ÇALIŞAN GELİN İSTİYORMUŞ

yasemin010103

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2014
445
269
103
34
Merhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.

Benim kaynanada ev hanımı istiyodu ogluna hizmetçilik yapsın diye
Sorun yapmadım,erkek arkadasınızla kafa yapınız uyustuktan sonra gerisi boş bence
Sen yinede arkadasının agzını ara yinede ilerde calışmazsam tepkin ne olur diye

Merhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
İyi de çalışmak sizin yararınıza olan bir şey ?
Sigortanız , doğum paranız ,
özel hayata etkisi -sosyallik ve rahat harcama - , ileride emeklilik ..
Neresinde art niyet var ki bunun ?

Aşk, meşk ayağa düştü artık görüyorum ki.
Herkes mantık timsali olmuş, sevginin, karakterin bir önemi yok sanırım.
Burada önemli olan erkek arkadaşınızın duruşu.
Ve şunu da eklemek isterim ki çalışmayan damatla, çalışmayan gelin aynı şey değil.
Erkekler çocuk doğurmuyor, 9 ay bunun sıkıntısını çekmiyor, her ay düzenli regli sancıları, lohusa sendromları olmuyor.
Daha bunun gibi pek çok şey.
Hala çamaşır makinesi reklamlarında, deterjan için kadınların tercihi deniyorsa, yeterince eşitlik yok demektir. Ev işlerinin hala hepsini kadınlar yapıyor.

Kadınlar tüm bu sorumluluklar üzerlerindeyken artı olarak çalışmaya mecbur bırakılıp, yıpratılmamalı.

Son düzenleme:
Bende çalışan isterdim kafaya takılacak bisey yok bence. Hayat çok pahalı kayınvalide adayında bunu biliyor ev geçindirmek ağır malesef

Bence boşuna takılmışsın bu konuya, önyargı yaratacak durum yok ortada. Çalışmak kadar güzeli yok, ya tersi olsaydı? Gelinim bana bakacak, ayağıma dönecek muhabbeti olsaydı? Tüylerim diken diken oldu bak.

Maddiyatçı bir insan belli ki. Sevgilinizin size demesi ilginçmiş. Kendi düşüncesi de bu demek ki.

Ben de sevgilimle bu konuşmayı yapıyorum. İster çalış, ister çalıma diyor. Kendine güveniyor. Ben çalışmayı kendim için istiyorum maddiyattan önce ama böyle bir tavırla karşılaşsam rahatsız olurdum.

Annenize bir sorun bakalım damadı ilerde çalışmak istemese soruneder miymiş?

Eşitlik eşitlik diye çığırdığımız şu günlerde eşitlikten anladığınız şeyin pozitif ayrımcılık olması çok hoş.

Aman war ole ya kaynanalar,
Hele benim bir tane akrabam wardi,
Oglu okumuş diye illa okumuş istiordu, snra oglu bi hemsire buldu,
3 ayda evlendi annesinin kışkirtmasinla :)

Bir hemsirecik bulduk kacirirmiyiz dedi kadin, hepimizin icinde.
Akrabalarla oturuyorduk hepimiz birbirmize baktik gulduk hatta :)

Neyse velhasil evlendi oglu.
Suanda bosaniyorlar mi bosandilar mi oyle biseydi.
Hatta kadin damattan yana iyiyiz de,
Gelin bes para etmez cikti dedi bize.
Eee calisan, okumus diye ayrim yapar da HAYIRLISI demezlerse olcagi bu :)
Çokta takilma yani ilerde calismak istemezsen eşinin fikri onemli.
Onlari ilgilendirmez.

Kendi çalışıyor muymuş çok bilmiş,iş hayatından haberi var mı? Ben de çalışıyorum ama bu kayınvalide de art niyet sezdim,sizdeki koşulları o mu belirliyor? Ona mı kalmış?

Back
X