çok ciddi söylüyorum ki bekarlık gerçekten sultanlıkmış
sen yine tabağa koyuyomuşsun, ben üstümü değiştirirken annem yemeğimi masaya koyardı. Bizi öyle pohpohluyolar sonra zorluk çekiyoruz ah bu annelerimiz
annelerimizin merhameti maraz doğuruyo işte :) hep onların yüzündenbekarlığımızı sultanlık yapan yine annelerimiz demekki, Allah onları evlensek bile başımızdan eksik etmesin
benim annemde tam tersi iş yapın bugün yaptıgın bana öğrendiğin sana derdi hep ama evlenince iş başa düşer insan severek yapıyor kendi evinde işleri bende pek yemek yapmayı bilmezdim ama sağolsun şu net varya iyiye kullanırsan ne güzel işe yarıyor neler öğrendim yemek olarak :)
benim annemde tam tersi iş yapın bugün yaptıgın bana öğrendiğin sana derdi hep ama evlenince iş başa düşer insan severek yapıyor kendi evinde işleri bende pek yemek yapmayı bilmezdim ama sağolsun şu net varya iyiye kullanırsan ne güzel işe yarıyor neler öğrendim yemek olarak :)
Ben bile daha 20 yaşımda bunları düşünüyorum. 'İleride evlenince çalışan bir bayan olursam ne yaparım,nasıl yetişirim?' diye.Neyse Allah kısmet ederse 6-7 sene sonra göreceğim nasıl olduğunu. Maddi durumuz iyiyse bir yardımcı falan gelse evinize olmaz mı? Haftanın 2-3 günü gelir evin işleriyle ilgilenir siz de işten gelince sadece yemek yaparsınız. Hafta sonu bir gün de kendiniz ilgilenirsiniz işlerle.
ben hiç anneme öyle yaptırmadım yani tamam sofrada tabaklara yemek koyar ama sofrayı birlikte hazırlardık ve ben çoğu ev işine yardım ederim hatta ben yaparım yani yapardım şimdi ise hem çalışıyorum hem evle ilgileniyorum yani okuyunca ah ah dedim ben hiç böyle olmadım eğer ki ailem yanımda olsaydı da yine ben işten eve gelir bi de ev işi yapardım sanırımayyybende sırf bunlar yüzünden evlenmesem mi acaba diye bile düşünüyorum.
bende aynı senin gibiyim,
çalışıyorum eve geliyorum yemek hazır ve sıcak, sadece tabağıma yemek koyma zahmetende bulunuyorum, yemek yiyip hoop tv karşısına.. sonra da hoopp yatağa.. ertesi gün yine aynı.. haftasonları evi süpürürüm sadece :) o kadarda olsun derim :)
yemek yapmayı bilmem işten gelince temizlik yapmayı bilmem. neyi bilirim bilmiyorum :) başıma geldiğinde anlayacağım ve kendi kedime zorunlu çözüm yolları bulacağım diğer ablalar gibi :) bekarlık bu konuda kesinlikle sultanlık
ne kadar zor bi durum olduğu açık ve net, bi de eşimin bakış açısını düşünemem hayatta, iyi bi eş olmamı iztiyorsa hayatın müşterek olduğunu bilmeli.. allah herkesin eşine merhamet, vicdan duygusunu yoğun versin inş :)
eşimle görüştüm bu konuyu dün, ben evime yabancıyı sokmam dedi bende o zaman sen yap dedimama tabi ben hallederim o işi de aslında şuan bende pek düşünmüyorum en azından çocuk olur işler işinden çıkmaz hale gelir o zaman düşünebilirim... Zor zanaat azizim
hem ev temiz olsun hem yemeği önüne gelsin ama hepsini sen yap o dokunmasın fakat karar alınacağı zaman olmaz desinsakın sakın kendini paralama - bişey yapılacağı zaman şunu yap et de bakalım ne diyecek? o zaman yapamam derse sen de eve yardımcı istiyorum ben yetişemiyorum dersin
Herkese merhaba,
Evli ve çalışan arkadaşlar, kardeşcağızlar, ablalar...
Nasıl yetiştiriyorsunuz işlerinizi? Ben eve gidince bi akşamda hepsini yapamıyorum, mutlaka bir şeyler kalıyor ertesi güne ve içim hiç rahat etmeden yatıp uyuyorum, eşim her akşam 11.00 gibi "acıktıııımmm" diyor :)) ben tam gaz temizlik yaparken bırakıp yemek hazırlıyorum bu kez özenle temizlediğim mutfakta batıyor. Birde buzdolabımda hazır yemekler olsun istiyorum ama ne yapsam bozulmaz ertesi günde ısıtabilirim bilmiyorum :26:
Çamaşır & ütü sorunsalı ayrı dert, bi gün makineye atıyorum, ertesi akşam asıyorum, sonraki akşam topla-yerleştir, ütü de artık ne lazımsa o an ütüleyip kullanıyorum, evimde kullanmadığım bi oda var ki evlere şenlik ne ararsan var, bazen gözüm görmesin diye oraya tıkıştırıyorum ne kadar doğru tartışılır, ama sonuç olarak bir baktım ki ne kadar değişmişimben elimi bişeye sürmezdim bekarken işten çıkar gider yemek yer oturur tv izler, annemin hazırladığı meyveyi yer yatar uyurdum. Şimdi de sanki elim hiçbi işe yakışmıyor, eşim acaba hakkımda ne düşünüyor gerçekten diye çok merak ediyorum, sizler ne yapıyorsunuz, nasıl yetiştiriyorsunuz işleri ? Hayranlıkla bakıyorum evli-çocuklu ve çalışan bayanlara hay maşallah yorumlarınızı bekliyorum canlar
çok güzel anlatmışsın teşekkür ederim ama ben hafta sonları il dışında oluyorumdaha çok yeni evlisin ilk zamanlar bende sen gibi okuyordum napıyor millet diye şimdi alıştım benim 1 haftam şöyle geçiyor..haftaya pazardan başlıyorsun unutma sabah istediğin saatte kalk güzelce kahvaltı yap.sonra eşinle birlikte güzelce evi temizleyin ama beraber...1 saatte temizlik bitiyor hemde her yer..elin alışır zamanla yani genel temizlik haftada 1 pazar günü eşle birlikte tamam mı..çamaşırlar cumartesi akşamı işçıkışı eve gider gitmez yıkanır ve asılır.2 makine çıkar zaten.onuda yıkayıp asarsın.sabaha kadar ütülenecekler kurur.pazar temzilikten sonra ütülerde yapılır.bak haftalık temizlik çamaşır ütü bitti pilav ve çorbayı pazar günü yaparım.3 günlük yaparım.mikrodalgada ayrı tabaklarda ısıtırımki aynı tad kalsın diye..yemeği pazar 2 günlük yaparım.sonra yemek kalmadığı günler makarna çeşitleri,kolay tavuk sotelerle idare ederim.ama bu yaz kendine kavanozda konservelik yap.ilk evlendiğim kış rezil olmuştum fasulye nohut yemekten ölmüştük.bu sene hiç yemiyoruz artık bu yaz konserve yaptınmı değme keyfine.eve gidiyorsun pilav çorba zaten oluyor dolabında.hemen tavuk veya eti pişir at üstüne konserveyi,hemen yanına senin yaptığın turşu..oh harika çok şükür bende bu sene öğrendim.salata bile zor gelir bana hemen turşu koyarım yoğurt koyarım kral gibi sofra olur..yani tatlım bu kadar işte
kesinlikle YETİŞMİYOR hatta benim evimi 1 ay öncesine kadar çöp ev sanabilirdiniz abartısız söylüyorum 5 ayda 5 defa topladım evi siz düşünün yani eşim 5 ay önce yeni bi işe başladı işin ne gecesi vardı nede gündüzü gece arıza olan yerlere beraber gittik ki en azından araba kullanmasın o sırada dinlensin diye ve en erken 12de eve girdik gündüz zaten kendi işim var karı koca oldugumuzu unuttuk okadar söyliyim
allahtan geçen ay eski işine geri döndü kocacımda kendimize geldik..
Ama gene yetişmiyor işler yardımcı alma konusundada kv. ben temızlerım diye kaç defa teklıf etti bende yok ben halledıyorum dedim şimdi yardımcı tutmaya kalksam negerek var ben temızlerım diycek bende kv.nin temızlemesını istemiyorum ondan pis pis oturuyoruz allahtan eşimin bir şikayeti yok:)
çalışan bir bayan olarak diyorumki yetişmiyor anacım.yetişsede sen dinlenemiyorsun.işi yoğun bir bayan olarak akşam olurken bugün ne pişirsem derdi,pişip yenildikten sonra toplama bulaşık derdi :),akabinde evi topla,kendine bakım yaparsan yap..kapanış :)
a pardon kocayla ilgilen birde :))
kadınlarımızda dünyayı kurtaracak güç var da bakmayın bizim önümüze ev işini engel koymuşlar
eşimle görüştüm bu konuyu dün, ben evime yabancıyı sokmam dedi bende o zaman sen yap dedimama tabi ben hallederim o işi de aslında şuan bende pek düşünmüyorum en azından çocuk olur işler işinden çıkmaz hale gelir o zaman düşünebilirim... Zor zanaat azizim
Ev işini yapmaya da yanaşmaz.İkna edebilirsiniz bence de. Ama siz de şu anda fazla gerek görmüyorsanız başka tabi. Ama ilerde bebeğiniz olunca Allah izin verirse o zaman size çok büyük destek olur yardımcı bir bayan. Yumurcaktan ev işlerine pek fırsat kalacağını düşünmüyorum. Ev hanımlığı yapmak ve bir yandan da çalışan bir bayan olmak zordur elbette. Size kolaylıklar diliyorum.
valla öyle, hayatımda hiç yemek yapmayan ben dün 3 yemeği aynı anda yaptım 3 . bi elim olsa onuda kullanabilirmişim ya :) Biz harcanıyoruz, iş hayatı bile beni bu ev işi kadar yormuyor. Bi de çocuk olsun diyoruz olsa naparım oda ayrı merak konusu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?