- 23 Haziran 2016
- 241
- 265
- 103
Niye bu durum zorunuza gitti çözemedim sizin eşiniz çalışabilir bu onun tercihi eşimde çalışıyor buda onun tercihi eeee sorun ne?Aynen. Zaten çalışmasın özgürlük oysa da... Eşime karışmam zorlamiyorim da demesin. Adam ne yapacak başka. Biz de eslerimizi çalış diye zorlamiyoruz mecbur çalışıyorlar. Mantık hatası var işte.
Karşı tarafa saygı duymuyorsunuz ki calismazsan kendini gecindirecek yol bulursun diyorsunuz. Yani benlik bir şey yok diyorsunuz. Ama eşiniz bakıyor size öyle demiyor onu diyorum. Seçeneği yok ki adamın siz zorlaşaniz ne zorlamasaniz ne? Yani koca evinden baba evine gidince iyidir, gidecek kapının olması ama sürekli birilerine bağlıysan özgür değilsiniz işte. Şizligi bizligi yok. Bakın çalışmamanizla ilgili bir şey de demedim ilk baş, siz eşimi zorlamiyorum dediniz ya orası çelişki işte.Özgürlük kavramı sizin için başka benim için başka bişey ifade ediyor demekki ihtiyacım şuan yok ama olmasaydı o halde ben çalışırdım ama karşı tarafada saygı duyardım diyorum siz çelişki diyosunız
Yahu tercih değil işte değil neyini anlamıyorsunuz? Bu kadar insan iş arıyor, bakın iş arayan insanlar konu açıyor, işte mobbing olduğunu düşünüp istifa etmek isteyip edemediğini söyleyenler konu açıyor. Bütün bu insanlar tercih ettiği için mi çalışıyor. Sizin eşinizin babasından kalma milyonu vardır yine de çalışır bu bir tercihtir işte. İnanın bana tercihe bırakılsa yüzde seksen kusuru çalışmaz insanların. Niye hala tercih de tercih. Sizinki tercih iste, sırtını yaslayıp ben özgürüm diyorsunuz ve geçiniyorsunuz. Başkaları aç kalır ne tercihi.Niye bu durum zorunuza gitti çözemedim sizin eşiniz çalışabilir bu onun tercihi eşimde çalışıyor buda onun tercihi eeee sorun ne?
Fikir dayatmiyorum olani soyluyorum. Siz derseniz eşimin şu kadar kira geliri bankada şu kadar parası var,susu var busu var. Evet tercihtir derim. Adamın parası var yine de çalışıyor.ben çalışmalı bana bakmalı da dedirtmeye çalışmıyorum. Onu siz demissiniz kocaya babaya... İyi de etmissiniz ne diyeyim ama tercih demeyin.Siz istiyorsunuz ki insanları illa çalışmalı bana bakmalı mecbur demeliyiz değil arkadaşım değil.
Eğer bi çocuğumuz olsaydı ona bakmak geçimini sağlamak zorunda diyebilirdim ama bana bakmak zorunda değil çalışmak çalışmamak şu durumda onun tercihi saygı duyarım ...Fikirlerinize saygı duyuyorum sizde benimkine saygı duyup kendi fikrinizi dayatmayın hayırlı akşamlar.
İşte biz de bunu diyoruz. Erkekler de ev işine ortak olacak ister zorla ister güzellikle olmuyorsa kapı orada denecek. Kadınların bunu yapması gerekirken hem evde hem işte calismayim oturayım sadece evde çalışayım diyip aslında kendine ediyor. Diyoruz bunu ama hep aynı şeyle yine geliyorlar yine geliyorlar.
öyle bir uslubunuz var ki her an adliye kapısı önündeki kavgalar gibi bir ortam hissine kapılıyor karsı taraf. Geriliyor insan okurken bile...Bravo bir mesajdan agresif olduğumu nasilda anladiniz.
Yat kalk dua et canım. Zaten ben çalışan arıyorum diyene direkt şüpheyle bakıyorum, hele kadrolu mu diye sorarsa direkt red yiyorlar.
Kültürlü birini arıyorum, çalışırsa iyi olur çalışmasada problem dğil, görgüsü kültüür önemli derse eyvallah derim o ayrı bu ayrı çünkü
kadın erkek paranoyak olduk iyice kimse kimseye güvenmıyorrr.evlenmesinnn hiç kimseeeeee kesin çözüm buuArtık erkekler de paraya sebep evleniyor. Bu kız da memurmuş maaşı da var bunu 'tercih edeyim' şeklindeki evlilikte bir saygı/sevgi göremiyorum.
bu zamanda gdolu ürünler gibi erkeklerin de genetiği değişmiş gibi nerde o gururlu eşim isterse çalışsın ben istemem çalışmasını diyen erkekler... mümkün olsa sen çalış ben evde oturayım diyecekler...Yengemin önerdiği biri vardı 44 yaşında evlenip boşanmış 1 çocugu var. Yengem resmini gösterdi hoş biri. Bugun pazardı bulusmaya gittim. O annesiyle gelmiş , ben de yengemle gittim . Annesiyle oğlu ağız birliği etmişçesine biz çalışan gelin istiyoruz dediler . Birikimin var mı dediler ? Bunalttılar resmen beni .
Çalışmayı düşünmüyorum.İleride çocuklarıma bakmak istiyorum dedim . Yani ; Görüşme olumsuz sonuçlandı .
Akşam akşam sinirim bozuldu .
Hay ağzınızla bin yaşayın özledik eski türk filmlerindeki gibi pembe panjurlu gururlu hayatları...bu zamanda gdolu ürünler gibi erkeklerin de genetiği değişmiş gibi nerde o gururlu eşim isterse çalışsın ben istemem çalışmasını diyen erkekler... mümkün olsa sen çalış ben evde oturayım diyecekler...
Çalışan ama kötü karakterli bir gelin alsınlar da otursunlar, o zaman görürüm ben onları . Buluşmaya annesi ile gelmesi beni de şaşırttı . Aracılar zaten yengemle onun annesi ama annesini getirmeyebilirdi .
Adam dediğin tek başına da eve bakar, bakmalı da ...
Bu adam değilmiş .
Benim babamAyrıca sevgilim de aynı şekilde. Birçok arkadaşım da böyle.
Bu ülkede hayatı paylaşmayı bilen adamlar da var yani. Kendi çevrenizdeki kadın-erkek ilişkilerine bakarak "çalışan kadın=çilekeş kadın" çıkarımı yapıyorsunuz, inatla da savunuyorsunuz.
Evde oturmak istiyorsanız oturun. Ama maaş kartını kocasına verip, tek başına hunharca ev işi yapıp çocuk bakan kadınların durumunu eşitliğe mal etmeyin. Onlar eşitliğin ne olduğunu bilmedikleri için o kadar çileyi çekiyorlar zaten.
Yuva ortak kuruluyorsa neden ortak geçim yapılmıyor da erkek maddi anlamda herşeyden sorumlu tutuluyor ? Ya da erkeğin çalışması zorunlu iken neden kadının keyfine kalıyor bu iş .Hele hele günümüz Türkiyesinde nasıl söyleyebiliyorsunuz bunu anlamıyorum.
Rahatsızlik ,engellilik vs durum olur o apayri ama keyfince ben çalışmıyorum kocam bakmak zorunda demek ne kadar doğru.
O zaman kızlarımızı neden okutup meslek sahibi yapmaya çalışıyoruz .Evde oturması için mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?