Yat kalk dua et canım. Zaten ben çalışan arıyorum diyene direkt şüpheyle bakıyorum, hele kadrolu mu diye sorarsa direkt red yiyorlar.Yengemin önerdiği biri vardı 44 yaşında evlenip boşanmış 1 çocugu var. Yengem resmini gösterdi hoş biri. Bugun pazardı bulusmaya gittim. O annesiyle gelmiş , ben de yengemle gittim . Annesiyle oğlu ağız birliği etmişçesine biz çalışan gelin istiyoruz dediler . Birikimin var mı dediler ? Bunalttılar resmen beni .
Çalışmayı düşünmüyorum.İleride çocuklarıma bakmak istiyorum dedim . Yani ; Görüşme olumsuz sonuçlandı .
Akşam akşam sinirim bozuldu .
Sizin söylediğiniz çok farklı bir durum. Çalışan kadınların bazıları evet dayak yiyor, çalışan kadın maaş kartını veriyor ben demiyorum ki çalışan kadınların hiçbiri kocasından şiddet görmez ama çalışmayanlar görür. Bu kadının hayata bakışına, yetiştiriliş tarzına kafa yapısına bağlı. Evet dediğiniz doğru kdınlar kendilerini ezdirmesin ezdirmemeli.Bakin ben çalışan annelere de bir şey demiyorum çalışan kadınlara da. Ama çalışan kadınlarda çalışmayan kadınlara hazır yiyici muamelesi yapmasın. Ister çalışır ister çalışmaz. Cevremde gördüğüm olaylardan çıkarım yapıyorum sadece. 8 bin maaş alıp kocasından dayak yiyen hakaret gören kadınlar var. Bir de maaş kartı da kocasının elinde. Ben bu duruma kızıyorum. Kadınlar kendini ezdirmesin kimseye.
Bir karı koca bir fabrikada çalışıyorlar. Iki çocukları var ve bakıcı bakıyor çocuklara. Bakıcının sevgilisi iki çocuğu da öldürmüş. Içim parçalandı. O anneyi düşünemiyorum. O zaman dedim ki şu erkeklere fazla maaş verseler de kadınlarla çocuklar heba olmasa. Bizim bilmediğimiz kim bilir neler var bir de.
Herkes kendi tercihinin sonuçlarına katlanacak. Ben böyle bakıyorum artık.Bir de arkadaşınız mühendismis. Bunun öğretmeni var, veterineri var,işletmecisi var (doktor demem mesela,temelli işi bırakani çok azdır) Yani bir iki sene çalışıyor çalışmıyor sonra işi bırakıp dönmüyor. Var boyleleri. O zaman niye okuyor ki diyorum. Kendini geliştirmek için mi? Hele şu zamanda 4 sene üniversite okunmaz bu nedenle çok çok iyi üniversite olmadıkça. Acaba diyorum başlarken ve okurken bile mi bu nedenle okuyorlar. Koca bulmak için universite okuyanlar bile var deniliyor. Ya da okursa çalışmayacaksa bile diploma ile daha modern birini mi bulurum diyor bazıları. Yani iki üç üniversite okudum ama çalışmam diyeni anlamıyorum özellikle. O zaman ikinciyi niye okudun üçüncüye niye gittin? En çok takıldığım bunlar arkadaşınızda da takıldım. Bırakın okuyacaklar gitsin ikinciye de.
Bakin ben çalışan annelere de bir şey demiyorum çalışan kadınlara da. Ama çalışan kadınlarda çalışmayan kadınlara hazır yiyici muamelesi yapmasın. Ister çalışır ister çalışmaz. Cevremde gördüğüm olaylardan çıkarım yapıyorum sadece. 8 bin maaş alıp kocasından dayak yiyen hakaret gören kadınlar var. Bir de maaş kartı da kocasının elinde. Ben bu duruma kızıyorum. Kadınlar kendini ezdirmesin kimseye.
Bir karı koca bir fabrikada çalışıyorlar. Iki çocukları var ve bakıcı bakıyor çocuklara. Bakıcının sevgilisi iki çocuğu da öldürmüş. Içim parçalandı. O anneyi düşünemiyorum. O zaman dedim ki şu erkeklere fazla maaş verseler de kadınlarla çocuklar heba olmasa. Bizim bilmediğimiz kim bilir neler var bir de.
O da onun tercihi ben sen çalışıcaksın diye zorlamam şartta koşmadım tercih ve iki tarafın birbirine saygı duymasından ibaret.Eşiniz seviyor mu insanlardan emir almayı sadece bunu soracağım
Öyle bi dünya yok. Eşiniz ben de çalışmamayı tercih ediyorum derse kim evinize para getirecek.O da onun tercihi ben sen çalışıcaksın diye zorlamam şartta koşmadım tercih ve iki tarafın birbirine saygı duymasından ibaret.
İnsanların düşüncelerine fikirlerine saygı duymayı öğrendiğiniz gün sizinle neden çalışmamam gerektiği üzerine konuşuruz şayet şu tavrınızla sizi çokta kale almıyorum...Evet siz çalışmayın zaten isabet olmuş kararınız.
Öyle bi dünya yok. Eşiniz ben de çalışmamayı tercih ediyorum derse kim evinize para getirecek.
Adam da çalışmasa nasıl geçineceksiniz? Nasıl kendi tercihi oluyor:) hee kimse çalışmadan güzel güzel geçinecek imkânınız varsa kimse çalışmasın zaten. Yazık adama da...O da onun tercihi ben sen çalışıcaksın diye zorlamam şartta koşmadım tercih ve iki tarafın birbirine saygı duymasından ibaret.
Benim ailemdem gelen bi desteğim var kendimi geçindiririm eğer oda kendini geçindirebiliyosa çalışmasın kendi bilirAdam da çalışmasa nasıl geçineceksiniz? Nasıl kendi tercihi oluyor:) hee kimse çalışmadan güzel güzel geçinecek imkânınız varsa kimse çalışmasın zaten. Yazık adama da...
İnsanların düşüncelerine fikirlerine saygı duymayı öğrendiğiniz gün sizinle neden çalışmamam gerektiği üzerine konuşuruz şayet şu tavrınızla sizi çokta kale almıyorum...
Eee siz kendinizi geçindiremiyorsunuz ama calismiyorsunuz da... Eşiniz diyince öyle diyeceksiniz ve ben onu zorlamam diyorsunuz:) çelişkiler çelişkiler... Bir de özgürlük dediğin şey istediğin an kapıyı çarpıp cikabilmektir baba evine de uğramadan.Şayet çalışmamayı tercih etseydi kendimi geçindirirdim çalışırdım.ama anlatmak istediğimi anlamamakta ısrar ediyorsunuz iki taraf baştan konuşup anlaştığı taktirde neden bi sorun olsun diyorum siz illaki çalışsın diyosunuz.eşitlikten yanasınız anladığım kadarıyla bende eşitlikten ve özgürlükten yanayım.eşim saygı duyuyor özgür bırakıyor evlenirken sen çalışmıyorsan bende çalışmıyorum deseydi peki derdim kendini geçindirebiliyorsan çalışma.
Adam da çalışmasa nasıl geçineceksiniz? Nasıl kendi tercihi oluyor:) hee kimse çalışmadan güzel güzel geçinecek imkânınız varsa kimse çalışmasın zaten. Yazık adama da...
Himm baba evinden desteğiniz var. Özgürlük güzel şey... Adamin biri özgürlüğü daha iyi anlamak için düşmüş yola. Varmış kimsenin olmadığı yere... Yaşamış orada biraz ve patatesten zehirlenmiş. Cesedi de çok sonra bulunmuş. Avukat adam. Sonra filmini yapmıslar. Baya yüksek puanlı bir film 9a yakın. Yani özgürlük göreceli bir kavram, demek istedigim.Benim ailemdem gelen bi desteğim var kendimi geçindiririm eğer oda kendini geçindirebiliyosa çalışmasın kendi bilir
Özgürlük kavramı sizin için başka benim için başka bişey ifade ediyor demekki ihtiyacım şuan yok ama olmasaydı o halde ben çalışırdım ama karşı tarafada saygı duyardım diyorum siz çelişki diyosunızEee siz kendinizi geçindiremiyorsunuz ama calismiyorsunuz da... Eşiniz diyince öyle diyeceksiniz ve ben onu zorlamam diyorsunuz:) çelişkiler çelişkiler... Bir de özgürlük dediğin şey istediğin an kapıyı çarpıp cikabilmektir baba evine de uğramadan.
Aynen. Zaten çalışmasın özgürlük oysa da... Eşime karışmam zorlamiyorim da demesin. Adam ne yapacak başka. Biz de eslerimizi çalış diye zorlamiyoruz mecbur çalışıyorlar. Mantık hatası var işte.Aileler olmasa ne olacakti acaba merak ediyorum gerçekten :)
Aynen. Zaten çalışmasın özgürlük oysa da... Eşime karışmam zorlamiyorim da demesin. Adam ne yapacak başka. Biz de eslerimizi çalış diye zorlamiyoruz mecbur çalışıyorlar. Mantık hatası var işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?