Çalışan gelin istiyorlarmış

Kadin sirf calismamak icin kuru ekmege razi oluyor diye, adam da bu standarta neden razi olsun? Neden tatilinden feragat etsin? Cocugunu neden surundursun ki?
Kendi adima, kimseye karisini ya da kocasini calistiriyor gibi bir ifade kullanmam, ama madem kullaniyorsunuz, butun dinamikleri goz onunde bulundurmalisiniz, bir erkegin erkegin adamligini kazanciyla olcecek kadar sig bakmaktan da kurtulmus olursunuz.

Benim yorumum gayet açık.
Kimsenin adamlığını veya kadınlığını maddiyatla da ölçmüyorum. Dediklerim ortada siz bu çıkarımda bulunuyorsanız orası sizi ilgilendirir.

Ayrıca Karısını çalıştırıyor gibi bir ifade ben kullanmadım. Benim ilk mesajımdan itibaren dediğim şey herkesin tercihi. Kadının çalışması ekonomik durumu ve kendi tercihine kalmış dedim.

ya amma demagoji yapıyor bazı kadınlar ya. bu ülkede maden göçüklerinde ölenler erkek, inşaat asansörlerinde, iskelelerde, bilmem kaç bin derece kimyasal sıvı kazanlarında ölenlerin çoğu da öyle. yok asgari ücrete neden çalışsınmış, yok emir almaktan hiç hoşlanmazmış. gittiğiniz restoranda günde 18 saat servis yapan garson 20 bin tl maaş mı alıyor? yoksa şefinden ayrı, patrondan ayrı, birbirinden dangalak müşteriden ayrı zılgıt işitmek çok mu hoşuna gidiyor?

eğer çalışıyor durumda olsanız ev işlerinin üzerinize yıkılmasından korkuyorsanız dönün de kocanıza bir bakın derim ben. demek sizi hem çalıştırıyor olacak hem ev işi yapmanıza ses cıkarmayacak! görüp göreceğiniz değer bu demek hanımlar.

ben evliyim, hamileyim, çalışıyorum. ev işlerini de eşimle birlikte yapıyoruz. bu durumdan da bir an bile gocunmadım. bir başka merak ettiğim şey ise aldatma, şiddet ya da eşin ölmesi gibi durumlarda prenseslerimizin "b" planları nedir acep?

sanki yaşadığınız ülke türkiye değil de kafanızda oluşturduğunuz bir ütopya.

Ben erkeklerin çalışacaksın çalışan kadın istiyorum tarzı isteklerini doğru bulmuyorum. “Çalışan kadın istiyorum” ve “güçlü kendini geliştirmiş ayakları üzerinde duran kadın istiyorum” demek apayrı şeyler.

Ama bazı kadınlar bu çalışmama olayını pek güzel kullanıyor. Belki de erkeklerin de buradaki kadınların da bu kadar fazla tepki göstermesinin sebebi bu. Genellenemez aslında. Benim mühendis arkadaşım çocuk doğurunca işi temelli bırakmanın peşinde. Çok afedersiniz ama resmen bunun için bir an önce hamile kalmaya çalışıyor.

Ben de mesela çocuğum olsa büyük ihtimalle belli bir aydan sonra çalışma hayatına dönücem. E şimdi bu kadın çocuk doğurduğu zaman kusura bakmayın işi bırakacak koşa koşa, kocacığa da diyecek ki aaa çocuğumuz çok önemli çalışamam, güya çocuğuna değer verdiği için, çok iyi bir anne olmayacak benim gözümde. Ben de ufacık çocuğu bıraktım da işe döndüm diye kötü bir anne olacağımı hiç sanmıyorum.

Bazı kadın da kocası zorlanıyor görür, gider işe girer, ona destek olur. Kadından kadına fark var yani. Ama maalesef bu çalışan kadın istiyorum sözüne tepki gösterildiğinde yanlış anlaşılıyor, genelleme yapılıyor.

Evet, erkek karisinin parasina tenezzul etmemeli dediniz, bu da dusunce yapinizi anlamak icin yeterli.

Bunlar konu sahibine birikimin var mı demişler? Acaba size ne, demek lazım.
Ben kadın çalışmasın demiyorum, her kadının mesleği olmalı, ister çalışır ister çalışmaz. Ben kadınlarımızın annelerimizin işçi olarak başkalarının emri altında özellikle erkek patronların emri altında ezilmelerini istemiyorum. Yani kocasına karşı eşit olacak diye , üç kuruş para alacak diye kimseye ezdirmesin. Kocasına da ezdirmesin.
Ayrıca bir erkek evini geçindirmek zorunda. Bunu karısından isteyemez. Karısının ihtiyaçlarını karşıladığı için başına da kakamaz.
Arkadaşınız demek ki çalışmaktan yorulmuş. Siz neden garipsediniz?
Bakın ben annesiz büyüdüm. Annem hayattaydı ama. Bir çocuğun başında anne olmayınca herkes o çocuk üstünde hak iddia ediyor. Size yaşadıklarımı anlatsam inanmazsınız. Bir çocuğa herkes bakar ama annesinden başka kimse annelik edemez.
Son olarak dinimizde kadın çalışabilir ama çalıştığını kocasına vermek zorunda değildir , eve katkida bulunmak zorunda da değildir. Kocası da asla o parayı karısı gönül rızasıyla vermedikçe alamaz. Ama çalışmıyorsa da hiç kimse çalışmıyorsun diye suçlayamaz. Bakıyorum çalışan kadınlara, çalışmayan kadınları yargılıyorlar , hazır yiyici olarak görüyorlar. Çalışmayan kadınlar evde keyif çatmıyor. Benim isteğim çalışan çalışmayana, çalışmayan da çalışan kadına saygı göstersin. Kimse kimseyi suçlamasın

Dini yorum yasak.

Burdan bunu nasıl çıkardınız anlamadım. Asıl o gelen adam ve annesi sizin çıkardığınız yorumu konu sahibine yapmışlar. Dememişler iyi mi kötü mü, benim kızım var geçinebilirler mi (adam boşanmış kızı varmış) çocuk için eski eşimle görüşmek zorundayım sorun olur mu? Bence ilk buluşmada böyle şeyler konuşulur. Maddiyat ilerleyen zamanlarda konuşulur,
ama çalışıyor musun birikimin var mı demişler. Bir kadın ilk tanışmada yatın katın var mı, maaşın ne kadar diye sorsa hoş olur mu? Aynı kapı. Buradaki adamlıktan kasıt bu.

Benim arkadaşım mı yorulmuş, yani daha 25 yaşındayız ve kendisi 6-7 aydır çalışıyor. Bu düşüncelerini de açık açık söylüyor zaten. Ben uydurmuyorum. Çocuğu yaparım çalışmam bi daha, yok bilmemne. Arkasına saklandığı şey de çocuk çok önemli bahanesi. Zaten bir tek onun çocuğu önemli bizimkiler çocuktan bile sayılmasın. Ah bu kadınlar ne akıllı. Yani bu durumu çok güzel kullananlar var diyorum ben de. Böyle bir kadına saygı asla duyamam mesela. İleride kendi anneliğimi de asla sorgulatmam. Yoksa hep diyorum çoloşon kodon ostoyorom. Bu çok itici. Kadını para kapısı olarak gören erkek de itici.

Ayrıca benim annem de çalışan bir kadın. Hem de seneler öncesinde çalışıyormuş daha kadınlar bu kadar iş hayatına atılmadan. Teyzem çalışıyor, yengem çalışıyor. Kuzenlerim de ben de hiç birimiz eksik değiliz çok şükür. Yani çalışan kadınlar ve çocukları için de felaket senaryoları yazmaya gerek yok.

Reactions: csi
Bir de arkadaşınız mühendismis. Bunun öğretmeni var, veterineri var,işletmecisi var (doktor demem mesela,temelli işi bırakani çok azdır) Yani bir iki sene çalışıyor çalışmıyor sonra işi bırakıp dönmüyor. Var boyleleri. O zaman niye okuyor ki diyorum. Kendini geliştirmek için mi? Hele şu zamanda 4 sene üniversite okunmaz bu nedenle çok çok iyi üniversite olmadıkça. Acaba diyorum başlarken ve okurken bile mi bu nedenle okuyorlar. Koca bulmak için universite okuyanlar bile var deniliyor. Ya da okursa çalışmayacaksa bile diploma ile daha modern birini mi bulurum diyor bazıları. Yani iki üç üniversite okudum ama çalışmam diyeni anlamıyorum özellikle. O zaman ikinciyi niye okudun üçüncüye niye gittin? En çok takıldığım bunlar arkadaşınızda da takıldım. Bırakın okuyacaklar gitsin ikinciye de.

kendilerine yolunacak kaz aramaya gelmişler belli.boşver o anasının kuzusundan koca olmazmış zaten.hadi ekonomik şartlar belli geçim sıkıntısı vs yüzünden çalışmanı istiyoruz (istiyoruz da değil anasına ne) deseler hadi diycem mantıklı da sanane be benim birikimimden.

Bakin ben çalışan annelere de bir şey demiyorum çalışan kadınlara da. Ama çalışan kadınlarda çalışmayan kadınlara hazır yiyici muamelesi yapmasın. Ister çalışır ister çalışmaz. Cevremde gördüğüm olaylardan çıkarım yapıyorum sadece. 8 bin maaş alıp kocasından dayak yiyen hakaret gören kadınlar var. Bir de maaş kartı da kocasının elinde. Ben bu duruma kızıyorum. Kadınlar kendini ezdirmesin kimseye.
Bir karı koca bir fabrikada çalışıyorlar. Iki çocukları var ve bakıcı bakıyor çocuklara. Bakıcının sevgilisi iki çocuğu da öldürmüş. Içim parçalandı. O anneyi düşünemiyorum. O zaman dedim ki şu erkeklere fazla maaş verseler de kadınlarla çocuklar heba olmasa. Bizim bilmediğimiz kim bilir neler var bir de.

Bakın siz sapla samanı karıştırıyorsunuz. Çalışmak başka kendini ezdirmek başka. Çalışan kadın maaş kartını kocasından alabilir. Ama 50 yaşında hayatında hiç çalışmamış kadın herhangi bir olumsuzlukta kapıyı çekip çıkamaz. Diploma, eğitim belli bir yaştan sonra işe yaramaz. İster mühendis ister öğretmen olun. Kimse size belli bir yaştan sonra iş vermeyecek. Bu kadınlar ya temizliğe gitmeyi bakıcılık yapmayı göze alıyorlar ya da gidecek yerim yok diyip boyun eğiyorlar.

Kocaların maaşının artması da kadının ezilmemesine yardım etmez. Kadın ezilmek istemiyorsa bunun tek yolu kendi ayakları üzerinde durmaktır. Yoksa ya kendi ailesi ezer ya eşinin ailesi. Kendini başkalarının vicdanına bırakmaktır bu ve çok tehlikelidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…