selam arkadaşlar,
yorumları kısımen okudum, çalışan bütün kadınlar çok yoruluyor. bende çalışıyorum ve 5 yaşında bir oğlum var ve inanın bende çok yorgunum, yoruluyorum, sürekli bir koşuşturmaca ve herşeye yetişmeye çalışma telaşı içindeyim. evlenmeden önce annem bana hiç bir iş yaptırmamıştı bunun zorluğunu evlendikten sonra çok yaşadım. koskoca evde ne yapacağımı şaşırdım kaldım. yemek bile yapmamıştım doğru dürüst. ama iş başa düşünce herşeyi zamanla yapa yapa, okuya okuya, tecrübeli arkadaşlara sora sora öğrendim. zamanla oluyor herşey rayına oturuyor ama bu süreçte çok yorucu oluyor tabii.
şimdi ise herşey programlı gibi evimde, en ufacık birşeyi atladım mı program bozuluyor sanki. o yüzden aksatmamaya çalışıyorum. aslında çocuk oluncaya kadar çalışsanda o kadar zor değil. 2 kişi bir şekilde idare ediyosun yemek,temizlik vs. ama çocuk olunca hiçbir ayrıntıyı atlamaman gerekiyor çalışan anne olarak, sorumluluğun daha da artıyor.
mesela ben ana yemeğimi hep bir gün önceden yapıyorum ki eve geldiğimde salata ve ana yemeğin yanına yapacağım diğer yemeğimi hazırlamam daha kolay olsun diye...hafta içi akşamları bütün çamaşırlarımı yıkıyorum cuma akşamı veya cumartesi ütümü bitirmiş oluyorum gibi...böyle kendimce pratik ve yöntemler buldum herkesin vardır böyle yöntemleri :)
ama şunu anladım ev işi çok nankör hep istiyor hep istiyor o yüzden ne çok boş bırakacaksın ne de çok kafayı takacaksın, yoksa o ev içinde kaybolursun, herşeyin azı karar çoğu zarar demişler, hepimizin Allah yardımcısı olsun, hem anne, hem ev işi, hemde iş kadını olmak çokkkkk ağırrr çokkk, kadın olmak zorr :)