Yoğunluktan bahsettim BenNeden tatlim.Odanda soğuyan çayından ,kahveden bahsetmissin ama? Etik mi degil
Sabah basit kahvaltı hazırlayın örneğin uyanır uyanmaz çayınızı koyun yumurtanızı haşlamaya koyun sonra kıyafetlerinizi üst baş giyinin hazırlanın mesela onlar olurken. Yumurta kahvaltılıklar ve çay gayet sağlıklı ve yeterli bir kahvaltı hem vaktinizide almaz. Geldiğinizdede yemeğinizi yaparsınız. Temizliği rutin haftasonu yapın bi kaç saat yeterli olur zaten. Haftaiçide gerektikçe ufaktan süpürün. Saatleriniz çok makul bence sadece planlı hareket etmelisiniz.Merhaba hanımlar4 aylık evliyim ve öğretmenim. Sabah 08.30, akşam 15.30 çalışıyorum. Hem okulumda hem evde yeniyim. Hiçbir şeye alışamadım. Sabah kalkıp kahvaltı hazırlayıp yemeye, haftasonu ev temizliğine, kendime bakmaya kısacası hiçbir şeye yetemiyorum. Düğün öncesi 23 kilo verip fazlalıklarımdan kurtuldum ama şimdi sabah kalkıp kahvaltı yapamıyorum, okul için bir şeyler hazırlayamıyorum bu yüzden 7 kilo geri aldım Ev temizliği desem haftasonunu iple çekiyorum temizlik yapınca kendimle ilgilenemiyorum ayy açıkçası 25 yaşımda hiçbir şeye yetemiyorum
Çalışan ve her şeye yeten hanımlar nasıl beceriyorsunuz? Bu kısır döngüden çok sıkıldımkendi sağlığıma da bakmadığımdan sürekli hastalanıyorum kilo almak da cabası okula ne götürsem ne yapsam ev temizliği kendime vakit ayırma bunlara nasıl yemiyorsunuz yahuu
Sizin yorumlarınızı özellikle okuyorum ve bakış acinizi seviyorum.Keske herkes emeğinin karşılığını alsa ve kattığı degerle/ sağladığı faydayla ortaya çıkan kazançtan pay sahibi olabilse.Yoğunluktan bahsettim Ben
Ülkemizde her yogun calısan insanın maası da doğru orantıda artmıyor ayrıca
2 hfta bir kadin aliyorsun ve kendin temizlik yapmyiorsun 2 cocukla...:) şaşırdım.... bayaga pis olmali...Erkenden evdesin neye yetisemiyorsun anlamadim. Cocuk yok ev ne kadar pislenebilir ki? 2 haftada bir kadin al 2 kucuk cocukla ben oyle yapiyorum kendim temizluk yapmiyorum.
Benim eşim biraz yağlayıp ballayıp yapıyorr, çiçeğim ben de süpürüp siliyorumm ama sen yapıncaa kadın eli değince daha bir güzel oluyor diyor :)) yemezlerr yavrum diyip ben valla iş yaptırıyorum ya :))) harika yoğurt çorbası yapar. Benden güzel süpürüverir valla pratik:)Ben çalışan kadınların hangi mesleği yapıyor olurlarsa olsun evlilik içinde fena kaziklandigini düşünüyorum
:)) peki, ben de konu sahibi gibi öğretmenim de zaman zaman maaş yönünden yanlış meslek seçmişim diyorum, acaba dedim daha iyi bir maaş için bu şekilde mi çalışmak gerekiyor yıllardır izinsiz gün içinde neredeyse nefessiz çalışarak, Allah kolaylık versin:) burada yaZmam doğru olmaz :)
Ogretmenim bende.oglenciyim,13 de dersim basliyor.18.30da evde oluyorum.2 cocugum var,esim sagolsun birseye elimi sureyim demez(eskiden boyle degildi)benim rutinim soyle:sabahlari zaten uyan ,cocuklara kahvalti yaptir,ustlerini baslarini degistir,hazirlan sac fonle makyaj yap cik.sabahtan hicbir is yapamiyorum maalesef.okuldan gelince yemek hazirla ye kaldir mutfak topla saat 8 oluyor.sanra 1 saat cocuklarla etkinlik oyun o gun ne yapacaksam iste.saat 9 gibi ben otomatige baglaniyorum durdurabilene ask olsun.hemen supurge,arkasindan vileda ,toz almaxa,wc banyo sil yika saat 10.30 oluyor.bu arada camasirlar makibede yikaniyor.sonra onlari cikar as.topladiklarini katla yerlestir.saat oldu 11.cocuklarin ust bas degisimi,dis fircalamasi,sut icirmesi uyutmasi oldu 23.30.ben girisiyorum ertesi gunun yemegine saat oluyor yarim.hemen bir dus,kisisel bakim vs saat oluyor 1.30.1 saat falanda kitap okuma,orgu ya da buyuklere boyama o gun canim ne isterse iste.saat oldu gece 2.30.hazirlan yat derjen oluyor 3.hicbir zaman 3 den once uyudugumu bilmem.bazen 4 bile oluyor ki bu saydiklarimin hepsini isik hiziyla yapiyorum:))yalniz her cuma haftalik yemek,temizlik,alisveris ve bunlarin disinda yapilacaklar listesi hazirlarim.ona uyarim boylece ne yapacagimi biliyorum.ornegin bu hafta terziye kiyafetleri ver,fotograflari bastir,ogrencilerin bilgilerini e okula gir gibi.valla kosturmadan olmuyor.isin sirri asla erteleme.yorgunluktan catladanda patlasanda o isi o an yap.unutmaki yapmazsan ertesi gun daha cok yorulursunMerhaba hanımlar4 aylık evliyim ve öğretmenim. Sabah 08.30, akşam 15.30 çalışıyorum. Hem okulumda hem evde yeniyim. Hiçbir şeye alışamadım. Sabah kalkıp kahvaltı hazırlayıp yemeye, haftasonu ev temizliğine, kendime bakmaya kısacası hiçbir şeye yetemiyorum. Düğün öncesi 23 kilo verip fazlalıklarımdan kurtuldum ama şimdi sabah kalkıp kahvaltı yapamıyorum, okul için bir şeyler hazırlayamıyorum bu yüzden 7 kilo geri aldım Ev temizliği desem haftasonunu iple çekiyorum temizlik yapınca kendimle ilgilenemiyorum ayy açıkçası 25 yaşımda hiçbir şeye yetemiyorum
Çalışan ve her şeye yeten hanımlar nasıl beceriyorsunuz? Bu kısır döngüden çok sıkıldımkendi sağlığıma da bakmadığımdan sürekli hastalanıyorum kilo almak da cabası okula ne götürsem ne yapsam ev temizliği kendime vakit ayırma bunlara nasıl yemiyorsunuz yahuu
Evlenmeden önce annenizin evinde mi kalıyordunuz ve hiç bir iş yapmıyormuydunuz?Sonuçta bebek yok ve eve erken geliyorsunuz,temizliği az az haftaiçi de yapabilirsiniz normalde.Evli dahi olmasanız ev temizlenecek yine yemek yapılacak.Aslında haklısınız erken geliyorum. Ama okulum çok zor bir okul. Eve geldiğimde baş ağrısından kendime gelip ancak yemek yapıyorum. Sabah kaç alarm çalıyor zor uyanıp okula gidiyorum. Sabah öğle poğaça ile geçiştirince kilo almak, programsız bir hayat.
:))yok o kadarini yapamiyorum.ipin ucunu azicik kacirsam sonra yine olan bana oluyor napayim.cocuklarim dogdugunda timarhanelik olmustum bende.evimi b.k goturuyordu,sacimin dolasikligini acamiyordum haftada 1 taradigim icin.aglamadigum gun yoktu neredeyse ben ne yapacagim diye.sonra canima tak etti,bir gun dusundum nasil cikarim isin icinden diye.o gun karar aldim.herseyi duzene sokacagim,olsemde yapacagim dedim.kendime soz verdim,plan yaptim.o gun bugundur boyle bir duzen oturttum.ha yorulmuyor muyum,bitiyorum yorgunluktan,her yerim sizliyor ama yapiyorum.cocuklarimda uslular allah icin uzmuyorlar beni hic(dogduklarindaki ilk 4 ay hayatimin en zor aylariydi hic susmazlardi)oyle boyle geciyor gunlerim isteİzmir'in İzmir,gozlerinizle cisimleri de hareket ettirebiliyor musunuz?bu ne ya nasıl dayanılır hergun bu tempoya? Doğum iznindeyim iki çocukla tekrar çalışma hayatına döndüğümde sagligimi yitirecegim o vakit.
:)) peki, ben de konu sahibi gibi öğretmenim de zaman zaman maaş yönünden yanlış meslek seçmişim diyorum, acaba dedim daha iyi bir maaş için bu şekilde mi çalışmak gerekiyor yıllardır izinsiz gün içinde neredeyse nefessiz çalışarak, Allah kolaylık versin
Ben de evliligimin ilk zamanlari hem isyerimde yeniydim hem evlilikte.. Hicbir seye yetisemiyordum. Her aksam yemekten once bir posta agliyordum sonra ise girisiyordum. Ancak ben sabah 6'da ise gidiyor aksam 19:30'da eve giriyordum. Aksam yemegini 22:00 gibi yiyorduk. Sen 15:30 gelip saat kaca kadar yemek pisiriyorsun. 16:30'da yemege baslasan en zor yemek 18:00'de pismis olur. Bunun sabah uyanmalarina etkisini cozemedim. Ayrica hafta sonu iki gun degil mi? Iki gun boyunca temizlik mi yapiyorsun. Bir gunu temizlik bir gunu bir gunu de kisisel bakim gunu yap.Okulda yorgun olunca eve gelince yemek yapınca sabah erken kalkamıyorum. Ama sanırım akşamdan bazı şeyleri hazırlamam lazım. Okulda yemek için ne gibi şeyler götürebilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?