Çalışan gelin istiyorlarmış

Yat kalk dua et canım. Zaten ben çalışan arıyorum diyene direkt şüpheyle bakıyorum, hele kadrolu mu diye sorarsa direkt red yiyorlar.
Kültürlü birini arıyorum, çalışırsa iyi olur çalışmasada problem dğil, görgüsü kültüür önemli derse eyvallah derim o ayrı bu ayrı çünkü

Hanımlar,
yine yeniden çalışan kadın-ev kadını tartışmasına dönmüş, para kazanan adam, tek başına eve bakan adamdır, bakamayan değildir de eklenmiş tam olmuş.

Ev kadını hazırcı değildir, çalışan kadın da çocuklarına bakmayan kötü anne değildir.

Erkekler de evlenmek istiyorsa çalışkan ve azimli olmalıdır ama hayat müşterektir, ev kadını olmama rağmen kadınların çalışmasından yanayım, kadın çalışmalı, zira hayatın ne getireceği hiç belli olmaz, binbir hayalle evlenirsiniz ama adamda şiddet vardır, aldatma vardır, kumar vardır, uyuşturucu/alkol bağımlılığı vardır, ayrılmanız gerekir, hayatınızı tek başına idame ettirebilmeniz, ayaklarınız üzerinde durabilmeniz için çalışmanız şart.

Ya da evliliğiniz mükemmeldir ama eşimin yaşadığı gibi öyle bir kaza atlatırsınız ki ölüm gibi bir gerçekle burun buruna gelirsiniz, kucağınızda küçük çocuğunuz, eşinizin başında ölmesin diye dua ederken bulursunuz kendinizi, sonra kucağınızdaki miniğin ellerini yanaklarınızda hissedersiniz, ağlama alle, baba ölcek mi diyen evladınıza eşiniz ölürse nasıl bakacağınızı düşünürsünüz.

Herkes evlilikle ilgili bir sürü güzel hayaller kurar ama hayat hep bizim planladığımız gibi gitmez, o yüzdendir ki kızımıza bile biz öldükten sonra kendi ayakları üzerinde durmasını öğütlüyoruz, çalış, kazan, birikim yap, kendini daha fazla geliştir, 10 parmağında bir marifet olmasın, 10 parmağında 10-20-30 marifet olsun, ne evliliğine eşine yasla kendini ne başkalarından medet um, çalış ve yalnızca kendine güven diyoruz.

Çalışmak ya da çalışmamak, okumak ya da okumamak sizlerin tercihi ama maddi manevi tek güvenceniz kendiniz olun, bir karar verirken bir adım atarken yalnızca kendinize güvenerek ilerleyin.

Kendince kriterli var. Bunda sorun göremedim ben. Çalışan kadın istemesi onun tercihidir. Çalışmamakta sizin. Tek sorun çalışmadığınızı bildiği halde bu görüşmeyi kabul etmesi.

Sizin söylediğiniz çok farklı bir durum. Çalışan kadınların bazıları evet dayak yiyor, çalışan kadın maaş kartını veriyor ben demiyorum ki çalışan kadınların hiçbiri kocasından şiddet görmez ama çalışmayanlar görür. Bu kadının hayata bakışına, yetiştiriliş tarzına kafa yapısına bağlı. Evet dediğiniz doğru kdınlar kendilerini ezdirmesin ezdirmemeli.

Fakat kadın en iyi okulda da okusa, iyi para da alsa, maalesef bilinçlenememişse okuduğu okul manevi anlamda ona bi şey katamamışsa her şey olur. Kendini de ezdirir, dayak da yer. Bu yüzden deniyor ya okul okumak adam etmiyor diye. Senin yaşadıklarından öğrendiklerinden ne aldığına bağlı bu durum.

Ama size şunu da söyleyeyim. Çalışan kadın biraz da hayatı öğreniyor, çalışmayı öğreniyor, okuduğu mesleği icra ediyor. Bundan güzel bi şey olabilir mi? Senelerce emek veriyor okuyor, sınavlara giriyor ve sonunda kendi parasını kazanıyor, üretiyor. Hayata bir katkısı var. Bu bile insanı apayrı duygulara sürüklüyor.

Ayrıca 20 yıl evlilikten sonra aldatılan kadınlarımız var. Sorarım size aldatılmayı hangi sağlıklı kafa yapısındaki kadın kabul edebilir de susup oturabilir. Kocasını başka bir kadınla paylaşma düşüncesini kabul edebilir. Kabul ettiğinde kaç kere lanet okuyor belkide içinden, ruhu yaralanıyor ne büyük hasar. Ama bu kadınlar diyor ki çocuklarım var çalışmıyorum vs. İşte o zamanda seneler önceki şeyi hatırlıyor. Çalışmam gerekiyormuş...

Herkes kendi tercihinin sonuçlarına katlanacak. Ben böyle bakıyorum artık.

Ya söylediğiniz şeyler o kadar alakasız ki.
Kimse zaten demiyor ''çalışan her kadın güçlüdür,dimdik ayakta durur'' diye.Bazı gerçekleri burada herkes biliyor hanımefendi.Kim yazmış ''çalışın ve kendinizi ezdirin'' diye ? Herkes aynı şeyi söylüyor ''çalışın,ne eşin ne de bir başkasının iki dudağı arasına bakmayın''.
Burada ''patrondan emir almak mı'' gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorsunuz da parasızlık gelip çattığında eşinizin ''çalışsaydın'' cümlesinden hiç de ağır değil o emirler,ondan emin olabilirsiniz.Ya da seneler öncesi için ''neden çalışmadım'' pişmanlığından.
''Adam değil'' konusu ayrı bir komedi zaten.Erkek evi geçindirmek zorundaymış...Kadın ne yapıyor o zaman,pardon ? O da ev işi yapmak mı zorunda ? Sizin hakkınız isteyince çalışıp,isteyince evde olmak ama erkekler ''çalışmak zorunda''.Erkekleri daha iyi anlıyorum böyle yorumları gördükçe,ben erkek olsam ben de evlenmek istemezdim cidden.

Öyle bi dünya yok. Eşiniz ben de çalışmamayı tercih ediyorum derse kim evinize para getirecek.

Şayet çalışmamayı tercih etseydi kendimi geçindirirdim çalışırdım.ama anlatmak istediğimi anlamamakta ısrar ediyorsunuz iki taraf baştan konuşup anlaştığı taktirde neden bi sorun olsun diyorum siz illaki çalışsın diyosunuz.eşitlikten yanasınız anladığım kadarıyla bende eşitlikten ve özgürlükten yanayım.eşim saygı duyuyor özgür bırakıyor evlenirken sen çalışmıyorsan bende çalışmıyorum deseydi peki derdim kendini geçindirebiliyorsan çalışma.

O da onun tercihi ben sen çalışıcaksın diye zorlamam şartta koşmadım tercih ve iki tarafın birbirine saygı duymasından ibaret.
Adam da çalışmasa nasıl geçineceksiniz? Nasıl kendi tercihi oluyor:) hee kimse çalışmadan güzel güzel geçinecek imkânınız varsa kimse çalışmasın zaten. Yazık adama da...

Adam da çalışmasa nasıl geçineceksiniz? Nasıl kendi tercihi oluyor:) hee kimse çalışmadan güzel güzel geçinecek imkânınız varsa kimse çalışmasın zaten. Yazık adama da...
Benim ailemdem gelen bi desteğim var kendimi geçindiririm eğer oda kendini geçindirebiliyosa çalışmasın kendi bilir

İnsanların düşüncelerine fikirlerine saygı duymayı öğrendiğiniz gün sizinle neden çalışmamam gerektiği üzerine konuşuruz şayet şu tavrınızla sizi çokta kale almıyorum...

Saygısızlık yapmadım .Bu ne şiddet celal biraz sakin olalım :)
Çalışmamaniz isabet olmuş dedim bunun neresi saygısızlık .

Eee siz kendinizi geçindiremiyorsunuz ama calismiyorsunuz da... Eşiniz diyince öyle diyeceksiniz ve ben onu zorlamam diyorsunuz:) çelişkiler çelişkiler... Bir de özgürlük dediğin şey istediğin an kapıyı çarpıp cikabilmektir baba evine de uğramadan.

Benim ailemdem gelen bi desteğim var kendimi geçindiririm eğer oda kendini geçindirebiliyosa çalışmasın kendi bilir
Himm baba evinden desteğiniz var. Özgürlük güzel şey... Adamin biri özgürlüğü daha iyi anlamak için düşmüş yola. Varmış kimsenin olmadığı yere... Yaşamış orada biraz ve patatesten zehirlenmiş. Cesedi de çok sonra bulunmuş. Avukat adam. Sonra filmini yapmıslar. Baya yüksek puanlı bir film 9a yakın. Yani özgürlük göreceli bir kavram, demek istedigim.

Özgürlük kavramı sizin için başka benim için başka bişey ifade ediyor demekki ihtiyacım şuan yok ama olmasaydı o halde ben çalışırdım ama karşı tarafada saygı duyardım diyorum siz çelişki diyosunız

Aileler olmasa ne olacakti acaba merak ediyorum gerçekten :)
Aynen. Zaten çalışmasın özgürlük oysa da... Eşime karışmam zorlamiyorim da demesin. Adam ne yapacak başka. Biz de eslerimizi çalış diye zorlamiyoruz mecbur çalışıyorlar. Mantık hatası var işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…