• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan evli bayanlar buraya.......

ben günlük 2 saat yol gidipgeliyorum okulda tek öğretmenim okulun öğretmeni ,müdürü,hizmetlisi herşeyiyim ama yinede işte çok yorulmuyorum ama evde nereye baksam bena bir iş bakar oluyo bazen aman boş ver diye sallıyorum ipin ucu kaçıyo bu defada toplaması çok zor oluyo .......geçen halıyı verdim yokamaya galiba halıyı serdikleri yerde bişey boya vermiş yada halının kendi suyu yarın onu silecem gelde delirme

yazdıklarında kendimi gördüm:) yalnız olmadığımı bilmek iyi geldi.. benim okulum da evime uzak ama asıl yoran evin kendisi:25:

selam hanımlar ben 7 aydır evliyim çoluk çocuk yok yani o halde bile yetişmekte zorlanıyorum ki sizin yazdıklarınızı okuyunca iice gözüm korktu... ben cumartesi pazar evdeyim cumartesileri temizliğe ayırıyorum. pazarlarıda kendime. hafta içi zaten işten gel yemek yap mutfağı topla, derken vakit geçio ancak arada bir süpürge tutabiliyorum. bunun dışında benimde kurutma makinem var ve kesinlikle tavsiye ederim çalışan bayana gerekli bence. bide ben ütü yapmaktan nefret ediyorum bu nedenle gömlekleri ve pantalonları ütücüye veriyoruz bir günde alıyoruz, kapıdan alıp kapıya filan getiren yerler var üç kuruşa ütületiyosun çektiğin sıkıntıya değmez valla... Birde hanımlar benim ev tamamen açık renk sadece küçük bir oturma odam var onun koltuğu koyu renk. Her taraf anında leke oluyor. Elimde amwayin loc u ordan oraya siliyorum heryeri. halıları bir kere yıkamaya verdim versem yine verilecek durumda yani... yemek yapıyorum genel olarak ama çoluk çocuk olursa nolur bilmem. valla temizlik çok nankör iki gün ertele sanki hiç temizlememişsin gibi her taraf. bu nedenle düzeni aksatmadan temizlemeye çalışıyorum yoksa daha zor oluyor. birde ben yerleri elimle silemiyorum evim çok küçük değil ve bende bel fıtığı var bu nedenle buharlı temizleyici aldım ve memnunum benim gibi zorlananlara tavsiye ederim. vileda kiri dağıtmaktan başka birşey yapmıyor. Sadece yaşadıklarımı anlatmak değil sorunlar için fikirlerde sunmak istedim. Böyle işte.... Bide ev hanımlığı çalışmaktan daha zor siz yine iyisiniz!!! diyen insanlar var çevremde... sanki biz çalışrken evimizin hanımlığını başkası yapıyor:) biz hem evde hem işte çalışıyoruz...

Herkese Selamlar Hanımlar,

bende evli çalışan birde bebek bekleyen bir bayanım

normalde yetişiyordum hepsine sabah 8 akşam 7 çalışmama rağmen
her akşam yemeğimi de yapardım evimi de toplardım
daha çok şöyle bi yer dağıldıysa eğer yatmadan önce toplamadan yatmazdım
şimdi durum çok farklı hep uyku hali bide mide bulantısı derken yemek yapamaz evin dağınıklığını görmez hale geldim

zaten sağolsunlar şu anda annemde kayın validem de izin vermiyor genelde temizliği kardeşim annem kayınvalidem
bende küçük işleri yemeği de genelde annem yapıyor çok zorunlu kalmadıkça yapamıyorum yapmak istesem de

kızlar temizlik yaparken pratik olsun diye yaptıklarınız yada ıyı-kolay temizleyen malzemelerinizden ve temizliğe nerden başladığınızdan kısacası tum kolaylıklardan bahsedelim ki.. bizler için fikir olsun... ;)

Herkese Selamlar Hanımlar,

bende evli çalışan birde bebek bekleyen bir bayanım

normalde yetişiyordum hepsine sabah 8 akşam 7 çalışmama rağmen
her akşam yemeğimi de yapardım evimi de toplardım
daha çok şöyle bi yer dağıldıysa eğer yatmadan önce toplamadan yatmazdım
şimdi durum çok farklı hep uyku hali bide mide bulantısı derken yemek yapamaz evin dağınıklığını görmez hale geldim

zaten sağolsunlar şu anda annemde kayın validem de izin vermiyor genelde temizliği kardeşim annem kayınvalidem
bende küçük işleri yemeği de genelde annem yapıyor çok zorunlu kalmadıkça yapamıyorum yapmak istesem de

hayırlısı ıle kucagına almak nasıp etsin allah.. sen simdi yapma zatenn. hamileliğin tadını cıkar...

ben temizliğe önce süpürüp sonra silerek ve toz alarak devam ed,yorum balkonları yıkıyorum ama bence en önemlisi temizliğe başlamadan önce evdeki döküntüyü topluyorum sonra başlıyorum zaten hep bir temizlik halindeyim

temizlik malzemesinde tavsiye edececeğim özellikle evyedeki ve duşakabindeki kireç lekeleri için anvay in kolezetiçin kireç çözücü bir deterjanı var çok güzel kireci hemen yok ediyor

lavabo, duşakabin kireçleri için cif aktif kalkanı kesinlikle tavsiye ederim, pırıl pırıl yapıyor ve kokusu da rahatsız edici değil...

günaydın çalışan bayanlar, yine ben:) madem herkes bir kaç püf nokta verio kendince bende bir kaç bişi daha eklemek istiyorum söylediklerime. bence temizlikte işimizi kolaylaştıran şeylerden biriside kullandığımız bezler. ben tupperware den aldığım mikrofiber bezlerimi kullanıyorum. toz almak için genel temizlik bezini kullanıyorum ve amway karışımlı suyum var yine amwayin fısfıs şişesinde onunla çok kolay ve gayet güzel alıyorum. kurulamaya gerek filan kalmıyo. kovada suyla alıcaksanız yine iice sıkarsanız kurulamanıza gerek yok. camlar ve aynalar içinde yine tupperware cam bezi durulama kurulama yok ve çelik bezi buda mutfağım ankastre olduğu için normal duru suyla yıkayıp iice sıkıyorum kurulamaya filan gerek kalmıo parlıyo... çok konuştum sanırım ama bezler gerçekten önemli temizliğin süresini bezler belirlio aynı şekilde kalıcılığınıda...

cocugum yok ama calisiyorum ve ev islerine yetismekte gercekten güclük cekiyorum.
cogu is haftasonuna kaliyor, haftasonum temizlikle geciyor. dinlenmeden tekrar yeni haftaya basliyorum...
hafta ici bazen evime annemi babami cagirmaya bile cekniyorum, pat diye misafir gelir diye ödüm kopuyor.
sirf bu yüzden geri cevirdigim akrabalarim oldu baska bahanelerle :1: evim daginik diyemem ki:9:
evim hep piril piril mis gibi olsun istiyorum ama bunu henüz düzene sokamadim.
bugun temizlesem yarin yine illa biseyler gözüme batiyor. su an hastanede yatiyorum, evim 1 aydir temizlenmedi
cünkü esim yalniz evde, planlar yapiyorum eve gidince nerden baslasam diye
son zamanlarda hep hasta oldugum icin hep ihmal ettim, cok yük oluyor üzerime

Son düzenleme:
temizlikle ilgili püf noktam yok ama ben de yemek işini hızlandırmak için birkaç şey yapıyorum. bizde yemekler hep etli yada kıymalı pişer bu nedenle ben de eti kıymayı çokça alıp soğan, biber, salça, domates vs. ile kavurup yemek harcı hazırlıyorum sonra onları porsiyonlayıp buzluğa atıyorum. yemek yapacağım zaman da içine istediğim sebzeyi doğrayıp suyunu tuzunu koyuyorum 5dk.da yemek ocağa konmuş oluyor. akşam sofraya oturduğumuzda ertesi günün yemeğini de ocağa koyuyorum böylece yemek bitip bulaşık yıkanana kadar ertesi günün yemeği hazır oluyor. en son ocağı da silip çıkıyorum mutfaktan. bir de yemeklerime bir iki diş sarımsak atarım genelde ama her defasında ayıklamak zor geliyor metro marketlerde ayıklanmış sarımsak satıyorlar hem de kabuklusundan bile ucuza onlardan alıp buzluğa atıyorum yemek pişirirken hop atıyorum içine bir iki diş.
bir de madem bebek bekleyen arkadaşımız var ona da bir ipucu bebeğime yaptığım çorbalar için yine eti çokça alıp haşlıyorum plastik bardaklara suyuyla birlikte paylaştırıp donduruyorum. kendimize yemek yaparken bir avuç sebzeye bir bardak eti ve istediğim başka malzemeleri (bulgur, mercimek vs.) ekleyip kızın çorbasını da pişiriveriyorum.

bir de gömlekleri, tişörtleri asarken iyice silkeleyip askı ile asıyorum hem çamaşırlıkta çok az yer kaplıyor hem de çok az kırışıyor ütüsü kolay oluyor.

temizlikle ilgili püf noktam yok ama ben de yemek işini hızlandırmak için birkaç şey yapıyorum. bizde yemekler hep etli yada kıymalı pişer bu nedenle ben de eti kıymayı çokça alıp soğan, biber, salça, domates vs. ile kavurup yemek harcı hazırlıyorum sonra onları porsiyonlayıp buzluğa atıyorum. yemek yapacağım zaman da içine istediğim sebzeyi doğrayıp suyunu tuzunu koyuyorum 5dk.da yemek ocağa konmuş oluyor. akşam sofraya oturduğumuzda ertesi günün yemeğini de ocağa koyuyorum böylece yemek bitip bulaşık yıkanana kadar ertesi günün yemeği hazır oluyor. en son ocağı da silip çıkıyorum mutfaktan. bir de yemeklerime bir iki diş sarımsak atarım genelde ama her defasında ayıklamak zor geliyor metro marketlerde ayıklanmış sarımsak satıyorlar hem de kabuklusundan bile ucuza onlardan alıp buzluğa atıyorum yemek pişirirken hop atıyorum içine bir iki diş.
bir de madem bebek bekleyen arkadaşımız var ona da bir ipucu bebeğime yaptığım çorbalar için yine eti çokça alıp haşlıyorum plastik bardaklara suyuyla birlikte paylaştırıp donduruyorum. kendimize yemek yaparken bir avuç sebzeye bir bardak eti ve istediğim başka malzemeleri (bulgur, mercimek vs.) ekleyip kızın çorbasını da pişiriveriyorum.

bu yemek harci süper bi fikirmis, bende yapmayi denicem. kolaylik saglayacagi kesin...
aslinda hersey planlamkla bitiyor, belirli bi düzene sokunca kadinlarin yetisemeyecegi sey yok...

cocugum yok ama calisiyorum ve ev islerine yetismekte gercekten güclük cekiyorum.
cogu is haftasonuna kaliyor, haftasonum temizlikle geciyor. dinlenmeden tekrar yeni haftaya basliyorum...
hafta ici bazen evime annemi babami cagirmaya bile cekniyorum, pat diye misafir gelir diye ödüm kopuyor.
sirf bu yüzden geri cevirdigim akrabalarim oldu baska bahanelerle :1: evim daginik diyemem ki:9:
bugun temizlesem yarin yine illa biseyler gözüme batiyor. su an hastanede yatiyorum, evim 1 aydir temizlenmedi

geçmiş olsun sağlığın iyi olsun da evi temizliği boşver.. bu arada ben de habersiz misafirden çok korkuyorum, eskiden bebek yokken oturma odasında oturduğumuz için salon toplu olurdu korkmazdım ama şimdi zilli yürüyor ve salonu da dağıtıyor:55:

geçmiş olsun sağlığın iyi olsun da evi temizliği boşver.. bu arada ben de habersiz misafirden çok korkuyorum, eskiden bebek yokken oturma odasında oturduğumuz için salon toplu olurdu korkmazdım ama şimdi zilli yürüyor ve salonu da dağıtıyor:55:

tesekkür ederim, gececek insallah.
benim oturma odam yok, günümüzde hep salonda geciyor. yeme, icme, tv... hersey orda.
düsün artik oranin günlük halini:9: misafir gelse annem rezil olur, ne bicim kiz yetistirmisin derler:1:

tesekkür ederim, gececek insallah.
benim oturma odam yok, günümüzde hep salonda geciyor. yeme, icme, tv... hersey orda.
düsün artik oranin günlük halini:9: misafir gelse annem rezil olur, ne bicim kiz yetistirmisin derler:1:

Geçmiş olsun buarada.. canım inan ben bu yazıları okuduktan sonra dağınıklığa fazla takmamayı ogrendım. demekki çalışan bayanlar hep aynıymış ben bı tek kendım zannedıyordum... senin odanın halını dusunemıyorum demicem cunku herhafta aynı manzarayı bende goruyorum.. ve suan ev tadılatta heryer karısık şu tadılat bı bıtsınn. iyi bi temizlik yapıyım dıyorum ama nekadar devam eder bılmem. temizliyorum.. sonra hooop arkamdan yıne dağılmış nasıl oluyor anlamıyorum...

Evli olup çalışmak gerçekten çok zor 1,5 yıllık evliyim hiç birşey tam olmuyor en sevmediğim şey yemek yapmak bir türlü alışamadım ve sevemedim :(

11 gün sonra bende evli ve çalışan olucam.Bakalım nasıl yetişecek işler :ssz:

geçmiş olsun canım,neyin var?
maddi olarak müsaitsen haftada yarım gün birini al.hafta sonu detay isteyen işleri yaparsın sadece,ya da yemek.

Back
X