Çalışan&Evli bayanlar nasıl yetişiyorsunuz herşeye :)

Merhaba,
Evli değilim ama 5-6 ay öncesine kadar üni mezunu işsiz bir kızdım ve ev işlerinden ben sorumluydum. Annem sadece yemekten sorumluydu bense evi topla süpür sil vs. Ütüyü bazen annem de yapardı - 2 kardeşim annem babam kısaca 4 çocuklu anne modundaydım - gerçekten zordu bir de herkes evde olunca toplasan da diğer odaya geçtiğinde her yer yine dağılıyordu. Şimdi çalışıyorum ve ailemden uzaktayım ama şimdi de hayat zor. İş-ev arası yürüyorum eve git yemek yap ye topla... Tamam eşim yok akşamları dinleniyorum, kafama göre takılabiliyorum ama hafta sonu da ful temizlikle zaman geçiriyorum - ama kendimi saldığımı düşündüm ve son birkaç haftadır iş sonrası eve de vakit ayırıyorum, dinlenmeye de... Gerçi evli olsam nasıl yetişirim diyorum ama şimdilik iyiyim
Program yapmak iyi olur diye düşünüyorum ama siz de hafta sonu evde değiliz diyorsunuz valla ne diyeceğimi bilemedim
Ben şu topiği takip ediyorum oradaki arkadaşların desteğiyle inanılmaz gaza geldim diyebilirim ev işi konusunda
http://www.kadinlarkulubu.com/fayda...si-dertte-olan-hanimlar-buyurun-topigime.html
son sayfaya gelin iyi kötü takip edin vakit buldukça yazın - arkadaşlarımız da size pratik bilgiler mutlaka verirler özellikle evli olanlar
Eğer imkanınız varsa, ütüleri parça başı ütü yapanlara verin - bir kısmını verseniz bile size inanılmaz katkısı olur. Temizlik konusunda da eşinizi bence uyarmanız lazım erkekler çalışınca eve gelip uzanmayı kendilerine hak görüyorlar adı tüm gün çalıştım oluyor kadınlara gelince çay getir yemek hazırla oluyor. Madem hayat müşterek, kadın çalışarak erkeğin yükünü hafifletiyorsa erkek de ev işlerinde yardımcı olarak pekala kadının yükünü hafifletmeye yardımcı olabilir

Çalışan bi ev hanımı olmak gerçekten zor hele de eşin çeşit çeşit yemek istiyorsa kolay gele sanırım ben o yönden şanslıyım saolsun eşim bi makarna ya da bi menemenle yetiniyor.. Sonuçta bazen işten yorgun geliyorum, keyifsiz oluyorum, e saat zaten 7 de eve giriyorum o saatten sonra en kısa yapılan yemek neyse birlikte onu yapıp yiyoruz, birimiz yemekle uğraşırsa diğerimiz salata yapıyo, birimiz bulaşık makinesine, diğerimiz çamaşır makinesine felan.. Bu şekilde eşimin yardımıyla hayat devam ediyor.. Eşi eve gelip ayaklarını uzatıp tv karşısına geçen bayana sabır diliyorum.. temizlik haftada bir bazen üzerinden şöyle bir geçiştirmeyle daha da uzayabiliyor bu zaman.. Hafta sonları çünkü eşimle vakit geçireyim, eksikleri alayım derken geçip gidiyor.. Yazdan dolaba konulan yemekler bi nimet zaten

eşim her akşam 11.00 gibi "acıktıııımmm" diyor :)) ben tam gaz temizlik yaparken bırakıp yemek hazırlıyorum bu kez özenle temizlediğim mutfakta batıyor.

bu ne rahatlık,
konunuz ev isleri yerine, "eşim bana yardımcı olmuyor bir de surekli hizmet bekliyor" olmalıydı bence.

peki dısarda akıp giden hayata yetismek konusunda ne dusunuyorsunuz?

kendi programınızi uygulamaya devam edin,
kocanız da kendi isini kendisi gormeyi ogrensin artık.

evli degilim ama gayet duzenli bir evim var, aksam yemeklerinde de arkadasım ve/veya sevgilim daimi misafirler.
ustelik bir de geceleri akademik calısmalarını duzenleyenler, ek olarak da profosyonelce baska islerle ugrasanlar var.
boyle devam ederseniz sacımı supurge ettim demeniz yakındır.

1,5 yıllık evliyim, çalışıyorum 18'e kadar çalışıyorum, sonra da hafta içi her akşam okulum var 19.30-22. Sadece çarşamba akşamları dersim yok. Ben her akşam eve 22.30 da gidiyorum. Eşim de beni bekliyor okulda. Yani ikimiz beraber gidiyoruz eve 22.30 da. Bence bu tür şeyler çok fazla abartılmamalı. Tabii burada eşin tutumu çok önemli. Eşim yemek konusunda çok rahattır, kilo almayalım diye yemek yapmayız akşamları, eşim de bu konuda beni çokça destekliyor, bazen canımız çektiği zaman mesela dün akşam peynirli yumurta yaptı tavada afiyetle yedik, sonra da televizyonun karşısında uzandık. Ben hiç yemek yapmam eşimle mısır gevreği yeriz, bazen tost bazen ise meyve vb. Bunun dışında çarşamba akşamları çamaşır yıkarım, kalırsa pazar akşamı yıkarım. Ütüleri çok aciliyeti yoksa pazar akşamı yaparım. Temizlik için 2 haftada bir bir bayan geliyor fakat yinede ufak tefek bişiler çıkarsa hafta içi hızlıca yaparım. Uzanıp TV izlemeye çokça zamanım kalıyor. Bence, ki görüyorsun benim senden daha da az zamanım kalıyor, asıl sorun çocuk olunca olur. Yani sorun derken zaman yetmeyebilir o zaman ama onu da zamanı gelince nasılsa konuşuruz burada.
Sana tavsiyem kendine bir program yap. Gerçi bu her zaman tutmayabilir ama sana çok yardımcı olacaktır. Kendine her gün bir iş yaz mesela pazartesi çamaşır. Salı ütü gibi. Bir zaman sonra herşey rayına oturuyor. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Sizleri anlayamiyorum bayanlar.

Her seye yetismeye calisacaginiza esinizden yardim istesenize! Yok O beceremez O yapamaz diye diye siz boyle beceriksiz yapiyorsunuz onlari. Sonucta iki taraf da calisiyorsa ev isleri de ortak olmali diye dusunuyorum. Eviniz full pansiyon otel degil siz de hizmetci degilsiniz.

katılıyorum bende aman yapmasın dedim bi süre baktım çocuklada ilgilenmiyo ev işi zaten yok valla son 1 senedir veriyorum eline süpürgeyi toz bezini yaptırıyorum yemek beceremez ama sofrayı ben kuruyorsam ona da toplatıyorum böle böle alışacaklar

yorumunuz için teşekkürler fakat ne ben hizmetçi gibi davranıyorum ne de eşim bana öyle bi muamele yapıyor, benim burdaki konu açma sebebim sonuçta her zaman bayanların üstündedir ağırlık bi işi beraber bile yapacak olsak bunu planlamak bize düşer, bu planlamayı nasıl yapıyorlar, ne şekilde işin içinden çıkıyorlar bunu öğrenmekti. Otel benzetmesi de hiç hoş değil

yorumun için çok teşekkür ederim, eşim aslında öyle bi insan değil bu yıl biraz fazla yükü var üstünde iş dışında başka bi sorumluluğu daha var o nedenle çok üstüne gitmek istemiyorum, yani evlendiğimizden beri sabah kahvaltılarını hazırlar hiçte gocunmaz ne istersem de onu yapar öyle peynir zeytini koyup getirmez ben sabah ondan hep yarım saat sonra kalkarım. Yani eğer bi bencillik bi tembellik görsem müdahele edicem ama öyle bi durum yok çok şükür. Topiği okucam , önerileriniz içinde çok teşekkür ederim mutlaka aklımda bulunacak bunlar

ayy bu tamm benimm konumm yaaa

off hafta içi bir şekilde geçiyor ama hafta sonu olduğunda temizlik çamaşır ütü hepsi sana bakıyor..

eşim yardım edemez hafta sonu ek işe gidiyor garibimm..
kendime hiç zamanım olmuyor bile..
c.tesi temizlik yap et..
akşama çamaşır at..pazar günü onu ytopla..
inanın geçen hafta pazar çamaşır serdim öteki pazar topladımm..
o derece yorgundummm yaaa
aman napımm bir boş odam var çamaşır ütü odası gibi kullanıyorum orada bekliolar napayımm yanşi..
ben koşturdukça iş bitmiyor...
hafta içi bir akşam süpürge açmak iyi oluyor evin çok tozlanmasını engelliyor..süpürürkende zaten topluosun bir yandan dağılmıyor..
bu benim bulduğum bir taktik iti oluyor..

Şuan çocuğum yok olunca nasıl olur bilemiyorum ama şuanki durumumu anlatayım. Pazar günü temizlik ve ütü günüm.. Dip köşe temizliyorum köklü bir temizlik oluyor. Cumartesi çamaşırlarımı yıkıyorum pazar akşamı da ütümü yapıyorum. Hafta içi de çarşamba akşamı yine bi süpürürüm kafama göre bazen tozunu da alırım öyle hergünü ev süpür toz al diye geçirmem zaten iki kişi ne kadar kirletebilir ki evi, yalnız eşim dağınık sürekli onun arkasını topluyorum, onun girdiği odaya peşinden mutlaka girmem gerek yoksa aldığını yerine koymaz asla, hele bi kez banyo yapmış girdim kontrol ettim etrafta bişey yok iyi dedim güzel, ertesi gün sabah el yüz yıkamaya banyoya girdim banyo dolabının üstüne koymuş çıkardıklarını ilk gittiğimde farketmemişim şok oldum hangi kafayla koymuş onları oraya hala anlamadık

Sende bence bir gününü mutlaka temizliğine ayırmalısın, haftasonu özel bi sebeple evde kalamıyorum demişsin bu özel sebep ne kadar mühim bilmiyorum, kayınvaliyede falan gitmen gerekiyorsa o günün temizlik günün olduğunu söylersin beklemez seni, mesela benim kayınvalide durumumu bildiği için o günler çağırmaz bizi.
Yemek konusuna gelince ben buzdolabımın buzluğunu dolduruyorum orası boş kalmaz, müsait olduğum zamanlarda yaprak sarma sarıyorum bolca, kayınvalideyle mantı yapıyoruz, taze fasülye'yi öylece sade haliyle pişirip koyuyorum lazım olduğunda biraz patetes katıp düdüklüde pişiriyorum 15 dk'da hazır yemek oluyo, aynı şekilde kuru fasülyeyi fazlaca koyup suda bekletiyorum ertesi gün onu da bölüp buzluğa atıyorum kuru fasülye yapıcağım zaman bu da kolay yemek oluyo düdüklüde 15 dakikada hazır :) benzer şeyler yapıp buzluğa atıyorum düdüklü tencereyle pişirirsen bunlar en fazla 25 dakikanı alır.

Eş yardımı olursa herşey kolay oluyor. Bir de herşey 4 4 lük olsun diye paralamayın kendinizi. Önemli olan eşinizle de vakit geçirmeniz. Eşinizde yardım etsin yada bir yardımcı tutsun size Yada en azından yemeğini kendi yapsın :)

teşekkür ederim, hafta sonu il dışına çıkıyoruz biz öyle bi durum değil malesef. Yinede önerileriniz için teşekkür ederim

Yardımcı gelse ben evde yokum ki evde olsam yardımcıya gerek yok önemli olan dediğiniz gibi sanırım fazla önemsememek ...

teşekkür ederim, hafta sonu il dışına çıkıyoruz biz öyle bi durum değil malesef. Yinede önerileriniz için teşekkür ederim
.

Ay canım ya haftasonu çalışan kadın için nimet gibi ya, evde olmayınca yetişmen çok zor haklısın. Valla üzüldüm senin için.

Pazartesi ve Cuma günleri eve yardımcı alıyorum, Pazartesi günü hafta sonunun tüm dağınığını toplar, evi derler düzenler, çamaşırları yıkar yerleştirir, ütülenecekler ütülenir ve bu beni cumaya kadar götürür cuma günü de hafta sonuna temiz girmemi sağlar.. her geldiğinde de dolaba mutlaka 2 farklı yemek koyar sağolsun :)

Bende eve geldiğimdeki tüm vaktimi çocuklarımla geçiririm, ev işleri ile uğraşmam, kesin çözümdür tavsiye ederim.

Ay canım ya haftasonu çalışan kadın için nimet gibi ya, evde olmayınca yetişmen çok zor haklısın. Valla üzüldüm senin için.

evet valla evlendiğimden beri bi sabah rahatca uyuyup öğlen kalkıp güzel kahvaltı edip temizliğimi yapamadım, e böyle olunca da herşey birikiyo napayım anacım ben

güzel çözümmüş, bende biraz düzen otursun düşünücem bu fikri
teşekkür ederim..

6 ay once calısıyordum rahatsızlıgımdan dolayı ayrıldım bır nevıde ev cok yormustu benı , ısten gelıp temızlık yemek derken temızlıgı haftasonuna bıraktıgımda oldu ama ıllakı ugrasak bırseyler cıkıyordu yanı ıse 3 saat uykuyla gıdıyordum neredeyse vucut dayanmadı tabı nalları dıktım

çok geçmiş olsun, şimdi iyisindir umarım. O kadarda yıpratma kendini yahu. Ucunda ölüm yokya , ilk sayfada bir arkadaşın dediği gibi tozların kölesi olmayalım

Canım yardımcı kadından kasıt sen işteyken gelip temizleyecek kadın bence. Haftasonu kadın gelse ben ona yardım etmeden duramam. O zaman ben ne anladım o işten. Çalışan bir kadının bütün haftasonunu temizliğe ve yemeğe ayırma fikri bana korkunç geliyor. O zaman ne zaman "yaşayacağız" 60 yaşında emekli olduktan sonra mı?

çok geçmiş olsun, şimdi iyisindir umarım. O kadarda yıpratma kendini yahu. Ucunda ölüm yokya , ilk sayfada bir arkadaşın dediği gibi tozların kölesi olmayalım
tsekkur ederım ıyıyım amam bobreklerımden cok rahatsızlanmıstım ısten gelıyorsun yemek yemeden oraya buraya saldır saat gece yarısı oluyor evde oturmak daha guzel

evet valla evlendiğimden beri bi sabah rahatca uyuyup öğlen kalkıp güzel kahvaltı edip temizliğimi yapamadım, e böyle olunca da herşey birikiyo napayım anacım ben ..

IHH acıdım sana Canım yav güne koy pazartesi eve geldiğinde hemen kirlileri at yıkansın, onlar yıkanırken sen temizliğini yap güzelce madem saat 11'lere kadar yapıyorsun o saate kadar temizliğini yap bitir, çamaşırlarını önce beyazları yıkadın ya diyelim onları bekletme hemen asıver sonra da rennklileri at sabahta işe gitmeden onları as akşama kadar kurusunlar salı akşamı da ütünü yap, bi kaç çeşit te yemek yap at dolaba bu şekilde çarşamba perşembe ve cuma günlerini rahat geçirirsin en azından hergün hergün bişeyle uğraşmazsın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…