Çalışan gelin istiyorlarmış

Niye bu durum zorunuza gitti çözemedim sizin eşiniz çalışabilir bu onun tercihi eşimde çalışıyor buda onun tercihi eeee sorun ne?

Karşı tarafa saygı duymuyorsunuz ki calismazsan kendini gecindirecek yol bulursun diyorsunuz. Yani benlik bir şey yok diyorsunuz. Ama eşiniz bakıyor size öyle demiyor onu diyorum. Seçeneği yok ki adamın siz zorlaşaniz ne zorlamasaniz ne? Yani koca evinden baba evine gidince iyidir, gidecek kapının olması ama sürekli birilerine bağlıysan özgür değilsiniz işte. Şizligi bizligi yok. Bakın çalışmamanizla ilgili bir şey de demedim ilk baş, siz eşimi zorlamiyorum dediniz ya orası çelişki işte.

Siz istiyorsunuz ki insanları illa çalışmalı bana bakmalı mecbur demeliyiz değil arkadaşım değil.
Eğer bi çocuğumuz olsaydı ona bakmak geçimini sağlamak zorunda diyebilirdim ama bana bakmak zorunda değil çalışmak çalışmamak şu durumda onun tercihi saygı duyarım ...Fikirlerinize saygı duyuyorum sizde benimkine saygı duyup kendi fikrinizi dayatmayın hayırlı akşamlar.

Niye bu durum zorunuza gitti çözemedim sizin eşiniz çalışabilir bu onun tercihi eşimde çalışıyor buda onun tercihi eeee sorun ne?
Yahu tercih değil işte değil neyini anlamıyorsunuz? Bu kadar insan iş arıyor, bakın iş arayan insanlar konu açıyor, işte mobbing olduğunu düşünüp istifa etmek isteyip edemediğini söyleyenler konu açıyor. Bütün bu insanlar tercih ettiği için mi çalışıyor. Sizin eşinizin babasından kalma milyonu vardır yine de çalışır bu bir tercihtir işte. İnanın bana tercihe bırakılsa yüzde seksen kusuru çalışmaz insanların. Niye hala tercih de tercih. Sizinki tercih iste, sırtını yaslayıp ben özgürüm diyorsunuz ve geçiniyorsunuz. Başkaları aç kalır ne tercihi.

Fikir dayatmiyorum olani soyluyorum. Siz derseniz eşimin şu kadar kira geliri bankada şu kadar parası var,susu var busu var. Evet tercihtir derim. Adamın parası var yine de çalışıyor.ben çalışmalı bana bakmalı da dedirtmeye çalışmıyorum. Onu siz demissiniz kocaya babaya... İyi de etmissiniz ne diyeyim ama tercih demeyin.

kadın da erkek da buna birlikte karar vermeliler. İki taraf ta çalısıyorsa ev işleri de paylasılmalı. Kadın hem dısarda çalışıp sonra evdeki yemek temizlik her işi üstlenince onun adı ekonomik özgürlük değil modern kölelik oluyor. Ayrıca maalesef toplumumuzda hala aynı zihniyette eve bir misafir vs geldi mi erkek hasbel kadar sofraya bir iki bişiy taşısa adama hemen kılıbık hanımköylü vs gibi yakıştırma yapıp sanki bu işler kadının doğustan görevi gibi algılanan bir kültüre sahibiz kim ne derse desin realitemiz bu. Eşler maddi sosyal vs gibi durumları birlikte konusup hayat tarzları ile ilgili birlikte karar almalılar sadece çalısan taraf erkekse kadın da doğal olarak evdeki sorumlulukları üstlenmeli. iki tarafta çalısıyorsa evdeki işlerde (kadına yardım edilmeli demiyorum bakın ) paylasılmalı

Artık erkekler de paraya sebep evleniyor. Bu kız da memurmuş maaşı da var bunu 'tercih edeyim' şeklindeki evlilikte bir saygı/sevgi göremiyorum.

Artık erkekler de paraya sebep evleniyor. Bu kız da memurmuş maaşı da var bunu 'tercih edeyim' şeklindeki evlilikte bir saygı/sevgi göremiyorum.
kadın erkek paranoyak olduk iyice kimse kimseye güvenmıyorrr.evlenmesinnn hiç kimseeeeee kesin çözüm buu

Şimdi erkeklerin nerdeyse tamamı çalışan bayan istiyor,kv lerde aynen öyle
Çalışmıyorsanız biraz az kısmet çıkar karşınıza

bu zamanda gdolu ürünler gibi erkeklerin de genetiği değişmiş gibi nerde o gururlu eşim isterse çalışsın ben istemem çalışmasını diyen erkekler... mümkün olsa sen çalış ben evde oturayım diyecekler...

Hay ağzınızla bin yaşayın özledik eski türk filmlerindeki gibi pembe panjurlu gururlu hayatları...

Bence her insan evlenene kadar kendisi için kriterler belirliyor zaten. Bazıları açık söyler bazıları söylemez. Açık söyleyen aslında daha iyi, çünkü sizi sonradan değiştirmeye veya istemediğiniz birseye zorlamaz. Şartları baştan bellidir ve kabul edip etmemek size bağlı. Çocuklar doğana kadar bende hep çalıştım (16.yaşımdan bu yana) ve şu anda önceliğim çocuklar. Istesem ama mesleğime geri dönebilirim. Bence önemli olan kendinize iş imkanı açık birakmak. Çalışırsınız calismazsiniz siz bilirsiniz, ama dünyani Bin bir türlü hali var. Hakkınizda hayırlısı. Bence zaten size uygun biri değildi

Eşimle üniversite yıllarında tanıştık (ayrı okullar)
O askere gitti sonra, ben çalışıyordum, askerdeyken hediyeler de aldım harçlık da gönderdim (ihtiyacı olmasa da)
Evlenmemize yakın ben işten ayrıldım, o çalışıyordu (biraz dinlenmek istedim)
Evlendikten ve çocuk doğduktan 3 yıl sonra tekrar işe girdim
Bir süre ikimiz de çalıştık, sonra çalıştığı firma Türkiye'den çekildi, (büyük bir cep telefonu üreticisi), eşim işten ayrılmak zorunda kaldı.
6 ay kadar kafasına ve şartlara uygun iş bulamadı, ben çalıştım
Sonra o tekrar işe girdi, gene ikimiz de çalıştık.
Uzatmayayım 3 sene önce ikimiz de işlerden istifa ettik, şimdi ikimiz de evde oturup kafa dinliyoruz.

Şimdi ben karar veremedim.
Benim eşim adam mı?
Ben kadın mıyım?

Bu nasıl bir bakış açısıdır? Biz erkeklerin eline bakacak kadar aciz varlıklar mıyız?

Hiç bir zaman maddi olarak zorunlu değildim çalışmaya ama iyi ki de çalışmışım.

Daha da söylenecek sözler var da, bazen susacağın yeri bilmek gerek....

Görüyor ve arttırıyorum.
Eşim, babam, erkek kardeşim, erkek kuzenlerim.

Hatta babam çıtayı biraz daha yükseltti ve ağır hastalıkları olan ve neredeyse yatalak olan (yürüyebiliyor ama çok çok az) anneme bakmak için bakıcı tutmamızı bile kabul etmedi. Güvenemem dedi. Evin işleri için haftada bir gün kadın geliyor diğer bütün işler babamda. (ben uzaktayım, gelinimiz çalışıyor ki çalışmasa da zaten böyle bir talebimiz asla olmaz.)

Durun, babam da adam değil sanırım... Bir erkek bunları yapmaz!

Bence okumasınlar zaten ne gerek var ki
Yaptıkları tek şey iş hayatına girmeleri sebebi ile erkek işsizliğini çoğaltmaları!!

Kadın dediğin evini çekip çevirir, çocuklarını büyütür, kocasının gönlünü eder, yetmedi sülalesine yaranmaya çalışır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…