- 22 Mart 2018
- 110
- 43
- 13
- 37
- Konu Sahibi yagmur0007
-
ooo Bu en güzeli :)Benim gibi homeofis çalışan kadın mutludur herhalde. Evdeyim çocuklar yanımda hem onlarla ilgileniyorum hem işimi yapıyorum hem de evi terleyip toplayabiliyorum. Bir yandan da para kazanıyorum.
:)İkisi de degil
Kocasi zengin olan mutlu
Para kazaniosan erkeklerin isine geliyor net! Aksini iddia eden yalan soler :)
Her erkek ayni degil kabul ama para kazaniosan herseye karsilik verebiliosun hakkini savunuosun.. adam seni evde sade bi esya gibi goremio.. kavga cikarirsa bilioki sende masaya yumrugunu vurursun.. buna gucun var.. bosanma konusu acilsa bile yapabilecegini biliyor.. klise ama para guc demek! Maalesef ole
Şu kadın kadının kurdudur tespitinizde çok katılıyorum size ama üniversite konusunda hak veremedim. Bizde üniversite demek meslek eğitimi demektir. Başka ülkelerle karıştırmayın. Kaldı ki milyonlarca genç üniversiteye girmek için yarışırken ben keyfi okudum demek gerçekten gereksiz bir lüks. Kültür denilen şey de zaten üniversiteyle olacak iş değil .
Kredi kartı :)Çalışmayan kısımdakiler maddi kısmı nasıl hallediyor??
Mesela eşlerin desteği nasıl oluyor?
Ben yapım gereği isteyemem mesela. Kendi maaşımla aldığım kullandığım lüks ürünler var bunları almak istemeyebilir. Ya da alıp lafını edebilir. (200 liralık bir şey için onu alma daha uygununu al dese bozulurum) hoş zaten maaşım yoksa öyle bir şeyi isteyemem zaten de.
Bebek düşünüyorum ve rabbim nasip ederse 3 yıl kendim bakmayı düşünüyorum. 2 yılı maaşım olmayacak elimde. Nasıl yaparım bilmiyorum. Eşimin geliri. 5-6 bin arası. Ama isteme olayı beni çok korkutuyor. Bunun çözümü ne olabilir??
Hahhaa ben de daha akşam dedim eşime,adam boşuna çiftlikbank adını seçmemiş,iyi gütmüş sürüyü diye,vallahi bu olay patlayana kadar hiç duymamıştım,olacağına da inanmazdım.Bir belgeselde görmüştüm 80lerdeki banker kastelli olayını, tekrarlanmış oldu demekkiYatırım yapan yoksa demek :))
Ben arabayı servise götürdüğümde orada bir çocuk uzun uzun anlatmıştı çiftlik bankı.
Şöyle kazandım böyle kazancam diye.
Akşam evde kocama, millet sığır olunca sağanı çok olur dedim, beni geri kafalılıkla suçladı
Neden öyle diyormuşum, dünya buna gidiyormuş. :)) neyseki dünyaya ayak uydurmadık
Ben de ayni sekilde cocuk icin ayrildim isten.2 yasina gelsin calisirim diyordum ama dugzgun kres bulamadim. 2.5 yasina geldi hala ben bakiyorum. Icime sinmiyor kresler. Bakalim biraz daha buyusun dedim en sonunda. Calismak cok zevkli. Evde oturmak da cok sıkıcı bana gore.Tabi ki calismak. Hayatim boyunca calistim, su an dogum iznindeyim. Cok sıkıcı. Ben oyle komsu gezmesi filan da sevmem, haftada bir arkadaslarla bulussam yeter de artar bile.
Ben ogrenmeyi seviyorum, her gun birseyler ogreniyorum calisirken, mecburen hareket ediyorum, kendime bakmak ici daha cok caba sarfediyorum. Calisirken gunum hem dolu dolu hem de cok daha verimli geciyor. Esim calismasa da gecinebiliriz, ama duramam ben evde. Yemek yapmaya bile useniyorum, tembellik ediyorum butun gun. Ustelik kendime guvenim de kayboluyor evdeyken.
Bebek buyusun 2 yasina gelsin, krese baslasin ben de eski ben olayim :)
Bir de su var, dunyanin ne getirecegi belli olmaz, esime bisey olsa, ya da anlasamasak ayrilsak, ben nasil ayaklarimin ustunde duracagim? Ailem destek, evim de arabam da var, acikta kalmayacagimdan da eminim, ama kimseye muhtac olmak istemem. Bu ne esim olsun, ne anam babam, ne cocuklarim. Allah bana saglikli bir vucut ve kafa vermis, bunun hakkini vermek, be cocuklarima dogru ornek olmak benim gorevim
Mantıklı birazda nakit verse :) miss aslında hoşuma gitmeye başladı:)))Kredi kartı :)
Ben de hic istemiyorum. Kredi karti da kullanmam. Zor oluyor evde olmak benim icin. Luks ihtiyaclari annem karsilar zaten onun disinda sadece gezme tozma masrafim oluyor. Cidden tatsiz bir hayat bence.Mantıklı birazda nakit verse :) miss aslında hoşuma gitmeye başladı:)))
Eğer çocuğun çoksa anan baban destek değilse kimse evde hem çocuk bak hem ev işi eziyet redmen10 yıldır çalışan evli ve bir çocuk sahibi bir kadınım. Çocuğumun bi kardeşi de olsun çok istiyorum. Benim yok çünkü.
O duyguyu yaşayamadım malesef. Öyle bi koşturmanın içindeyim ki. Evden işe işten eve. Kendime ayıracak hiç vaktim yok. Arkadaş buluşmaları, ev gezmeleri hiçbirine gidemiyorm.Mesleğim gereği eve de iş getirebiliyorm bazen acil yetişmesi gereken şeyler oluyor.
Çocuğuma yeteri kadar ilgi gösteremediğimi düşünüp üzülüyorm.
Bilmiyorum bazen kafam karışıyor. Acaba çalışmasam nasıl olurdu diye. İş hayatına erkenden başladm daha öğrenciyken.
Sizler ne düşünüyorsunuz. Çalışan kadınlar mı yoksa ev hanımları mı daha mutlu?
Forumda en begendigim uyelerden birisin, sevindirik oldum ayni sekilde dusundugunu gorunceBen de ayni sekilde cocuk icin ayrildim isten.2 yasina gelsin calisirim diyordum ama dugzgun kres bulamadim. 2.5 yasina geldi hala ben bakiyorum. Icime sinmiyor kresler. Bakalim biraz daha buyusun dedim en sonunda. Calismak cok zevkli. Evde oturmak da cok sıkıcı bana gore.
Şöyle birşey var adam akşam 19.30 20.00 gibi geliyor yemek yendi diyelim biraz çocukla oynadı zaten saat geç oluyor o saatten sonra süpürgemi yapılacak çocuk mu yatmaya hazırlanacak.. haftanın bir günü evde bütün gün iş mi yapılacak aile olarak dışarı çıkıp zaman mı geçirecek...çocuğu olanlar bilir özellikle 2 3 yaşlarında ise sürekli ev kirleniyor en en az haftanın 3 günü ev supurulup siliniyor yani her halükarda kadın yıpranıyor bu genel bir düzen çoğunun böyle oluyor...benim eşim zaten pek uykuyu sevmediği icin akşam çocuk uyutma işi ve ütü eşime aittir...hafta sonu kahvaltı hazırlama ve balkon yıkamada eşime aittir...ama bütün erkeklerde uyumlu değildir ne yazıkki tek tatil gününün yarısını dışarıda geçiren eşlerde vardır...kadın dediğin gibi çevresi yoksa herşeyden önce psikolojik olarak yıpranır en ağır yıpranmada budur...Yani neden tek başına ilgilensin ki kadın evle? Bence kocalara çok fazla yüz veriliyor ve çok simartiliyorlar. Bizde herşey eşit. Öyle de olmak zorunda. Kadınların daha en baştan kendilerini bu konuda ezdirmemeleri gerekiyor. Ama bize daha bebekken kodlaniyor ya hani bütün angaryalar kadınındır diye.
Eski üyeyim eskiden pek yapmazdım:) ondan bilen biliyor belkide:) eleştiri konusunda bi gurup var ve sırf onlar yüzünden artık konu bile açmıyorum.topa tutuyorlar.deşarj olacağım derken sinirlerim bozuluyor.hatta bi dönem hiç girmedim aylarca.Şimdi atama sebebiyle şehir değiştirdim tüm düzenim değişti.2 aylık bebeğimle doğunun küçük bi ilçesine göçtüm.eş durumu kalkınca eşimin yanıma gelmesi aylarca sürdü.hem okul hem bebeği idare edeceğim derken süttende kesildim 4.ayda..şimdi eşim geldi.ben yarım gün çalışıyorum..arada buraya girmek birilerine destek olup yorum yazmak iyi geliyor..genelde bebekle tek olduğum içinde kimk zaman eksik yazıyorum yanlış yazıyorum vs..vs..idare edin
Cok tesekkur ederimForumda en begendigim uyelerden birisin, sevindirik oldum ayni sekilde dusundugunu gorunce
Bazılarının genetik kodunda oluyor heralde öyle çalışan insan görmekÇalışmasam eşim geçimimizi sağlayabilir. Güzel bi mesleği var. Evimizi arabamızı da aldık. Ama işi bırakma düşüncesini bile söyleyemem eşime hatta aileme de. Resmen annem beni çalışsın diye doğurmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?