Çalışan, hiçbir şeye yetişemeyen ben

Evlilikte yenisiniz zamanla otomatige baglanmiş gibi hareket etmeyi de ogreneceksiniz.Benim size oneri haftasonu yemek ve temizlik ikilisini planlayın haftaicine basit isler birakin.Bende ögretmenim eve geldigimde eşim tv acsa sinirleniyorum , yogun gurultüye maruz kalıyoruz okulda ve surekli ayakta hem konus,hem dinle,hem ogret,hem hatalari duzelt hem de dinlemeyenlerle mücadele et ve bunları surekli yap derken insanın enerjisi kalmiyor evine.Ev isleri de basit bir sorumluluk degil sonucta insanin gözü kesmiyor yapmaya.O yuzden haftasonu tum haftayi sekillendirmeye calisin.

Dukan ile o kadar kilo veren birisi bu şekilde olmamalı

Yazık o emeğinize

Sabah işe Nasıl gidiyorsunuz araba otobüs yürüyerek vs

Kahvaltıyı yolda halledin

Simit yerine evde sandviç yapın daha iyi

Öğlen okulda yemekhane var mı yoksa civarda kebapçı yok mu

Yani öğlen salata tavuk yemeye devam hem enerjiniz de bitmez

Branş öğretmenisiniz galiba zor sınıflar vs dediğinize göre

Haftada kaç saat dersiniz var her gün programınız aynı mı

Yani erken çıktığınız ya da az dersiniz olduğu gün yok mu

Cunartesi 4-5 gibi çıkınca ben kendimi çok erken çıkmış hisseder eve giderken pazar yapar akşama yemek yapar temizlik yapar hatta sabah kahvaltımı bile hazırlardım yeni iken

Hafta içi 7-8-9 gibi çıkış saatleri olunca cumartesi kendimi erken gelmiş sanıyordum

Sabah kahvaltısını evde yapamıyorum aslaa çnkü 5 dk uyumak için herseyı veririm . Genellikle simitle kahvaltı yapıyorum veya tost ekmeği alıp arasına peynır falan sokuşturuyorum tamam.

Aslında sen erken geliyormussun .
Ben 7:30 da evden çıkıp 7 de eve gelıyorum . Offfff içime sıkıntı geldi . Anlatınca bile

Kendi adıma "yapamıyorum" :) Bence çok her şeye yetişmek için koşturmamak lazım.
Vücutla beraber kafa da yoruluyor ben de o zaman.
Programlı plan olunca daha kolay oluyor aslında, şimdi şunu şunu yapacağım, bunu bunu diyerek.
Ben mesela çalışan biriyim, ve çok yoğun bir şekilde. Yemeğimi zor yiyorum, 2 saate yakın akşam ve sabah yol çekiyorum.
Ama bekarım :) Akşam yolda giderken bile, hayattan ve sevdiğim insanlardan kopmamak için telefonu açıyorum sevdiğim arkadaşlarımı arıyorum, ya da alışverişlik bir durum varsa o an telefon elimde işimi hallediyorum, genelde zaten internet ortamından yapıyorum alışverişimi.
Neden ? Çünkü eve gidip kendime kalan 3 saatle ne arkadaşlarımla konuşabilirim, ne de ihtiyaci durumu halledebilirim. Bir araya sıkıştırarak geçiyor bende zaman.
Mutfak ve temizlik olayı çalıştığım için azami düzeyde üzerimde tabi, kişisel bakımımı da duşla beraber tamamlıyorum genelde. Öyle böyle gidiyor.

Bedenen çalışmıyor musunuz? Yanlışınız var. Gayet bedenen çalışıyoruz. Okulunuzn zorluk seviyesini bilmem ama benimkinin de hiç kolay olduğunu söyleyemeyeceğim. İstanbul’un en karışık bölgelerinden birinde görev yapıyorum. Matematik öğretmeniyim. Hiç oturmadan ders işliyorum. 8. sınıflara giriyorum. Teneffüste koridorda soru çözmekten öğretmenler odasına girmeden teneffüs bitiyor. Evliyim ve 10 aylık bebeğim var.

Akşam yemeğine yaptığım salatadan biraz ayırır, içine canımın isteğine göre haşlanmış patates, veya haşlanmış nohut , mercimek gibi bakliyat koyarım. Kantinden de bir paket ayran oh mis gibi öğle yemeği olur. Veya akşamdan kalan yemekten götürürüm. Zeytinyağlı ise sorun olmaz, ısınacak yemekse iki saat önce koyarım kaloriferin üzerine öğle arasına kadar ısınır. Kahvaltı edemediğim zamanlarda sandviç hazırlar çıkarım. Bebekten önce erken çıktığım günlerde, kursum falan yoksa, bir gün pazar alışverişi bir gün temizlik yapardım. Yemek zaten hiç hazırlığınız olmasa bile o saatte eve geldikten sonra her yemek yapılabiliyor. Temizliğe bir şey diyemeyeceğim. Ben de pek hoşlanmam özellikle toz almaktan ama yapmak zorundasınız. Hamileliğimden itibaren eşim yardım eder temizliğe, siz de gerekirse eşinizden destek isteyin alışana kadar.

Haftalık yemek listesi yapın. Hem ne yapacağım diye kafanız karışmaz, hem de planlı olunca daha çabuk halledersiniz. Ona göre eksik varsa eve gelirken tamamlarsınız. Ben de eşim de taze yemeği severiz. O yüzden günlük yaparım. Sizin için sorun olmuyorsa iki günlük yemek yapın. Hiçbir şey yapamıyorsanız gelirken balık alın. O fırında pişerken bi çanak salata yaparsınız olur biter.

Gençsiniz. Yorumlarınızdan anladığım kadarıyla henüz deneyimsizsiniz. Alışacaksınız. Hızlanacaksınız. Ben çalışan anne çocuğuydum. Çoğu düzenim istemsiz , ondan gözlemlediklerimle oluştu. Karne yaklaşıyor, bunun yorgunluğundan olduğunu düşünüyorum. Kendinize zaman ayırın sevgili meslektaşım. Çocuksuz bir ev sık kirlenmez, çok iş istemez. Haftada bir iki gün okul çıkışı eve giderken yürüyüş bile yapsanız kafanız dağılır. Denenmiştir. Tavsiye ederim.

Kendinizi salmayın. Genç bir kadın, dinamik olmalıdır.

Çok konuştum galiba :) sevgiler.

Sen daha bu tempoya alisamamissin ama bir an önce toparlan derim. Ben calismiyorum evde ici kücük cocuk bakiyorum. Nasil hayattayim ben diyorum yok böyle bir yorgunluk ki evet yine de yetistiremiyorum hicbirseyi. Sinirimi zorluyorum yine de. Sen de öyle yap. Ben gün boyu oturmuyorum desem yeridir.
Isten geldikten sonra birkac saat dinlen sonra hizli olursan bir saat bile yetiyor bircok seye. en gec onda yat sabah yedide kolaylikla kalkilir.
Olmaz olmaz deme, herseye alisiyor insan bünyesi. Herkes de o potansiyel var. Ben bir senedir en fazla bes saat uyuyorum o da sürekli bölünerek. Bütün gün cocuk ev isi, cocuklari yatirdiktan sonra da devam ediyor, esimle film izleme ,beraber atistirmak fakan derken gün bitiyor.
Ben cok yiyorum bir de yeismek icin onca ise. Ne kadar yedigimi görsen kiloma sasarsin. Sürekli isleyen bir makina gibiyim. Sürekli yakit lazim.
Cesareti aldin mi, halledersiiiin, herseyi halledersin salma kendini. Yorgunum deyip yatabilmek bana lüks oldu. Ha bu arada sistemi oturmadan cocuk falan yapma asil o zaman vakit bulamazsin.

sabah 7'de hazır olarak 2 çocugumla evden cıkıyorum ( her sabah seansı ınanılmaazz stresli ) akşam 9-10 arası cocukları alıp evıme gecebılıyorum, hatta ufaklık 12'den asagı asla uyumuyor ve ben 12'den sonra evdekı ıslerı yapabılıyorum, yanı sızın durumunuz bana ınanın çok çok lüks geldı, kendınıze program yapın, arkadaslar haklı, zamanınız var aslında, kolaylıklar dılerım...

2 hfta bir kadin aliyorsun ve kendin temizlik yapmyiorsun 2 cocukla...:) şaşırdım.... bayaga pis olmali...
hahay birisinin boyle yorum yapacagini biliyordun sazan sen oldun tebrik ederim. Sabah 7 de kalkiyorum 8 e kadar evi toparliyorum gozume batan yerleri aliyorum 1 saat yetiyor. 2-3 gunde bir supurge, tozlanan yer gozume batiyorsa bir bezle alma zor degil evde 2 haftada bir buyuk temizlik yapilinca elinde ustunde olunca kirli olmuyor. Eşimle elele verince asla zor degil. Tabi ki kirli ve daginikta olabilir benden daha degerli degil.

Çokkk tatlısınız ya :))) bayıldım enerjinize

Ilk yillar oyle oluyor.Cocuk olunca da ben ne kadar issizmisim diyeceksin.Hersey daha zor olacak
Daha pratik olmayi ogrenirsin, sorun etme.Ayrica esin mutlaka destek olmali, onu sakin atlama

Eşinizden de iş bölümü talep edin . O ev sadece sizin değil.
Sabahları ayilmakta zorluk cekiyorsaniz 'aksam yemekleri benden, ama kahvalti-sofrayi hazırlama kaldırma senden' şeklinde anlaşabilirsiniz mesela.
Ayrıca ikiniz de çalışıyorsunuz. İki haftada bir temizlikçi kadın çağırabilirsiniz. Sonuçta madem çalışan kadınsıniz, madem iyi para kazanıyorsunuz neden hayatın güzelliklerinden yararlanmayasiniz?
Bence yorgunlugunuzun tek sebebi ataerkil aile yapıniz. Azıcık yıkın duvarları!

çalışma saatlerin aslında iyi hatta çok iyi oooo ben 15.30 da çıksam var ya kafayı yerim evde mutluluktan yemek yapmak zaten alsın alsın 1.5 saat evi de hafta içi üstünden toparlarsın hafta sonu cumartesi genel temizlik yaparsın pazar süslenip gezersin bundan kolay ne var

İş saatleriniz çok güzel ben sizin saatinizde çıksam 2 günde bir temizliğimi yaparım haftada bir gün ütümü yaparım hafta sonuna iş bile bırakmam o saatte gelsem...
hafta içi 7 gibi evde oluyorum eşimle aparatif ne bulursak onu hazırlayıp yiyoruz , hafta sonu üstelik cumartesi de öğlene kadar çalışıyorum öğlenden sonra temizliğimi yapıyorum hafta içi bir gün akşam da ütümü yapıyorum pazar gününe hiç iş bırakmıyorum..
Arada hafta içi eşimin şirket yemeği olurda evde olmazsa o zaman da tül yıkama halı silme gibi işleri bile hallettiğim oluyor..

Mecburiyetler olunca ister istemez yapıyorsunuz,yetişiyorsunuz her şeye.

Teşekkür ederim
Ama zaman iyice çok emek az para olayına döndü
Kendim için demiyorum ama işyerlerinde hep durum bu şekilde
En cok calısan malesef en az kazanıyor

Basligi gorunce "ahan da ben" dedim
Ben part time calistigim halde yetemiyorum, kv'nin insafinda ev.. Anca izinli iken tum gunumu eve adiyorum 1 hafta idare etmiyor ama yapacak bir seyim de yok.. Isten geldigimde yaptigim ufak tefek mudahaleler yetmiyor maalesef ev icin..

Al benden de o kadar arkadaşım,
Bazen saatlerce lavobaya gidemiyorum.
Telefonla bütünüz zaten onu hiç anlatmayım.
2 ay tatil konusuna hiç girmeyim, en son iki gün yıllık izne çıkmıştım hafta sonu tatiliyle birleştirip. Başka da çıkamadım malesef. O iki günün bedelini de 2 hafta toparlayamamakla ödedim

Bence evlilige ve evin sorumluluguna tam adapte olamamissiniz .Esiniz de ayni saatlerde evde oluyorsa o yuzden is yapmiyor olabilir misiniz ?Ben de ogretmenim atandiktan 2 ay sonra evlendim .Evim merkezde okulum da 45 dk uzakliktaydi .Sabah 7 bucukta cikip aksam 5 te ancak geliyordum.Ama hic yetisemedigim olmadi .Mesela ise giderken camasirlari serip gelince toplayip utuluyordum.Yapacagim yemek zorsa bir gun onceden yapiyordum .Evi daginik kullanmamaya ozen gosteriyordum .Cogu zaman isten gelince ev süpürüyordum haftasonuna parkeleri silmek toz almak kaliyordu .Simdi dusuk tehlikem oldugu icin hic birini yapmiyorum esim yapiyor orasi ayri .Isleri biriktirmeden gunlere yayarsanız zorlanmazsiniz

Haftasonu bir haftalik yemeklerinizi hazirlayip dolaba koyun. Temizligi de haftada bir yapin yeter. Etrafi dagitmamaya ozen gosterin yeter.Daha yeni evlisiniz zamanla oturur. Yariyil tatili geliyor simdi soyle bir kendinizi tartin niye yetistiremediginizi...evlilikle okullarin acilmasi arasinda cok zaman farki yok. Alisamamissiniz siz farketmeden rayina oturur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…