Çalışan&Evli bayanlar nasıl yetişiyorsunuz herşeye :)

tabii ki yetişemiyorum herşeye

eşimle ortak yapıyoruz her işi sonuçta ikimizde çalışıyoruz mecburen evdeki işleri de birlikte yapıyoruz.ben süpürürsem o siler mesela ya da o gün temizlik yapacaksam eşim yemeği yapar.ütü işi ondan sorulur evde ben karışmam çünkü karıştırmaz benimde işime geliyor bu tabii :) iki çocuğumuz var üçüncüsü de iki ay sonra doğacak İnşallah artık ne kadar yetiştirebilirsek o kadar yapıyoruz.

ayrıca temizlik için arada bir yardımcı alıyorum dip köşe genel temizlik yaptırıyorum haftalık temizlik için gerek duymuyorum.yani çalışan kadınsan hele bir de çocuğun varsa eşin de yardımcı olmak zorunda başka yolu yok.

bide yeni evlisiniz sanırım. haftasonu temizlik mi yapılacak eşinize
- hadi hayatım sen süpür bende arkandan paspas çekeyim de ve asla !! eşinin yaptığı işi beğenmemezlik etme. hatta ara ara gaz ver. sen benden bile iyi yapıyorsun bu işi, bir de bilmiyorum diyorsun de.....
3 - 5 zaman kötü yapar ama yapa yapa öğrenir. eğer ki beğenmezsen yapacağı varsa da yapmaz )
daha çocuğunuzda yok anladığım kadarıyla, yani sofrayıda birlikte hazırlayın hatta yemeğide birlikte yapın ki bilmiyorsa bile yavaştan öğrensin. bunun hastalığı var çocuğu var daha.... zamanı geldiğinde bir çorba yapabilecek kadar öğrensin hatta bir bakmışsın önce salata sonra et yemekleri derken orta yaşlara doğru yemekleri eşin yapmaya başlamış

maşallah diyorumm Allah yardımcın olsun canım, çocukların ve eşinle hep mutlu ol inşallah, boşver önemli olan mutluluk değilmi çocuk olsa pek tınlamam, önce çocuğum olur sanırım

çok doğru söylüyorsun, eşime biraz gaz vermem gerekiyor, biz hafta sonları evde olmuyoruz, olsak bişeyler yapılabilir, akşam iş yorgunluğuyla neler yapılabilir bi düşünücem

yetişmiyor ki ,
birde mızmız bir eşin varsa tam oluyor. hem elini hiç birşeye sürmez hemde hiç birşeyden memnun kalmaz suyunu bile benden ister sağolsun ((

Her seyi siz ustlenip emir eri modunda olursaniz
tabi ki yetişmez.

Esinizin de yardim etmesi lazim.

Ben de çalışıyorum esim benim elim ayagim.
2 de cocugumuz var.
Yoksa mumkunati yok yetismez.

yetişmiyor ki ,
birde mızmız bir eşin varsa tam oluyor. hem elini hiç birşeye sürmez hemde hiç birşeyden memnun kalmaz suyunu bile benden ister sağolsun ((

hımm fenaa bende böyle davranmaya devam edersem benim eşimde öyle olacak sanırsam, deyim yerindeyse ipleri ele almak gerek

Her seyi siz ustlenip emir eri modunda olursaniz
tabi ki yetişmez.

Esinizin de yardim etmesi lazim.

Ben de çalışıyorum esim benim elim ayagim.
2 de cocugumuz var.
Yoksa mumkunati yok yetismez.

Allah bağışlasın, ediyor aslında çocuk olunca daha çok eder diye düşünüyorum (umarım)

Aaaay evli değilim ama annem evde olmadığı zamanlar ölüyorummm.İki kardeş+babam yemek,kahvaltı,etrafı topla,temizlik yap,bulaşık yıka, çamaşır at,as,topla,ütü.Derse zaman ayır,bir de evdekilerin tribini çek :)) Annem evde olmayınca hiçbir şey tam olmuyor. Bunları yaparken düşünüyorum da ya evli olsaydım diyorum? Ki çalşcam bir de evlenirsem. Stresten ölürüm heralde ALLAH kolaylık versin :18:

yetişmiyor hele bir de cocuğun var ise durum tamamen berbat bi hal alıyor

çocuğunuz olduğunda bir derdim var da konu açtığınızı hayal ettim bi an

eşim çok pimpiriktir ama elini de hiç bir işe sürmez
kızım çok hareketli bi cocuk 1,5 yaşında tam hareketli ve laf anlamama zamanı kafayı yiyorum kısacası

annemin bi lafı var bir kızı kız iken görme gelin olunca gör gelin olunca görme çocuğu olunca gör diye

yani çocuk olunca işler sarpa sarıyor biz çalışan kadınların dinlenme gibi bi lüksleri yok canımcıımm

aminnn hepimize inşallah

çocuk olunca nasıl olacak hiç bilmiyorum, iş+çocuk+ev :2:

evliyim,3 yaşında bir oğlum var ve çalışıyorum:)
öncelikle şunu öğrendim ki herşeye yetişmek,ve herşeyin "mükemmel" olması gibi bir durum sözkonusu değil asla..mutlaka birşyeler eksikl kalacak..ben bi ara bunu yaptım; evim tertemiz düzenli olsun,oğluna zaman ayıran ilgili anne olayım,yemeklerim şahane olsun,misafirler gelsin gitsin;bir de kadın olarak da çekici olayım bakımlı olayım,eşime zaman ayrıayım devamlı..
hahahhahhaa sonra baktım ben perişan olmuşum hahahha
o yüzden yapabildiğimiz kadarıyla mutlu olmayı,mutlu etmeyi öğrendim..öğrettim tabii bir de eşime..hepsinin üzerine oğlumu ve eşimi koydum,sonra evim barkım geldi..

Allah mutluluğunu daim etsin, inşallah bende öyle yapabilirim

Allah mutluluğunu daim etsin, inşallah bende öyle yapabilirim

amin arkadaşım hepimizin inşallah..
pratiklik kazanıyo insan gün geçtikçe zaten..
mesela buzlukta her zaman börek,kek bişeyler olur..içliköfte,normal etköftesi,mantı,lahmacun vs..ayrıca yazdan domates,biber koyarım çok pratik oluyor.günlük temizliği bakıcı ablamız yapıyor,oğlum okuldayken,öğlene kadar,ayda bir de ayrıntılı temizlik için kadın alıyorum..
ütüyü gece müsait olduğumda yaparım,onun haricinde eşim sabahları kendi yapıyor ütüsünü..
oğlum uyanıkken onunla vakit geçirmeye özen gösteriyorum,ya da bazı işleri beraber oyun gibi yapıyoruz..nevresim değiştirme,toz alma gibi..h.sonları gezmeyi severiz,dışarı atarız kendimizi..:)
bir süre sonra tecrübe kazandıkça düzen oturur merak etme,ama şimdiden eşini sana yardıma alıştır.en azından kendi işlerini yapabilir.

benim eşim yoğun çalıştığı için o varken yemek dışında hiç birşey yapmam. onun yanından kalkmak istemem. o yokken yapıyorum. hadi o gelmeden bitir işi diyorum 3 saatte ev mis gibi oluyor:)

Merhaba
cevap olarak 'olduğu kadar' diyebilirim
Yani her yer bal dök yala olsun diye kendimi paralamıyorum
Nasılsa dağılıyo ve eşim kadar bende yoruluyorum diyorum

Kusura bakma da 11 de yemek mi yenirmiş
Yiyen de kendi başının çaresine baksın bir zahmet
İşten gelince yemek yiyoruz, bu kadarı kafi
Bi de bulaşıkları akıtıp makineye koyarsam öpüp başına koysun herkes beni

Bende 12 senelik evliyim ve 9 yaşında bir oğlum var.Ayrıca çalışıyorumda.Yemeklerimi pazar gününden yapıyorum bizi birkaç gün idare ediyor.Hafta ortası bi akşam yine yemek yapıyorum geldi haftasonu.Haftasonuda genelde dışarda yiyoruz.Temizliğe gelince onuda haftasonu yapıyorum,ama cam,koltuk,halı silme gibi işleri 15 günde bir gelen kadın yapıyor.Geri kalan süpürüp silme,banyo,toz alma işlerini yapıyorum.Ütüyüde yetişebilirsem yapıyorum yetişemezsem kadın yapıyor.

temizlik için yardımcı geliyor 15 gunde bir ,o gelemedıgı hafta ben yapıyorum cumartesı gunlerı pazar günü eşimle bana kalıyor yemek günlük yapıyorum tüm malzemeleim buzlukta hazır doğranmış soğan ,havuc,maydonoz aklına ne gelirse,hazır kavrulmuş kıyma haşlanmış nohut fasulye aklıma gelenler bunlar şimdilik :) herşey hazır olunca ocaga koyup pişirmek kalıyor çamaşırlar bellı olmuyor yazın gün aşırı yıkanır kışın 2-3 gunde bir açarım ütüyüde astıgım camasırları toplayıp ütüleyip kaldırıyorum ütüyü biriktirmek cok yoruyo benım günlerim böyle :)

ha bu arada da yazdan agustos böceklerı gibi kışlık yiyecek atıyorum bezelye,domates konservesı,patlıcan közlemesi,taze fasulye filan :)

Çalışan kadın olunca mutlaka bir şeyler eksik oluyor, her şeyin tam olması mümkün değil

18 yılım bitti iş hayatında ve artık son iki yıldır kabullendim eksikleri, artık kendimi parçalamıyorum

Yemekleri hafta sonu yapıyorum, buzluğu dolu tutuyorum, evi toplamadan yatmıyorum, alışverişi hafta içi bir akşam yapıp hafta sonumu alış veriş için bölmüyorum, herkes kendi düzenine göre bir pratiklik kazanıyor sonunda

Ancak bazen hiç bir şey yapmıyorum, bütün Pazar yorganı tepeme çekip yattığım zamanlar olmuştur, biraz yaş alınca anlıyor insan hiç bir iş benden değerli değil, takıntılarıma hakim olmaya çalışıyorum, dinlenmem gerekiyorsa dinleniyorum

Suan calismiyorum ama ilk dort ayimda bende calisiyordum canim .
Cumartesi gunleri yarim gundu geldikten sonra illaki o ev temizlenecekti. Sonra bende saldim biraz bi arkadasimizin dedigi gibi esyalarin kolesi degiliz.
Benimde senin gibi kucuk bi odam var. Bu sefer orayi surekli kullanmaya basladim giyinmek icin vs.bu sefer sadece o odam dagilmaya basladi
Toplarken daha kolay oluyordu benim icin .
Esininde tutumu onemlo bu konuda.
Ikinizde buldugunuzu yerine koyarsaniz evin hic dagilmaz. Mutfaigini gunubirlik toplarsan , haftaicide biraz gayret gosteerip camasir isini halletsen bi supurup silmen kalir haftasonuna oda 1 saatlik is en fazla
Kafaya taktinmi dahada zor oluyor emin ol, sal gitsin yapabildigin kadar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…