• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan evli bayanlar buraya.......

cocugum yok ama calisiyorum ve ev islerine yetismekte gercekten güclük cekiyorum.
cogu is haftasonuna kaliyor, haftasonum temizlikle geciyor. dinlenmeden tekrar yeni haftaya basliyorum...
hafta ici bazen evime annemi babami cagirmaya bile cekniyorum, pat diye misafir gelir diye ödüm kopuyor.
sirf bu yüzden geri cevirdigim akrabalarim oldu baska bahanelerle :1: evim daginik diyemem ki:9:
evim hep piril piril mis gibi olsun istiyorum ama bunu henüz düzene sokamadim.
bugun temizlesem yarin yine illa biseyler gözüme batiyor. su an hastanede yatiyorum, evim 1 aydir temizlenmedi
cünkü esim yalniz evde, planlar yapiyorum eve gidince nerden baslasam diye
son zamanlarda hep hasta oldugum icin hep ihmal ettim, cok yük oluyor üzerime

öncelikle çok geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda sağlığına ve evine kavuşursun. dağınıklık temizlik dert değil er geç hallolur. Sağlığın yerinde olsunda...

temizlikle ilgili püf noktam yok ama ben de yemek işini hızlandırmak için birkaç şey yapıyorum. bizde yemekler hep etli yada kıymalı pişer bu nedenle ben de eti kıymayı çokça alıp soğan, biber, salça, domates vs. ile kavurup yemek harcı hazırlıyorum sonra onları porsiyonlayıp buzluğa atıyorum. yemek yapacağım zaman da içine istediğim sebzeyi doğrayıp suyunu tuzunu koyuyorum 5dk.da yemek ocağa konmuş oluyor. akşam sofraya oturduğumuzda ertesi günün yemeğini de ocağa koyuyorum böylece yemek bitip bulaşık yıkanana kadar ertesi günün yemeği hazır oluyor. en son ocağı da silip çıkıyorum mutfaktan. bir de yemeklerime bir iki diş sarımsak atarım genelde ama her defasında ayıklamak zor geliyor metro marketlerde ayıklanmış sarımsak satıyorlar hem de kabuklusundan bile ucuza onlardan alıp buzluğa atıyorum yemek pişirirken hop atıyorum içine bir iki diş.
bir de madem bebek bekleyen arkadaşımız var ona da bir ipucu bebeğime yaptığım çorbalar için yine eti çokça alıp haşlıyorum plastik bardaklara suyuyla birlikte paylaştırıp donduruyorum. kendimize yemek yaparken bir avuç sebzeye bir bardak eti ve istediğim başka malzemeleri (bulgur, mercimek vs.) ekleyip kızın çorbasını da pişiriveriyorum.

ben çok beğendim bu fikri hafta sonu bi kaç saatimi alır hafta içi bir sürü vakitten kazanırım bende yapıcam en kısa zamanda... teşekkürler

Geçmiş olsun buarada.. canım inan ben bu yazıları okuduktan sonra dağınıklığa fazla takmamayı ogrendım. demekki çalışan bayanlar hep aynıymış ben bı tek kendım zannedıyordum... senin odanın halını dusunemıyorum demicem cunku herhafta aynı manzarayı bende goruyorum.. ve suan ev tadılatta heryer karısık şu tadılat bı bıtsınn. iyi bi temizlik yapıyım dıyorum ama nekadar devam eder bılmem. temizliyorum.. sonra hooop arkamdan yıne dağılmış nasıl oluyor anlamıyorum...

tsk ederim... aslinda takmamak lazim bu kadar ama bizim türk kültüründe var bu titizlik.
evimiz daginikken misafir alirsak kadinligimizdan birsey eksilecek sanki :ssz:

geçmiş olsun canım,neyin var?
maddi olarak müsaitsen haftada yarım gün birini al.hafta sonu detay isteyen işleri yaparsın sadece,ya da yemek.

bende düsündüm onu aslinda, ama sonra annemlere 2 odali ev icin temizlikci tuttum dersem utanirim diye vazgectim

öncelikle çok geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda sağlığına ve evine kavuşursun. dağınıklık temizlik dert değil er geç hallolur. Sağlığın yerinde olsunda...

tsk ederim serapcim, haklisin aslinda en önemli olan sey saglik ama insan ister istemez kafasina takiyor.

merhaba 3 senelik evliyim çalışıyorum henüz çocuğum yok.ev işlerini yemek ütü falan hepsini yetiştiriyorum işimde olduğu gibi evimde programlı çalışmayı seviyorum çamaşırları hafta içinden yıkarım sabah işe gelmeden asar akşama kadar kurumuş oluyorlar
akşamda yatmadan dağınıklık varsa toplarım yapamamışsam sabah çıkmadan toplarım ütümüde dizi izlerken yapıyorum sıkılmıyorum böylece cumarteside temizlik günüm sabah kalkar ortalığı toplar temizliğe başlarım
ev işini ertelememek bugün yaparım yarın yaparım olunca işin işinden çıkamamazsınız

bende 6 ay oldu evleneli bazen bende zorlanıyorum ama kendimce taktiklerim var lavabo ve wc ye girdiğimde aklıma yıkarım yemeğimi 1 gece önceden yapıyorum 2 günlük yapıyorum:1::1: 2 gün idare ediyor bizi nohut ve fasülyeyi kiloluk haşlayıp süzüyor sonra 4 veya 5 e bölüp buzdolabı poşetinde difirizde saklıyorum kıyma tavuk gibi et ürünlerini yiyebileceğimiz kadar poşetleyip saklıyorum sarımısağı 1 defada soyup soyup cam kavanozda zeytinyağıyla muhafaza ediyorum çok rahat oluyor.Soğan ihtiyacımı 2 soğanı birden küp küp doğrayıp onuda kavanozda buzdolabında saklıyorum ihtiyacım kadarını kulanıyorum. hafta sonu cumartesi öğlene kadar temizliğimi bitiriyorum 3 haftada bir daha derin temizlik yapıyorum.ütüyü tv izlerken yapıyorum Yediğimiz içtiğimz tabak ve bardakları hiç bekletmem direk makinaya hoop eşim pasaklı olmasa daha kolay olacak ama eşim pasaklı:ssz:

kızlar benden perişanı yoktur heralde bu aralar. çalışıyorum, 8 haftalık hamileyim, mutfak kokuyo gibi giremiyorum midem bulanıyo eşim yapıyo yemekleri mecburen ama temizlik yapamıyo pek. ailelerimizle aramızda kilometreler var yardıma gelemiyolar kolay kolay. tuttum bi de grip oldum ilaç da içemiyorum bebişe zarar vermesin diye yatak döşek yatıyorum 3-4 gündür. ev aldı başını gidiyo. dün akşam bi de misafir geldi habersiz -hemde şehir dışından- düşünün yani elde mendil üstte pijama battaniye (mide bulantısı kusma da cabası) ooofff offfff rezillik valla :43::43: şu herşeyden midem bulanmasa hallederim de giremiyorum mutfağa hiç bulaşık makinesinden çıkan temiz bardak bile kokuyo ya olamaz böyle bişey

kızlar benden perişanı yoktur heralde bu aralar. çalışıyorum, 8 haftalık hamileyim, mutfak kokuyo gibi giremiyorum midem bulanıyo eşim yapıyo yemekleri mecburen ama temizlik yapamıyo pek. ailelerimizle aramızda kilometreler var yardıma gelemiyolar kolay kolay. tuttum bi de grip oldum ilaç da içemiyorum bebişe zarar vermesin diye yatak döşek yatıyorum 3-4 gündür. ev aldı başını gidiyo. dün akşam bi de misafir geldi habersiz -hemde şehir dışından- düşünün yani elde mendil üstte pijama battaniye (mide bulantısı kusma da cabası) ooofff offfff rezillik valla :43::43: şu herşeyden midem bulanmasa hallederim de giremiyorum mutfağa hiç bulaşık makinesinden çıkan temiz bardak bile kokuyo ya olamaz böyle bişey

Ahh ah o bulantilari iyi bilirim 2 gebeligimde de yasadim.bende ikinci gebeligimde cok fena usutmustum.dogum doktoruna sorup onun onerdigi ilaclari alman gerekiyor yoksa daha kotu hasta olursun ve daha agir ilac kullanmak zorunda kalirsin.su anda mide bulantindan dolayi yenek yiyemedigin icin bunyen zayif durumda ve topalanman daha zor canim.

Ahh ah o bulantilari iyi bilirim 2 gebeligimde de yasadim.bende ikinci gebeligimde cok fena usutmustum.dogum doktoruna sorup onun onerdigi ilaclari alman gerekiyor yoksa daha kotu hasta olursun ve daha agir ilac kullanmak zorunda kalirsin.su anda mide bulantindan dolayi yenek yiyemedigin icin bunyen zayif durumda ve topalanman daha zor canim.

2 yıllık evliyim 13 aylık kızım var .bebek yokken hafatda 1 temizlik yetiyordu ama bebek olunca devamlı temizolmak şar. bebek olunca zorlanmaya başladım. bide evim biraz geniz 4 + 1 baya baya zorlanıyorum evi süpürene kadar belim catlıyor.eve yardımcı düşünüyorum ama onlar da pek temiz olmuyor.

bende 9 aylık evliyim olabildiğince düzenli olmaya çalışıyorum bnmde evim 145 m2 h.sonları cmt günümü tamamen evime adıyorum genelde temizlik ütü vs temizliği eşimle birlikte yapıyoruz eşim evi sürüp halıları kaldırıyo bende siliyorum toparlıyorum eşim yerleştirio arkamdan genelde 2 saatimi falan alıyor. Eşimde sağolsun çok düzenlidir her akşam oturma odamı toparlarım mutfağımı yemek yapsam dahi toparlar öle yatarım bi dağınık olursa yatak odam dağınık oluo oda bi misafir gelince kapısını kapatıyorum. cmt günleri bütün çamaşırlarımı yıkar akşamına tv karşısında ütü yaparım h.içine temizlik bırakmam bebek henüz yok olunca nasıl olur bilemiyorum şimdilik böyle devam ediyoruz çok şükür :)

ben de çalışan ve 1 çocuklu bir bayan olarak tamamen bir düzen oluşturamadım.oda oda yapsam denedim,olmuyor çünkü evde bir bütünlük sağlanmıyor. hepsini birden yapsam olmuyor,canımçıkıyor,yardımcı bayan alsam ki aldım olmuyor içime sinmiyor. haftasonu yapsam eşim evdeyken ve de kendisini yardımcı olmadığından o oturup ben çalıştığımdan sinir oluyorum ,ve de haftasonunu temizliğe ayırmak istemiyorum gezmek dolaşmak sosyalleşmek varken.hafta içi de işten gelince zamanım oluyor kızım da okulda oluyor ammavelakin bu seferde ben yorgun oluyorum ya da erken kaktığım için uykusuz oluyorum. işte böyle bende dağınık çalışıyorum o yüzden. kafama göre ütü,çamaşır,temizlik,cam, toz,perde,yemek yapıyorum..kaç defa şu gün ütü ,şu gün çamaşır günü gibi planladım ama 2 3 derken bi bakmışım uymamaya başlamışım. plansızım şu sıralar..keşke bi düzen kurabilsem..ama bazı oturmuş alışkanlıklarım vardır. örneğin 1-evde herşeyin bi yeri vardır ve o şey oradadır. 2-çamaşır geceden yıkanır sabahtan asılır.işe gidilir 3-ortalık toplanmadan yatılmaz
4-ütü biriktirilmeden yapılır, çamaşırlar yerlerine kaldırılır.5-yemek azar azar yapılır,sebze meyve alışverişi gıdım gıdım yada günlük yapılır.mesela bugün ne yapacaksam malzemeyi ogün yada dünden alırım.(çünkü bizde yemek fazla yenmez,yapılmaz,o yüzden kalıp ziyan olmasın diye ki bazen 3 gün bitmeyen yemeğim oluyor!yada buzdolabında haftalık alınan sebzeler bozulmasın diye.)yazdan da bazı hazırlıklarım olur derin dondurucuya koyarım zaman zaman kullanırım. domates biber karışımları,bezelye,haşlanmış nohut fasülye gibi herkesin klasik yaptığı şeyler.

çalışan kadınların çoğunun ortak dedi sanırım çocuk olsun olmasın cumartesi temzilk günü.hafta sonum kayboluyo ben de aynı durumdayım.cumartesi temzlik yapıom eşimde yardım edio sağolsun ben süpürüyorum o silio çamaşırlar yıkanınca asıyor alaturka tuvaleti sadece o kullanıyor haftada 2 defa çamaşır suyu cif tertemiz yapıor.ben de bazı yemeklerin ön hazırlıklarını dondurucuya atıyrm dolmalık biberi çok alıp iç malzemesi ile hazırlayıp derin dondurucuya atarım haşlanmış mercimek falan bulundururum sürekli çorba yapmak 5 dk oluyor böylelikle.ütüyü çamasırları toplarken yaparım biriktrmem.hafta içi bi akşam yarım saat ayırıp bi kez evi süpürüp toz alırım zira evim hem çok toz oluyor hem de günes aldığı için toz cok belli oluyor.buna çözüm bulan varsa Allah aşkına söylesin evi benim gibi cok güneş alan varsa toza nasıl çözüm bulunur

Bizde çocuk henüz olmadığı halde isyanlardayım bide çocuk olduğunda düşünemiyorum, Ben cumartesi günleride çalışıyorum ve sadece pazar yetmiyor gerçekten çok zor bekarken çok rahattım ama evlilikte çok büyük sorumluluklar var ev işleri bitmiyor ütü yemek çok vakit alıyor duş almaya gir yada eşin girsin arkadan temizleme işlemleri offfff çekilir değil gerçekten, bende 2,5 senelik evliyim ilk yıl çok kasıyordum herşey özenerek ama artık öyle değil gamsız olmak zorundayım yoksa hastalanacam.
Eşim tüm evi vileda yapıp süpürür sağolsun onun dışındaki herşey bana bakıyor :2:
ama yinede insanın kendi düzeni ve çok sevdiği eşi ile yaşadığı bi evi olması çokkkkkkkkk güzelllll

önümüzdeki yani martın son haftası taşınıcam kendi evime allah nasip ederse kiradan kurtuluyorum ama şuan ki evim 3+1 çok fazla eşya ve ıvır zıvır var birde kızım var 4 yaşında nasıl toplanıcam nasıl yerleşicem asıl sorunda bu bilemiyorum çünkü aldığımız ev hem 2+1 hem amerikan mutfak salonla mutfak iç içe bir yandanda çalışırken mutfağı herzaman toplu ve temiz nasıl tutucam fikri olan varmı?

merhaba,

iyi akşamlar arkadaşlar bu konuda bende cok dertlıyım yenı evlıyım + calısıyorum gercekten cok zor oluyor yetısmek cocuk olunca dusunmek bıle ıstemıyorm yapıcamı :(

funda gercekten konuyu cok guzel ifade etmıssın :) ben snden daha az bı suredır evlıyım sımdıkten takmamaya gamsız olmaya basladım valla insana gına gelıyo :(bı pazar gunum var oda temızlık sosyal hayat sıfır zaten napıcaz bılmıyorum

evin işi temizliği yemeği yetmezmiş gibi birde kayınvaldemin haftada bir gitmemden dert yakınıyor hiç kimse anlamıyor beni yaa:43:

önümüzdeki yani martın son haftası taşınıcam kendi evime allah nasip ederse kiradan kurtuluyorum ama şuan ki evim 3+1 çok fazla eşya ve ıvır zıvır var birde kızım var 4 yaşında nasıl toplanıcam nasıl yerleşicem asıl sorunda bu bilemiyorum çünkü aldığımız ev hem 2+1 hem amerikan mutfak salonla mutfak iç içe bir yandanda çalışırken mutfağı herzaman toplu ve temiz nasıl tutucam fikri olan varmı?

Öncelikle hayırlı olsun hep güzel günler görün inşallah kendi evinizde.
Benim evimde 3+1 2 kişiyiz ama öyle alıştımki büyük knuşmiyim ama eşime hep diyorum bişey olurda evimizden olursak daha küçük evde oturamam zamanla çünkü insana burası bile küçük geliyo.
Bence o eve geçerken bazı şeyleri gözden çıkar fazlalıkları götürme yoksa eziyet olur senin için, temizlikte dert olur hep dağınık herşey üstüste görünür.
Mutfak arkadaşımında öyle var ve gayet memnun daha pratik oluyor ortada masa var hemen hazırlayıp yeniliyo sora hemen makineye ordan taşır taşımaz dağınıklık çok yok sorun etme bence olumlu taraflarıda var.
koku yönünden bende diyordu msorun olmuyormu aspiratöt çekişi iyi iise hiç sorun olmaz onlar gayet memnunlar.

funda gercekten konuyu cok guzel ifade etmıssın :) ben snden daha az bı suredır evlıyım sımdıkten takmamaya gamsız olmaya basladım valla insana gına gelıyo :(bı pazar gunum var oda temızlık sosyal hayat sıfır zaten napıcaz bılmıyorum

:))) en kötüsüde cumartesi çalışmak sanırım cumartesilerim tatil olsa herşey daha kolay olur o gün temizlik filan tüm iş hallolur dışardaki işlerde pazarda ya pinekleriz kocamızla yada dışarı çıkarız değilmi. off hakaten çok zor yaa sırf bu işler yüzünden cumartesi gününden nefffreeeeettt ediyorummmm.

Öncelikle hayırlı olsun hep güzel günler görün inşallah kendi evinizde.
Benim evimde 3+1 2 kişiyiz ama öyle alıştımki büyük knuşmiyim ama eşime hep diyorum bişey olurda evimizden olursak daha küçük evde oturamam zamanla çünkü insana burası bile küçük geliyo.
Bence o eve geçerken bazı şeyleri gözden çıkar fazlalıkları götürme yoksa eziyet olur senin için, temizlikte dert olur hep dağınık herşey üstüste görünür.
Mutfak arkadaşımında öyle var ve gayet memnun daha pratik oluyor ortada masa var hemen hazırlayıp yeniliyo sora hemen makineye ordan taşır taşımaz dağınıklık çok yok sorun etme bence olumlu taraflarıda var.
koku yönünden bende diyordu msorun olmuyormu aspiratöt çekişi iyi iise hiç sorun olmaz onlar gayet memnunlar.

evet dediğin gibi birçok şeyden vazgeçmem gerekecek tabi bunu seçimi bide bana kalsa eşim yani maşşallah benden daha önde bu konuda elinde metre heryeri herşeyi ölçüyo şu buraya o şuraya sığardı sığmazdı aslında isteğim sadece köşe takımı ve tv ünitesi başakada bişi istemiyorum ama kıyamıyorumda şimdiki koltuk takımlarıma satsam para etmez yüzünü değiştirim diyorum git yenisini al daha iyi masraflı baya yani o gün gelince netleşecek bi çok şey

Back
X