• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan evli bayanlar buraya.......

funda gercekten konuyu cok guzel ifade etmıssın :) ben snden daha az bı suredır evlıyım sımdıkten takmamaya gamsız olmaya basladım valla insana gına gelıyo :(bı pazar gunum var oda temızlık sosyal hayat sıfır zaten napıcaz bılmıyorum

evlilikten korkttum oysa şurda 7 ay kalmıştı:(

evli ve çalışan kadının sosyal hayatının oması için ya iş saatlerinin kısa tatil günlerinin fazla olması gerekir yada evde yardımıcısının olması gerekir eşi anne veya ücretli yardımcı bunlardan hiçbiri yok bende o zaman ne oluyor ev yemek iş derken sosyal hayat sıfır:50:
yada bazıları gibi takmıcan gamsız olucaksın ev temizliği dururken çıkıp gezeceksin :50::50: asla yapamam

Hiç korkmayınnnn okadarda değil :)))
Evlilik çok güzel heleki eşinizi seviyor beraber güzel vakit geçiriyorsanız.
Kesinlikle çalışma şartları konusuna katılıyorum ben hep diyorum ctesi tatilim olsa
değmeyin keyfime hiçbir sıkıntım olmaz ozaman
yardımcı olma durumu çok karışık yani işteyken evinde biri var güvenmek çok zor
ben bikaç kez temizlikçi aldım ama başında değilim bırakıp işe geldim
bu hiç iyi bişey değil yapamam yani artık bazı şeylerden dolayı
en güzeli akşamları ufak ufak yapmak h.sonuda çok telef olmamak

Bende çalışan bir anneyim 18 aylık bir oğlum var. Akşamları 18:30 da eve geliyorum akşam yemeği 19:30 u buluyor. sonra bebişi yatır 21:30 dan önce oturamıyorum zaten. evde dört dönüyorum. Çoğu zamanda yetişemediğimi düşünüyorum. İsityorum ki her şey düzenli ve yerinde olsun temiz olsun. ama ancak haftada bir sil süpür yapabiliyorum. banyodu balkonud derken canım cıkıyor. bu temizlik ancak haftada 1 oluyor ne yazıkkı . Camları ve halıları silmek cok zor benim için vakit olmuyor. 1 pazar günüm var onuda oğlum ve eşimle eş dost ile geçirmek için kullanıyorum.. Çalışınca illaki birşeyler eksik kalıyor ne yazıkki. Çalışmasakda maddi açıdan eksiklik oluyor. O yüzden bu şekilde ve tempoda koşturmaya devam..

bende haftada 1 gün cumartesi günü temizlik yapabiliyorum.oda cam kapı pencere fln değil genel temizlik.daha önce 2 ayda bir temizlikçi çağırdım camlar ve halılar silinsin diye kadın 3-4 kere geldi.başında durdum hep öyle oluncada 1 günüm gidiyo.arkadaşım 15 günde bir alıyo temizlikçi ne başında duruyosun bırak o yapar eve gelincede evin tertemiz olur dedi.hazır 3-4 defa aldım evede alıştı artık bırakayım dedim.o günde tesadüf bu ya eve erken döndüm saat 4 de evdeydim temizlikçi yok.tahminen ben evde yokum diye hızlı hızlı yaptı çekti gitti.ben 4 te eve geldim allah bilir o saat kaçta evden çıktı.sinirim bozuldu. o son oldu.yaklaşık 6 aydır temizlikçi falanda çağırmıyorum.olduğu kadar artık.zaten çağırsam bile bidaha evde yalnız bırakmam.

bende haftada 1 gün cumartesi günü temizlik yapabiliyorum.oda cam kapı pencere fln değil genel temizlik.daha önce 2 ayda bir temizlikçi çağırdım camlar ve halılar silinsin diye kadın 3-4 kere geldi.başında durdum hep öyle oluncada 1 günüm gidiyo.arkadaşım 15 günde bir alıyo temizlikçi ne başında duruyosun bırak o yapar eve gelincede evin tertemiz olur dedi.hazır 3-4 defa aldım evede alıştı artık bırakayım dedim.o günde tesadüf bu ya eve erken döndüm saat 4 de evdeydim temizlikçi yok.tahminen ben evde yokum diye hızlı hızlı yaptı çekti gitti.ben 4 te eve geldim allah bilir o saat kaçta evden çıktı.sinirim bozuldu. o son oldu.yaklaşık 6 aydır temizlikçi falanda çağırmıyorum.olduğu kadar artık.zaten çağırsam bile bidaha evde yalnız bırakmam.

Bence yine kıymetini bil işinin ctesi yok ben olsam hiç söylenmem valla ctesi mis gibi yaaprım evimi pazar bize kalır :(((
Bebek düşünüyoruz inşallah olurda bi süre çalışmam zaten sora kesinlikle ctesi tatil iş bakacağım.

günlük temizlikçi olayından bende dertliyim benim bakıcı işte yapıyor baştan öyle anlaştık ama yok ya sadece zaman geçsin belli işleri kapı cam siler dbide evi süpürür özensiz siler kadın yapınca 1 saatte iş bitiyo ben se sabah bir başlıyorum akşam 4 gibi anca dün biyere ev gezmasine gittim evlerinde kadın var aylık 1000tl veriyorlar açıkçası bence hiç deymez bir evin kadını kendi yapmazsa işini başkası yapmıyor malesef komşunun kedisi senin farenini tutmaz misali kimse kimsenin işini kendi gibi yapmaz ben daha duymadım aaaaaaaaa benim temizlikçimm çok iyidir diyeni

günlük temizlikçi olayından bende dertliyim benim bakıcı işte yapıyor baştan öyle anlaştık ama yok ya sadece zaman geçsin belli işleri kapı cam siler dbide evi süpürür özensiz siler kadın yapınca 1 saatte iş bitiyo ben se sabah bir başlıyorum akşam 4 gibi anca dün biyere ev gezmasine gittim evlerinde kadın var aylık 1000tl veriyorlar açıkçası bence hiç deymez bir evin kadını kendi yapmazsa işini başkası yapmıyor malesef komşunun kedisi senin farenini tutmaz misali kimse kimsenin işini kendi gibi yapmaz ben daha duymadım aaaaaaaaa benim temizlikçimm çok iyidir diyeni

aynen öyle hem parandan oluyorsun hemde içine sinmiyor bide 1000 tl neymiş yaa yazık günah
asgari ücretle insanlar ne ağır işler yapıyor bi ay canları çıkıyor yine 700 küsür :(
bende haftanın 6 günü çalışmama rağmen kadın olayını bıraktım çünkü anahtar bırakıp gidiyordum akşam gelip bakıyorum çok rahat davranıyolar
misal bi defasında ( benim eşim litrelik kolalar getirir misafir için bide kutu kolalar işi gıda çünkü toptan getiriyor. )
2,5 litre kolayı açmış bir bardak kola içicek diye sora noldu çöpe gitti. kalabalık olunca açarız biz, kutu kolalar var halbuki ondan açıp içsene.
bir perdem vardı bunu makinaya atarmısın dedim camı silince takarsın.
bi geldim daha yeni aldığım yumoş büyük boy çöpte :( daha neler neler var
kendi işleri değil diye umursamaz davranıyolar yani bana ölesi denk geldi. belki daha dikkatli olanlarda vardır bilemiyorum.
birde yatak odamdaki çekmecede her ne kadar ço kdüzenli olmasada ilk çekmecede özel şeyler koyarız ben karıştırıldığını çok iyi anlamıştım. ne kadar ayıp ama değilmi yaaa insan size güvenip anahtar bırakıyor el mahkum işe gidiyor.

benim evimde tadilalat vardı şukur bıttı. ama temizliği bana kaldı.. off bıtmıyor deli olucam.. şimdi yardımcı alsaydın yaaa diyenlerinizi duyar gibiyim. yardımcı alsamda yıne bana bakıcak hersey.. mutfak dolapları yenılendı.. yardımcı neyi nereye koyacagını bılmıcek.. yukluk yapıldı yenıden yardımcıya hangı bırını tarıf edıyım yada o yaptıktan sonra ben tekrar yer mı değiştiricektim.. ki ben bunu istemedim.. yavaş yavaş kendim yaparım dedim. saolsun eşimle beraber yapıyoruz ama hem çalış hemde ev çok zor....koltukllarıda sıleceğim bugun bana yardımcı olucak varmı? ne iyi temizler. koltuklarım koyu renk ama acıcı kullanamam.. çok toz oldular.. ne ile silmemi önerirsiniz hanımlar...

Merhabalar:)okudukça rahatladım ya yalnız değilmişim acaba benım mi elim çok ağır ben mı becereıksızım diyorum bazen..bende öğretmenım yarım gün çalışıyorum 14 aylık bir oğlum var...eve geldiğim gibi onu uyutuyorum uyku saati oluyor ...yorgun düşüp onunla sızdığım çok oluyor..zaten uyurken iş yapamıyorum uyanıyo sese hemen sadece ortalığı topluyorum..onla uyumazsam ocağa yemek koyuyorum..uyanınca onu doyuruyorum oyalıyorum vs..akşam yemeği ...sonra mutfak topla ....çamaşır at makıneye ser....banyo tuvalet 2 gunde bir çamaşır suyu ile yıka...arada tabı paçamdan asla ayrılmayan oğluşu doyur oyala vs..baba ile pek durmuyor emdiği için....bu benım elimi kolumu bağlıyor olsun onunla vakıt geçirmeyede bayılıyorummm:)))neyse o uyuyunca akşam 10 gibi çekmece vs düzeltirim genelde dolap içi şu bu dağınık bırakmam....temizlik işine gelince haftada ıkı gun kayınvalıdem bakıyor oğluma sağolsun hemen gitmez evine benı bekler bıraz evımı süpüprürüm silerım öyle gider..o yapamıyor çunku oğluşum çok hareketli evde tekken iş yapılmıyor onunla..:))üütü çok yapmam ben öyle her şeyi üütülemeye yetişemıyorum gerekenı ütülerim...sererken katlarken düzgün yaparım ....ayda bır kadın alıp cam koltuk sildiririm ..halılarımı sık yıkamaya veririmm..mumnuk deyil onlara yetişemıyorum..mutfak dolaplarımı bazı geceler domestoslu su ile silerim mutlaka her hafta...öyleeee

Merhaba hanımlar, ben İzmitte oturuyorum. Çalıştığım için evime aylık olarak temizlikçi bayan alıyorum. Fakat çok memnun değilim. Değiştirmeyi düşünüyorum. İzmitte oturan arkadaşlardan ricam çevrenizde bildiğiniz yada sizlerin aldığı güvenilir, işinde iyi temizlikçi bayan tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

konu hoşuma gittii.4 yılık evliyim cocuk yok ama calışıyorum......bazennn çokk zor oluyoo.ama bana göre ev hanimlarindan dahaa düzenli oluyoruz bana göree.....cünküü ertelemee zamanımız olmuyo...bian önce yapıp kurtuluyoruz.sanslıyım haftasonlarii calışmıyoru.....eve gidince iş yapmam...cumartesiii temizlgimii herbişeyimii bitiririmm.....pazarda kendidmee ve esime zaman ayırıyorum....yemek işii cogu zamann dısardaa.....ama evde yaptıgımda fazlaa vaktimi almıyoo 2 kişil olunca....hepimize allah gücc kuvvet versin

kesinlikle çok zor oluyor hem çalışmak hem ev hem de çocuk. benim 5 yaşında kızım var çok dağınık hiç bir şeyini toplamaz. eşim sağolsun yardımcı değildir ama dağıtmazda. çalışma konusunda ben sizden daha şanslıyım. kendi işyerimde çalışıyorum. o yüzden yoğun olmayan günlerde gitmiyorum bazen. kızımda ana okulunda oluyor işlerimi kolay toparlıyorum. ama yemek konusu hep muamma. illa yemeksiz kalıyoruz. evde çocuk olunca da yemeksiz kalmak faciaya yol açıyor maalesef. bişekilde hallaediyorum. ama çoğu arkadaşında dediği gibi planlı programlı olmak en başta geliyor. geriye atmamak o anda işi yapmak en kolayı oluyor. ve benim de en büyük zorum misafir. mutlaka ama mutlaka her hafta sonu misafir oluyor ya da gidiyorum.

unutmadan sormak istedim. banyoda ki özellikle duşakabin de oluşan sararmış kireç gibi olan kirleri nasıl temizliyorsunuz?

kesinlikle çok zor oluyor hem çalışmak hem ev hem de çocuk. benim 5 yaşında kızım var çok dağınık hiç bir şeyini toplamaz. eşim sağolsun yardımcı değildir ama dağıtmazda. çalışma konusunda ben sizden daha şanslıyım. kendi işyerimde çalışıyorum. o yüzden yoğun olmayan günlerde gitmiyorum bazen. kızımda ana okulunda oluyor işlerimi kolay toparlıyorum. ama yemek konusu hep muamma. illa yemeksiz kalıyoruz. evde çocuk olunca da yemeksiz kalmak faciaya yol açıyor maalesef. bişekilde hallaediyorum. ama çoğu arkadaşında dediği gibi planlı programlı olmak en başta geliyor. geriye atmamak o anda işi yapmak en kolayı oluyor. ve benim de en büyük zorum misafir. mutlaka ama mutlaka her hafta sonu misafir oluyor ya da gidiyorum.

evett kendiii işinn olmasiii gerçektenn iyiyimişş....helede senin bebişş var allah bagışlasin....ben misafirleriii cuma ve cumartesii alıyorumm...herkes ögrendii hafta içii gelmeye kimse teşebbüss etmiyoo :)

unutmadan sormak istedim. banyoda ki özellikle duşakabin de oluşan sararmış kireç gibi olan kirleri nasıl temizliyorsunuz?

asprin vee camasır suyunuu karıstırıyorumm döküppbekletiyorumm sonradaa bulasıkk süngerinini yüzeyiyle temizliyorum

benim eşim hep yardımcı olmuştur. yoksa çıkamazdım işin içinden bi de yeni evliyim 10 ay oluyor ilk zamanların verdiği psikolojiyle bi sıkılganlık oluyordu iş yapmak istemiyordum ama eşim sağolsun destek oluyo

selam arkadaşlar,
yorumları kısımen okudum, çalışan bütün kadınlar çok yoruluyor. bende çalışıyorum ve 5 yaşında bir oğlum var ve inanın bende çok yorgunum, yoruluyorum, sürekli bir koşuşturmaca ve herşeye yetişmeye çalışma telaşı içindeyim. evlenmeden önce annem bana hiç bir iş yaptırmamıştı bunun zorluğunu evlendikten sonra çok yaşadım. koskoca evde ne yapacağımı şaşırdım kaldım. yemek bile yapmamıştım doğru dürüst. ama iş başa düşünce herşeyi zamanla yapa yapa, okuya okuya, tecrübeli arkadaşlara sora sora öğrendim. zamanla oluyor herşey rayına oturuyor ama bu süreçte çok yorucu oluyor tabii.
şimdi ise herşey programlı gibi evimde, en ufacık birşeyi atladım mı program bozuluyor sanki. o yüzden aksatmamaya çalışıyorum. aslında çocuk oluncaya kadar çalışsanda o kadar zor değil. 2 kişi bir şekilde idare ediyosun yemek,temizlik vs. ama çocuk olunca hiçbir ayrıntıyı atlamaman gerekiyor çalışan anne olarak, sorumluluğun daha da artıyor.
mesela ben ana yemeğimi hep bir gün önceden yapıyorum ki eve geldiğimde salata ve ana yemeğin yanına yapacağım diğer yemeğimi hazırlamam daha kolay olsun diye...hafta içi akşamları bütün çamaşırlarımı yıkıyorum cuma akşamı veya cumartesi ütümü bitirmiş oluyorum gibi...böyle kendimce pratik ve yöntemler buldum herkesin vardır böyle yöntemleri :)
ama şunu anladım ev işi çok nankör hep istiyor hep istiyor o yüzden ne çok boş bırakacaksın ne de çok kafayı takacaksın, yoksa o ev içinde kaybolursun, herşeyin azı karar çoğu zarar demişler, hepimizin Allah yardımcısı olsun, hem anne, hem ev işi, hemde iş kadını olmak çokkkkk ağırrr çokkk, kadın olmak zorr :)

ben hem çalışıyorum hem 3,5 yaşında kızım var hem de hamileyim:))Sanırım en vahimi benim durumum:)Bir de geçen hafta yorgan döşek yatınca temizlik filan hak getire.Doğuma yakın ii bi temizliği haketti evim artık:)

bende yeni evli sayılırım ama kendimi bu kadar dağınık bilmezdim.ilk aylar iyiydi ama hamile kaldığımdan beri allaha emanet...birde misafir oluyor pasta börek bir şeyler de yapmak lazım arada.hiç mutfağa girmek istemez mi bi kadın istemiyor canım.eşim katlayıp asmasa çamaşır yıkanmayacak evde.allahtan misafir geliyor eve(bayan) onlar gelince oturma odasındaki battaniyemi kaldırıyorum.hep yorgunum..
ve burayı okudukça korkmaya başladım ileriki hayatımdan:-(şimdide midem bulanıyor.eşime belli edemiyorum ama keşke halıları bu kadar beyz almasaydım ve neden ben her baktığım yerde sadece benim gördüğüm tozlar var..

Back
X