaki bolu et mangal lokantasında yemek
havuz keyfi: serinleme amaçlı arada bir kafanın buzluğa sokulması
fitness: toz alma
alış veriş: A101den erzak alma
golf: eve vileda çekme
güzel kahvaltı hazırlayan yardımcı kadın: ben
brunch: balkonda kahvaltı
sinema odası: bildiğin iki kanepe sığan g.tüm kadar oturma odası
yılda iki kez tatil: Ramazan ve Kurban bayramlarında memlekete gitme
Kv kp derdi yok muş kafan rahat çok özendimhangi ulke canim?
peki is buldumu esin ? yani gitmek istiyorsunuz ama is / egitim vs birsey yapmak lazim onun icin.
biz Cin'de yasiyoruz, dedigin gibi kazanc cok daha fazla Turkiye'ye gore. sartlar daha iyi, suanda donmeyi dusunmuyoruz ..
bide yurtdisinda is deneyimi olunca ve belli bir sure yasayinca Turkiye'ye dondugunuz zaman cok daha iyi yerlerde daha iyi maaslarla calisirsiniz. lisan oluyor, yurtdisi deneyimi oluyor. bunlar onemli.
ben pisman olmadim geldigime, ki ilk defa evlenip geldim burayi hic gormemistim. benim is bulmam 6 ay surdu, ama esimin isi belliydi yani o buraya transfer oldu Turkiye'den o yuzden geldik.
ben memnunum . tek sorun ailemden uzak tabiki, ozlem oluyor.. eger yakinsaniz belki gidip gelebilirsiniz , bizim cok uzak oldugu icin senede 2 kere ancak
Canim evet aileler yok ama esimle cok tartisiyoruz diger konularimda gorebilirsin . 1 senedir evliyiz surekli ufak seylerden tartisiyoruz takisiyoruzKv kp derdi yok muş kafan rahat çok özendim
O sanırım çoğu kişide oluyor , üstüne Bi de 3. Kişiler yüzünden tartışmıyorsunuz en azından ... Konunu çoğalmıyorCanim evet aileler yok ama esimle cok tartisiyoruz diger konularimda gorebilirsin . 1 senedir evliyiz surekli ufak seylerden tartisiyoruz takisiyoruz
aynen orasi oyle, ailelerden yana bi sorunumuz olmadi cok sukur , dedigin gibi uzaktayiz gittigimizde ozlemis oluyo herkes surekli dipdibe olmayinca sorun kalmiyor galibaO sanırım çoğu kişide oluyor , üstüne Bi de 3. Kişiler yüzünden tartışmıyorsunuz en azından ... Konunu çoğalmıyor
benim esimde oyle ayni yemegi yer 2-3 gun ses etmez, ama bazi sebzeleri hic yemiyo karnabahar pirasa kabak falan yemez hic. bu arada benimde diyetten kastim dedigin gibi pilav makarna beyaz ekmek tatli yi kesmek bunlari yapsam zaten 5-6 kilo direk veririm , bide pilates veya spor yapmak istiyorum selulit falan oldu kilo aldiktan sonra toparlamak istiyorum. anca haftasonu yapabilirim . sen haftaici nasi spor yapiyosun yemek aksamiyo mu ?
pazar gunleri yardimci geliyo bize 3-4 saat evi temizliyo utuleri yapip gidiyo (evim 60 m2) ben yemekten sonra mutfak temizligi yapiyorum bide 1-2 kere banyoyu temizliyorum.
aynen bizde hep dizi film falan izleriz guzel oluyo evde baska turlu zaman gecmiyo zaten
masallahh ya guzel birsey planli olmak, eve geldiginde sadece yemek isin kaldi, aklindan cikarmis oluyosun en azindan.
bende yemek menusunu haftalik yapiyorum ona gore alisverisimi vs yapiyorum iyi oluyo yoksa hergun dusun dur aksama ne yemek yapcam diye
nehirnil111 bir sorum daha var canim, firinimi hep temizlerim demissin neyle siliyosun sprey mi kullaniyosun?
aynenn nerdeyse bunlarin hepsini esimde yemiyor yaa cok gicikEşimde bekarken ben yemek seçmem yerim derdi evlendik acaba hangisini yiyor diye düşünmeye başladım o derece seçtiPırasa, Brokoli, Kereviz, Nohut, Bamya, Mercimek, Bezelye, Bulgur pilavı vs bunun gibi çok şeyi yemiyor yese de 1-2 kaşık zorla Canım hafta genelde yemeğimi yapmadığım akşam yapıyorum mesela bu akşam yemek akşamı zaten yemek yapmak yemek toparlamak geç olacak sonra kendimize zaman ayırırım yarın yemeğim hazır olacağı için spora zaman ayırabilirim tabi çok sıcak bugünler de biraz aksıyor
Bimden Güldalın yağ sökücü spreyi var onu kullanıyorum çok memnunum ayrıca ek olarak bulaşık deterjanı işte
aynenn nerdeyse bunlarin hepsini esimde yemiyor yaa cok gicik
sen 2 gunluk yemek yapiyosun yemek yapmadigin gun spor yapiyosun anladim aslinda cok mantikli benim icinde. zaten ben 6 gibi evdeyim, esimse 7.30 gibi evde. yani arada vaktim var. bende baslicam aldigim kilolari vermek istiyorum artik
her bunaldigimda kendimi yemege verir oldum surekli bisey yiyorum sikintidan.. bu arada esinle neler yaparsin nasi zaman geciriyosunuz? benimki dedigim gibi 7.30 gibi evde oluyo yemek yiyoruz falan sonra tv , esim evi cok cok cok seviyo yani evden cikmak istemiyo diyebilirim, burda aile yok arkadas desen isyerinden arkadaslar var, cin'de yasiyoruz esim yemekleri pek begenmiyo evde yemek istiyo benim zorumla 2 haftada 1 disarda yiyoruz, onun disinda ne bilim alisverise falan gidiyoruz haftada 1.
yani degisik ne yapabiliriz? siz neler yapiyosunuz nasi vakit geciriyosunuz esinle? genelde evdemisiniz yada cikiyomusunuz?
Pilates yapmayi dusunuyorum yemek yiyip yapsam daha mi iyi olur ?Spor yapacaksan yemek yiyip yarım saat 1 saat sonra yapmalısın aç karnına yaparsan kastan kaybedersin haberin olsun canımEşimle aynı anca evde oluyoruz hatta o yarım saat falan daha erken evde oluyor Biz genelde hafta içi evde dinlenmek istiyoruz internetten film açıp izliyoruz tv de iyi oluyor sinema gibi çekirdek cips Eşim pc de bazen oyun oynar o zaman ben sporumu yaparım ya da ütülerimi falan hallederim. Puzzle yapıyorduk bitti yeniden alıp yapıp ailelere falan hediye etmeyi planlıyoruz. Bir ara tavla öğretmeye kalktı ama beceremedim yeniden öğreneceğim Balkonda bazen oturup karşılıklı kahve içeriz Hafta sonu merak ettiğim yerlere gideriz ben geziciyim görmediğim yer kalmasın mantığındayım eşime de bıraksan evden çıkmaz ama ben istediğim içinde kırmaz Hafta içi ayda 1 kere falan sinema yaparız dışarıda yeriz hafta sonları bazen plan yaparım gider gezer görürüz bazen de evde dinlenerek zaman geçiririz. Ben plan yaptığımda o yerinde listesini çıkartıyorum ne yenir nerede gezilir falan
Ailelere hafta içi gidiyoruz hafta sonu bize kalsın diye hafta da 1 gün yeterli oluyor bazen de onlar bize geliyor 2 tane yakın arkadaşlarımız var bazı haftalar da onlara gidince evde sıkılmaya zaman kalmıyor misafir ağırlama gitme gelme derkenAlışveriş için bir günümüz yok market evimizin çok yakını her gün uğrayabiliyoruz alışveriş merkezlerine de ne ara ihtiyaç duyarsak gidiyoruz yazları özellikle sahile gidiyoruz kışın alışveriş merkezine
Pilates yapmayi dusunuyorum yemek yiyip yapsam daha mi iyi olur ?
Cok tatli planlariniz :) esim evi cok seviyo ama bugun sasirtti beni kendisi cumartesi ve pazar icin aktivite onerisinde bulundu, hatta haftaya haftasonu mangal yapalim bile dedi, gelisme var.
normalde hep ben sorarim gezme icin ama daha cok oneriyle yaklasmak lazim dedigin gibi gezmek istedigim yerlerin listesini yapmak gibi o zaman esimde kirmaz tabi ben genelde napalim haftasonu hep evdeyiz artik biseyler yapalim diye konu aciyorum onun gozunde soyleniyo oluyorum ve belli bi planim olmuyo ona soruyorum.
Bizde aile gezmesi yok , basbasayiz esimi daraltmak istemiyorum o benden yogun calisiyo eve geldiginde ve haftasonu bana gore daha az enerjisi oluyo gezme icin falan.
Ondan ben spora da basliyim en iyisi hatta evi duzenliyorum bu ara oda oda ona da devam ederim vakit gecmiyo
Yemekten sonra yapılmalı spor canım yoksa kastan kaybedersin önemli olan yağdan kaybetmektir. Pilates kalori yaktırmaz sadece sıkılaştırır kalori yaktıran sporlar kardiyo tarzı sporlardır. Maşallah demek ki eşinde sen yaklaşmayınca yaklaşıyor ben yerinde olsam orada merak ettiğim çok yer olurdu internet bugünler için her hafta sonu yaklaşırken şurayı merak ediyorum gidelim mi bitanem şunu da yaparız diye plan yapın her hafta sonu tabi ki dışarı çıkmak zorunda değilsiniz ama arada değişiklikler ilişkiye iyi gelecektirErkekler pek plan yapamaz nereye gidelim bir şey yapmıyoruz diye çıkışırken dırdır gibi algılanır isteklerimizi hadi şuraya gidelim ya şurayı merak ediyorum diye öne sunarsak beraber bir şeylere sevk ederiz
pilates yapmistim bir donem selulit falan hic bisey kalmamisti 4-5 kilo vermistim yediklerimede dikkat ediyodum guzeldi.
en iyi yuruyus inceltiyo aslinda.
dogru diyosun ben soru yerine planla gelmeliyim esime bakacagim, kendisi dedigin gibi cok cok plan yapmaz arada bir aklina bisey gelirse soyler gideriz ben arastirip sunarim ona artik.
bu arada alakasiz olacak ama birsey soracagim, haftaici kahvalti ediyormusunuz evde? biz bu zamana kadar hep disardan alip isyerinde yedik
bu sabah esim biseyler atistiriyodu dediki evde kahvalti yapsak ya cok guzel olur aile ortami cay demlesek zeytin peynir yumurta , sen usenirsen ben hazirlarim 2 gun yapsak yeter dedi. bende cok hevesli gorunuyo diye tamam dedm.
ama bu sadece hazirlama vs degil bulasigi toplamasi da var alismisim rahatligapratik nasi yapilir ?
burasi Cin oldugu icin oyle pogaca peynir zeytin bisey yok disarida, burda yabanci cafelerde kek corek var anca onlardan aliyoruz o da Turk usulu kahvaltiyla alakasi yok tabi, fikrin olursa sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?