Çalışan kadın mı, Çalışmayan mı daha mutlu?

kimse o kadar paran olacak demedi ama

ben de eşime diyorum, lotoyu tutturursam daha da çalışmam diye.

ne yapacaksın diyor , kendimi bilime verecem :)

kendi alanımda ya da temel bilimlerde master doktora, artık beyin çalışırsa falan bir on yıla phd olurum belki

ama işte çocuklar okula gidecek, bunları yapmak için de eve yardımcı gelecek, e kolay değil temel bilimlerde doktora, beynim falan yorulur benim, daha çok tatile ihtiyacım olur falan, koca hayatta sağlayamaz bunları, loto şart

bunlar sağlanırsa çalışmamak diyorum ben de o zaman

Ikinci uyelik almam lazim hahahaha
Hikaye uydurayim hatta dimi para yatirdim battim falan demeliyim heyecanli olur o zaman ama mune de beni keser zati zor affettirdim kendimi dunku geyikler yuzunden

Hatta helal mi haram mı yaz, tam olsun. 3 saat boş kalırsa buralar 40 sayfa yorum, Mune un dönüşünde 100 ban olur bir boşluk kollayalım heyecan olsun

o is turkiyede sıkıntı demek ki :/ Burda cok kolay olduğu için ordada mümkündür diye düşünmüştüm..

Yok yahu dünyanın her yerinde aynı
İş sahibiysen herkesten çnce gelip herkesten sonra çıkıyorsun
Bizim patron 55 yaşında, 5 şirketi var her sabah 6da ayakta önce köpeğini gezdirip sonra işe akıyor

Yok yahu dünyanın her yerinde aynı
İş sahibiysen herkesten çnce gelip herkesten sonra çıkıyorsun
Bizim patron 55 yaşında, 5 şirketi var her sabah 6da ayakta önce köpeğini gezdirip sonra işe akıyor
yoo abimin burda bi petrolu var oyle cok buyuk paralarda gerekmiyor turkiyede ki gbi gayet uygun bi fiyata kredisini cekti ve acti. 3 tane elemani var ve inan hicte ugramiyor senelerdir masallah cok iyi kazaniyor. hatta 2. isini kurmak uzere suan.

Levrek gibi balık yok gerçekten
Burda cıvık etli nehir balıkları satılıyor berbat. Çamurda yaşayan balıktan hayır gelmez

Aynen bunu yapmaya çalışıyorum ben:)) eşim maaşıma karışmıyor. Dışarda yemek yersek, kahve içmeye vs çıkarsak onlar benden geri kalanı bana kalıyor tamamen. İçimden gelirse bellki 200-300 liralık market alışverişi yapıyorum ek olarak:) ee bu rahatlıktan sonra eşimin vereceği kredi kartına 500 lira harçlığa kalacak olmak gözümü korkutuyor açıkcası :))

o is turkiyede sıkıntı demek ki :/ Burda cok kolay olduğu için ordada mümkündür diye düşünmüştüm..
Şöyle söyliyeyim,öncelikle tatilin yok öyle yıllık izim kullanayım 15-20 gün kafa dinliyeyim yada 2-3 ay tatile gideyim,haftasonu işi kapatıp küçük tatiller yapayım desen olmuyor böyle yaptığın an dükkan müşteri kaybeder,grip olsan 3 gün işe gitmezsen bütün işlerin aksıyor yaşadığınız ülkede kolay olabilir esnaflık ama Türkiye'de zor.

Çalışan kadın daha çok değer görüyor. Çalışan kadın daha cesur ve özgür oluyor.

Sorun çalışmanız değil ki. Çalışan kadınlar çalıştıkları için değil çalıştıkları halde evin , çocuğun tüm yükü de onların üzerinde olduğu için şikayet ediyor daha çok.

Bu arada zengin koca arayan , ömür boyu evde oturmak isteyen kadın bence asalaktır.

Evet evet bizde de duzen o sekildeydi cocuktan once. Benim maasim banaydi. Tatil falan alirdim. Arada canim cekerse market alisverisi. Kalan bana. Ayda binlerce lira harcardim kimseye hesap vermeden. Simdi zor geliyor harclik istemek

Peki erkekler neden üzülmüyor? Onlar çocuklarla annelerin yarısı kadar ilgilenmiyor. Onlar neden bunu kafaya takmıyor? Çocuğun anneye ne kadar ihtiyacı varsa babaya da o kadar ihtiyacı var.

Evet evet bizde de duzen o sekildeydi cocuktan once. Benim maasim banaydi. Tatil falan alirdim. Arada canim cekerse market alisverisi. Kalan bana. Ayda binlerce lira harcardim kimseye hesap vermeden. Simdi zor geliyor harclik istemek
Offff işte bu yüzden bebişi habire erteledim artık 28 oldum :)) yapmak lazım. Hormonlarımmm annelik istiyor :)))
Şey diyorum ben de. Geçici bir süreç evet 2-3 yıl kadar evde olacaksın harcamaların azalacak vs ama 3 yıl sonra kaldığın yerden devam. Umarım hakkımızda en hayırlısı olurr:)) sizde kendimi gördümmm

Peki erkekler neden üzülmüyor? Onlar çocuklarla annelerin yarısı kadar ilgilenmiyor. Onlar neden bunu kafaya takmıyor? Çocuğun anneye ne kadar ihtiyacı varsa babaya da o kadar ihtiyacı var.

Kadınlar erkekleri başlarına çıkartıyor o yüzden
Kadınlarımız çok kocadelisi
Önce adam nikah yapsın diye 40 takla atıyorlar
Evlendikten sonra aman adam elden kaçmasın diye yemek temizlik her işi yapıyorlar
Adam kral gibi yaşıyor sofradan tabak kaldırmıyor ohhhh. Çocuk kadında evişi kadında her şey kadında adam da varlığıyla evi onurlandırıyor işte!

Çalışmak ya da çalışmamak tamamen kişinin isteği ile alakalı bir durum (olmalı). Ama maalesef günümüz şartlarında hayalindeki işte çalışan oranı çok çok az. Bunun yanında kredi vb borç yükü ile çoğu kadın inanılmaz yıpranarak çalışmak istemedikleri halde çalışıyorlar. Diğer yandan şu var ki insan olan erkek oranı da pek fazla değil eğer birikiminiz ya da babadan kalma bir mal varlığınız yoksa sadece koca eline bakarak karşılaşacağınız durumlar ve olaylar da şans ve kader olarak tanımlayacağınız şeylerden oluşuyor. Karşınızdakinin insafına kalıyorsunuz ve burada da eş kişisi önemli. Yine başka bir yandan ben kendini ezdiren ya da ezdirmeyen kadınların oranının meslek ya da maddi durumla da çok alakalı olmadığını düşünüyorum hatta biliyorum. TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu)'in verilerini incelemiştim zamanında bu konuda.İsteyen inceleyebilir. Maalesef ülkemizde kadınların gördükleri şiddet oranları açısından okuyan-okumayan, çalışan-çalışmayan kadınlar arasında bir fark yok. (Evet ben de epey şaşırmıştım) Hatta küsurat olarak çalışan ve okumuş kadınların daha fazla fiziki ve sözlü şiddete uğradıkları tespit edilmiş. Bunun farklı sebepleri olabilir ama genel durum bu şekilde. Aynı şekilde erkeklerin eğitim durumları da uyguladıkları şiddet oranını pek değiştirmiyor. İnsanın kendini ezdirmemesi biraz da karakteriyle alakalı bir durumdur .(bir de psikopata denk gelmemek lazım tabi) Kadınlar çalışmasın diyen zihniyete de kadınları kapitalizmin 1. neferi gören esasında daha fazla tüketim için çocukları bile annelerinden ayıran bu sisteme de karşıyım. Herkesin farklı şartları ve bu şartlardan etkilenerek oluşan kendi doğruları var.

Ben 30da evlendim.31de anne oldum. Ama onceki 2 yil boyunca her ay 2bin lira kenara koymustum. Calismadigim surede bir yil cok isime yaradi o para. Arabayi degistirdik. Ev kredisine yardimci olmak zorunda kaldim esimin iflasinda. Siz de en az 1 yil para biriktirirseniz sorun kalmaz bence hepimiz icin hayirlisi olsun insallah:) sevgiler

Tamam kimse bakmasın çocuğa erkek bakmıyorsa kadın da bakmasın anneanne, babaanne, bakıcı baksın

benımkı isyan modunda artık , yavrum umudunu kaybettı artık ,
allah büyük

Ben şahsen çalışırken daha mutlu olduğumdan eminim.

Evim daha temiz, düzenim daha güzel.

Doğum iznindeyken ne çocuğuma, ne evime ne de eşime yettiğimi hissediyodum. şimdi en azından bi kaçına yetişiyorum

Tamam kimse bakmasın çocuğa erkek bakmıyorsa kadın da bakmasın anneanne, babaanne, bakıcı baksın

Hem kadın hem erkek baksın ütopya bir durum değil ki

Ben PhD deyken postdoc bir abinin kızı oldu
Kendisi biraz izin aldı, karısı biraz izin aldı, biraz babaanne geldi derken çocuk zaten büyüyüp kreşlik oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…