eşim her akşam 11.00 gibi "acıktıııımmm" diyor :)) ben tam gaz temizlik yaparken bırakıp yemek hazırlıyorum bu kez özenle temizlediğim mutfakta batıyor.
Herkese merhaba,
Evli ve çalışan arkadaşlar, kardeşcağızlar, ablalar...
Nasıl yetiştiriyorsunuz işlerinizi? Ben eve gidince bi akşamda hepsini yapamıyorum, mutlaka bir şeyler kalıyor ertesi güne ve içim hiç rahat etmeden yatıp uyuyorum, eşim her akşam 11.00 gibi "acıktıııımmm" diyor :)) ben tam gaz temizlik yaparken bırakıp yemek hazırlıyorum bu kez özenle temizlediğim mutfakta batıyor. Birde buzdolabımda hazır yemekler olsun istiyorum ama ne yapsam bozulmaz ertesi günde ısıtabilirim bilmiyorum :26:
Çamaşır & ütü sorunsalı ayrı dert, bi gün makineye atıyorum, ertesi akşam asıyorum, sonraki akşam topla-yerleştir, ütü de artık ne lazımsa o an ütüleyip kullanıyorum, evimde kullanmadığım bi oda var ki evlere şenlik ne ararsan var, bazen gözüm görmesin diye oraya tıkıştırıyorum ne kadar doğru tartışılır, ama sonuç olarak bir baktım ki ne kadar değişmişimben elimi bişeye sürmezdim bekarken işten çıkar gider yemek yer oturur tv izler, annemin hazırladığı meyveyi yer yatar uyurdum. Şimdi de sanki elim hiçbi işe yakışmıyor, eşim acaba hakkımda ne düşünüyor gerçekten diye çok merak ediyorum, sizler ne yapıyorsunuz, nasıl yetiştiriyorsunuz işleri ? Hayranlıkla bakıyorum evli-çocuklu ve çalışan bayanlara hay maşallah yorumlarınızı bekliyorum canlar
sizleri anlayamiyorum bayanlar.
Her seye yetismeye calisacaginiza esinizden yardim istesenize! Yok o beceremez o yapamaz diye diye siz boyle beceriksiz yapiyorsunuz onlari. Sonucta iki taraf da calisiyorsa ev isleri de ortak olmali diye dusunuyorum. Eviniz full pansiyon otel degil siz de hizmetci degilsiniz.
Sizleri anlayamiyorum bayanlar.
Her seye yetismeye calisacaginiza esinizden yardim istesenize! Yok O beceremez O yapamaz diye diye siz boyle beceriksiz yapiyorsunuz onlari. Sonucta iki taraf da calisiyorsa ev isleri de ortak olmali diye dusunuyorum. Eviniz full pansiyon otel degil siz de hizmetci degilsiniz.
Merhaba,
Evli değilim ama 5-6 ay öncesine kadar üni mezunu işsiz bir kızdım ve ev işlerinden ben sorumluydum. Annem sadece yemekten sorumluydu bense evi topla süpür sil vs. Ütüyü bazen annem de yapardı - 2 kardeşim annem babam kısaca 4 çocuklu anne modundaydım - gerçekten zordu bir de herkes evde olunca toplasan da diğer odaya geçtiğinde her yer yine dağılıyordu. Şimdi çalışıyorum ve ailemden uzaktayım ama şimdi de hayat zor. İş-ev arası yürüyorum eve git yemek yap ye topla... Tamam eşim yok akşamları dinleniyorum, kafama göre takılabiliyorum ama hafta sonu da ful temizlikle zaman geçiriyorum - ama kendimi saldığımı düşündüm ve son birkaç haftadır iş sonrası eve de vakit ayırıyorum, dinlenmeye de... Gerçi evli olsam nasıl yetişirim diyorum ama şimdilik iyiyim
Program yapmak iyi olur diye düşünüyorum ama siz de hafta sonu evde değiliz diyorsunuz valla ne diyeceğimi bilemedim
Ben şu topiği takip ediyorum oradaki arkadaşların desteğiyle inanılmaz gaza geldim diyebilirim ev işi konusunda
http://www.kadinlarkulubu.com/fayda...si-dertte-olan-hanimlar-buyurun-topigime.html
son sayfaya gelin iyi kötü takip edin vakit buldukça yazın - arkadaşlarımız da size pratik bilgiler mutlaka verirler özellikle evli olanlar
Eğer imkanınız varsa, ütüleri parça başı ütü yapanlara verin - bir kısmını verseniz bile size inanılmaz katkısı olur. Temizlik konusunda da eşinizi bence uyarmanız lazım erkekler çalışınca eve gelip uzanmayı kendilerine hak görüyorlar adı tüm gün çalıştım oluyor kadınlara gelince çay getir yemek hazırla oluyor. Madem hayat müşterek, kadın çalışarak erkeğin yükünü hafifletiyorsa erkek de ev işlerinde yardımcı olarak pekala kadının yükünü hafifletmeye yardımcı olabilir
Herkese merhaba,
Evli ve çalışan arkadaşlar, kardeşcağızlar, ablalar...
Nasıl yetiştiriyorsunuz işlerinizi? Ben eve gidince bi akşamda hepsini yapamıyorum, mutlaka bir şeyler kalıyor ertesi güne ve içim hiç rahat etmeden yatıp uyuyorum, eşim her akşam 11.00 gibi "acıktıııımmm" diyor :)) ben tam gaz temizlik yaparken bırakıp yemek hazırlıyorum bu kez özenle temizlediğim mutfakta batıyor. Birde buzdolabımda hazır yemekler olsun istiyorum ama ne yapsam bozulmaz ertesi günde ısıtabilirim bilmiyorum :26:
Çamaşır & ütü sorunsalı ayrı dert, bi gün makineye atıyorum, ertesi akşam asıyorum, sonraki akşam topla-yerleştir, ütü de artık ne lazımsa o an ütüleyip kullanıyorum, evimde kullanmadığım bi oda var ki evlere şenlik ne ararsan var, bazen gözüm görmesin diye oraya tıkıştırıyorum ne kadar doğru tartışılır, ama sonuç olarak bir baktım ki ne kadar değişmişimben elimi bişeye sürmezdim bekarken işten çıkar gider yemek yer oturur tv izler, annemin hazırladığı meyveyi yer yatar uyurdum. Şimdi de sanki elim hiçbi işe yakışmıyor, eşim acaba hakkımda ne düşünüyor gerçekten diye çok merak ediyorum, sizler ne yapıyorsunuz, nasıl yetiştiriyorsunuz işleri ? Hayranlıkla bakıyorum evli-çocuklu ve çalışan bayanlara hay maşallah yorumlarınızı bekliyorum canlar
Şuan çocuğum yok olunca nasıl olur bilemiyorum ama şuanki durumumu anlatayım. Pazar günü temizlik ve ütü günüm.. Dip köşe temizliyorum köklü bir temizlik oluyor. Cumartesi çamaşırlarımı yıkıyorum pazar akşamı da ütümü yapıyorum. Hafta içi de çarşamba akşamı yine bi süpürürüm kafama göre bazen tozunu da alırım öyle hergünü ev süpür toz al diye geçirmem zaten iki kişi ne kadar kirletebilir ki evi, yalnız eşim dağınık sürekli onun arkasını topluyorum, onun girdiği odaya peşinden mutlaka girmem gerek yoksa aldığını yerine koymaz asla, hele bi kez banyo yapmış girdim kontrol ettim etrafta bişey yok iyi dedim güzel, ertesi gün sabah el yüz yıkamaya banyoya girdim banyo dolabının üstüne koymuş çıkardıklarını ilk gittiğimde farketmemişim şok oldumhangi kafayla koymuş onları oraya hala anlamadık
Sende bence bir gününü mutlaka temizliğine ayırmalısın, haftasonu özel bi sebeple evde kalamıyorum demişsin bu özel sebep ne kadar mühim bilmiyorum, kayınvaliyede falan gitmen gerekiyorsa o günün temizlik günün olduğunu söylersin beklemez seni, mesela benim kayınvalide durumumu bildiği için o günler çağırmaz bizi.
Yemek konusuna gelince ben buzdolabımın buzluğunu dolduruyorum orası boş kalmaz, müsait olduğum zamanlarda yaprak sarma sarıyorum bolca, kayınvalideyle mantı yapıyoruz, taze fasülye'yi öylece sade haliyle pişirip koyuyorum lazım olduğunda biraz patetes katıp düdüklüde pişiriyorum 15 dk'da hazır yemek oluyo, aynı şekilde kuru fasülyeyi fazlaca koyup suda bekletiyorum ertesi gün onu da bölüp buzluğa atıyorum kuru fasülye yapıcağım zaman bu da kolay yemek oluyo düdüklüde 15 dakikada hazır :) benzer şeyler yapıp buzluğa atıyorum düdüklü tencereyle pişirirsen bunlar en fazla 25 dakikanı alır.
Eş yardımı olursa herşey kolay oluyor. Bir de herşey 4 4 lük olsun diye paralamayın kendinizi. Önemli olan eşinizle de vakit geçirmeniz. Eşinizde yardım etsin yada bir yardımcı tutsun sizeYada en azından yemeğini kendi yapsın :)
teşekkür ederim, hafta sonu il dışına çıkıyoruz biz öyle bi durum değil malesef. Yinede önerileriniz için teşekkür ederim
.
Ay canım ya haftasonu çalışan kadın için nimet gibi ya, evde olmayınca yetişmen çok zor haklısın. Valla üzüldüm senin için.
Pazartesi ve Cuma günleri eve yardımcı alıyorum, Pazartesi günü hafta sonunun tüm dağınığını toplar, evi derler düzenler, çamaşırları yıkar yerleştirir, ütülenecekler ütülenir ve bu beni cumaya kadar götürür cuma günü de hafta sonuna temiz girmemi sağlar.. her geldiğinde de dolaba mutlaka 2 farklı yemek koyar sağolsun :)
Bende eve geldiğimdeki tüm vaktimi çocuklarımla geçiririm, ev işleri ile uğraşmam, kesin çözümdür tavsiye ederim.
6 ay once calısıyordum rahatsızlıgımdan dolayı ayrıldım bır nevıde ev cok yormustu benı , ısten gelıp temızlık yemek derken temızlıgı haftasonuna bıraktıgımda oldu ama ıllakı ugrasak bırseyler cıkıyordu yanı ıse 3 saat uykuyla gıdıyordum neredeyse vucut dayanmadı tabı nalları dıktım
teşekkür ederim, hafta sonu il dışına çıkıyoruz biz öyle bi durum değil malesef. Yinede önerileriniz için teşekkür ederim
Yardımcı gelse ben evde yokum ki evde olsam yardımcıya gerek yokönemli olan dediğiniz gibi sanırım fazla önemsememek ...
tsekkur ederım ıyıyım amam bobreklerımden cok rahatsızlanmıstımçok geçmiş olsun, şimdi iyisindir umarım. O kadarda yıpratma kendini yahu. Ucunda ölüm yokya , ilk sayfada bir arkadaşın dediği gibi tozların kölesi olmayalım
evet valla evlendiğimden beri bi sabah rahatca uyuyup öğlen kalkıp güzel kahvaltı edip temizliğimi yapamadım, e böyle olunca da herşey birikiyo napayım anacım ben..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?