Çalışan, hiçbir şeye yetişemeyen ben

Sabah 7.40 da evden çıkıyorum en gec eve de en erken 18.10 da geliyorum işe bebekle gidiyorum eve gelince oglum yine tepemde :) şöyle söyliyim yarının yemeğini bugün aksamdan yapıyorum eve gelince yemek derdim olmasin diye corba makarna yaptiysam ve hazırladığım yemekten küçük tencerelerle işe goruruyorum oglumla orda yiyoruz. Eve gelip yemek yedikten sonra hemen bulaşık makinasini dolduruyorum. Çamaşır varsa hemen makinaya. Evde olmadigimiz icin ev cok dağilmiyor ancak uyumadan once oyuncaklari filan topluyorum aksam yatmadan lavabolara camasir suyu döküyorum. Haftasonu da 2 saat hizli ama dip köşe olacak sekilde temizlik yapiyorum kendime de iste oglumla oynamaktan vakit bulursam vakit ayiriyorum :) ha bu arada lazer yaptir en azindan kil tüy derdin olmaz ben öyle yaptim

bi an dusundum siz yetisemiyorsaniz ben napim diye
iki haftada bir temizlige yardimci alin , utunuzu de yapar bastan konusursaniz
ertesi gunku yemeginizi de aksamdan hazirlayin

Seninle meslektasiz calisma saatlerimiz ayni ben de 1 de cocuk var.
bak canim aksam sorun yokmus zaten yaptigin yemek ve salatanin miktarini artir ogle icin mini saklama kaplarina koy at dolaba. Ton balikli salata Yogurtlu sebzeler corba vs. Okulda da Pete gin ustune koy ogleye sicacik.
Sabah kahvaltini da aksam yatmadan hazirla secenek olarak

2 dilim tam bugday ekmegine sandivic
1 kutu sut yulaf yada granola
bazen yarim simit yanina peynir domates ekle
bazen de uyan 2 yumurta hasla yeter iste

Ev islerini biriktirme ben 2 haftaya bir kadin aliyorum calisan bayanlarin yardimci almamasini anlamiyorum bize de yazik

Bunun disinda Bana usengecsin gibi geldi ama kan degerlerine de baktir malum o simitler falan bagimlilik yapiyor iyice kilo alirsin silkelen biraz.

Öncelikle her işi hafta sonuna bırakmayacaksın, hafta içi bi gün çamaşır, bi gün toz alma süpürme, bi gün silme vs gibi. Hafta sonuna temiz evle gireceksin ki cumartesin sana kalsın.

2. Olarak kendine bi düzen oluştur mesela her zamankinden 15 dk erken kalksan neler yaparsın.

2. Tavsiyem menülerini bi gün öncesinden belirle; hem yapımı sıkıntı olmaz hemde ertesi güne daha hazırlıklı olabilirsin.

Binbir emek verdiğin kiloyu neden alacaksın ya.

eve gidince nerden başlıyorsunuz mesela
yemek temizlik vs.

Eve gelişiniz erken oyüzden herşeye yetişmeniz lazım

Temizliği haftasonuna bırakmayın gelince yemek hazırlarken bigün süpürgr bigün silme bigün tozslma yapın.
Çamaşır sıklığınız neyse ona göre yıksyın ütü zor geliyosa özel firmalarla anlaşabilirsiniz

Sandviç ekmekleri alın hersabah domates peynir koyun tost yapın yiyip çıkın

Haftasonu tamamen size kaldı bile

"Ayyy 15:30'da geliyorsun ben 19' da çıkıyorum nasıl yapamazsın" diyenlere bir şey demek istiyorum;
siz kendi yaptığınız işe göre o saati değerlendirdiğiniz için oooo ben olsam neler yaparım demeniz çok normal ama inanın yorgunluk seviyesi aynı olmuyor farklı işlerde.
3 sene önce 15' te çıkıyordum, eve geldiğimde önüme konan yemeği yiyecek bile halim olmuyordu yorgunluktan ağlıyordum.
Şimdi 17'de çıkıyorum eve adım attığım an işe başlıyorum.
Konu sahibi bence sınıflarınız zor şuan tek sorun planlayamama değil; ama iyi bir planlamayla tabi ki daha rahat edebilirsiniz. Hafta sonları köfte yapıp buzluğa atıp işten gelince fırına atabilirsiniz mesela.
Ve tabi ki her şeye yetişmeye çalışmayı bırakıp eşimizi olaya dahil edebilirsiniz.

Ne çok tavsiye var böyle. Bence eşinizle işleri ortak yapmalısınız. Bak yardım etsin demiyorum. Ortak. Bir de yarım gün yardımcı alın. Tamamdır

ben de bunu yazacaktım bütün gün ofiste masa başında bilgisayar önünde oturarak çalışanlar anlamıyor öğretmenin halinden
illa fiziki bir yorgunlukta olması gerekmiyor kafanın yorgun olması fiziksel yorgunluktan beter

konu sahibi yapabileceklerin
çamaşırları hafta içi günlerinde hallet hafta sonuna bırakma
yıka as kurut sonra ütülenecekleri at bir sepete
ütüyü kolay parçaları kendin hallet zor pantolonları vs. ütücüye ver

bulaşık makinasını daha çok kullan
madem yemek yapıyorsun akşam için daha fazla yap ertesi gün öğlen okula götür aynı yemeği
çok dökülüp saçılmayacak salatadır tavuktur makarna pilavdır yanına al okulda öğle yemeği olur

bir kadın tut iki haftada bir gelsin
cam kapı temizliğini halletsin

hafta içi bir gün görünen yerleri süpürsen hafta sonu da köşe bucak süpürge yapıp toz alsan yeterli
zaten lavobaları iki günde bir yıkarsan başka yerin kalmaz

Canım anlamak istemeyen anlamaz. Işin saatlerine 3 ay tatiline,15 tatilşne takılır. Ayrıca 3 ay değil tatilimiz. 2 ay. Madem kolay bir meslek fazla tatili var. O zaman efendim siz de öğretmen olsaydınız.
Uzaktan davulun sesi hoş gelir millete.
Beden yorgunluğu yatarsın,dinlenirsin geçer. Ama kafa yorgunluğu öyle değil.
Insanlar kendi çocuklarıyla bile uğraşırken bunalıyor kaldı ki en fazla 3,5 çocuk olsun. 8 sınıfa giriyorum. Her sınıfta en az 30 öğrenci. Öyle hepsi de saygılı uslu sakin çocuk sanki.
Neyse seni ancak bu mesleği yapan biri anlar. Bende başlarda zorluk yaşadım. Okul tğm enerjimi alıyor. Çalışma ortamım da iyi değil. Ama yine çok şükür ki Allaha bir işimiz ve bir yuvamız var.

Gunde 7 saat calisiyorsunuz... bu saatlerde ben calissam evimlede kendimle de cokk rahat ilgilenebilirdim. Calisma saatlerinizi cok kiskandim sahsen.

Üç ay değil iki ay diyorsunuz ya, özel sektörde sadece 14 iş günü izin var ve normal zamanda aldığınız izinler ya maaşınızdan yada o 14 günden düşülür, muhakkak mesleğinizin zorlukları vardır, muhakkak yoruluyorsunuz ama burada insanlar 12 saat mesai yaparken siz burada bence 3 ay değil 2 ay tatilimiz var demeyin. Neyse ben konuyu baltalamayayım. Bana göre mesaisi 15:30 da biten bir insan her şeye zaman ayırır. Ayıramıyorsa çok tembeldir. Başka da sebebi yoktur. Birde çocuklar yoruyor ya sizi hani, birde müşterilerle uğraşsanız keşke, yada patronunuzla , genel müdürle insan kaynaklarıyla, sizi çekemeyen iş arkadaşınızla? Yani burada gelip o zorluklardan bahsetmeyin çünkü burada sizden çok daha ağır koşullarda çalışan insanlar var. Ve demişsiniz ya çok biliyorsanız siz de öğretmen olsaydınız diye, keşke olsaydım o kadar pişmanım ki! Hem çocuklar mesleğini seven bir öğretmene sahip olurdu hem ben o beğenmediğiniz 2 ay tatilimde yeterince keyif yapabilirdim! Hem de akşam evime 15:30 gitmenin keyfini yaşardım.

Ya bide en çok şeye güldüm, beden yorgunluğu geçer kafa yorgunluğu geçmez, hanımefendi burada mimarı, mühendisi, muhasebesicisi bir sürü meslekten kadın var. Yani sadece öğretmenlerin kafası mı yoruluyor sanıyorsunuz :) kafası yorulmadan sadece bedeni yorulan insanlar ya temizlik işindedir yada mağazada çalışıyordur onu da öğretmenliğe tercih etmezdiniz sanırım. Yani insanlar mesai saati olarak sizlerden kat kar fazla çalışırken kafaları da yoruluyor emin olun. Yani bizler de hem bedenen hem ruhen Yorgunuz :))

sizin gibi düşünen
vay tatiliniz böyle
vay iş saatiniz şöyle
öğretmen olmaya ne var diye konuşan birini
bir defa endüstri meslek lisesinde bir bilgisayar programını öğretmeye sadece iki saat boyunca derse girmek için geldi kadın
topuklarını vura vura kaçtı
kaç tane öğretmen biliyorum atanıp gelip ben bunu çekemem diye bankacı olan kendine iş yeri açan bilgisayar programcılığı yapan
hani öğretmenlik kebap iş ya sizin düşüncenize göre neden bu işi bırakıp sizin o zor mesaisi fazla işlere yöneldiler bir düşünün

siz patronla uğraşıyorsunuz öğretmen müdürle hiç uğraşmıyor çünkü
siz insan kaynaklarıyla genel müdürle uğraşıyorsunuz
öğretmen hıkk dese şikayete koşan velilerle uğraşmıyor
200 öğrencinin dersine de girse her şeyden haberdar olmasını tüm herkesin gönlünü eğlemesi gerekmiyor öğretmenin

O zihniyeti kirmak cok zor öğretmen esittir 3 ay tatil .Zaten biz de ışıklanarak ogretmen olduk .KPSS uni sinavina filan girmedik .Yatarak kazandik
Haa mezun olup atanamayan meslektaslarimiz var onlar icin gercekten cok uzuluyorum .Baska is yapmaya mecbur kaliyorlar o kadar emek karsiligi .Gonul ister ki herkes guzel islerde calissin cok tatili olsun ama oyle degil .Mesela esim 6 gun calisiyor ozelde .Zorluklarini bilirim .Ama kalkip kiskanclik yapmak yersiz .Herkes birbirine saygi gostermek zorunda .

Ben öğretmenlik kolay demiyorum, böyle kutsal bir görevden bu kadar şikayet edilmez diyorum!! Ne yazık ki sadece mesleklerini para için sevmeden yapan binlerce öğretmen var ve burada da yorumlardan anlaşılıyor. Bu insanlar o meslekleri yapıyor diye üzülüyor, çocuklarımıza acıyor ve gelecek için endişe ediyorum. İnsan öğretmen olduysa severek yapmalı, sevmeden yapınca böyle oluyor. O işini bırakıp özele geçen meslektaşlarınızı da kutluyorum en azından onca çocuğun günahına girmemiş oldular ve yapamayacaklarını anladıkları için bırakmışlar.

Ailenle mi yaşadın o yaşa kadar?
Ay sonra Türkiye kadını kendini ezdiriyor, boşamana kadar para biriktirip kaçıyor diyorlar.

Batı’yı eleştiriyorsunuz çocuklarını evden gönderiyorlar 19 yaşında diye.

17 yaşımda evden çıktım, 8 yıldır yalnız yaşıyorum.

Aynı yaştayız, eve biri gelince ben de bocalarım tabi ama
Sen düpedüz fakir prensessin

Öğleden sonra 3 buçuk, akşam 7 bu süre nasıl yetmez? Esnaf kadınlarla buluş, onlardan tüyo al.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…